"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Mogli bi ove godine da pozovemo g.Beukovića na duženje!
Pa da se malo izdivanimo!
Mislim da bi bilo dovoljno tema!
Pa da Sremac. Prošli put je tu bio G-din Pažin. Mogao bi da dođe i G-din Beuković sa kamarilom samo ne znam da li bi splav izdržao toliko umnih glava na jednom mestu. Mislim da bi Dunav odmah presušio kad bi njihova noga kročila na splav.
Ako bude dobio poziv mogao bi da povede onog nesretnika lovočuvara - fazaneristu - predsednika LU - upravnika lovišta i šta ti ja znam šta sve ne. A mogao bi da povede sa sobom i G-dina Zeremskog a i G-dina Irmenjija da ga priupitamo kako se to poštuju odluke Skupštine LSV u kojoj je on predsednik.
Da im malo održimo lekciju iz morala, etike i kodeksa pošto su se izgleda pozaboravljali od silnih funkcija.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Mogli bi ove godine da pozovemo g.Beukovića na duženje!
Pa da se malo izdivanimo!
Mislim da bi bilo dovoljno tema!
Pa da Sremac. Prošli put je tu bio G-din Pažin. Mogao bi da dođe i G-din Beuković sa kamarilom samo ne znam da li bi splav izdržao toliko umnih glava na jednom mestu. Mislim da bi Dunav odmah presušio kad bi njihova noga kročila na splav.
Ako bude dobio poziv mogao bi da povede onog nesretnika lovočuvara - fazaneristu - predsednika LU - upravnika lovišta i šta ti ja znam šta sve ne. A mogao bi da povede sa sobom i G-dina Zeremskog a i G-dina Irmenjija da ga priupitamo kako se to poštuju odluke Skupštine LSV u kojoj je on predsednik.
Da im malo održimo lekciju iz morala, etike i kodeksa pošto su se izgleda pozaboravljali od silnih funkcija.
Može, ali prvo da uplate svoj deo za klopu i piće. Ako oni naplaćuju izradu nepostojeće lovne osnove, možemo i mi smeštaj, klopu i piće. Kafu častimo!
Na splav ih ne puštamo (onog sa ili bez m*da naročito), da se ne bi desilo da se 'slučajno' otkači sajla kojom je splav vezan, pa da otplove u maticu, što bi narod rekao: 'otišli niz vodu!'.
Ili da ih ipak sve stavimo na splav, a sajlu da drže forumaši?
Bome baš bi se obradovao da upoznam kolege Zolija, Peza, Mrwu, a nadam se ada će dolepršati i Predator, Bela, Zolika...uh ala bi se prašilo
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Indjijanac kaže:
jel mož bez politiku u ovu butiku?nadam se da će i na ovo druženje doći ljudi koji žele da se druže a ne da taj dan raspravljamo o poznatim problematikama o kojima se več ionako sve zna.
Pa brate što sad tako???...nećemo se mi raspravljati, mi ćemo samo analizirati i digod koga podkederiti...kom smeta nak začepi uši i dvadesetodinarku nek metne ...znaš već di..!! Nas su ti derani i okupili. svojim dobrim radom, i HVALA IM NA TOME...a ondak je red da ih se uvek i spomenemo kad se skupimo!!!!
...Nego ima li di vepra???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
...Pa brate što sad tako???...nećemo se mi raspravljati, mi ćemo samo analizirati i digod koga podkederiti...kom smeta nak začepi uši i dvadesetodinarku nek metne ...znaš već di..!! Nas su ti derani i okupili. svojim dobrim radom, i HVALA IM NA TOME...a ondak je red da ih se uvek i spomenemo kad se skupimo!!!!
...Nego ima li di vepra???
Ne da im hvala, nego im hvala do neba. Jer kad bi ja mogao da upoznam Lalu, Dakija, Bejbea, Sremca, Snipera, Slavu, Mišu, Podunavca, Klaju, Indjijanca, Robiju, Rančera...itd, i neka mi ne zamere neprozvani, a onda svi mi zajedno Gedžu, ošu i ekipu iz Vlasotinca čak... Virus Srbijalova širi se polako Srbijom i to mi je izuzetno drago.
