Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Beretta

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Beretta
ringe357
 Ovo je jedina polovna Beretta za koju znam u BIH, zato sam se zanimao, nista srugo, Hvala kolega.
lovac Tandrčak Badžo

Podunavac
 Ovo na slici je Beretta S 55. A procenu je teško izvršiti preko slike, kao što već reče kolega Pez. Puška može da vredi od 300 do 600 evra, zavisi od stanja u kojem se nalazi. Uglavnom ovu su kvalitetne puške sa tvrdo hromiranim cevima iznutra pa su većinom u dobrom stanju.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Danas u prodavnici gledam Berettu 686 Silver Pigeon. Već godinama je želim i sada nešta kalkulišem oko eventualne kupovine. Međutim mogu da kažem da sam jednim delom i razočaran. Što se tiče metalnih delova, upasivanja i finiša nemam zamerku. Ali što se tiče upasivanja kundaka sa glavom imam i te kako. Svuda na spoju glave i kundaka ima viška materijala na kundaku. Na jednom mestu toliko da je za taj višak neko u transportu zapeo i ogrebao kundak.Shock To na puškama od dve hiljade evra nebi smelo da se dešava.No no no Bila je samo jedna takva puška u prodavnici pa nisam mogao da je usporedim i proverim dali je ovo neki pojedinačni propust, ili su cele serije ovako ofrlje upasovane.Confused
Tri prsta 2Kolce

davorcalic

Podunavac kaže:
Danas u prodavnici gledam Berettu 686 Silver Pigeon. Već godinama je želim i sada nešta kalkulišem oko eventualne kupovine. Međutim mogu da kažem da sam jednim delom i razočaran. Što se tiče metalnih delova, upasivanja i finiša nemam zamerku. Ali što se tiče upasivanja kundaka sa glavom imam i te kako. Svuda na spoju glave i kundaka ima viška materijala na kundaku. Na jednom mestu toliko da je za taj višak neko u transportu zapeo i ogrebao kundak.Shock To na puškama od dve hiljade evra nebi smelo da se dešava.No no no Bila je samo jedna takva puška u prodavnici pa nisam mogao da je usporedim i proverim dali je ovo neki pojedinačni propust, ili su cele serije ovako ofrlje upasovane.Confused

Zemara,isto to važi i za Beretu A400 Extreme....kao iz kineske prodavnice igračaka....bila je u camo verziji i izliveni materijal je bio katastrofa,utisnuti pečati sa logom i imenom Berete su neobrađeni i vide se ostaci preklapanja kalupa a sam pečat je ili bio pregrejan ili neznam šta pa se ni nevidi šta je utisnuto,ma da ne poveruješ a camo folija sva izgrbana i na spojevima oštećena....užas i razočarenje....možda se prave negde gde nema toliko kontrole od strane Beretinih stručnjaka ili inspekcije pa ide sve i svašta u prodaju.....
Žena mi Makedonka....ena Shock

sheytan
 Vrlo mogućo u - Turkey! Cry
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ringe357
 Nisam bas puno prilika imao u prodavnicama da se sretnem sa Berettom, ali ono sto sam vidio vezano za Berettu i Fair, sve mi se cini da su iste kao Huglu i Htsan, ako turci samo kopiraju to je ok a ako ih i izradjuju.... To je onda totalno lose.
lovac Tandrčak Badžo

Podunavac
 Ni Beretta ni F.A.I.R. nemaju nikakve veze sa turskom. Sve Beretta bokerice (i položare) se prave u Italiji, jedino se model ES 100 PA sačmarica radi u Španiji. U stvari samo se sklapa u Španiji i prave neke delove, a cev i risiver se prave u Italiji. F.A.I.R. mi se mnogo svideo, pogotovo što je upola (i više) jeftiniji od Berette. Gledao sam tri skupe puške: Beretta 686 Silver Pigeon, Zoli Columbus i Browning 525 Hunter. Beretta mi je želja oduvek ali je najskuplja i razočarao sam se u kundak (upasivanje). Zoli je malo jeftiniji ali me oduševilo što ima Boss bravu koja je vrhunac čvrstoće. Problem je što puška nema izmenjive čokove a kalibar je 12/70. Browning je proverena puška sa proverenim mehanizmom i najjeftinija je od ove tri. Ako u Mađarskoj sutra ne nađem i ne dogovorim kupovinu, najverovatnije ću da kupim jednu od ove tri.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Rođo bereta u kalibru 20 je ruska balerina tanana, ja sam oduševljen sa njom i ako bude prilike biće moja.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan

