Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovne karte, izgled i važenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovne karte, izgled i važenje
Lala
 Pa pošto ministar i sekretar nisu ništa propisali, niti ograničili broj lovnih karata, mislim da će svako ko ispunjava uslove i podnese zahtev, dobiti lovnu kartu.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

KomadantMark

Koliko vidim onu gore kartu je izdalo Javno preduzeće.

Lovnu kartu je izdalo Ministarstvo, a pecat je korisnika lovista, u ovom slucaju Javnog preduzeca "Vojvodinasume"

LU Aleksandrovo
 Pa tako ispada, jer u objašnjenju o postupku dobijanja lovne karte (simpatično da kupovina nečeg znači dobijanje) stoji sledeće,

3. Distribuciju lovnih karata korisnicima lovišta za lovnu 2011/2012.
godinu, vršiće Ministarstvo.
4. Lice koje ispunjava uslove za dobijanje lovne karte (u daljem tekstu:
podnosilac zahteva za dobijanje lovne karte) podnosi zahtev za dobijanje lovne karte
korisniku lovišta u skladu sa Zakonom i prilaže dokaz o izvršenoj uplati naknade
za lovnu kartu (original uplatnice), na račun i po modelu iz tačke 7. ovog
obaveštenja.
Korisnik lovišta mora da prihvati zahteve za dobijanje lovnih karata od svakog zainteresovanog lica koje priloži dokaz o izvršenoj uplati naknade za lovnu kartu u skladu sa ovim obaveštenjem i dokaz da ispunjava uslove iz člana 60. stav 2. Zakona o divljači i lovstvu

Znam samo sam prevideo ali uspeo sam da obrišem
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Sremac75
 Vojvodinašume, kao korisnik lovišta su podnele zahtev za lovne karte i dobile ih!
Šta čekaju LSS i LSV???
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Ažuriraju Grin

LU Aleksandrovo
 Ovako kažu u obaveštenju, ajd sad da tumačimo ko je tu ko.

Lovačko udruženje, preko kojeg Lovački savez Srbije vrši gazdovanje lovištem po osnovu ugovora o dodeli lovišta na gazdovanje i drugo pravno lice -
korisnik lovišta, može zbirno uplatiti naknade za lovne karte za svoje članove i zainteresovana lica.

Lala
 Opet stara pojmovna zbrka - korisnik i onaj koji gazduje.
Ma batali više, Cule, te priče, svako LU treba da se pobrine samo za sebe. Ako budeš čekao na savez da ti dostavi lovne karte, možda prodje otvaranje na srndaća, pa ćeš šipak da uknjižiš prihod od lovnog turizma, džaba obilaziš atar i brojiš grla.

LU Aleksandrovo
 Pa po mom tumačenju sami smo mogli podneti zahtev za lovne karte i dobiti ih već do sada.

Lala
 Naravno da smo mogli, da je savez uradio svoj deo posla, koliko su insistirali da distribucija ide preko njih (tj. preko firmi V.Lovac i Jelen LSS). Pa kad su odbijene te firme, jer nisu korisnici lovišta, onda je nešto zapelo. Pa su, koliko čujem, tražili od LU da im dostave ažurirane spiskove lovaca, i ostavili navodno rok do 30.04., pa će valjda posle tog roka da počnu proceduru, otkud znam?! Mislim da je savez dobrano okasnio, i zapetljao situaciju.
Zato je sad i ovo uradjeno, da se ne bi čekalo 'ažuriranje', pa je otvorena mogućnost da LU direktno i bez dostavljanja fotokopija diploma, trebuju lovne karte (pogledaj informaciju na naslovnoj strani).

Sremac75
 Pa LSV se borio, da ne bi izgubio na značaju, da ove godine vrši distribuciju lovnih karata.
Sva LU su obavestili da će ceo posao ići preko njih i tražili da LU dostave spiskove lovaca koji su platili, da bi mogli odneti zahtev Ministarstvu.
A sada Trt Milojka

Meni to liči na namernu opstrukciju, da ne kažem sabotažu!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

LU Aleksandrovo
 mislim da su jednim delom kriva i udruženja, rokovi uplate kod nekih su bili do 31.03. ali opet za ažuriranje podataka netreba im mesec dana, na koncu ni nemora sve ići u jednom paketu, već koliko uplata stigne toliko karata da se izda, ali sve u svemu opet ispada da savezi nisu dorasli trenutnoj situaciji i da se ne snalaze najbolje skoro ni u čemu, i opet se ide na tolerantnost i trpeljivost članstva, na svu žalost.

