Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sajam u Novom Sadu LORIST

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sajam u Novom Sadu LORIST
Lala

sjeftic kaže:
drage kolege ja sutra putujem na sajam jer ima neko ko je sutra tamo pozdrav

Popriličan broj kolega je najavio dolazak za subotu, to je inače udarni dan sajma svake godine.
Ja sam tamo, naravno. Ima onaj kafe restoran, na prvom spratu Master centra, na ulazu u sajam, uglavnom ću biti tamo.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sasa frrr
 Ima li neko iskustvo sa municijom Stepski soko??, Dosta su jeftini 650din kutija.

slavaplana
 Stepski soko se kod mene jako lose pokazao i nekoristim ga vise!!!

Sutra sam na sajmu od 10 do 17h!!!

Podunavac
 Ja sutra dolazim oko 10 časova. A odlazim...kad me isteraju čistačice.Grin
Tri prsta 2Kolce

klaja

Lala kaže:
Isčačkao sam na sajmu, moju omiljenu patronu NobelSport VECTAN A1, momački brz metak, jedan od najbržih u klasi. Srean
Cena kutije je 900 dinara, to nije skupo za taj kvalitet. Granulacija je 10, prečnik sačme 2,9 mm. Majka Janja za fazana na početku sezone! U Novom Sadu po prodavnicama ga nisam vidjao ove godine.

ja isto koristim nobel sport za 16-ticu,jako brz metak ,prezadovoljan sam. ima ga u novom sadu,ja ga kupujem u radnji champion preko puta dnevnika. cena je 1000 din kutija.

ultras035

Aca Velika Plana kaže:
hoce li neko da mi kaze kakve su cene municije za fazana,po mogucstvu 10 i 8 za kalibar 12?? dolazim najverovatnije n sajam u nedelju a da znam sta ce da me ocekuje! Smile ;)

Ako je kao prosle godine, onda mozes da ocekujes losu ponudu i sve vece cene kako se blizi zadnj dan sajma...posebno u nedelju ne ocekuj nista posebno, vsi prodavci se i ranije pakuju i bezanija!!!
Ja sam prosle godine poludeo zbog toga sto sam municiju najvise trazio, a ponuda tj. cene u subotu su bile ocajne...skoro , ako ne isto kao u svakoj radnji po Srbiji...neke druge stvari mogu se naci povoljnije, treba dosta potrositi da bi ustedeo Stari ...ako jos nisi blizu, onda se ne isplati nikakva kupovina...samo sto mozes da vidis neke lepe stvarcice...Pricavsi sa ljudima koji "tezgare" tih dana za pojedine prodavce, razumeo sam da je prvih dana najpovoljnije (ponuda i cene)...
Ja sam se grdno razocarao prosle godine i sad samo slucajno tj. ako me neko odvede mogu da se zadesim tamo...
Kao i za sve u Srbiji, prisutna je muvacina...Nema direktnih proizvodjaca (neznatan broj) da izloze svoje stvari i ako se najavljuju svake godine, pa tako na svim standovima mozes da kupis istu stvar...a cene...hm... NE RACUNAJ NA SAJAMSKI POPUST i ako ga "ima" kad preracunas videces da nije to nikakav popust...
Tako da LORIST sluzi da se svi (pre)prodavci iz Srbije skupe na jednom mestu i brzinski oljuste narod...
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

Sasa frrr
 Koliko sam shvatio neke ljude koji imaju standove, oni moraju da plate dosta novca da bi mogli da izlazu na sajmu, pa zato i nema neki velikih popusta.
p.s. elektricne vabilice i ove godine urlicu, jeste da daju neki smek sajmu ali jel znaju ljudi da je zabranjenjo? Kaze tip sto prodaje na standu, "ne smjem ni da kazem koliko sam prepelica ubio na ovu vabilicu ove godine Shock

zeljkox
 Zakon postoji ali se ne sprovodi u svakom udruzenju na isti nacin. Te iste vabilice se mogu naci i po radnjama... Confused

apinest
 Forumaši, vidimo se sutra oko podneva. Dolazi tri generacije lovaca-ribolovaca iz moje porodice!Tri prsta

aleksa
 Canis aureus,interesuje me da li je ovaj Standard sa filcanim cepom ili plasticnim bez koncentratora?
Prosle sezone se taj patron pojavio i kada sam pitao prodavca,rekao mi je da je cep plasticni ali da ce za ovu sezonu poceti da koriste filcani pa me zanima da li su ispunili obecanja.

Lala

Sasa frrr kaže:
Koliko sam shvatio neke ljude koji imaju standove, oni moraju da plate dosta novca da bi mogli da izlazu na sajmu, pa zato i nema neki velikih popusta.
p.s. elektricne vabilice i ove godine urlicu, jeste da daju neki smek sajmu ali jel znaju ljudi da je zabranjenjo? Kaze tip sto prodaje na standu, "ne smjem ni da kazem koliko sam prepelica ubio na ovu vabilicu ove godine Shock

Moram da kažem, da prodaja vabilica nije zakonom zabranjena; zabranjeno je loviti uz pomoć vabilica. Drugo je pitanje, da li je u redu to prodavati na sajmu lova.