Podunavac kaže:
Ni Beretta ni F.A.I.R. nemaju nikakve veze sa turskom. Sve Beretta bokerice (i položare) se prave u Italiji, jedino se model ES 100 PA sačmarica radi u Španiji. U stvari samo se sklapa u Španiji i prave neke delove, a cev i risiver se prave u Italiji. F.A.I.R. mi se mnogo svideo, pogotovo što je upola (i više) jeftiniji od Berette. Gledao sam tri skupe puške: Beretta 686 Silver Pigeon, Zoli Columbus i Browning 525 Hunter. Beretta mi je želja oduvek ali je najskuplja i razočarao sam se u kundak (upasivanje). Zoli je malo jeftiniji ali me oduševilo što ima Boss bravu koja je vrhunac čvrstoće. Problem je što puška nema izmenjive čokove a kalibar je 12/70. Browning je proverena puška sa proverenim mehanizmom i najjeftinija je od ove tri. Ako u Mađarskoj sutra ne nađem i ne dogovorim kupovinu, najverovatnije ću da kupim jednu od ove tri.

U XXI veq, shto se vakih stvari tiche, ne veroojem nikom! Stari

Bash zabarski primer: bilo je i u medijima pre X godina, da u Zabariji zakon dozvoljava da se samo finalizovanje proizvoda odradi u Zabariji, pa da moze da se metne natpis MADE IN ITALY. Konjkrevetno, bile su u pitanju cipElke sdelane u PRC, a neki minalni zahvati u Zabariji, i sve legalno 100%! Smile A qpci, kao, nisu u zabloodi??? Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

mrwa22250

DakiNS kaže:
Rođo bereta u kalibru 20 je ruska balerina tanana, ja sam oduševljen sa njom i ako bude prilike biće moja.

I moja i moja.Kod mene je keshovina problem,a prilika ima kolko ocesSiroma.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Brka bez brkova
 Tu 20icu i ja zelim,kazu prava violina. Bereta pravi posebno baskule za svaki kalibar

sheytan
 I ja bih volo tu vashu bArettu, al mislim da nije ni Browni losh, ako je sa choci i ako je ispod 3kg! Odobreno A od modela 525 su im sve cevi hromisane! Kalanjikov

A Zolli bossista je VRH, samo da je 20... Cry

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

golf071

DakiNS kaže:
Balerina ili Bereta ?HaHaHa
Novine

DakiNS
 Istina voleo bih obe , ali dolaze godine kada se čovek uveče ovako moli Bogu: Bože kad mi dade ovoliko iskustva i volje . što mi ne dade i malo snage?StariGrin

Podunavac
 Bata Šeki nebi uspoređivao Berettu sa nekom fabrikom cipela. Beretta je oružarski gigant poznat (i cenjen) po puškama sačmaricama u celom svetu. Deo cene njihovih pušaka je posledica visokog kvaliteta proizvoda a deo i ime (veliko). Kao kod Mercedesa u svetu automobila. Beretta nebi dovela u pitanje svoj ugled i ime sarađujući sa nekim sumnjivim kooperantom. Razlog za proizvodnjom pojedinih delova u Španiji je jeftinija radna snaga i možda manji porez. A i Španija je poznata po kvalitetnim puškama sačmarcama i dobrim majstorima puškarima. Beretta je pokupovala još neka velika imena i stavila pod svoju kontrolu. Kao što su Benelli, Franchi, Sako, Tikka, Stoeger, Uberti i Buris. A ima i veliku fabriku u americi.
I Browning ima saradnju sa pojedinim firmama, ali su i oni velika imena kao što su Winchester i Marocchi. A ima i fabriku u americi.
Takvi igrači koji imaju renome i kupce po celom svetu ne sarađuju sa fušerima. Bar za sada.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

DakiNS kaže:
Istina voleo bih obe , ali dolaze godine kada se čovek uveče ovako moli Bogu: Bože kad mi dade ovoliko iskustva i volje . što mi ne dade i malo snage?StariGrin

