Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
Podunavac
 Nenade Scaut se ne pravi u kalibru 9,3x62. Ne znam odakle ti takav podatak? Evo skenirao sam ti tabicu kalibara u kojima se radi iz Steyr kataloga za 2010. godinu. U kalibru 9,3x62 se radi za serije Pro Hunter i Pro African sa plastičnim kundacima, možda odatle zabuna.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Klikni na sliku da je povećaš.
Tri prsta 2Kolce

Nenad000

Podunavac kaže:

jao jao podunavc znaci to je kalibar specifican jaci od 9,3x62 ,a vodi se kao 376steyr
imas je u:5,56nato
223rem
243
7mm-08
7,62nato
308win
376steyr(to je taj)
ako i dalje ne verujes uvek mozes da pogledas na wikipedia druze,kucaj na google steyr skout,pa posle trazis wikipedia,
Nenad000 priložio:
_72331058_31012011131224_9821_3.jpg

Kolce,S R B I J A

Podunavac

Nenad000 kaže:

Podunavac kaže:

jao jao podunavc znaci to je kalibar specifican jaci od 9,3x62 ,a vodi se kao 376steyr
imas je u:5,56nato
223rem
243
7mm-08
7,62nato
308win
376steyr(to je taj)
ako i dalje ne verujes uvek mozes da pogledas na wikipedia druze,kucaj na google steyr skout,pa posle trazis wikipedia,

Onda si trebao odma da kažeš na koji kalibar misliš. Imam taj podatak u jednom katalogu ali ga namerno nisam navodio pošto je nov i redak kalibar pa ga čak ni velike firme koje se bave prodajom oružja ne stavljaju na popis kalibara. .376 Steyr se radi u verzijama Scout Timber i Scout Camo. A 5,56 Nato ti je vojna verzija kalibra 223 Rem. Ustvari obratno je, pošto ga je prvo američka vojska napravila za svoje potrebe pa je tek onda kasnije komercijalizovan.
Tri prsta 2Kolce

Nenad000
 Ajde druze te sekiram jos malo znas da ovde moze se kupi i crna strela ,legalnoPilot,
Kolce,S R B I J A

Podunavac
 Imao sam prilike da vidim uživo i malo pregledam Crnu Strelu premda nisam pucao. Ali mogu ti reći da me baš nije mnogo ni interesovala. Prevelika je to skalamerija. Za ono za šta je namenjena je OK ali ja nemam takvih ambicija. Sasvim su me dobro služili M 76 i M 91.
Tri prsta 2Kolce

Nenad000

Podunavac kaže:
Imao sam prilike da vidim uživo i malo pregledam Crnu Strelu premda nisam pucao. Ali mogu ti reći da me baš nije mnogo ni interesovala. Prevelika je to skalamerija. Za ono za šta je namenjena je OK ali ja nemam takvih ambicija. Sasvim su me dobro služili M 76 i M 91.

neznam ni ja sam ,i za to sto sluzi mislim da je previse to ti dodje ono rusko ako nemas sta ti udari sa snagomDragoljupe
Kolce,S R B I J A

Podunavac
 Crna strela spada u tako zvane materijalne puške. Osim dejstva po živoj sili na velikim distancama namenjena je za uništavanje materijalno-tehničkih sredstava, lako oklopljnih i neoklopljenih vozila, radara i sl. Imao sam prilike da probam Browning .50 BMG M2 i mogu ti reći da je opasna stvar.
Tri prsta 2Kolce

mirko knezevic
 Ja sam nosio M 76 ali je toliko bio rastimovan nisan da to nije imalo veze sa vezom gde puca... Inace po meni kad je dobro utegnut odlicna puska,ja sam jbg bio u vojsci 2005/06 tad vise nikog nije zanimalo kako su upucane puske,a Crnu Strelu ili sto bi americke budale rekle Black Arow je po meni odlicna puska ali ako se koristi pametno... A ono cudo od metka 12.7 mislim da je steta koristiti za zivu silu... Izvaljuje dva reda blokova na kuci kao da su sir busi metal,mogu samo u mislima da mislim sta radi zivoj sili...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