Ovde se, na ovim stranama gospodo iz LSS i LSV, na ovom forumu, piše kodeks lovaca Srbije, ovde se na ovom mestu piše slobodno mogu da kažem lovačka istorija koja se njima tako ne sviđa i koja ih boli.
E baš me "boli" što ih boli. I treba da boli, jer tek će da boli...
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
zoranp kaže:
Bome baš bi se obradovao da upoznam kolege Zolija, Peza, Mrwu, a nadam se ada će dolepršati i Predator, Bela, Zolika...uh ala bi se prašilo
Indjijanac kaže:
uh,što se ovaj fićko raspisao a kad dodje na druženje onda spava,evo i slike-dokaza
Meni se čini da čovek ne spava, nego meditira. Verovatno više nije imao živaca za forumaše pa je morao malo meditacijom da smiri živce. Nezna on da u prisustvu Inđijanca ne sme ni jedno oko da se zatvara, a kamoli oba.
Indjijanac kaže:
uh,što se ovaj fićko raspisao a kad dodje na druženje onda spava,evo i slike-dokaza
Meni se čini da čovek ne spava, nego meditira. Verovatno više nije imao živaca za forumaše pa je morao malo meditacijom da smiri živce. Nezna on da u prisustvu Inđijanca ne sme ni jedno oko da se zatvara, a kamoli oba.
Ma video sam ja to u Vlasotincu moj Podunavac. Oči moraš da imaš i na doopetu kad si sa njim u društvu. Inače očas posla ostaneš i bez gaća. Eeee ali jesi li video kako mu je jedna kornjača došla glave da ne kažem doakala... aj što kornjača nego i doktorica
Pita me majka juče telefonom "Sinko jel ti dolaze opet oni drugari". Ja "Koji majka? majka"Oni fini što mi ukradoše i držalje od motike " ostali u sećanju vidimo se uskoro!!!
zoranp kaže:
Ma video sam ja to u Vlasotincu moj Podunavac. Oči moraš da imaš i na doopetu kad si sa njim u društvu. Inače očas posla ostaneš i bez gaća. Eeee ali jesi li video kako mu je jedna kornjača došla glave da ne kažem doakala... aj što kornjača nego i doktorica
Čuo sam da je bambrkao u plićaku kao krokodil kad je video doktoricu, a i da se klikerao.
Sniper Hunter kaže:
Pita me majka juče telefonom "Sinko jel ti dolaze opet oni drugari". Ja "Koji majka? majka"Oni fini što mi ukradoše i držalje od motike " ostali u sećanju vidimo se uskoro!!!
Snajpere to druženje kao u ostalom i svako naše druženje je za pamćenje. Toliko smeha i zezanja, a pre svega pozitivnih ljudi teško da možeš danas da okupiš na jednom mestu. Pravo da ti kažem ne znam za tebe i druge ali ja postajem zavisnik od tog zezanja i šale.
Sniper Hunter kaže:
Snajpere to druženje kao u ostalom i svako naše druženje je za pamćenje. Toliko smeha i zezanja, a pre svega pozitivnih ljudi teško da možeš danas da okupiš na jednom mestu. Pravo da ti kažem ne znam za tebe i druge ali ja postajem zavisnik od tog zezanja i šale.
Neću čestito stići ni da se odmorim od puta (stižem u subotu) a eto mene ranom zorom na splavu kod Dakija ,jedva čekam fićo da se sretnemo i družimo
fićo kad vać spominješ neke dogadjaje od ranije skoro svaki dan se setim kako si svom drugu sa studija čuvao ranac u Vlasotincu
a tek da ste mogli da vidite i čujete kako mu se kolega učtivo pravnički zahvalio
a i nisi skupo prodavao jafa keks i euroblokove
Lala kaže:
Što se mene tiče, ja sam ZA! Napravimo jednu žurku, Sniper dolazi tih dana, Slavu ćemo da nagovorimo da se pojavi, za noćenje nije problem.
Sremac, Bejbi i Rančer će garant da dodju, Apinesta ćemo da navabimo već nekako, Indjijanac i Kelt dolaze, Robija je zadužen za kotlić, