Beretta
|
ringe357 |
Objavljen 15.01.2015. 23:06
|

Član

Upisa: 104
Pristupio: 25.10.2014. 17:29
|
Ovo je jedina polovna Beretta za koju znam u BIH, zato sam se zanimao, nista srugo, Hvala kolega.
 Tandrčak Badžo
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 16.01.2015. 14:16
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Ovo na slici je Beretta S 55. A procenu je teško izvršiti preko slike, kao što već reče kolega Pez. Puška može da vredi od 300 do 600 evra, zavisi od stanja u kojem se nalazi. Uglavnom ovu su kvalitetne puške sa tvrdo hromiranim cevima iznutra pa su većinom u dobrom stanju.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 12.02.2015. 01:35
|

Lovčina

|
Danas u prodavnici gledam Berettu 686 Silver Pigeon. Već godinama je želim i sada nešta kalkulišem oko eventualne kupovine. Međutim mogu da kažem da sam jednim delom i razočaran. Što se tiče metalnih delova, upasivanja i finiša nemam zamerku. Ali što se tiče upasivanja kundaka sa glavom imam i te kako. Svuda na spoju glave i kundaka ima viška materijala na kundaku. Na jednom mestu toliko da je za taj višak neko u transportu zapeo i ogrebao kundak. To na puškama od dve hiljade evra nebi smelo da se dešava. Bila je samo jedna takva puška u prodavnici pa nisam mogao da je usporedim i proverim dali je ovo neki pojedinačni propust, ili su cele serije ovako ofrlje upasovane.
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 13.02.2015. 14:21
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
Podunavac kaže:
Danas u prodavnici gledam Berettu 686 Silver Pigeon. Već godinama je želim i sada nešta kalkulišem oko eventualne kupovine. Međutim mogu da kažem da sam jednim delom i razočaran. Što se tiče metalnih delova, upasivanja i finiša nemam zamerku. Ali što se tiče upasivanja kundaka sa glavom imam i te kako. Svuda na spoju glave i kundaka ima viška materijala na kundaku. Na jednom mestu toliko da je za taj višak neko u transportu zapeo i ogrebao kundak.  To na puškama od dve hiljade evra nebi smelo da se dešava.  Bila je samo jedna takva puška u prodavnici pa nisam mogao da je usporedim i proverim dali je ovo neki pojedinačni propust, ili su cele serije ovako ofrlje upasovane. 
Zemara,isto to važi i za Beretu A400 Extreme....kao iz kineske prodavnice igračaka....bila je u camo verziji i izliveni materijal je bio katastrofa,utisnuti pečati sa logom i imenom Berete su neobrađeni i vide se ostaci preklapanja kalupa a sam pečat je ili bio pregrejan ili neznam šta pa se ni nevidi šta je utisnuto,ma da ne poveruješ a camo folija sva izgrbana i na spojevima oštećena....užas i razočarenje....možda se prave negde gde nema toliko kontrole od strane Beretinih stručnjaka ili inspekcije pa ide sve i svašta u prodaju.....
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 13.02.2015. 14:25
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Vrlo mogućo u - Turkey!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
ringe357 |
Objavljen 13.02.2015. 14:27
|

Član

|
Nisam bas puno prilika imao u prodavnicama da se sretnem sa Berettom, ali ono sto sam vidio vezano za Berettu i Fair, sve mi se cini da su iste kao Huglu i Htsan, ako turci samo kopiraju to je ok a ako ih i izradjuju.... To je onda totalno lose.
 Tandrčak Badžo
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.02.2015. 16:19
|

Lovčina

|
Ni Beretta ni F.A.I.R. nemaju nikakve veze sa turskom. Sve Beretta bokerice (i položare) se prave u Italiji, jedino se model ES 100 PA sačmarica radi u Španiji. U stvari samo se sklapa u Španiji i prave neke delove, a cev i risiver se prave u Italiji. F.A.I.R. mi se mnogo svideo, pogotovo što je upola (i više) jeftiniji od Berette. Gledao sam tri skupe puške: Beretta 686 Silver Pigeon, Zoli Columbus i Browning 525 Hunter. Beretta mi je želja oduvek ali je najskuplja i razočarao sam se u kundak (upasivanje). Zoli je malo jeftiniji ali me oduševilo što ima Boss bravu koja je vrhunac čvrstoće. Problem je što puška nema izmenjive čokove a kalibar je 12/70. Browning je proverena puška sa proverenim mehanizmom i najjeftinija je od ove tri. Ako u Mađarskoj sutra ne nađem i ne dogovorim kupovinu, najverovatnije ću da kupim jednu od ove tri.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.02.2015. 16:33
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Rođo bereta u kalibru 20 je ruska balerina tanana, ja sam oduševljen sa njom i ako bude prilike biće moja.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 13.02.2015. 16:38
|

Lovčina

|
Podunavac kaže:
Ni Beretta ni F.A.I.R. nemaju nikakve veze sa turskom. Sve Beretta bokerice (i položare) se prave u Italiji, jedino se model ES 100 PA sačmarica radi u Španiji. U stvari samo se sklapa u Španiji i prave neke delove, a cev i risiver se prave u Italiji. F.A.I.R. mi se mnogo svideo, pogotovo što je upola (i više) jeftiniji od Berette. Gledao sam tri skupe puške: Beretta 686 Silver Pigeon, Zoli Columbus i Browning 525 Hunter. Beretta mi je želja oduvek ali je najskuplja i razočarao sam se u kundak (upasivanje). Zoli je malo jeftiniji ali me oduševilo što ima Boss bravu koja je vrhunac čvrstoće. Problem je što puška nema izmenjive čokove a kalibar je 12/70. Browning je proverena puška sa proverenim mehanizmom i najjeftinija je od ove tri. Ako u Mađarskoj sutra ne nađem i ne dogovorim kupovinu, najverovatnije ću da kupim jednu od ove tri.
U XXI veq, shto se vakih stvari tiche, ne veroojem nikom! 
Bash zabarski primer: bilo je i u medijima pre X godina, da u Zabariji zakon dozvoljava da se samo finalizovanje proizvoda odradi u Zabariji, pa da moze da se metne natpis MADE IN ITALY. Konjkrevetno, bile su u pitanju cipElke sdelane u PRC, a neki minalni zahvati u Zabariji, i sve legalno 100%! A qpci, kao, nisu u zabloodi???
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 13.02.2015. 16:39
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
DakiNS kaže:
Rođo bereta u kalibru 20 je ruska balerina tanana, ja sam oduševljen sa njom i ako bude prilike biće moja.
I moja i moja.Kod mene je keshovina problem,a prilika ima kolko oces .
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
Brka bez brkova |
Objavljen 13.02.2015. 16:46
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 15.01.2011. 16:10
|
Tu 20icu i ja zelim,kazu prava violina. Bereta pravi posebno baskule za svaki kalibar |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 13.02.2015. 16:49
|

Lovčina

|
I ja bih volo tu vashu bArettu, al mislim da nije ni Browni losh, ako je sa choci i ako je ispod 3kg! A od modela 525 su im sve cevi hromisane! 
A Zolli bossista je VRH, samo da je 20...
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 13.02.2015. 16:57
|

Veteran

Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
DakiNS kaže:
Rođo bereta u kalibru 20 je ruska balerina tanana, ja sam oduševljen sa njom i ako bude prilike biće moja. Balerina ili Bereta ?
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.02.2015. 17:18
|

Admin

|
Istina voleo bih obe , ali dolaze godine kada se čovek uveče ovako moli Bogu: Bože kad mi dade ovoliko iskustva i volje . što mi ne dade i malo snage?
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.02.2015. 17:19
|

Lovčina

|
Bata Šeki nebi uspoređivao Berettu sa nekom fabrikom cipela. Beretta je oružarski gigant poznat (i cenjen) po puškama sačmaricama u celom svetu. Deo cene njihovih pušaka je posledica visokog kvaliteta proizvoda a deo i ime (veliko). Kao kod Mercedesa u svetu automobila. Beretta nebi dovela u pitanje svoj ugled i ime sarađujući sa nekim sumnjivim kooperantom. Razlog za proizvodnjom pojedinih delova u Španiji je jeftinija radna snaga i možda manji porez. A i Španija je poznata po kvalitetnim puškama sačmarcama i dobrim majstorima puškarima. Beretta je pokupovala još neka velika imena i stavila pod svoju kontrolu. Kao što su Benelli, Franchi, Sako, Tikka, Stoeger, Uberti i Buris. A ima i veliku fabriku u americi.
I Browning ima saradnju sa pojedinim firmama, ali su i oni velika imena kao što su Winchester i Marocchi. A ima i fabriku u americi.
Takvi igrači koji imaju renome i kupce po celom svetu ne sarađuju sa fušerima. Bar za sada.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.02.2015. 17:21
|

Lovčina

|
DakiNS kaže:
Istina voleo bih obe , ali dolaze godine kada se čovek uveče ovako moli Bogu: Bože kad mi dade ovoliko iskustva i volje . što mi ne dade i malo snage?  
Rođo za sve ima leka. Medicina je napredovala.
http://youtu.be/K...
Znaš kome se trebaš obratiti za ovakve proizvode. Zemo NS (kama sutra).
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.02.2015. 17:24
|

Admin

|
Na svu sreću još ima dosta do tih godina
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 13.02.2015. 22:00
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Podunavac kaže:
Bata Šeki nebi uspoređivao Berettu sa nekom fabrikom cipela. Beretta je oružarski gigant poznat (i cenjen) po puškama sačmaricama u celom svetu. Deo cene njihovih pušaka je posledica visokog kvaliteta proizvoda a deo i ime (veliko). Kao kod Mercedesa u svetu automobila. Beretta nebi dovela u pitanje svoj ugled i ime sarađujući sa nekim sumnjivim kooperantom. Razlog za proizvodnjom pojedinih delova u Španiji je jeftinija radna snaga i možda manji porez. A i Španija je poznata po kvalitetnim puškama sačmarcama i dobrim majstorima puškarima. Beretta je pokupovala još neka velika imena i stavila pod svoju kontrolu. Kao što su Benelli, Franchi, Sako, Tikka, Stoeger, Uberti i Buris. A ima i veliku fabriku u americi.
I Browning ima saradnju sa pojedinim firmama, ali su i oni velika imena kao što su Winchester i Marocchi. A ima i fabriku u americi.
Takvi igrači koji imaju renome i kupce po celom svetu ne sarađuju sa fušerima. Bar za sada.
Došla su vremena brate Podunavac da se sve može upoređivati pa što ne bi i Beretta, bez obzira na kvalitet njenih proizvoda i na veliko ime. Šta je sa Browning-om i to je veliko ime a evo prošle godine smo baš na ovom forumu čitali o greškama na novoj novcijatoj bokerici( da ne tražim sad koja je tema verovatno se sećaš). Meni je Beretta takođe omiljeni brend ali ono što sam imao prilike da vidim na novom novcijatom PA( pisao sam neki dan o tome) je sve samo ne ono što se od tog velikog imena i po takvoj (ne maloj) ceni očekuje. Onda sam počeo da se vodim jednom mišlju, možda sam u pravu možda nisam evo izneću ovde pa prokomentarišimo. U moru proizvođača sačmarica svako ime ponaosob želi parče kolača. Neki to parče dobiju zahvaljujući imenu, poput Berette, Browninga i da ne nabrajam neki se probijaju kvalitetom koji je možda bolji od ovih zvučnih ali ime je ime. Hoću da kažem da sva ta velika imena imaju svoje top-modele, Beretta SO seriju, Browning čuvenu 25-icu i tu se na tim modelima vidi umešnost majstora i kvalitet izrade, Velikoserijske puške (takav je i model Pigeon) se danas štancuje na CNC, sklapa i teraj u radnju pa kome se šta zapadne, nema onog prefinjenog šmeka koji je pre tridesetak godina bio svojstven puškama iz te klase. Nisu ni ta velika imena toliko velika u današnje vreme bar što se tiče standardnih (velikoserijskih) modela.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
ringe357 |
Objavljen 14.02.2015. 01:54
|

Član

|
Sve to postujem i jesu veliki giganti, firme koje extra rade i posluju. Ali ako je je jedan WV otvorio pogone u Poljskoj i Turskoj kao i MAN, i jos brdo firmi cisto zbog radne snage i troskova te ugovora o prodaji koje te zemlje imaju, zasto bi i Talijani bili ovce ili ko vec. Ali vidjecemo vrijeme ce pokazati svoje. Kad se pogleda S55, ili Zastava iz sedamdesetih ili Ruskinja i uporedi sa ovim danas, bar sto se tice nekih stvari vidi se da nije bilo zezanja u zlatnim godinama. Sada je sve modernije ali i brze i serije su mnogo vece a kvalitet i potrosaci trpe.
 Tandrčak Badžo
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.02.2015. 07:57
|

Admin

|
Kao i svuda. Postali smo potrošačko društvo za jednokratnu upotrebu. Koliko se dugo proizvodila Mercedesova 123-ka, a novi modeli 2-3 godine. Nema više JUS-a kada si običan duks mogao nositi desetak godina , sada se raspasne posle 3 pranja.
|
|
|