Nego da se vratimo na temu.....Zbog nekih mojih radova na unapređenju lovstva u Sremu i Vojvodini imam poziv u najavi od jednog našeg zajedničkog drugara. Naime radi se o otvaranju lovne sezone na prepelice nedde na desnoj obali Dunava i prilika da se opet sretnem sa mojim omiljenim drugarima i sestrićima....Jojjjj jedva čekam....samo ako me opet neki vanredni poslovi ne za*ebu....
zoranp kaže:
Lalo nemoj zaboraviti da je i njega Dečak bocnuo sa rečima da je došao iz jedne agresorske zemlje, pa šta je trebao...da mu prećuti na to???...po tom pitanju nema ćutanja!!
možda bi ondaK biJo manje osuđivaT od strane srbske
Podunavac
ovde nije mesto politici baš kao ni tamo što nije bilo ... to treba osuđivati a ne odbranu primoranog na istu ...
Ja sam zakuvao, pa hajde da stavim tačku!
U stvari mi ni ne znamo šta se tamo dogodilo, osim što se iz pisma predsednika CiC-a osuđuje ponašanje nekon elementa koji je bio pod očiglednim dejstvom alkohola!
Možda je priča o prethodnoj provokaciji servirana baš od strane "tog elementa" da bi opravdao svoj postupak, i ponovo ispao velik u očima lovaca...ne bi mu bio prvi put!
Nigde, ni u jednom zvaničnom reagovanju, se ne pominje bilo kakva prethodna provokacija!
A i brate Podunavac, nešto ne verujem da su "ta gospoda iz lijepe njihove", koja su majstori glume i marketinga, dozvolili sebi da na jednom međunarodnom skupu, koji još oni i organizuju, provociraju i vređaju svoje goste, pa makar to bio i sam Miloš Veliki!
Ne ide mi to.....
Ali nasuprot tome, ako je sve što nagađamo tačno, onda moram priznati da bih i ja tako reagovao.
Jbg, kao što niko od nas nije bezgrešan, tako valda i Miloš Veliki može nekada, u izuzetnim situacijama, veoma retko, da učini pravu stvar!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Evo "izvestaja" sa jednog danasnjeg druzenja forumasa.
Druzili se Elko, Djosa69, Gedza66 a povremeno i Nikola Vojinovic kao domacin. Povod okupljanja bio tradicionalni sedmi Lovacki sabor lovaca "Leskovik 2013", u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lovackog udruzenja iz Nisa. Jedna zaista lepa i dobro organizovana manifestacija i ovom prilikom cestitam Braci Cirkovicu-predsedniku LU iz Nisa i nasem Nikoli Vojinovicu-sekretaru LU iz Nisa, na besprekornoj organizaciji i dobro osmisljenom sadrzaju.
Medju zvanicama,direktor uprave za sume Perica Grbic, Miodrag Srnad ispred odseka za lovstvo, sekretar LSCS Dragan Gubrinic, predsednik LSV Milan Pazin i naravno "dzej", odnosno predsednik lss zoran drpopovic. Bilo je i predstavnika znatnog broja LU udruzenja iz ovoga kraja.
Ohrabruje pozdravno izlaganje direktora Grbica, koji je i ovom prilikom naglasio, pa mozda i obecao, da je formiranje one radne grupe za analizu dosadasnjeg sprovodjenja ZODiL-a i izradu predloga izmena i dopuna istog, zaista iskreno (ukoliko se u medjuvremenu ne umesaju politicki radnici, primedba autora) i da ce dati valjane rezultate. Ozbiljan covek i smatram da mu treba verovati.
Obratio se i zoran drpopovic, onako kao sto ume i od svega sto je rekao, nekako sam uspeo da razumem da deli zabrinutost svojih istomisljenika u vezi poslednjeg Pravilnika o izmeni Pravilnika o proglasenju lovostajem zasticenih vrsta divljaci, kojim je lovostaj na jarebicu proglasen/produzen/odredjen do 31. marta 2015. godine. Rekao covek da se brojnost ove divljaci razlikuje od lovista do lovista i da je stanje na severu i u centralnoj Srbiji takvo da opravdava donosenje ove mere ali da takve situacije nema na jugu Srbije i da nema opravdanja za njeno sprvodjenje na jugu Srbije. Rekao cak i da glavni razlog ovakvom stanju nije puska (?) vec neki drugi razlozi????
Verujem da je covek zabrinut ali sumnjam u prave razloge. Verovatno je misljenja da ce ova mera dovesti do opadanja broja clanova recimo u LU iz Vranja, LU iz Manojlovca, Razgojne, Doljevca, Zitoradje, sto ce sigurno dovesti i do manje clanarine LSS iz ovih udruzenja, jer je gotovo sigurno da ce broj clanova iz ovog razloga u LU iz Vranja, sa sadasnjih 700 pasti na 400, tako da ce i davanje ovog udruzenja LSS sa sadasnjih 50.000 pasti na 30.000 dinara, sto je mora se priznati zaista za zabrinutost najjcelnijeg celnika LSS.
