|
Nemački kratkodlaki
|
| BojanKG |
Objavljen 28.03.2011. 23:29
|

Veteran

Upisa: 577
Pristupio: 23.08.2010. 21:12
|
Bobane,sve najbolje u odgoju
|
| |
|
|
| alex |
Objavljen 28.03.2011. 23:30
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Kakvi psi stvarno ovo je lepota gledati ali bi bilo jos lepse da se vide na terenu da se uziva uz njihov rad i lepotu stvarno inzvaredno.
Gospodine Bobane sve najbolje u odgoju
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
| |
|
|
| mile mladenovo |
Objavljen 29.03.2011. 00:24
|

Stari član

Upisa: 234
Pristupio: 01.05.2010. 23:21
|
Evo jedan snimak baraza iz nisa 2009g Uno del Cakic vlasnik i vodic Hari Herak i Gold del Rade Savic vodic i vlasnik Rade Savic,pa nek procene mladi odgaivaci temperament GOLDA nedaj boze da je u grupi lovaca
http://www.youtub...NRxZkUMS1Q |
| |
|
|
| urosVA |
Objavljen 29.03.2011. 01:17
|

Stari član

Upisa: 276
Pristupio: 19.04.2010. 23:17
|
Kako bi se tek uplasio,kada bi neko pored njega opalio dva patrona 12/76?! bilo bi
|
| |
|
|
| aleksa |
Objavljen 29.03.2011. 01:48
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Po ko zna koji put cu ponoviti da je mnogo ali mnogo tesko doci do kvalitetnog lovackog psa!
Ovi takmicarski psi stvarno lepo izgledaju ali veliko je pitanje kako bi se snasli u vecoj grupi lovaca sa vise pasa razne naravi pa jos kad se opali nekoliko patrona raznog punjenja u njihovoj blizini...
Gold je na prethodnom snimku pokazao katastrofalan temperament.Mozda je i imao nekog uspeha na utakmicama ali mislim da je za grupni lov neupotrebljiv. |
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 29.03.2011. 06:36
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Kolege nemojte upadadti u vatru oko toga dali treba imati linije takmičarskih pasa ili linije nemaca koji su da tako kažem lovačkiji...sve je to stvar ukusa i znamo mnogi ovde da je takva polemika uništila BK forum, pa bih vas molio da se to nedesi i ovde!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| blackhunter |
Objavljen 29.03.2011. 09:34
|

Veteran

Upisa: 622
Pristupio: 08.02.2010. 10:33
|
mile mladenovo kaže:
Pozdrav blckhunter  Vidi ja se nebi slozijo stobom da bas ti psi budu uzor mladjim pa i pocetnicima koji se misle baviti uzgojem jer nije sve u stilu treba pas da i aportira sa suvog i iz vode i da nebude plasljiv na pucanj itd....  blackhunter kaže:
boban,hvala na slikama...ovo je za mladje uzgajivace i lovace(gde spadam i ja)....psi poput UNA,KINGA,PRINZA,i mnogih mnogih drugih poznatih pasa i uzgajivaca kako nasih tako i hrvackih, italijanskih,nemackih,francuskih...treba da nam budu uzor...i bas ti psi i njihovi vodici postavljaju domace zadatke koje treba resiti....pozdrav...evo slika pravih stilista kad su u pitanju nkd..
takav odgovor sam i ocekivao jer niste shvatili sta sam hteo da kazem....ove pse sam postavio samo zbog stila....a ne zbog toga sto imaju razne titule na utakmicama...upotpunosti se slazem sa tobom da pas treba pre svega bar za mene da bude veliki lovac,ali pored toga treba da bude i veliki stilista...pozz
dobar pogled... 
|
| |
|
|
| blackhunter |
Objavljen 29.03.2011. 09:49
|

Veteran

|
to sto je GOLD spustio rep i sto je uplasen ne mora da znaci da ce se uplastiti od pucnja..ili pak od mase lovaca...gledao sam mnoge pse koji se na povocu bukvalo podvuku gazdi pod noge....medjutim kad se otkace sa povoca to su odlicni lovci tako da mogu da pucaju i svi lovci odjednom...ali necemo sad o tome da ne bismo upropastili temu kao sto se dogodilo na BK...
dobar pogled... 
|
| |
|
|
| aleksandar-m |
Objavljen 29.03.2011. 10:40
|

