A kako je to izvedeno, otkud pare od lovnog turizma na računu LD kao donacija, ili ste vi do sada imali kao društva svojstvo pravnog lica, po starom zakonu je moglo, po novom ne može.
Dobro pitanje!
Pre 1996. smo bili posebno registrovani kao LD!
1996. smo se udružili u Opštinski lovački savez!
Stari Statut nismo usklađivali sa tadašnjim zakonom koji je, kao i ovaj novi, sadržao odredbu da se moiraju akta uskladiti po pretnjom prestanka postojanja.
Ali o tome niko nije vodio računa.
Zadržali smo svoj matični broj, na osnovu kojeg smo kasnije dobili PIB, i otvorili račun u banci!
E sada da li smo pravno lice ili ne, ako imamo PIB, matični, račun, i ako nemamo Upravni odbor nego Odbor lovaca, Skupštinu nego Zbor lovaca, i ako nemamo Nadzorni odbor i disciplinsku komisiju???
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Savo a kod nas u LD???
Za 2009/2010 godinu na prihod od oko 500.000 dinara reprezentacija oko 200.000???
Lovačko Društvo "Jelen" Bačka Palanka imalo je ukupan prihod za lovnu 2009/2010 godinu 2.940.727,14 dinara, mogli su potrošiti za reprezentaciju 88.221,81 dinar.U finansijskom izveštaju nije prikazan ni jedan dinar reprezentacije i tu je papirološki sve čisto.
Kako je moj drug Savo došao do ovih cifara, ne znam?
Čekam da se javi!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Po meni troškovi reprezentacije su :
4. Zbor lovaca u 2009. godini (ručak fazanerija).....41.487,oo
8. Pobratimi lovci iz Srbije gostovanje................... 39.504,oo
10. Sve radne akcije u 2009 godini.........................43.820,oo
11. Četiri zajednička lova........................................27.423,oo
13. Sednice odbora lovaca LD Jelen........................26.355,oo
14. Takmičewe lovnih grupa....................................29.221,oo
16. Zastave i amblemi............................................. 9.100,oo
UKUPNO preko 214.000,oo dinara
Sremac, valjda tvoje kolege treba da kažu neku reč o ovome, što pišeš. Ja jedino mogu na ovo sve početi da se sprdam, a to ne bi bilo korektno ni prema tebi, ni prema tvom LD.
Slažem se ali ko je dobio lovište na gazdovanje, gde god pogledam piše da ste udruženje i da imate u sastavu 13 društava a da gazdujete sa dva lovišta.
I drugi su zadržali svoj matični broj i svoja društva, ali po pitanju novoformiranog udruženja samo je ono merodavno za lovište i sredstva, ne mogu se sredstva prebacivati sa jednog udruženja na drugo, ne može društvo ugovarati poslove, niti nastupati u ime udruženja.
He he, kako izgleda glabali ste zakon svo ovo vreme, il ja nisam dobro sračuno.
Opštinskih saveza nema od zakona iz 93. pre 93. postojali su Opštinski lovački savezi, koji su ukinuti, u mnogim slučajevima prerasla u udruženja, društva izgubila status pravnog lica i postala sekcije u udruženju. Ja znam da je tako bilo, za vaš usamljeni slučaj Opštinskog saveza nisam nikada do sada čuo.
Greška, hvala!
Pre 1996. smo bili posebno registrovani kao LD i činili Opštinski lovački savez!
1996. je osnovano Lovačko udruženje Opštine Bačka Palanka, ali su LD zadržala MB i Račune u bankama, a kasnije dobila PIB!
Stari Statut LD nismo usklađivali sa tadašnjim zakonom koji je, kao i ovaj novi, sadržao odredbu da se moiraju akta uskladiti po pretnjom prestanka postojanja.
Ali o tome niko nije vodio računa.
E sada da li smo pravno lice ili ne, ako imamo Statut iz 80ih, PIB, matični, račun, i ako nemamo Upravni odbor nego Odbor lovaca, Skupštinu nego Zbor lovaca, i ako nemamo Nadzorni odbor i disciplinsku komisiju???
Novi Bečej, je funkcionisao na principu jednog udruženja sa tim da su sekcije imale svojstvo pravnog lica, plaćali su zajednički lovočuvara i sve drugo samo su u nekim stvarima imali samostalnost i mogućnost svog žiro računa. Na pečatu sekcija mora da piše i ime udruženja. ja sam ih povodom odvajanja konsultovo još pre 7 godina i tada mi je njihov sekretar sve objasnio.
Sremac75 kaže:
Savo a kod nas u LD???
Za 2009/2010 godinu na prihod od oko 500.000 dinara reprezentacija oko 200.000???
Lovačko Društvo "Jelen" Bačka Palanka imalo je ukupan prihod za lovnu 2009/2010 godinu 2.940.727,14 dinara, mogli su potrošiti za reprezentaciju 88.221,81 dinar.U finansijskom izveštaju nije prikazan ni jedan dinar reprezentacije i tu je papirološki sve čisto.
Kako je moj drug Savo došao do ovih cifara, ne znam?
Čekam da se javi!
Do cifara sam došao iz istog onog izveštaja koji si ti priložio u vidu slika. Ne možemo mi nagađati šta je reprezentacija a šta nije - nije ništa iskazano kao reprezentacija a 88.221,81 din. je 3% od ukupnog prihoda. Što je najvažnije i odbor lovaca i Zbor lovaca L D "Jelen" Bačka Palanka je taj izveštaj velikom većinom usvojio.
Zbor lovaca odnosno većina članova sluša taj izveštaj "jako pažljivo", odnosno ni nerazmišljaju šta "gospodin" čita i iznosi, a kao potvrda tome je to što sam ja JEDINI samo ponovio DVA puta ono što je tkz. gospodin pročitao iz izveštaja za 2008/09 , pa me je posle isti dotični manipulator pozvao i rekao da sam ja rekao da je on lopov..da nedužim isti taj Braca Piškać je hteo te iste godine da meni smesti da sam narušavao međuljudske odnose u društvu, (kao navodno priča sam u jednom lovu da su oni lopovi) i da me izbaci iz istog, ali nije mu baš pošlo za rukom , jer nisam ja neki kurton koji mu liže guzicu niti me drži za muda zbog kilu dve mesa...MENE NE!!!..e zato većina glasa za sve predloženo po principu...NE TALASAJ!! ..Savo stariji ste čovek, ali moram vam reći da stičem dojam da se pomalo pravite ludi i naivni, što opet sa druge strane pouzdano znam da niste!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Do cifara sam došao iz istog onog izveštaja koji si ti priložio u vidu slika. Ne možemo mi nagađati šta je reprezentacija a šta nije - nije ništa iskazano kao reprezentacija a 88.221,81 din. je 3% od ukupnog prihoda. Što je najvažnije i odbor lovaca i Zbor lovaca L D "Jelen" Bačka Palanka je taj izveštaj velikom većinom usvojio.
Savo ti mene malo zaj....
Neka, neka.............
Ovaj fin. izveštaj je toliko nejasan da je sve jasno!!!!!
Svašta, pa valjda su večere i ručkovi, piće i hrana na radnim akcijama, i zajednički lovovi o trošku LD, reprezentacija. Šta bi drugo bili?
Kada se iz tog nazovi finansijskog izvestaja izbaci tacka 1 sa rashodne strane kojoj u tom izvestaju nije mesto, jer se clanarina visim organima placa direktno na racun udruzenja, i ista stavka sa prihodne strane koja je gle cuda tamo stavka broj 6, kojoj tu takodje nije mesto dobija se neravnoteza prihodne i rashodne strane, ako sam dobro izracunao 275.200 dinara. Znaci fale pare, a gde su, e to se ne zna. Da ne spominjem ostale nelogicnosri koje je Sremac naveo.
Kada smo nas nekoliko na istom zboru koji pominje Savo pitali za objasnjenje pojedinih stavki nazvani smo razbijacima drustva. A to sto je, gospodine Savo, ovakav izvestaj usvojen vecinom glasova ne moze mu dati legitimitet. Pare fale pa fale. A o tom zboru, koji je protekao u nadvikivanju i provociranju onih koji su nesto imali da primete (vecina cuti,a desetak dobro rasporedjenih bukaca dobacuju i na svako pitanje vicu UA) sta reci. To Savo i nije bio zbor nego da ti ne kazem sta. A ti si samo mudro sedeo tamo i cutao, kao i vecina prisutnih ocigledno necim uplasen.
A sad ovde kao nesto pises i pravis se nevest.
Postenije bi bilo da se ne javljas nego ovako. I jos da ti kazem, neces im se umiliti, i ti si na listi, onih koji nisu pozeljni.
Savo ti mene malo zaj....
Neka, neka.............
Ovaj fin. izveštaj je toliko nejasan da je sve jasno!!!!!
Ja samo iznosim ono što je napisano i usvojeno a moje detaljnije komentare još ne dajem jer ne vladam činjeničnim stanjem. Nikom se ne umiljavam i ne dodvoravam ali se samo malo gospodo osvrnite na ponašanje VAŠIH presdstavnika u U O L D, oni vas predstavljaju jer ste ih vi birali. Znam ja mnogo više stvari nego što pojedinci misle i mnogo sam direktnih pitanja postavio pojedinim iz rukovodstva L D "Jelen". Moj prijatelj Boro (ako je još) a ja njegov jesam nije hteo da podnese disciplinsku prijavu protiv predsednika L D iako je na sednici U O L U imao 99% članova U O L U koji su predložili da se pokrene disciplinski postupak. Pošto sam ja, izgleda nepodoban i za "jednu" i za "drugu" stranu neću više pisati i povlačim se iz svih organa L U i L D. Pušku na rame i izvršavaj svoje obaveze i miran. Uzdravlje Vam beseda.
E vidiš savo, čak i da hoćeš da budeš na sredini to više nigde nemože, il levica il desnica, pa ti sad biraj. Ali po meni nema razloga da se povlačiš, teraj slobodno svojim putem, pa kom se svidelo a kom ne. Ja bi tako a ti kako hoćeš.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.