Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
Hunter forever
 Sale predivni su stenci kao sto sam vec par puta pomenuo... Grin

A ovaj lepotan sto je pojedinacno na slici bas povukao po boji na Balzaka. Ako i treba.. Jedva cekam da ih vidim sve pojedinacno.
marka Engleski poenter marka

Indjijanac
 pa kolega Lalo sad si kompletan još samo da dodje avgust

Hunter forever
 Evo slika specijalno za Sala ja sam ih malo preuredio..

Hunter forever
 Evo jos jedne..Grin
Hunter forever priložio:
balza.jpg

Hunter forever
 Bice ih jos jer sam skinuo oko 10-tak njegovih slika... Grin

Mile
 Evo jednog sina iz kombinacije Balzak -Helda

i380.photobucket.com/albums/oo249/mile-florida/116.jpg

i380.photobucket.com/albums/oo249/mile-florida/IMG_0812.jpg

i380.photobucket.com/albums/oo249/mile-florida/IMG_0811.jpg
Ker se nalazi u na obuci u Vrscu.

darkon
 Ma Balzak je cudo.
Uzivo ostavlja jos jaci utisak.

Sale Voban,samo napred,odlicni su.B)
Najlepsi deo ce biti,kad pocne obuka.E to je prava avantura,sa vecim brojem pasa.
Ali kad se nesto voli,onda nije tesko.Pas

Bravo 2 za ESTER-DANNY.

Hunter forever
 Mile Haille au loup i Osterberg su dali dobrog psa... A i vidi se da je veoma lep...

DakiNS
 Lalo sada ti preostaje da kupiš bicikl i narednih 3-4 meseca svaki ili svaki drugi dan trčanje barem 10 km da ti pas dobije dubinu grudi i da razvije dobro pluća jer barem po snimcima ima plitka prsa znači da nije se dovoljno kretao, a nadam se da će i Dijana da potvrdi da pas ne trči nogama nego plućima.I druga dobra stvar popraviće se i tvoj šećer, jer samo prisustvo ljubimca u tvojoj blizini izaziva u organizmu lučenje nekog valda hormona koji bitno utiče na raspoloženje i zdravlje ljudi
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Mile
 Hvala na komentarima .I ja se iskreno nadam da ce biti dobar, ker je na obuci kod Djure Muncana u Vrscu tako da je sa obukom skoro zavrseno, ostalo jos par dana ,a posle cemo poraditi na eksterijeru.

Banatski Fazan

Mile kaže:
Hvala na komentarima .I ja se iskreno nadam da ce biti dobar, ker je na obuci kod Djure Muncana u Vrscu tako da je sa obukom skoro zavrseno, ostalo jos par dana ,a posle cemo poraditi na eksterijeru.

Mile, ako je ker kod Djure, bice sigurno dobro, jer se Djura u bezbrojnim situacijama pokazao kao izvrsan strucnjak za Nkd, ako ne i cak najboljeg kaga imamo, tako da ce disciplina i rad biti na jako zavidnom nivou. A vreme ce narednih dana idealno biti, kada zito krene malo nagore, pa ce i psi moci da pokazu sta znaju. A divljac u Vrsackom i Vatinskom ataru ima dosta....

aleksandar-m
 Lalo,lep pas i temperamentan sa srecom, nadam se da ce ispuniti vasa ocekivanja. Mile moje misljenje u vezi Deny-a znas stvarno je impozantan ,rezervisem jedno parenje sa mojom mladom kujom.
Mirkov Aleksandar

zoranp
 Mile sa ovim šta si prikazao na fotografijiama i ja bi se priključio aleksandrovim željama!!!

Daki stari asu vidi se da si majstor, pa nema kod tebe ..ono.. aj da hvalimo..čisto da nešto napišemo... nego oštro oko zna da vidi šta treba popraviti Bravo 2B)... Lalin pas je mlad i neistrčavan ili bolje rečeno zapušten, ali dovešće njega "bili" u red!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Upravo tako, Zoki! Pas ima velik potencijal, ali se iz aviona vidi da sa njim mesecima nije radjeno, i to baš kada je bio u najboljem uzrastu za obuku. Prava je šteta, za takvog psa, da je bio zapostavljen.
Neverovatno je, koliko sam za samo dva dana uradio sa njim. Prosto pas cvili od sreće, kada se radi sa njim. Danas sam bio u istrčavanju sa njim više od dva sata, prešli smo jedno 7-8 km minimum, pronašao je 2 para jarebica po tragu, ali nije markirao, nego mu jarebice prhnule ispred nosa, on u čudu stao pa gleda u ptice dok odleću, pa gleda u mene, sav u zbunjen Grin.
Garantujem da ima nosinu za medalju, pošto na daljinu 'hvata' miris u vazduhu, i tek kad pridje blizu ptica, onda spusti njonju i polako prilazi. Ne ide daleko, ali je očigledno totalno bez kondicije, pa smo istrčavanje obavili dva puta po sat vremena, uz pauzu od jedno 20 minuta.
Siguran sam da ću vrlo brzo ispraviti propušteno.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

