Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: "Gebruder Merkel Suhl"

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
"Gebruder Merkel Suhl"
vlada lovac
 Ma ne treba ti puskar za takve stvari, zasto da se izlazes bespotrebnim troskovima, verovatno su obe cevi isto cokirane i to bi trebalo biti pun cok, a dusa cevi bi trebalo da je 18,2mm, kineski subler je svaki prica za sebe, nikad ne mozes naci dva koja isto mere. Sledeci test koji ti je neophodan je pucanje u metu iz obe cevi istom vrstom municije i granulacije (2,5-3mm) na daljini 30-35m, tek onda ces imati pravu sliku.

ssekir75
 исправка, пушка би требала да посети пушкара, јер, колико сам ја разумео, дуууго није коришћена. чишћење и подмазивање механизма не би јој лоше дошло Stari
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

vlada lovac
 Za ono sto je bila tema razgovora puskar nije potreban, a sa druge strane sa aspekta tehnicke ispravnosti svako ko nema osnovnog iskustva ili se do sada nije susretao sa oruzjem, nije na odmet da poseti puskara.

Cvele
 Koliko vredi Merkel Suhl model 8, sa paljenom glavom, kalibr 12 koji je ispucao 20-30 patrona? Kocnica jos nije razradjena a na cevima se od spolja poznaje veoma malo kao znak korozije na jendom mestu, iznutra cevi k'o ogledalo... trazio sam po oglasima ali ne mogu da nadjem da vidim koliko ljudi cene takve puske...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

neca90
 Cvele, redovno pratim oglase oko prodaje oruzja, i nailazio sam na ovakve i slicne za Suhl puske,tako da je moje misljenje da ljudi u proseku traze oko 800 eura...neko malo manje, neko malo vise, al' tu je negde.

Cvele
 Ok, hvala na odgovoru... iveli

velja

Cvele kaže:
Koliko vredi Merkel Suhl model 8, sa paljenom glavom, kalibr 12 koji je ispucao 20-30 patrona? Kocnica jos nije razradjena a na cevima se od spolja poznaje veoma malo kao znak korozije na jendom mestu, iznutra cevi k'o ogledalo... trazio sam po oglasima ali ne mogu da nadjem da vidim koliko ljudi cene takve puske...
cvele ako si u situaciji da je kupis kupuj odmah.ja je posedujem 4 godine vec, to je prelepa puska,2,9 kg,sa njom nema promasaja...
cena zavisi od ocuvanosti,ali ako je u takvom stanju puska vredi oko 800e...imas na 13 str slike moje puske,platio sam je 350evra pre 4god.cevi su unutra extra
8x57jsStari

Cvele
 Odobreno

Cvele
 Uskoro(samo da stigne odobrenje) i dolazi jedna gospodjica gospodja u moje vlasnistvo Grin ona koju gore opisah... StidljivGrin

sheytan
 Qquuu, mladjahni Cvele se lozi na matore Shvabitze! Shock

Smeko

Bravo 2 iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Cvele
 Ja ja Grin hahaiveli 3Tri prstaHarmonikaKolce

DOK
 Jeste da nije u okviru ove teme ali je Suhl. Prije nekih podosta godina sam dobio na poklon pučkicu koju sam na prvu zavolio, radi se o bokerici Simpson u kalibru 16. Ne znam koji je model jer to nisam mogao nikad pronaći, koristio sam je samo par puta u lovu nekada davno i nemam najmeru više. Kupljena je kod nas 1963. godine. Inače u lovu na sitnu divljač koristim jednometku u kalibru 12 tako da ostale sačmarice koje imam samo"mazim".ika

Cvele
 Da li se Merkel Suhl pravio samo u Zapadnoj Nemackoj ili i u Istocnoj Nemackoj? I kako da se razlikuju puske ako su pravljene i tamo i 'vamo... 'fala u napred Smile

Max011
 VEB Fahrzeug- und Jagdwaffenwerk Ernst Thälmann Suhl je fabrika koja je u DDR-u (Istočna Nemačka) proizvodila oružije do 1990 godine a na čijim modelima je pisalo Merkel i Simson Suhl. Ove dve robne marke izlazile su iz ove fabrike i treba ih razlikovati od pušaka proizvedenih pre II Sv rata u fabrikama Gebruder Merkel i Simson obe iz grada Sula u pokrajini Turingen. Dakle Istočni Nemci proizvode oružije u svojoj fabrici a za imena brendova uzeli su imena fabrika koje su značile kvalitet iz vremena pre II Sv. rata
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Cvele
 Kako se razlikuju? Po cemu?

Max011
 Casopis Kalibar je imao dobar tekst o puskama iz DDR pa tp lepo potrazi i procitaj. A sto se tice razvoja u BRD najbolje je pogledati primer JP Sauera *najstarijeg danas aktivnog proizvodjaca oruzja u GER)koji je posle nacionalizacije u DDR poceo proizvodnju u Zapadnoj Nemackoj dok su masine iz njegove fabrike sa sve tehn. dokumentacijom i nesto malo znalaca preseljeni u SSSR u Izh.

Max011
 www.dodaj.rs/f/H/12K/4OLKYjeC/sauer-pol.jpg

www.dodaj.rs/f/11/7b/rPKis12/sauer-bok.jpg

Malo zapadne skole

Cvele
 A ovo koja je skola? Smile

i58.tinypic.com/30mlnxu.jpg

i62.tinypic.com/6oe901.jpg

i57.tinypic.com/2zf8zz5.jpg

sheytan
 VECHERNJA, chini mi se! Cry

Grin

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Cvele
 Nemo za'ebavat Palica Grin

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
L.U."Fazan" Vranje LOVAČKA UDRUŽENJA 82 31.12.2017. 12:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,627,982 posete www.srbijalov.com