Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Skidajuće i fiksne montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Skidajuće i fiksne montaže
sheytan
 To ne moze verovatno niki da ti kaze vako! Stari

Pre svega, zavisi od oblika optike(koliko daleko od okulara/montaze i sl. pochinje konus ka objektivu i koliko naglo). Npr., stariji Schmidt&Benderi su bili znatno duzi od nove serije Zenith, pa je pomenuti konus chesto pratio konus lezishta metka, i optika je uqpno mogla znatno nize da se montira, nego ova fancy Zenith... Confused

Znachi, napamet je teshko retji, mora konjkrevetna optika da se proba na konjkrevetnu montazu & pushq, jedino tako mozesh biti sigooran! Odobreno

Ja sam npr. verovao da netju motji da montiram velikog, starog Zeiss-a na nisq montazu Picatinny, pa je ispalo FENOMENALNO NISKO:

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/ORUZJE%20I%20SL/IMG_1718cropcrop_zps51ed98fb.jpg

A ovakva ista montaza mozda ne bi mogla da se iskoristi za neki kratji otpitjki, sa npr. prechnikom objektiva 44mm... Isto tako, valja pomenuti da sam podatak o prechniq objektiva ne govori bash dovoljno o prechniq tog dela na samoj optici - negde je vetji uqpan prechnik, negde manji... Confused
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Cvele
 Ok... hvala u svakom slucaju... posto vec napisah da sam kupio Redfield Revolution 3-9x50 pa zato i pitam... moracu da pitam prodavca da li mogu da vratim ako mi ne odgovara montaza, trece nema Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

sheytan
 ?! Da vratish optiq, ako ti ne odgovara montaza? Pa, promeni montazu? Smile

A ako mislish na montazu, verujem da tje motji da se zameni! Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Cvele
 Mislio sam da vratim montazu ako ne odgovara Smile

sheytan
 VEROVATNO tje odgovarati, ali nije loshe da prilikom qpovine pitash za eventualnu zamenu. Odobreno

Ako bude neophodno, skini zadnji nishan, kao shto sam i ja morao... Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Cvele
 Tako i ja mislim Smile Planirao sam da skinem oba mehanicka nisana, jer je sam objektiv dosta velik pa pucanje preko tunela(koje nisam ni planirao, a i da jesam) nema smisla, samo bi' mi smetali... tako da cu ja da ih uklonim, a mislim da ce bez problema optika izdrzati na 30-06 bez ne daj Boze pomeranja koncanice... Smile

sheytan
 Kod prednjeg bi ti ostao jedan ruzan kanal, a meni je inache lepshe da on ostane, tako da... Izbor je samo tvoj! Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Cvele
 Znam da ce ostati kanal... ne znam dal` postoji neka mogucnost da se popuni kod puskara, mada ne verujemHmmm

sheytan
 NE B JA TO NISHTA DIRO! Stari Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Cvele
 FIK Smeko

Planinko011
 Ima li neko predlog za fiksnu montazu za Zastavin karabin za prihvat Zeisove optike objektiva 56 sa sinom po principu sto nize, cvrsce i jeftinije?

sheytan
 Da prostiš, Picatinny šina i prstenčići by Hamerles Rade! Evo pikčera, sa NISKIM prstenčićima:

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/ORUZJE%20I%20SL/IMG_1718cropcrop_zps51ed98fb.jpg

Glodjano gvojze, montirasmo jarani i ja na nekolike qrabeene, i još manu nismo našli...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

HANTER

Planinko011 kaže:
Ima li neko predlog za fiksnu montazu za Zastavin karabin za prihvat Zeisove optike objektiva 56 sa sinom po principu sto nize, cvrsce i jeftinije?

Za takvu optiku obujmice radi rade hamerles za pikantini sinu i visina zavisi od precnika objektiva i moze da bude prakticno na milimetar do cevi objektiv video sam na par pusaka optike su bile svarowski Zais evo ti telefon 0637071535 Rade
MIHAJLO

sheytan
 Izvinjavam se, Planinko, progutao sam u čitanju "sa šinom", ali ispade da sam bio na relativno pravom putu! Grin

iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Cvele
 Epa uzeh i ja pikatini sinu i vislje prstenove od Hamerles Radeta, jos uvek na zalost nije montirano i upucano, ali nadam se da ce lepo drzati i sluziti moj Redfield Stidljiv

Kale1204
 [quote]Planinko011 kaže:
Ima li neko predlog za fiksnu montazu za Zastavin karabin za prihvat Zeisove optike objektiva 56 sa sinom po principu sto nize, cvrsce i jeftinije?[/

Majstor Pile iz Zrenjanina bi mogao biti korektno resenje. Video sam par njegovih montaza za optike sa sinom,ja imam njegovu montazu na jednom karabinu.
Cena je oko 70-80 eura (nisam 100% siguran),cvrste su i niske.
Uostalom ovo je jedan njegov rad za optiku sa sinom (slika je sa lorist-a)
http://i56.tinypi...xf54bl.jpg

Planinko011
 Kolege hvala na savetima ali da ne gnjavim vise upravo sam u razgovoru rascistio da mogu da kupim plocice EAW za Mauser tj za Zastavu, za oko 150e a posto vec imam gornji deo EAW za tu optiku sa sinom tako da mu na slicno dodje a necemo stedeti na 50tak evrica a inace racunam da cu nekad udomiti plocice koje imam za Styera upola cene. U svakom slucaju hvala na predlozima i pokusaju da mi pomognete ali inace u mom slucaju pomoci nemaSmile.

Cvele
 Pa tu tek nema greske, zna se ide prvo EAW pa onda sve ostalo... Odobreno

stojkuki
 Stvar matematike.
Bitno je znati par podataka o montazi i optici i lako se sve racuna. BH, precnik tubusa, cevka, sve se svede i dobijes visinu montaze koja ti treba i to je to, ... Ne znam cemu filosofija, ....

Podunavac
 Zna li neko dali Hamerles Rade pravi skidajuće (sa leptir maticom) montaže ze MK puške za šinu 11 mm? I ako pravi dali su čelične ili aluminijumske? I koja im je cena?
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lampe, nosači, montaže OPREMA 677 09.09.2019. 22:08
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,688,214 posete www.srbijalov.com