Mlađi član

Upisa: 21
Pristupio: 26.04.2010. 23:31
|
Mlada nada 8 meseci Terc -Held vom Ostemberg+Lula(Ralf od Beranjskih vratnica) |
| |
|
|
| strahinja |
Objavljen 29.03.2011. 10:58
|

Veteran

Upisa: 523
Pristupio: 19.01.2011. 17:48
|
aleksandar-m kaže:
Mlada nada 8 meseci Terc -Held vom Ostemberg+Lula(Ralf od Beranjskih vratnica)
a mozeli slika,da vidimo kakav je  |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 29.03.2011. 10:59
|

Lovčina

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolege nemojte odmah suditi o psu na temelju snimka. Moja bretonka nije bila u dovoljnoj meri socijalizovana, tako da se desilo da u prvih nekoliko lovova nije micala od mene kao džukela ostao sam zaprepašćen njenom povučenošću i neaktivnošću , u ataru kada je sama ili sa mojim psima je živa vatra, Posle nekoliko lovova shvatila je da se ne mora braniti i strah od gomile pasa je nestao istina čim neki pas priđe ona pokaže zube i nastavlja sa radom. To na izgled plašljivo i nesigurno ponašanje mi je bilo jako čudno pošto je inače neustrašiva, ali eto ispravilo se.Lovi kao zmaj
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| blackhunter |
Objavljen 29.03.2011. 11:11
|

Veteran

|
aleksandar,postavi koju slicicu...
DakiNS,upravo tako...
dobar pogled... 
|
| |
|
|
| alex |
Objavljen 29.03.2011. 12:00
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
DakiNS kaže:
Kolege nemojte odmah suditi o psu na temelju snimka. Moja bretonka nije bila u dovoljnoj meri socijalizovana, tako da se desilo da u prvih nekoliko lovova nije micala od mene kao džukela ostao sam zaprepašćen njenom povučenošću i neaktivnošću , u ataru kada je sama ili sa mojim psima je živa vatra, Posle nekoliko lovova shvatila je da se ne mora braniti i strah od gomile pasa je nestao istina čim neki pas priđe ona pokaže zube i nastavlja sa radom. To na izgled plašljivo i nesigurno ponašanje mi je bilo jako čudno pošto je inače neustrašiva, ali eto ispravilo se.Lovi kao zmaj
Potpuno se slazem sa kolegom
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
| |
|
|
| vucenovicm |
Objavljen 29.03.2011. 12:47
|

Član

Upisa: 84
Pristupio: 21.08.2010. 20:34
|
pozdrav za sve necete mi zameriti ako povremeno ubacim i svoj komentar , a isto tako vas molim da mi ne zamerite sto se nejavljam redovno , jer cak nestizem redovno ni da propratim sve vase postove .
No da neduzim : lovio sam , takmicio i imao i " ove " i " one " Nkd , od H.Haus do " stilista " , od " glavatih " do " sitnoglavih " i dosao do zakljucka da je najbolji onaj sto se meni svidja ( normalno za mene ). A svoj ukus sam maximalno podredio standardima koje nalaze maticna zemlja . Od standarda rada do izgleda . E sad problem sto maticna zemlja vise forsira standard izgleda ( mada i tu cesto mozete cuti komentare tipa : sada je u trendu pas preko 68 cm i......) , i svestrane ( kako ja kazem " dreser " utakmice ) a ne ono za cega je Nkd ( pretezno ) predodredjen rad u polju pre pucnja ( 80 % ) gde iz maticne zemlje na tim tipovima takmicenja nema nikog vec godinama .
Po meni , koliko dobra nam donosi danasnji moderan nacin komunikacije (internet , forumi , fejsovi ..... ) toliko verujte i loseg , mada je dosta rentabilnije sedeti pored svog ljubimca ( kompa ) kuckati po tastaturi , razmenjivati misljenja i stvarati sliku svog nkd-a ali je to ipak daleko od realnosti .
Vi koji niste imali prilike videti uzivo tog Golda , na osnovu ovog snimka , koji je inace i na BK postavljen kao " kukavicije jaje " formirali ste skroz pogresno misljenje ( to Vam ja tvrdim ) i neznam odakle Miletu inspiracija da to ponovo " okaci " kad po meni on licno ima bolji primer vrhunskog Ch grla sa vrhunskim Ch roditeljima od vrhunskih Ch odgajivaca i to ne jednog , nego vise komada . Ovim putem vas molim da neverujete da je ptica sve sto leti i da nije riba sve sto pliva , a o tome bi dosta njih na raznim forumima moglo stosta toga da napise ali verovatno ih je sramota ili ko vele ako sam ja uleteo u " meredov " sto to nebi mogao jos neko .
Ova moderna sredstva komunikacije koristite za upoznavanje , razmenu nekih strucnih misljenja ali budite jako oprezni kod EPP-a ili budite toliko odvazni pa iznesite svoje lose iskustvo da nebi vas kolega doziveo iste neprijatnosti pa bilo da se radi i o meni .
Miroslav Vucenovic
odlegeta@gmail.com
|
| |
|
|
| mile mladenovo |
Objavljen 29.03.2011. 13:07
|

