Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LD "Jelen" Bačka Palanka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LD "Jelen" Bačka Palanka
Lala

LU Aleksandrovo kaže:
He he. To je to ajd da ne budem cepidlaka da je sve bilo jeftinije 2009, ali teško da može mnogo jeftinije, nadam se da je tu uračunata i muzika.
Hvala Sremac ovo je prvi tuđi izveštaj koji sam imao prilike da vidim, jer ovakvi dokumenti spadaju u strogo čuvane tajne.

A tvoj izveštaj, Cuciću? Grin
Rad svakog udruženja gradjana je javan - kakve crne tajne, čoveče! Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 A pogledajte prihode LD sa 230 članova i lovnom površinom od oko 10.000ha!

1. Početno stanje (verovatno preneseno).......1.069.141,14 ????
2. Prihod od lovnog turizma................................173.990,oo
3. Ulov divljači.....................................................303.300,oo
4. Unos divljači....................................................280.800,oo
5. Neodrađeni sati............................................... 63.800,oo ?????
6. Članarina višim organima................................564.600,oo ?????
7. Donatorstvo....................................................255.500,oo ?????
8. Zlatni kotlić........................................................36.900,oo
9. Prihod od lovačke večere.................................. 67.896,oo
10. Povrat sredstava od savezne članarine........124.800,oo ?????
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Ne razumem stavku prihod od članarine višim organima? Kako se to prihoduje plaćanjem članarine?
Mene učili još od detinjstva, da kad nešto plaćam (članarina drugome), da je to trošak (rashod). Ili su lovci plaćali na raču LD, pa prosledjivano LU, ali onda prihod i rashod po tom pitanju ne štimaju. Ispadne kao da je LD platilo za deo svojih članova članarinu LU. Ne razumem.
Ali, opet se ja raspisao o fin. izveštaju vašeg LD, zaletim se bzvz.

LU Aleksandrovo

Lala kaže:

LU Aleksandrovo kaže:
He he. To je to ajd da ne budem cepidlaka da je sve bilo jeftinije 2009, ali teško da može mnogo jeftinije, nadam se da je tu uračunata i muzika.
Hvala Sremac ovo je prvi tuđi izveštaj koji sam imao prilike da vidim, jer ovakvi dokumenti spadaju u strogo čuvane tajne.

A tvoj izveštaj, Cuciću? Grin
Rad svakog udruženja gradjana je javan - kakve crne tajne, čoveče! Smeko

Da probamo da nabavimo još neki, da Sremac nije besan teško da bi videli i ovaj LD B.P.
Šta misliš kako li bi tek izgledalo kad bi izveštaje svih društava jednog udruženja složio na sto jedan pored drugog, alaj bi to bilo veselo. U mom udruženju ni ja kao član UO nemam uvid u tuđe izveštaje, a koliko sam imao prilike da se uverim nije imao ni nadzorni odbor.
A ja, ja sam disident, sa jezikom a možda i glavom za skraćivanje, što bi mnogi odavno uradili, da sam i najmanje zasro, po prirodi sam zaboravan i nemam pamtilo šta vredi da lažem kad će me brzo pročitaju, pa prema tome, to što piše to je to, a i onako se iz svoje kože nigde nemože.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Sremac75
 Stvarni prihodi su samo stavke koje nisam potamnio, a to iznosi UKUPNO 645.886,oo dinara!

A nabrojao sam i troškove reprezentacije (kako god da su kršteni)
UKUPNO preko 214.000,oo dinara!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

Lala kaže:
Ne razumem stavku prihod od članarine višim organima? Kako se to prihoduje plaćanjem članarine?
Mene učili još od detinjstva, da kad nešto plaćam (članarina drugome), da je to trošak (rashod). Ili su lovci plaćali na raču LD, pa prosledjivano LU, ali onda prihod i rashod po tom pitanju ne štimaju. Ispadne kao da je LD platilo za deo svojih članova članarinu LU. Ne razumem.
Ali, opet se ja raspisao o fin. izveštaju vašeg LD, zaletim se bzvz.

To je neka prevara!
Članarina višim organima se plaćala direktno na račun LU, tako da to ne može biti ni prihod ni rashod, jer nije ni prešlo preko računa LD.

Interesantno je da je "rashod" za članarinu višim organima 839.800,oo dinara a "prihod" od članarine višim organima 564.600,oo dinara- sve za istu lovnu godinu!

Voleo bih da mi neko ko se dobro razume, nakon što pregleda postavqeni finansijski izveštaj, kaže da li smo mi lovnu 2009/2010 završili sa gubitkom ili sa dobitkom?
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 A vidite koliko smo rashoda imali vezano za ulaganje/vraćanje u lovište, odnosno koliko smo uložili u lovište????

A ja kritikovao LU Aleksandrovo zbog toga!!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

LU Aleksandrovo
 10. Povrat sredstava od savezne članarine........124.800,oo ?????[mail][/mail]

To je verovatno onih 500 dinara što je naplaćeno kao i kod nas 1500 za više saveze a ono ispalo na kraju 1000 dinara, što se ovde vidi a kod mene nevidi, popalo udruženje.

Sremac75
 A vidite koliko smo prihoda ostvarili od lovnog turizma????
173.990,oo dinara!!!

A vidite koliko smo prihoda ostvarili od neodrađenih radnih sati???
63.800,oo dinara!!!

Imajte u vidu da nas ima 230, da imamo 24 obavezna radna sata i da je cena neodrađenog radnog sata 200 dinara
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

LU Aleksandrovo kaže:
10. Povrat sredstava od savezne članarine........124.800,oo ?????[mail][/mail]

To je verovatno onih 500 dinara što je naplaćeno kao i kod nas 1500 za više saveze a ono ispalo na kraju 1000 dinara, što se ovde vidi a kod mene nevidi, popalo udruženje.

Bilo je 600 dinara viška.
Doneta je odluka na UO LU da se ta sredstva prebace LD, a da LD vrati svojim članovima!
Šta mislite da li je nama u BP vraćeno po 600 dinara!
Naravno da nisu!!!

Sva ostala LD iz našeg LU su svojim članovima vratila po 600 dinara!
PraviloPraviloPravilo
Palica

LU Aleksandrovo
 U za ovaj izveštaj da ga raščivija treba mnogo dobar badžija.

Lala
 Ma izveštaj je za orden! Stidljiv

Sremac75
 E ovo LD, koje ima ovolike prihode, u čiji rad i gazdovanje revirom se nikada nije mešalo LU, hoće da se osamostali i formira svoje LU!
PraviloPraviloPravilo
Palica

LU Aleksandrovo
 Ne verujem da je vraćeno, ko je to još ikad uradio, verovatno vam nije uračunato ni u članarinu za ovu godinu. U mom udruženju se taj novac ni ne pominje, bilo pa prošlo.

Sremac75
 Naravno da nije!!!
I nije nam nigde uračunato (bar da ja znam)!
Sva ostala LD iz našeg LU su svojim članovima vratila po 600 dinara!

A kod nas je to "PRIHOD"!
To su, bre, moje pare!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Što bi Velja Ilić rekao, ''ajd da kraduckate, pa da tolerišem, ali brate mnooogooo kradete!'' - to se odnosilo na one putare. 

LU Aleksandrovo
 Samo mi nešto nije jasno, to je izveštaj LD, sredstva koliko ja znam moraju da idu preko jednog računa, a to je račun LU, a gde je izveštaj LU za LD B.P.
Služba LU bi trebalo da vodi računa o svim podračunima i da zna šta je koje LD prihodovalo i rashodovalo.
Tako je bar kod nas.

Lala
 Imala su LD i svoje sopstvene račune, i podračune kod LU. Eto to je.

Sremac75
 E kod nas je malo drugačije!

LD "Jelen" BP ima svoj račun u banci i podračun na računu LU.
LU, nažalost, nema pojma šta se radilo preko računa LD!

Kada je NO LU tražio od "našeg bivšeg" predsednika da mu preda izvod iz banke (pošto samo on može da ga izvadi kao lice koje je deponovalo potpis) ON JE TO ODBIO!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 ... i time verovatno prekršio zakon o udruženjima, deo o javnosti rada LD kao udruženja gradjana, i statut LU čiji je LD član, a ako izvode nije pokazao ni UO i skupštini (zboru lovaca) svog LD, e onda je u problemu. Mslm, koliko čitam ovo sve unazad par meseci, izgleda mi da je u problemu po više osnova.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,858,063 posete www.srbijalov.com