DanijelC

srdjansrdic kaže:
Dvoumim se između 30-06,7x64, i 8x57 neka mi neko pomogne pri izboru, znam da su slični al opet možda neko ima neka iskustva

druze, ima i onog dok si mlad uzmi sto jace, poslije ces sam izbalansirati sta ti odgovara, pretezak, prejako trza....i sam cces skontati kalibar....hehheheheh
a ipak uzmi 7x64.....(zasto ne 30-06?ista razlika kao izmedju 7,62 TT i 9m para)
Zuto zensko i zuto pasce ne vodi kuci!!!

milek

DanijelC kaže:

srdjansrdic kaže:
Dvoumim se između 30-06,7x64, i 8x57 neka mi neko pomogne pri izboru, znam da su slični al opet možda neko ima neka iskustva

druze, ima i onog dok si mlad uzmi sto jace, poslije ces sam izbalansirati sta ti odgovara, pretezak, prejako trza....i sam cces skontati kalibar....hehheheheh
a ipak uzmi 7x64.....(zasto ne 30-06?ista razlika kao izmedju 7,62 TT i 9m para)

slazem se sa danijelom...
ako biras između ova tri uzmi 7x64..
iz iskustva ti govorim a i ako ti znaci nesto odstrelio sam sa njim vepra od 270kg...B)
Nije lako znati treba to i umeti....
lovac

nikolicmisko

srdjansrdic kaže:

30-06 nezamenljiv
nikolicmisko priložio:
benelli_argo_3006.jpg

Cvele
 Evo da se ne svadjate uzmi .308Win. Njanjanja Smeko
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

kelt
 kolege kalibar karabina netreba birati prema licnom afinitetu vec prema nameni moj je savet sledeci; ako lovis vise srndace nego svinje uzmi 7x64,a ako vise lovis svinje nego srnecu divljac onda neki od ova dva druga, mada i ti kao i mi ostali skupices neku kintu kasnije pa za neku godinu opet nova cev. razmisli koliko si zagrizao, a ako shvatis da jesi onda kupi 7x64 a za neku godinu i 9,3x62. ja imam tu kombinaciju pa sad vec razmisljam i o nekom varmintu 223 ili 22-250 a za afinitet biraj proizvodjacaiveli 4
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Podunavac
 Kelt dobro razmišljanje i izbor kalibara. Ali 3 karabina je financijski mnogo u današnje vreme. Dovoljno je i dva; 243 Win. i 30-06 Spr.
Tri prsta 2Kolce

tomo vrbas
 Srdjane uzmi 7x64 neces pogresiti iz iskustva ti govorim jer lovim sa tim kalibrom i pravi je od lisice preko srnece divljaci do d.svinja koristim PPU 9gr i zadovoljstvo je na mojoj strani!B)

kelt
 ma znam kolega ali lov je otrov u venama kad se navuces nema spasa. a za svinje 9,3 obavezno jer nevolim da trazim narocito po mrakuVuk
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

veso
 Dragi prijatelji,moje misljenje da je poluautomat nezamjenjiv sto se tice visoke divljaci, bez obzira u kom je kalibru srednje kategorije.Ja imam nekoliko karabina, najcesce koristim wincester vulkan 30-06 Pozdrav za sve prisutne

Nenad000
 Srndaca mozes pucati i prackom pitanje je sta za svinju ,i na daljinu pucanja ,ako volis da pucas daleko jedan ti kalibar otpada,8x57 tako da ti ostaje 30-06 i 7.64 ,sad je pitanje o kakvoj pusci govorimo?
Kolce,S R B I J A

kelt
 ne zamaraj se mnogo teorijom kolega tesko ces ikad pucati dalje od 150m mozda ev. na srndaca u pirsu e tu onda pracka ne pomaze ja licno nevolim nesto americku skolu mnogo bre samaraju po ramenu a mozes lako i optiku dobiti po arkadi ako nesto na brzinu pucas. ako vec volis da teoretises sa trajektorijama zrna onda uzmi 308w snaga 8x57 a putanja slicna 7x64, ali j.. amer.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,629,666 posete www.srbijalov.com