Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar puškar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar puškar
DakiNS

Podunavac kaže:
Da, to smo se razumeli. U tome i jeste stvar da udarač može da udari iglu samo kada je obarač povučen do kraja. Sva ostala otkačinjanja udarača iz bilo kog razloga presretač zaustavlja.
Lako je dvojici pametnih da se razumejuBravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac

sheytan kaže:
^ sem kada prilikom opaljenja jedne cevi opali i druga! A to se ipak zna desiti na 27-ici... Cry

Kada je obarač (ili jedan od obarača) povučen do kraja u položaj za opaljenje presretač je otvoren (deaktiviran) i ako u tom momentu zbog nekog razloga dođe do otkačinjanja i drugog udarača može da dođe do opaljenja obe cevi. Ali to se na ispravnim puškama ne dešava, a i kada se desi cevi su uperene u sigurnom (željenom) pravcu pošto je povučen obarač za opaljenje jedne željene cevi. U svim drugim situacijama presretač sigurno hvata udarače i sprečava neželjeno opaljenje. Premda i ovo ne bi trebalo da se dešava pošto svaki udarač ima svoj presretač. Ja nisam video da neka IŽ-ovka opali obe cevi.
Tri prsta 2Kolce

kimi

Ja nisam video da neka IŽ-ovka opali obe cevi.

Ni ja ovo nisam video.
Međutim desila se jadna druga stvar. U pitanju je IŽ 27 SPORTING, nova puška skroz, bez ispaljenog metka.... Odem sa vlasnikom puške, inače dobrim prijateljem u Kovilovo da "overimo" pušku. Pucali smo trap municiju B&P, drugu seriju, znači otprilike do tog momenta puška je opalila max 30 do 50 patrona i šta se dešava... Prvi metak prijatelj promašuje, ponovno opaljenje i ništa, da bi posle 3-5 sekundi opalio i drugi metak.
Naša pretpostavka je da je kasnila igla ili kapisla... Da li je bilo šta pretpostavljeno moguće ili postoji neko drugo objašnjenje šta se desilo ?
Da napomenem da je posle toga u roku od pola sata ispaljeno još otpr 100-ak komada iste municije i sve je funkcionisalo kako treba.
I pitanje MNOOOGO bitno, kako se pravilno postupa iz ugla bezbednosti kada posle pokušaja opaljenja ne dođe do opaljanja ?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

apinest

kimi kaže:
I pitanje MNOOOGO bitno, kako se pravilno postupa iz ugla bezbednosti kada posle pokušaja opaljenja ne dođe do opaljanja ?
Po balističarima, u tom slučaju metak ne treba dirati-vaditi iz cevi narednih 30-ak sekundi, jer u tom vremenu može doći do "naknadnog pucnja, pojave koja nastaje zbog neispravne kapisle ili zbog oslabljene udarne opruge." (mr. Dušan Bojović)

chaki
 da se ne desi ovo

O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

vladant

chaki kaže:
da se ne desi ovo

U bem' ti sav se najezih, ovo se zove sreca!
Sveta Srpska zemlja!

sheytan
 Kimi, ovo što si ispričao izgleda kao da je u pitanju KONZERVIRAtA puška, tj. da je mas' i sl. zaustavila udarni meKanizam. Ako je to to, ondaK nekog ozbiljnog pravila nema, tj. u svakom trenutq udarač može da krene napred i da nastane cirqs... Frown
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

bela
 chaki, ovaj čika je baš imao sreće u nesreći .

kimi po meni je u pitanju municija , u stvari kapisla
vižlan i terier

stojkuki
 Kakav moron !!!!!!! Znaci nemam reci. Pa treba mu oduzeti sve sto ima veze sa oruzijem ....

Stupido ....

kimi

apinest kaže:

kimi kaže:
Po balističarima, u tom slučaju metak ne treba dirati-vaditi iz cevi narednih 30-ak sekundi, jer u tom vremenu može doći do "naknadnog pucnja, pojave koja nastaje zbog neispravne kapisle ili zbog oslabljene udarne opruge." (mr. Dušan Bojović)

Hvala, nisam znao proceduru ali sam pretpostavio da ne treba odmah rasklapati pušku. U svakom slučaju za većinu nas veoma korisna informacija koju bi svako trebalo da zna jer to može svakom da se desi.

Predator

kimi kaže:

apinest kaže:

kimi kaže:

Hvala, nisam znao proceduru ali sam pretpostavio da ne treba odmah rasklapati pušku. U svakom slučaju za većinu nas veoma korisna informacija koju bi svako trebalo da zna jer to može svakom da se desi.

Ovo je bilo jako dobro objašnjeno u priručniku za rukovanje vatrenim oružjem. Pa ko je položio u skorije vrijeme, trebao bi da se sjeća ... ;)

Sasvim prirodno

Scorpion Hunter
 Samo sto stigoh kuci sa jedne slave na kojoj se uveliko pricalo o lovu. Kada pomenusmo temu puskar covek (gost na slavi) ishvali naseg kolegu sjeftica kaze da je Ivica jeftic izvanredan puskar da mu je pre neku godinu sredio Monte Karlo pusku i da je on prezadovoljan njegovim radom... Ja to cuh i evo ovde na forumu zelim da prenesem i ujedno pohvalim naseg kolegu sjeftica. Svaka cast kolega dobar majstor se uvek daleko cuje Bravo 2

Lovac Stari
 Skoro mi pomenuti majstor iz Kg-a podmladio jedan Zastavin Hamerles.
Prezadovoljan sam Stari.
Covek hoce i da odradi ali i ujedno i da pomogne korisnim savetom.
Dobar pogled.

Sniper Hunter
 A slika stari?Stidljiv da vidimo podmladjivanjeGrin

I Jevtic
 hvala drugari na lepim recima mada odlika pravog majstora je da ume da prizna da nesto nezna nekom sam pomogo kod nekog nije moglo mazda je neki drugi resio kvar pa je za toga taj majstor najbolji. covek se uci dok je ziv pozdrav
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Podunavac
 A skromnost je odlika pravog čoveka.B) Hteo bi da dodam da kolega Sjeftić nije samo dobar majstor nego i dobar čovek i drugar, što se već više puta pokazalo i na našem portalu. Mnogim je kolegama ponešta poklonio ili napravio gratis. Što je u današnje vreme veoma retka pojava.Bravo 2ZivioRodjo
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS

chaki kaže:
da se ne desi ovo

Ja tek sad videh ovaj video snimak .... bem ti budalu ovo moze samo neki ludi Amer da uradi .....Frown
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

kimi
 Jedno kratko pitanje... Zašto ejektor izbacuje neispaljen metak? Ne dešava se svaki put ali svremena na vreme- znači ponavlja se povremeno.Confused

vladant

kimi kaže:
Jedno kratko pitanje... Zašto ejektor izbacuje neispaljen metak? Ne dešava se svaki put ali svremena na vreme- znači ponavlja se povremeno.Confused

Ne znam zasto izbacuje, ali pretpostavljam da je u pitanju IZ 27, najveci broj vlasnika ovih pusaka novije proizvodnje, ima isti problem.
Sveta Srpska zemlja!

sheytan
 Imale su i stare isti problem! Reshivo je, naravno, i verujem da nije sqpo...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar nož OPREMA 2195 12.03.2023. 01:00
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,857,520 posete www.srbijalov.com