Tako da nema zakonskih smetnji, da se vabilice prodaju, ali korišćenje je kažnjivo.

canis aureus

aleksa kaže:
Canis aureus,interesuje me da li je ovaj Standard sa filcanim cepom ili plasticnim bez koncentratora?
Prosle sezone se taj patron pojavio i kada sam pitao prodavca,rekao mi je da je cep plasticni ali da ce za ovu sezonu poceti da koriste filcani pa me zanima da li su ispunili obecanja.

aleksa, obećanja su možda i ispunili ali ova mundža je prošlogodišnja(09.2010.) ili tako bar pečat kaže i sa plastičnim je čepom.
Pošto sam sumnjao u kvalitet ovog patrona, juče sam jedan morao otvoriti ne bi li ... i plastični je čep a 30g sačme staje unutar kartona bez "zveckanja" a vrlo me je iznenadila sačma koja je oblika koji ne zaostaje za komšijskom(Italy) niti od naših drugara Snipera, kelta ...Bravo 2
Konkretnije će pokazati "terenska provera";)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

zoranp
 E sutra ću i ja konačno na sajam, od devet pa nadalje tu se vrzmam oko pasa i konja, oružje i ovo drugo me manje zanima, pa ako me neko prepozna nak se javi, da malo divanimo i da se upoznamo!!B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Danas smo se na sajmu okupili nas desetak, tu je i deo Admin Tima Srbijalova.
Kao fudbalski tim Grin

Sa leva na desno, stoje: Sremac75, Slava, Lala, Sjeftić, još jedan kolega (kojem sam, izvinjavam se, zaboravio ime).
Čuče: Mile Legenda, Apinest, Admin, i Miki

Lala
 Na štandu LSV smo zatekli, u prvom dolasku, sekretara LSV Dejana Milkova-deda Deju, sa kojim smo Sremac i ja malo porazgovarali. Ponovo nam je rečeno, da su nam vrata saveza otvorena, za razgovor.B)
Lala priložio:
dedadejan.jpg

slavko75
 Bravo 2 svaka vam cast kolege,zelim vam lepo druzenje na sajmu
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Lala
 U drugom dolasku, na štandu LSV je bio i predsednik LSV g.Milan Pažin, a imali smo i zadovoljstvo da pozdravimo g.Miodraga Strnada, iz Uprave za šume ministarstva (koji je morao da ode, pre nego što je slika nastala).
Ja sam već svoje utiske o g.Pažinu izneo, danas sam i Sremca i Meshtana upoznao sam njim, pa neka oni i napišu koju reč, o razgovoru koji smo vodili.
A ne bi bilo loše, da se ispriča i epizoda, o današnjem neplaniranom susretu, na štandu LSV - to će Sremac da piše.
Lala, g.Pažin, Sremac i Meshtan, u razgovoru:

Lala
 Evo i Slave, sa njegovim čuvenim logom Srbijalov - nosi ga na grudima umesto pancira Grin

Lala
 Cene hrane i pića na sajmu su bezobrazno visoke!!! Čista pljačka, ne mogu da nadjem drugu reč! Posle obilaska sajma, i posle svih razgovora koje smo vodili, seli smo da nešto prezalogajimo i popijemo piće... Katastrofa!!! Kad je stigao račun, samo smo se zgledali, ja sam prigovorio kelneru na visinu računa, ali nema izbora - toliko košta pa ti vidi! Malo pivo sa limunom 200 dinara, vešalica u lepinji velika kao pola lepinje, 450 dinara!!!! Da Bog sačuva! Od nas desetak, jelo je svega nekoliko, i svako je popio po piće - evo računa:

kimi
 Bio sam danas na sajumu i ok-je bilo. Svi koji nešto znače u svetu lova u našoj zemlji su po nešto izložili i naravno uskladili cene, pa bez malo u dinar.
Naime bio sam sa kumom da kupimo pušku(IŽ 27sport) i na prvom štandu gde smo pitali dobili smo cenu i odgovor da je to dogovorena sajamska cena. Sumnjičavo odlazimo do sledećeg izlagača i gle, cena potpuno ista.
E sad na treći štand odlazimo ali je nastup drugačiji( izlagač je iz Kragujevca, ne mogu da se setim tačno naziva). Posle uvodne priče, pokazivanja nabavne dozvole dolazimo do cene...i gle čuda opet ista cifra 53500 din. T u se mi ljubazno zahvaljujemo uz obrazloženje da već imamo ponuđenu cenu na 50 hiljada. E sad kreću natezanja ko je ponudio tu cenu, da li mi imamo odobrenje za nabavku, ako smo ozbiljni kupci dogovorićemo se itd...
Nravno ne želimo da kažemo ko je ponudio cenu od 50k pokazujemo odobrenje i dobijamo konačnu konkretnu ponudu da kod njih kupimo pušku za 50k.
Odlazimo na sledeći štand, ista priča 53500 din mi ponavljamo našu priču i gle čuda od odgovora...može i ovde sada za 50 hiljada.
Da sumiram, puška nije kupljena ali je ugovorena i potvrđena kupovina(sledeći petak) ali ovo samo znači da cene nisu fiksne, ako neko želi nešto da kupi ima prostora za cenkanje.
Slikao sam najskuplju pušku na sajmu( što sam ja pronašao) kasnije ću okačiti slike.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Beogradski sajam lova, ribolova i nautike LOVAČKI SAJMOVI 89 17.05.2024. 14:07
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Sajam u Kragujevcu LOVAČKI SAJMOVI 247 29.05.2019. 06:57
SAJAM U SALZBURGU LOVAČKI SAJMOVI 53 05.02.2017. 19:07
Sajam u Nišu LOVAČKI SAJMOVI 267 15.04.2016. 12:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,045,985 posete www.srbijalov.com