Lala
 Savez ima mogućnost da vidi, za koliko lovnih karata je neko LU uplatilo na osnovu uplatnice (jedna lovna karta 1000 dinara,ako je uplata npr. 230 000, dobiješ 230 lovnih karata).
Sad mi palo na pamet, možda LU nisu popunila zahteve za lovne karte? Pare uplate, a ne popune zahtev, i onda eto kuršlus, da ne bude da samo na savez ide povika! Možda su i LU zabrljala, pa nisu uradili i formalne delove svog posla?

asivica
 [xhide]E pa Cule ovi nasi rukovodeci organi ocev nesto a neznaju sta ocev sto bi reko Sojic.Sad dali dupe pod kiriju vidli da se mnogo para okrece u LSS pa im zinulo dupe za pare a nisu spremni nista da urade sami,pa sada da im sve drugi zavrsi a oni normalno da saberu kajmak,koliko sam ja nesto razumeo ako ne gresim.[/xhide]
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

Sremac75
 Ma naravno da LSV nije kriv....ko bi to i pomislio!
Mi smo krivi, i naša LU su kriva!
PraviloPraviloPravilo
Palica

LU Aleksandrovo
 Mi smo kolektiv, i kao kolektiv zajedno ćemo da ispaštamo to je bar jasno, za čije propuste, zar je to i važno, čim stignu lovne karte sve ćemo da zaboravimo.

Sremac75
 Besan
PraviloPraviloPravilo
Palica

LU Aleksandrovo
 Ne znam Asivice bar ovde za Vojvodinu načuo sam o nekom umrežavanju računara lovačkih udruženja, mada to meni više liči na naučnu fantastiku nego na realnost, ali ko zna, možda i bude nešto od toga.

Lala

LU Aleksandrovo kaže:
Ne znam Asivice bar ovde za Vojvodinu načuo sam o nekom umrežavanju računara lovačkih udruženja, mada to meni više liči na naučnu fantastiku nego na realnost, ali ko zna, možda i bude nešto od toga.

Kakvo bre umrežavanje računara, lepo zvuči, ali je nerealno u ovom trenutku. Neka LU nemaju para ni za osnovne troškove, a ne da umrežavaju...
Kakvo bre umrežavanje, kad LSV nema ni svoj sajt, a kamoli da umrežava računare po LU...

LU Aleksandrovo
 Ne zezam, ozbiljno sam to čuo iz upućenog izvora, e sad šta će da bude ot toga ne znam, verovatno pokušaj da se na neki način udruženja opet nameste zavisnim od saveza, što ima neke logike.

Lala
 E to već ima logike, ali mislim da će to ipak ostati samo na pokušaju. A kad imam u vidu da je V.Lovac registrovan na istoj adresi kao i LSV, i da je direktor V.Lovca istovremeno i sekretar LSV, onda ovo indirektno znači i umrežavanje sa V.Lovcem, što opet može da napravi ozbiljne probleme. Već sad dolazi do zabuna, pa ne znam više gde prestaje LSV, a gde počinje V.Lovac - malo-pomalo se poslovi stručne službe LSV pokušavaju prebaciti na VL.
Kako da LSV umrežava računare, kad ne zna ni ko će biti ili neće biti član LSV?
Ovako kako traljavo rade, uz svo poštovanje truda koji neki ljudi ulažu, ne treba im računarska mreža. Prvo neka odrade podelu lovnih karata kako je zamišljeno i predvidjeno, pa onda neka predju na umrežavanje.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Unošenje živih zečeva u lovište DIVLJAČ 124 02.01.2021. 18:25
Održavanje (čišćenje) karabina KARABINI 165 05.01.2019. 07:20
Zagađenje okoline i lovišta PRIRODA I EKOLOGIJA 46 06.07.2018. 09:54
TRAIL CAM -kamere za praćenje divljači DIVLJAČ 22 02.02.2017. 18:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,713,074 posete www.srbijalov.com