Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar puškar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar puškar
kimi

vladant kaže:

kimi kaže:
Jedno kratko pitanje... Zašto ejektor izbacuje neispaljen metak? Ne dešava se svaki put ali svremena na vreme- znači ponavlja se povremeno.Confused

Ne znam zasto izbacuje, ali pretpostavljam da je u pitanju IZ 27, najveci broj vlasnika ovih pusaka novije proizvodnje, ima isti problem.

Da,da 27-ica je u pitanju, zna li se zašto?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

mpeca
 U danasnje vreme kada je svaki dinar veliki kao kuca mnogi pre odlaska kod majstora probaju sve sto im padne na pamet nebili osposobili svoje oruzje.Uvelikoj vecini slucajeva naprave samo jos veci problem .Potrebno je mnogo predznanja a i shvatanja rada mehanizma a i uloge svakog dela da bi se nedostaci otklonili. Mnogo je lakse kada je nesto puklo a mnogo teze kada nije a oruzje ne radi kako treba.Najbolje je pronaci dobrog majstora da problem otkloni ali je tesko doci do njega .Velika vecina samo '' zna '' da zameni delove a samo se na prste ruku se mogu izbrojiti oni koju delove koji su za zamenu i kvalitetno napraviti.

Lala

kimi kaže:

vladant kaže:

kimi kaže:
Jedno kratko pitanje... Zašto ejektor izbacuje neispaljen metak? Ne dešava se svaki put ali svremena na vreme- znači ponavlja se povremeno.Confused

Ne znam zasto izbacuje, ali pretpostavljam da je u pitanju IZ 27, najveci broj vlasnika ovih pusaka novije proizvodnje, ima isti problem.

Da,da 27-ica je u pitanju, zna li se zašto?

Evo da malo pomognem: sličan problem je imao i Sremac, pre dva meseca, sa svojom puškom; pušku sam mu ja odneo kod Toze Paroškog, puškara u NS, i onda mi majstor Toza (kojeg ovom prilikom pozdravljam-duguje mi kafu! Smile ) lepo pokazao gde je problem: istrošeni su 'zubi' na selektoru i zapinjaču (to se nalazi ispod podkundaka), koji prepoznaje koja cev je ispaljena a koja nije - mora da se menja taj deo, a nakon zamene, mora da se podesi. Sve u svemu, sasvim solidan zahvat, jerbo mora da se menja i neka kukica koja kači taj zub, itd... Kad se vidi rastavljeno, onda bude jasnije, naročito kada se simulira okidanje na prazno; pokušao sam rečima da objasnim, ako sam uspeo. U svakom slučaju, pravac kod puškara.
Interesantno je da Sremčeva puška uopšte nije stara, ja mislim svega 3-4 godine, i nije ispalila neke grdne cifre patrona. Da li je u pitanju boljka tog modela, ne znam, moguće je.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

kimi
 ^ Moja puška je stara oko 3 meseca ali je ispucala otpr 1000 kom kojekakve trap municije. Bio sam juče kod prodavca(Snajper) i uopšte se nisu iznenadili kada sam im predočio problem. Kažu otprilike isto to, da se ne ponavljam, i da imaju majstora koji im to uspešno rešava. Puška je u garanciji tako da ću se obratiti njihovom majstoru. Imam i broj majstora, pretpostavljam da je rešio do sada brdo takvih kvarova tako da se nadam da neće biti problema.
Napisaću kasnije broj telefona i ime majstora naravno ako to ne predstavlja neki problem.

vlada lovac
 Isti problem sam vidjao jos na par IZ 18 i jednu IZ 27, izgleda je to jos jedan u nizu problema kod novog ruskog oruzjaSad

kimi

vlada lovac kaže:
Isti problem sam vidjao jos na par IZ 18 i jednu IZ 27, izgleda je to jos jedan u nizu problema kod novog ruskog oruzjaSad

