|
Lovne karte, izgled i važenje
|
| LU Aleksandrovo |
Objavljen 11.04.2011. 08:45
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Pa LSV samo ako bude umrežen sa Vojvođanskim lovcem imaće šanse da u budućnosti preživi i opstane, više je nego sigurno da se u budućnosti ne može više računati na članarinu lovaca, ove godine je to prošlo, ali sledeće godine će naplata članarine pa i samo članstvo u LSV biti jako diskutabilno, te će i prihodi utanjiti ispod crte potrebne za njegovu održivost, jedini izlaz može biti u Vojvođanskom lovcu i njegovom uslužnom radu, pri čemu bi im to što su formirani od strane LSV bilo od znatne pomoći.
Posebnu stavku u celoj priči čine i budžetska sredstva koja će pokrajina ulagati u lovstvo a koja će dobrim delom ići preko LSV, bar su se mnoga udruženja svojim statutima obavezala na to.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 11.04.2011. 08:52
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
LSV se već umrežio sa V.Lovcem, pa ko se u tu mrežu upeca...
Kažeš, Cule: 'Posebnu stavku u celoj priči čine i budžetska sredstva koja će pokrajina ulagati u lovstvo a koja će dobrim delom ići preko LSV, bar su se mnoga udruženja svojim statutima obavezala na to.', na šta su se to LU obavezala, vezano za budžetska sredstva?
Ovim svojim upisom si samo potvrdio ono što je već pisano ovde, da savez pokušava na svaki način da zadrži kontrolu i pozicije u lovstvu, a samim tim i novčane tokove.
Zaboravljaš, da su nosioci novog sistema lovstva upravo LU! Što bi neko radio preko posrednika i to plaćao, kad može da radi sam? Što bi pare iz budžeta išle preko saveza, a ne direktno LU? Reci mi samo jedan razlog, molim te, ako ga ima? Šta to savez bolje zna, šta to treba nekom LU, od samog tog LU? Jel to nekom treba staratelj?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 11.04.2011. 10:27
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Evo još jedna pikanterija!
Kako se izdaju dozvole za lov (recimo lisice i šakala) od 01.04.2011. godine?

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 11.04.2011. 18:28
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Sremac75 kaže:

Sremac koliko sam čuo, a ti bi (bez uvrede) to već trebao znati kao nosilac dozvole ...iste se do daljnjeg ne izdaju zbog novih lovnih karata, koje niko još nije dobio !!!
Nego jedno pitanje..dali su lani svi dostavljali kopije diploma i oružnih listova ili je biulo slučajeva kao kod nas gde smo (ako mene dobro pamćenje služi) priložili kopije diploma i kopije lovnih karata???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 11.04.2011. 19:23
|

Moderator

|
zoranp kaže:
Sremac75 kaže:

Sremac koliko sam čuo, a ti bi (bez uvrede) to već trebao znati kao nosilac dozvole  ...iste se do daljnjeg ne izdaju zbog novih lovnih karata, koje niko još nije dobio  !!!
Nego jedno pitanje..dali su lani svi dostavljali kopije diploma i oružnih listova ili je biulo slučajeva kao kod nas gde smo (ako mene dobro pamćenje služi) priložili kopije diploma i kopije lovnih karata??? 
????? pa normalno, dostavljane su kopije diploma, kako misliš, da za dobijanje nove lovne karte dostaviš kopiju stare, kad je lepo pisalo da se moraju dostaviti diplome? I još smo, koliko se sećam, komentarisali da mnogi lovci pojma nemaju ni gde su im diplome, i da je bio relativno kratak rok za dostavljanje. A i na tribini na Lorist sajmu, kada su bili ljudi iz ministarstva, i sekretar Ćeranić i preds. Beuković, je isto bilo reči o tome, ja bio tamo.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Limun |
Objavljen 11.04.2011. 19:58
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
zoranp kaže:
Nego jedno pitanje..dali su lani svi dostavljali kopije diploma i oružnih listova ili je biulo slučajeva kao kod nas gde smo (ako mene dobro pamćenje služi) priložili kopije diploma i kopije lovnih karata???  Kod mene je prosle godine mogla da se dostavi kopija clanske karte u kojoj je upisan datum polaganja lovackog ispita.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 11.04.2011. 20:08
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
pa diploma o položenom lovačkom ispitu je veoma bitan dokument i nije baš predmet koji se tako lako gubi,a ko nema neka traži u evidenciji u onom udruženju gde je polagao ispit a ako ni tamo nema onda treba ponovo da polaže,ali samo da požuri dok nije poskupelo polaganje |
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 11.04.2011. 20:10
|

Admin

|
Sremac75 kaže:
Znači od 01.04. niko ne može da ide u lov zato što nam LSV nije dostavio nove lovne karte?