Stari član

|
Blackhunter Lepo sam ti napiso da nije sve u stilu, jel dzaba savicevom kingu stil kad nece da aportira sa suvog i iz vode a pritom nelici na NKD pticara, jer su prosle godine bili na Svetom Hubertu i obrukali se, to nasa koleginica Sanja vrlo dobro zna,blackhunter kaže:
mile mladenovo kaže:
Pozdrav blckhunter  Vidi ja se nebi slozijo stobom da bas ti psi budu uzor mladjim pa i pocetnicima koji se misle baviti uzgojem jer nije sve u stilu treba pas da i aportira sa suvog i iz vode i da nebude plasljiv na pucanj itd....  blackhunter kaže:
boban,hvala na slikama...ovo je za mladje uzgajivace i lovace(gde spadam i ja)....psi poput UNA,KINGA,PRINZA,i mnogih mnogih drugih poznatih pasa i uzgajivaca kako nasih tako i hrvackih, italijanskih,nemackih,francuskih...treba da nam budu uzor...i bas ti psi i njihovi vodici postavljaju domace zadatke koje treba resiti....pozdrav...evo slika pravih stilista kad su u pitanju nkd..
takav odgovor sam i ocekivao jer niste shvatili sta sam hteo da kazem....ove pse sam postavio samo zbog stila....a ne zbog toga sto imaju razne titule na utakmicama...upotpunosti se slazem sa tobom da pas treba pre svega bar za mene da bude veliki lovac,ali pored toga treba da bude i veliki stilista...pozz |
| |
|
|
| mile mladenovo |
Objavljen 29.03.2011. 13:22
|