zoranp
 Lalo samo napred Bravo 2..rekao sam ti, a i sam znaš da nema u tom psu šta da nevalja !!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Ne valja na tom psu APETIT!!!! Grin
Ko će to čudovište nahraniti, jbt!? Čoveče, danas je smazao: 1 kg salame, 1/2 kg hleba, 500 gr granula (22% proteina), 3 kuvana jajeta i jedno 5-6 onih keksića za pse!
Ali da znaš, već se vidi da se malo popunjava. I vrlo brzo se vezao za mene (kako ne bi, pored tolike hrane!).
E da, dok smo pravili pauzu, ja sedeo i pušim, a Kastor lepo došao do mene, uvalio se u krilo onoliki koliki je, izlizao me i po ruci, i po licu, željan pas pažnje, čoveče! I samo brunda od zadovoljstva, kad ga počešem i pomilujem Grin
Prethodni vlasnik je zbog svog zdravstvenog stanja propustio nekoliko meseci, da radi sa psom, i nije mu zameriti. Pas je odličan potencijal, kad posle dva dana kod mene, i ja kao amater mogu da vidim opasno brze promene na bolje!

DakiNS
 Lalo druže to što izvodiš psa je sasvim OK i treba tako, ali da bi ga uradio moraš sesti na bicikl i bez stajanja prelaziti naprimer, ispočetka tri km odjednom bez stajanja, pa pet, pa sedam pa deset i to na svakih otprilike sedam dana menjaš kilometražu. Šetnje u ataru mu neće mnogo povećati kapacitet pluća nego naporan trening. Recimo uhvatiš svojuena pod ruku i na korzo pa uz ulicu niz ulicu pa izlozi pa poznanici , na kraju si prešao 10 km jesi se umorio ali ti kondicija i mišićna masa ostala ista, a da si pretrčao tih 10 km ribe na ulici bi zviždale za tobom

Lala
 Polako, Daki, tek je 2 dana pas kod mene. Prvo da se nas dvojica (pas i ja) dobro upoznamo i skontamo, pa će biti i trčanja, a Kamenički park je dušu dao za takve stvari - bicikl i trčanje psa! Mada, i u ataru ne šeta on nogu pred nogu pored mene, nego trči, a obzirom da nije nekoliko meseci vodjen u istrčavanje, nema smisla da ga odjednom sad bacim na maraton.

DakiNS

Lala kaže:
Polako, Daki, tek je 2 dana pas kod mene. Prvo da se nas dvojica (pas i ja) dobro upoznamo i skontamo, pa će biti i trčanja, a Kamenički park je dušu dao za takve stvari - bicikl i trčanje psa! Mada, i u ataru ne šeta on nogu pred nogu pored mene, nego trči, a obzirom da nije nekoliko meseci vodjen u istrčavanje, nema smisla da ga odjednom sad bacim na maraton.
Ma ne odjednom pa napisao sam postepeno na sedam dana da usvoji gradivo a početi možeš već iduće nedelje čak posle pet šest istrčavanja kada vidi bicikl počeće lajati na tebe od sreće. Ti znaš da moji psi imaju na raspolaganju preko 400 kvadrata konstantno, prvi puta kad dođeš kod mene pokazaću ti njihovu reakciju na bicikl i zoljicu, to je vrištanje od sreće . Pas ti je mlad neiživljen željan kretanja , a nagon ga tera da ojača.

Banatski Fazan

Lala kaže:
Masterov naslednik ima 11 meseci, i fino je vaspitan, za sada znam samo da ima odličan mekan aport, da predaje u ruku, i video sam da vrlo solidno pretražuje teren (samo jedno, današnje, istrčavanje).
Po ocu (Fric vom Gajdobranski) vuče liniju Malomkozi, a po majci (Rea) francusku liniju Haille au loup.
Po očevoj liniji ima gene Larsona i Will of Dramista.
Ostaje da nas dvojica sad malo radimo i na upoznavanju, i na obučavanju - nadam se da ću ja njega obučiti, a ne on mene Grin

Lalo, linija Malomkozi je izuzetna, dobar nos, krupnu glavu i gradju, i tipicno stajanje u marci (strelasto, malo spusteno), sto izgleda fantasticno. To znam, jer sam imam crno meliranog muzijaka, ima sada vec 6 godina, Aron, od cika Jovana Galetina iz Petrovaradina, poznatog kinologa, i ide nazad cak do Pradalinensis Erika.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: Lovac Meraklija

Poslednje vesti
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,455,539 posete www.srbijalov.com