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 11.04.2011. 20:14
|

Lovčina

|
ma oni to zbog prolećnog mira u lovištu,da neuznemiravamo divljač po lovištu koja sad izvodi svoje mladunce |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 11.04.2011. 20:18
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Sto smo lovili ,lovili smo!!!!!! |
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 11.04.2011. 20:19
|

Admin

|
Čini mi se da će taj mir potrajati ako LU budu čekala na LSS i LSV da im dostave lovne karte!

|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 11.04.2011. 20:20
|

Lovčina

|
dobro sam ja odavno rekao JE..Š LOV KAD NEMA SRA..A |
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 11.04.2011. 21:33
|

Lovčina

|
..ma zanima me dali je bilo obavezno uz fotokopiju diplome dostaviti i fotokopiju oružnog lista ili smo mi bili usamljen slučaj gde se tražila diploma i lovna karata, umesto oružnog lista - kopije normalno!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| misa 71 |
Objavljen 11.04.2011. 21:46
|

Veteran

Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
Naravno i kod mene u LU morala se priloziti fotokopija diplome kao i fotokopije ORL .
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. 
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 11.04.2011. 21:48
|

Moderator

|
Diploma i oružni list obavezno, mada sam čuo da su negde još i kopiju lične karte davali, ali to nije bilo obavezno.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| LU Aleksandrovo |
Objavljen 12.04.2011. 07:10
|

Lovčina

|
Zakonodavac nigde nije naveo da je za dobijanje lovne karte potrebno priložiti fotokopiju oružanog lista.
Posle zakona od 93. LSS je u svim legalnim polaganjima lovačkog ispita izdavao diplome, ako ju je neko izgubio može izvaditi duplikat u LSS.
Pre 93. lovački ispit je polagan pred komisijama opštinskih saveza i često puta nisu izdavane diplome, ti lovci su uz zahtev za dobijanje lovne karte dužni da prilože fotokopiju, stranice u registarskoj knjizi saveza, na kojoj piše da su polagali i položili ispit.
znači za dobijanje lovne karte treba
1. Zahtev
2. Fotokopija Diplome ili Stranice iz registra o položenom lovačkom ispitu,
3. Uplatnica o uplaćenih 1000 dinara.
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 12.04.2011. 07:30
|

Lovčina

|
..e tako već može, jer ima lovaca koji neće da nose oružje, ali žele da budu članovi lovačkog drštva (mada oni nevrše odstrel, pa im lovna karta i nije toliko bitna), a ima i druga strana priče gde mislim da isto ima "lovaca" koji su morali možda prevesti svoje oružje iz ko zna kojih razloga na nekog drugog ili čak prodati, pa sada možda nemaju oružni list, ali mogu ostati i dalje članovi LD-a ili na nekim funkcijama u istim...ko zna jeli to dobro ili loše što se netraži ili traži oružni list !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 12.04.2011. 07:33
|

Moderator

|
Nisi u pravu, Cule, zakonodavac je još kako predvideo to, u Zakonu o divljači i lovstvu, član 4. tačka 12, piše lepo:
'lovac je fizičko lice koje je steklo lovnu kartu za tekuću lovnu godinu, ispunjava uslove iz propisa kojima se reguliše oružje i municija i osposobljeno je za lov divljači;'
Ispunjavanje uslova po zakonu o oržju i municiji se dokazuje oružnim listom.
Dakle, lovac može biti samo lice koje ima oružni list na svoje ime.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| LU Aleksandrovo |
Objavljen 12.04.2011. 07:36
|

Lovčina

|
Pravilnik lepo kaže.
II. USLOVI ORGANIZOVANJA LOVA
Član 2.
Korisnik lovišta može da organizuje lov na određenu lovostajem zaštićenu divljač lovcu koji poseduje lovnu kartu za tekuću lovnu godinu, oružni list za odgovarajuće lovačko oružje i određenu dozvolu za lov, koja se sačinjava i izdaje u skladu sa ovim pravilnikom.
Korisnik lovišta mora da vodi evidenciju izveštaja o svakom izvršenom lovu, koji se sačinjava i izdaje u skladu sa ovim pravilnikom.
|
| |
|
|
| LU Aleksandrovo |
Objavljen 12.04.2011. 07:37
|

Lovčina

|
Lala kaže:
Nisi u pravu, Cule, zakonodavac je još kako predvideo to, u Zakonu o divljači i lovstvu, član 4. tačka 12, piše lepo:
'lovac je fizičko lice koje je steklo lovnu kartu za tekuću lovnu godinu, ispunjava uslove iz propisa kojima se reguliše oružje i municija i osposobljeno je za lov divljači;'
Ispunjavanje uslova po zakonu o oržju i municiji se dokazuje oružnim listom.
Dakle, lovac može biti samo lice koje ima oružni list na svoje ime.
Mi Lalo nismo predavali fotokopije oružanog lista već samo diplome.
|
| |
|