Stari član

|
Pozdrav Miroslave U vecini si upravu ali moram te malo ispraviti i reci, da maticna zemlja ne vorsira toliko lepotu nkd pticara vec svestranos jer znas da nisu njihovi psi najlepsi jer tu su mnogo ispred njih cesi i poljaci ali zato su njihovoi psi mnogo jaci u radu i tacniji u glavi,a sto se tice dreser utakmice kako ti kazes pa treba imati prvo takvog psa sa jakim karakterom da bi mogao to da odradi,jer bar ti to dobro znas,kad su utakmice u pitanju tacno je da maticne zemlje nema na tim takmicenjima, kao i sto nema italijana francuza na Klemanu,IKP,VGP itd..,tako nek svako drzi ono sto mu odgovara i pase za njegove potrebe, ali bez obzira sta ko voli i drzi, pas mora biti u standardu a ne da ima nepravilno zubalo i da lici na gremlina pa i da nema visinu a pritom sav slomljen u zadnjem delu,POZDRAV I NEMOJTE ZAMERITI JER OVO JE MOJE LICNO MISLJENJEvucenovicm kaže:
pozdrav za sve  necete mi zameriti ako povremeno ubacim i svoj komentar , a isto tako vas molim da mi ne zamerite sto se nejavljam redovno , jer cak nestizem redovno ni da propratim sve vase postove .
No da neduzim : lovio sam , takmicio i imao i " ove " i " one " Nkd , od H.Haus do " stilista " , od " glavatih " do " sitnoglavih " i dosao do zakljucka da je najbolji onaj sto se meni svidja ( normalno za mene ). A svoj ukus sam maximalno podredio standardima koje nalaze maticna zemlja . Od standarda rada do izgleda . E sad problem sto maticna zemlja vise forsira standard izgleda ( mada i tu cesto mozete cuti komentare tipa : sada je u trendu pas preko 68 cm i......) , i svestrane ( kako ja kazem " dreser " utakmice ) a ne ono za cega je Nkd ( pretezno ) predodredjen rad u polju pre pucnja ( 80 % ) gde iz maticne zemlje na tim tipovima takmicenja nema nikog vec godinama .
Po meni , koliko dobra nam donosi danasnji moderan nacin komunikacije (internet , forumi , fejsovi ..... ) toliko verujte i loseg , mada je dosta rentabilnije sedeti pored svog ljubimca ( kompa ) kuckati po tastaturi , razmenjivati misljenja i stvarati sliku svog nkd-a ali je to ipak daleko od realnosti .
Vi koji niste imali prilike videti uzivo tog Golda , na osnovu ovog snimka , koji je inace i na BK postavljen kao " kukavicije jaje " formirali ste skroz pogresno misljenje ( to Vam ja tvrdim ) i neznam odakle Miletu inspiracija da to ponovo " okaci " kad po meni on licno ima bolji primer vrhunskog Ch grla sa vrhunskim Ch roditeljima od vrhunskih Ch odgajivaca i to ne jednog , nego vise komada . Ovim putem vas molim da neverujete da je ptica sve sto leti i da nije riba sve sto pliva , a o tome bi dosta njih na raznim forumima moglo stosta toga da napise ali verovatno ih je sramota ili ko vele ako sam ja uleteo u " meredov " sto to nebi mogao jos neko .
Ova moderna sredstva komunikacije koristite za upoznavanje , razmenu nekih strucnih misljenja ali budite jako oprezni kod EPP-a ili budite toliko odvazni pa iznesite svoje lose iskustvo da nebi vas kolega doziveo iste neprijatnosti pa bilo da se radi i o meni  .
Miroslav Vucenovic |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 29.03.2011. 13:39
|

Lovčina

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali vas molim da imate u vidu, da je svaki odgajivač ili lovac osetljiv na svog psa, pa i primedbe koje imate, neka budu sa merom, i dobronamerne. Jedan snimak je samo 6-7 minuta ponašanja psa, ne mislim da bilo ko može doneti presudu na osnovu tih nekoliko minuta. Možda pas jednostavno nije imao svoj dan tada, možda je u drugim prilikama zablistao.
Ovde se neće ponoviti cirkus sa BK, budite sigurni, pa makar morao da obrišem polovinu upisa.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 29.03.2011. 18:29
|

Stari član

Upisa: 287
Pristupio: 04.02.2011. 22:39
|
Nadovezaću se na započetu temu,
većina nas čuva ono što najviše voli i ono što njemu najviše odgovara, podela na lovačke, takmičarske, trajlere, italijanske, nemačke, francuske... NKP ne vodi nigde, to je isto kao kada bi onog ko čuva bretone ubedjivali da to nije za lov, niti za utakmice, i da je najbolja rasa NKP.
Siguran sam da treba probati više različite krvi NKP i ustanoviti šta kome odgovara i nastaviti u tom pravcu!
Ja bih iskreno voleo da u boxu imam nešto od Radeta Savića ili Saleta Cakića, mada sam siguran da to ne bih umeo da spremim za neku utakmicu ali kažem da bih voleo da probam.
Do tada ću se posvetiti mom leglu i probati da izvučem najbolje iz njega |
| |
|
|
| blackhunter |
Objavljen 29.03.2011. 20:17
|

Veteran

|
ukusi i misljenja svih nas ovde na forumu su razliciti...tako da necemo ici dalje...svako cuva ono sto najvise voli...pozz
Sale,kako napreduju stenci...el su poceli da izlaze iz kucice??pozz
dobar pogled... 
|
| |
|
|
| aleksandar-m |
Objavljen 29.03.2011. 20:56
|

Mlađi član

Upisa: 21
Pristupio: 26.04.2010. 23:31