Domacini su se svojski potrudili da svoje goste docekaju na pravi domacinski nacin i za tu priliku organizovali zajednicki rucak uz prigodnu muziku. Bila je prava milina videti predsednike visih lovnih asocijacija za istim stolom, jednog do drugog, iako su navodno u "svadji". Cuvao je zoran drpopovic stolicu i za sekretara LSCS sa svoje leve strane, posto mu je Pazin bio s desne, ali Elko ko Elko, izabrao drustvo svojih drugara sa Srbijalova.
Muzika prava, pocelo i narucivanje pesama a meni pada na pamet, koju li bi pesmu zoran drpopovic narucio svojim prisutnim clanovima UO LSS: "Dotako sam dno zivota, sad verujem u sudbinu" ili "Kad sam bio Vojvodjanski lovac jaaaa". Sto se tice forumasa, da je muzika stigla do njih, sigurno bi narucili onu "NE MOZE NAM NIKO NISTA, JACI SMO OD SUDBINE, MOGU SAMO DA NAS MRZE ONI STO I SEBE NE VOLEEEEE".
Ma treba brate pustiti lov na tu nesretnu jarebicu do kraja, i kad je nebude više (ko ni većine lovnih vrsta), onda ćemo biti svi zadovoljni!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Za nasim stolom opustena da opustenija ne moze biti, dok je za drugim stolom mogla biti opustenija ali je "zabrinutost" celnika visih lovnih asocijacija za sadasnje a narocito buduce stanje lovstva Srbije (citaj za analizu i predloge radne grupe) bila , boze mi oprosti , kao na sa'rani. Ma cak su i neki predstavnici nadleznog ministarstva radije izabrali nase drustvo, nego li drustvo "perjanica serbskog lovstva".
Kako mi javlja moja 'obaveštajna mreža', lovački Sabor u Nišu je izgleda prevazišao očekivanja. Bilo je puno gostiju i zvaničnika, bili su direktor Uprave za Šume Ministarstva Perica Grbić, pa je bio iz Uprave za šume Miodrag Strnad, pa su bili predstavnici skoro lovačkih saveza iz regiona, predstavnici svih lovačkih saveza iz Srbije, predstavnici Lovačkog saveza Republike Srpske, kao i predstavnici mnogih LU.
Po pričama nekih učesnika Sabora, Popović je (bezuspešno?) pokušavao da sa Pericom Grbićem pokuša da uspostavi priču o problemima koji muče njega i LSS, ali izgleda da nije baš naišao na neki odziv - nije to izgleda bilo ni mesto ni vreme za te razgovore.
Iz LSS je bio Popović, i možda još neko, ali nema pouzdanih informacija. Iz LSV su bili predsednik Pažin i sekretar Deja Milkov. Zamenik predsednika LSV Miloš Beuković nije vidjen. Iz LSCS je bio sekretar Guberinić (Elko), jer je predsednik Tomica Radosavljević bio opravdano sprečen (smrtni slučaj).
Kao deo dešavanja sa Sabora je i potpisivanje Povelje o bratimljenju izmedju LU Niš i LU iz Banja Luke!
Čestitke novom rukovodstvu LU Niš, na uspešnoj organizaciji - više ljudi koji su bili tamo su veoma pohvalno opisivali dogadjaj.
Pokušaću da nagovorim Nikolu Vojnovića da malo napiše nešto o Saboru u Nišu.
Lala kaže:
Pokušaću da nagovorim Nikolu Vojnovića da malo napiše nešto o Saboru u Nišu.
Cuo sam da slabo uzuma olovku u ruke ovih dana ...nasao neku smajku i sad se penje kao dete na tresnju dok ne dodju vatrogasci da ga skinu nemoj da kazes da sam ti ja rekao
Evo da odgovorim na prozivke, posto sam siso sa tresnje
Inace svako je Sabor doziveo na svoj nacin, ja sam malo bio konfuzan jer je trebalo voditi racuna da sve protekne kako treba! Sto se tice rasporeda sedenja, seo je svako tamo gde mu se svidja, za mene su svi gosti bili podjednako dragi, jer su nam ukazali cast i postovanje samim dolaskom!
Predhodnog vikenda odrzan je VII Sabor lovaca Leskovik 2013 u organizaciji LU Nis i Gradske opstine Crveni Krst, sabor je posetilo oko 600 ljudi, takmicilo se u raznim disciplinama, nabrojacu samo neke, strelicarstvo za najmladje, trap, kuvanje gulasa, skok u dalj, bacanje kamena, izlozba pasa...