Iz-18 ima samo jedan metak, kako može da ima problem sa ejektorima oko neispaljenog drugog metka !!???Lupa

sheytan
 ^ Može da izbaci neopaljen metak prilikom otvaranja! Verovatno je to koleza 'teo reći, a nisam siguran el se to dešava... iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

vlada lovac
 Upravo tako, desava se i to vrlo cesto, cak je jednom prilikom tako izbacen metak udario u kamen, srecom nije pogodio kapisluZbunjen

kimi
 Meni se dešava po neki put ali bukvalno po neki put, ne stalno( na seriju od 100-ak patrona 2-3 puta-- i užasno me nervira!!) ali samo drugi patron da mi greškom izbaci.
Ne preklapam često napunjenu pušku bez pokušaja opaljenja bar jednog metka ali dešavalo se i to, međutim nisam imao tada defekt.
Poslednji put čak i nisam imao problema ispalio sam otpr jedno 80-100 kom Miraža ali svaki put kad sam preklapao pušku imao sam strepnju hoće li ili neće, a iskreno nadao sam se da da će mi izbaciti pun patron jer bi siguran sam odneo odmah taj dan pušku kod majstora !!

mpeca
 Tesko da ce metak izbacen ejektorom opaliti ako prilikom pada udari u kapislu.Ali postoji i ta mogucnost ali malo verovatna.Lek za sekiraciju i strepnju je najblizi posten i dobar majstor koji ce da odlicno popravi i da i svoj rad i naplati a naravno i garantuje za uradjeno.

apinest
 Razmišljao sam da li da ovaj upis postavim na ovoj ili na na temi "Susreti i druženje forumaša", obe teme su adekvatne, ali mislim da ovoj više pristaje. Naime, kolega sa foruma Podunavac i ja smo juče bili u poseti i na celodnevnom druženju sa kolegom sjeftić-em u Kragujevcu. Meni je ovo drugi odlazak u KG u poslednjih mesec dana, a Podunavac i sjeftić su se tek juče zvanično upoznali, mada smo na sajmu LORIST svi sedeli za istim stolom, ne znajući još ko je ko... Majstor puškar sjeftić mi je radio prepravku M-48, o čemu ću pisati (nadam se da ću uspeti i da postavim neke slike) narednih dana, a jučerašnji dan je bila jedinstvena prilika da se u ovom sastavu okupimo, družimo i razgovaramo do mile volje. Obojica gore pomenutih su zaista vrsni poznavaoci oružja, pogotovo lovačkog, što me i nije začudilo. Sjeftić je pokazao da je korektan i pošten (dokazao je to mnogo puta do sad, što zna više kolega sa ovog foruma), ali i vrstan majstor-puškar za kojeg nema nemogućeg i neizvodljivog u ovom zanatu. To znaju i neki od (barem po imenu) poznatijih srbskih puškara, koji o ovom svom kolegi imaju puna usta hvale (dobar glas...). Sve u svemu, druženje je bilo izuzetno, vreme je proletelo, a majstor je dokazao da je Kragujevac istinski centar srbske oružarske industrije i zanatstva, i da za sjeftića i njegove kragujevačke kolege puškare, kundačare, gravere... nema tajni u ovoj oblasti!

I Jevtic
 hvala kolega apinest na lepim recima ali zadovoljstvo je bilo moje jer sam imao dve izuzetne osobe sa koim sam mogao lepo da pricam i da se salim veliki pozdrav za podunavca i apinesta sifra otpala rucicaROFL
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Sniper Hunter
 Pa dobro gde su slike te puce da vidimo ?

DakiNS
 Jesam li ja nešto propustio ili se hvali neko nepostojeće oružije koje je nevidljivo za fotoaparatSmeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

apinest
 Strpite se samo još malo dok završim ubrzanu obuku za postavljanje slika. ROFL

I Jevtic
 to je model m 2011 neuhvatljiv za objektiv mada mislim da je podunavac uspeo sa svoim brzim aparatom da skljocne neku slicicu 

nemeza
 Kolega apinest, mora da je sjeftić "upropastio" i tvoju pušku pa nesmeš da staviš fotke. Pozdrav. Bye

DakiNS
 Ma ne verujem da uopšte postoji ta puška, koliko je pominjana već bi se sama ulogovalaROFL

I Jevtic
 ma nestalo mi markera za linije sve sam potrosio na tvoju pusku nego sam greskom ugradio tvoj kundak od polozare na m48 izviniROFL

DakiNS
 Ma nema veze sve za koleguB)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar nož OPREMA 2195 12.03.2023. 01:00
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 30
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,857,895 posete www.srbijalov.com