LU Aleksandrovo kaže:
He he. To je to ajd da ne budem cepidlaka da je sve bilo jeftinije 2009, ali teško da može mnogo jeftinije, nadam se da je tu uračunata i muzika.
Hvala Sremac ovo je prvi tuđi izveštaj koji sam imao prilike da vidim, jer ovakvi dokumenti spadaju u strogo čuvane tajne.
A tvoj izveštaj, Cuciću?
Rad svakog udruženja gradjana je javan - kakve crne tajne, čoveče!
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ne razumem stavku prihod od članarine višim organima? Kako se to prihoduje plaćanjem članarine?
Mene učili još od detinjstva, da kad nešto plaćam (članarina drugome), da je to trošak (rashod). Ili su lovci plaćali na raču LD, pa prosledjivano LU, ali onda prihod i rashod po tom pitanju ne štimaju. Ispadne kao da je LD platilo za deo svojih članova članarinu LU. Ne razumem.
Ali, opet se ja raspisao o fin. izveštaju vašeg LD, zaletim se bzvz.
LU Aleksandrovo kaže:
He he. To je to ajd da ne budem cepidlaka da je sve bilo jeftinije 2009, ali teško da može mnogo jeftinije, nadam se da je tu uračunata i muzika.
Hvala Sremac ovo je prvi tuđi izveštaj koji sam imao prilike da vidim, jer ovakvi dokumenti spadaju u strogo čuvane tajne.
A tvoj izveštaj, Cuciću?
Rad svakog udruženja gradjana je javan - kakve crne tajne, čoveče!
Da probamo da nabavimo još neki, da Sremac nije besan teško da bi videli i ovaj LD B.P.
Šta misliš kako li bi tek izgledalo kad bi izveštaje svih društava jednog udruženja složio na sto jedan pored drugog, alaj bi to bilo veselo. U mom udruženju ni ja kao član UO nemam uvid u tuđe izveštaje, a koliko sam imao prilike da se uverim nije imao ni nadzorni odbor.
A ja, ja sam disident, sa jezikom a možda i glavom za skraćivanje, što bi mnogi odavno uradili, da sam i najmanje zasro, po prirodi sam zaboravan i nemam pamtilo šta vredi da lažem kad će me brzo pročitaju, pa prema tome, to što piše to je to, a i onako se iz svoje kože nigde nemože.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Lala kaže:
Ne razumem stavku prihod od članarine višim organima? Kako se to prihoduje plaćanjem članarine?
Mene učili još od detinjstva, da kad nešto plaćam (članarina drugome), da je to trošak (rashod). Ili su lovci plaćali na raču LD, pa prosledjivano LU, ali onda prihod i rashod po tom pitanju ne štimaju. Ispadne kao da je LD platilo za deo svojih članova članarinu LU. Ne razumem.
Ali, opet se ja raspisao o fin. izveštaju vašeg LD, zaletim se bzvz.
To je neka prevara!
Članarina višim organima se plaćala direktno na račun LU, tako da to ne može biti ni prihod ni rashod, jer nije ni prešlo preko računa LD.
Interesantno je da je "rashod" za članarinu višim organima 839.800,oo dinara a "prihod" od članarine višim organima 564.600,oo dinara- sve za istu lovnu godinu!
Voleo bih da mi neko ko se dobro razume, nakon što pregleda postavqeni finansijski izveštaj, kaže da li smo mi lovnu 2009/2010 završili sa gubitkom ili sa dobitkom?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
10. Povrat sredstava od savezne članarine........124.800,oo ?????[mail][/mail]
To je verovatno onih 500 dinara što je naplaćeno kao i kod nas 1500 za više saveze a ono ispalo na kraju 1000 dinara, što se ovde vidi a kod mene nevidi, popalo udruženje.
LU Aleksandrovo kaže:
10. Povrat sredstava od savezne članarine........124.800,oo ?????[mail][/mail]
To je verovatno onih 500 dinara što je naplaćeno kao i kod nas 1500 za više saveze a ono ispalo na kraju 1000 dinara, što se ovde vidi a kod mene nevidi, popalo udruženje.
Bilo je 600 dinara viška.
Doneta je odluka na UO LU da se ta sredstva prebace LD, a da LD vrati svojim članovima!
Šta mislite da li je nama u BP vraćeno po 600 dinara!
Naravno da nisu!!!
Sva ostala LD iz našeg LU su svojim članovima vratila po 600 dinara!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
E ovo LD, koje ima ovolike prihode, u čiji rad i gazdovanje revirom se nikada nije mešalo LU, hoće da se osamostali i formira svoje LU!
Ne verujem da je vraćeno, ko je to još ikad uradio, verovatno vam nije uračunato ni u članarinu za ovu godinu. U mom udruženju se taj novac ni ne pominje, bilo pa prošlo.
Samo mi nešto nije jasno, to je izveštaj LD, sredstva koliko ja znam moraju da idu preko jednog računa, a to je račun LU, a gde je izveštaj LU za LD B.P.
Služba LU bi trebalo da vodi računa o svim podračunima i da zna šta je koje LD prihodovalo i rashodovalo.
Tako je bar kod nas.
LD "Jelen" BP ima svoj račun u banci i podračun na računu LU.
LU, nažalost, nema pojma šta se radilo preko računa LD!
Kada je NO LU tražio od "našeg bivšeg" predsednika da mu preda izvod iz banke (pošto samo on može da ga izvadi kao lice koje je deponovalo potpis) ON JE TO ODBIO!
... i time verovatno prekršio zakon o udruženjima, deo o javnosti rada LD kao udruženja gradjana, i statut LU čiji je LD član, a ako izvode nije pokazao ni UO i skupštini (zboru lovaca) svog LD, e onda je u problemu. Mslm, koliko čitam ovo sve unazad par meseci, izgleda mi da je u problemu po više osnova.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6