Rođo za sve ima leka. Medicina je napredovala.
http://youtu.be/K...
Znaš kome se trebaš obratiti za ovakve proizvode. Zemo NS (kama sutra).ROFL
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Na svu sreću još ima dosta do tih godinaPfft

PEZ

Podunavac kaže:
Bata Šeki nebi uspoređivao Berettu sa nekom fabrikom cipela. Beretta je oružarski gigant poznat (i cenjen) po puškama sačmaricama u celom svetu. Deo cene njihovih pušaka je posledica visokog kvaliteta proizvoda a deo i ime (veliko). Kao kod Mercedesa u svetu automobila. Beretta nebi dovela u pitanje svoj ugled i ime sarađujući sa nekim sumnjivim kooperantom. Razlog za proizvodnjom pojedinih delova u Španiji je jeftinija radna snaga i možda manji porez. A i Španija je poznata po kvalitetnim puškama sačmarcama i dobrim majstorima puškarima. Beretta je pokupovala još neka velika imena i stavila pod svoju kontrolu. Kao što su Benelli, Franchi, Sako, Tikka, Stoeger, Uberti i Buris. A ima i veliku fabriku u americi.
I Browning ima saradnju sa pojedinim firmama, ali su i oni velika imena kao što su Winchester i Marocchi. A ima i fabriku u americi.
Takvi igrači koji imaju renome i kupce po celom svetu ne sarađuju sa fušerima. Bar za sada.

Došla su vremena brate Podunavac da se sve može upoređivati pa što ne bi i Beretta, bez obzira na kvalitet njenih proizvoda i na veliko ime. Šta je sa Browning-om i to je veliko ime a evo prošle godine smo baš na ovom forumu čitali o greškama na novoj novcijatoj bokerici( da ne tražim sad koja je tema verovatno se sećaš). Meni je Beretta takođe omiljeni brend ali ono što sam imao prilike da vidim na novom novcijatom PA( pisao sam neki dan o tome) je sve samo ne ono što se od tog velikog imena i po takvoj (ne maloj) ceni očekuje. Onda sam počeo da se vodim jednom mišlju, možda sam u pravu možda nisam evo izneću ovde pa prokomentarišimo. U moru proizvođača sačmarica svako ime ponaosob želi parče kolača. Neki to parče dobiju zahvaljujući imenu, poput Berette, Browninga i da ne nabrajam neki se probijaju kvalitetom koji je možda bolji od ovih zvučnih ali ime je ime. Hoću da kažem da sva ta velika imena imaju svoje top-modele, Beretta SO seriju, Browning čuvenu 25-icu i tu se na tim modelima vidi umešnost majstora i kvalitet izrade, Velikoserijske puške (takav je i model Pigeon) se danas štancuje na CNC, sklapa i teraj u radnju pa kome se šta zapadne, nema onog prefinjenog šmeka koji je pre tridesetak godina bio svojstven puškama iz te klase. Nisu ni ta velika imena toliko velika u današnje vreme bar što se tiče standardnih (velikoserijskih) modela.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

ringe357
 Sve to postujem i jesu veliki giganti, firme koje extra rade i posluju. Ali ako je je jedan WV otvorio pogone u Poljskoj i Turskoj kao i MAN, i jos brdo firmi cisto zbog radne snage i troskova te ugovora o prodaji koje te zemlje imaju, zasto bi i Talijani bili ovce ili ko vec. Ali vidjecemo vrijeme ce pokazati svoje. Kad se pogleda S55, ili Zastava iz sedamdesetih ili Ruskinja i uporedi sa ovim danas, bar sto se tice nekih stvari vidi se da nije bilo zezanja u zlatnim godinama. Sada je sve modernije ali i brze i serije su mnogo vece a kvalitet i potrosaci trpe.
lovac Tandrčak Badžo

DakiNS
 Kao i svuda. Postali smo potrošačko društvo za jednokratnu upotrebu. Koliko se dugo proizvodila Mercedesova 123-ka, a novi modeli 2-3 godine. Nema više JUS-a kada si običan duks mogao nositi desetak godina , sada se raspasne posle 3 pranja.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Beretta ES 100 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 148 12.10.2013. 12:42
Browning Cynergy pro sport & Beretta 686 E sport LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 37 02.11.2012. 21:30
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,108 posete www.srbijalov.com