Sabor su uvelicali i brojni gosti iz cele Srbije, prvenstveno g-din Perica Grbic direktor uprave za sume, zatim Miodrag Strnad strucno lice iz uprave za sume, predsednici i predstavnici LSS, LSV i LSCS, zatim mnogobrojni gosti iz regiona i nasi pobratimi sa kojima je inace tog dana potpisana povelja o bratimljenju LU Nis i LU Zmijanje iz Banja Luke.
Posluzilo nas je vreme, sve je proteklo u najboljem redu, ovo je bila jedinstvena prilika da se predstavnici svih saveza sretnu na jednom mestu!
Hvala svim gostima koji su nas ispostovali svojim prisustvom i uvelicali ovu manifestaciju!
AleksandarB78 kaže:
Pozdrav svima, kao što iz predstavljanja možete da vidite član sam LU Zemun-sekcija Surčin, vidim ovde dosta forumaša iz Zemuna, Batajnice, Beograda šireg i užeg na kraju krajeva pa Vas sve pozivam na druženje uz šicaru u Surčinu 21.04.2013 da se upoznamo, takmičimo i uz kotlic i piće ispričamo i bolje upoznamo. Nadam se da će nas i vreme poslužiti pa da pređemo na prave/vedre teme: streljaštvo, lov, oružje, kinologija... žene
Pozdrav i hvala kolegama koji su prisustvovali šicari u nedelju i pomogli nam svojim učešćem da šicara uspe, poseban pozdrav momcima iz Vrčina, Leštana i Mladenovca koji su saznavši preko Srbijalov foruma za šicaru i druženje odazvali pozivu i došli da nam uveličaju slavlje. Nadam se da su se dobro proveli i da su otišli zadovoljni i sa jednim prijateljstvom više, dogovorena su i nova druženja na takmičenjima u gađanju glinenih golubova i jedva čekamo da se ponovo vidimo i družimo.
Pozdrav iz Surčina!
Kolege kako bi bilo da organizujemo jedno druženje 18 ili 25 maja kod mene na splavu kao prošle godine, da napravimo domaću riblju čorbu , pa melezi na talandari, pa malo vulkančića, i ukloniću onu policu koju svi udaraju glavom kao hrkljuš iz WC-a
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Kolege kako bi bilo da organizujemo jedno druženje 18 ili 25 maja kod mene na splavu kao prošle godine, da napravimo domaću riblju čorbu , pa melezi na talandari, pa malo vulkančića, i ukloniću onu policu koju svi udaraju glavom kao hrkljuš iz WC-a
mene da turis na spisak. ne propustam nista, vec mi dosadilo ovo kuckanje. ocu bre da pricam s ljudi od krv i meso spremio sam i jedno balonce, a moz da bidne i jos nesto
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Što se mene tiče, ja sam ZA! Napravimo jednu žurku, Sniper dolazi tih dana, Slavu ćemo da nagovorimo da se pojavi, za noćenje nije problem.
Sremac, Bejbi i Rančer će garant da dodju, Apinesta ćemo da navabimo već nekako, Indjijanac i Kelt dolaze, Robija je zadužen za kotlić, Miša71 valjda neće biti dežuran, a Daki i ja smo domaći; pa Predator, Jank, a i svi drugi forumaši koji se pojave su dobrodošli, naravno, samo da se najave Dakiju ili meni, da znamo zbog mesta! Već se neki gosti iznenadjenja raspituju kod mene, da li pravimo...
Mesto susreta: Ribarsko ostrvo u Novom Sadu, parking obezbedjen!
Datum: jedan od dva vikenda (19. ili 26.05.).
Trošak delimo solidarno, 'ko braća goMna'!
Splav prima 10-ak ljudi, ostali na obalu, da kuvaju i peku klopu (kotlić ili roštilj, po dogovoru). Piće 'ladimo u Dunavu.
Zajednička klopa na obali!
Ako neko popije malo više, bacamo ga u Dunav na trežnjenje.
Toalet papir ne mora da se donosi, ostalo je od prošlog puta kada su 'seratori sa interneta' dobili donaciju - punu kesu toalet rolni. Dasku iz klozeta uklanjamo, iz bezbednosnih razloga!
Tema susreta forumaša: 'Ko me zahebo da postanem lovac?'
Podteme:
1. 'Lovna politika - udri me do zore, neću reći nikom!' (moderator Indjijanac)
2. 'Lovačke priče - laži me, laži!' (moderator Zoranp-Bejbi)
Samo moderatori mogu da bacaju učesnike u Dunav!
Slobodne aktivnosti: pecanje po želji!
Jel dobar plan? Da li se usvaja? USVOJENO sve, kao na Skupštini LSV!!!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?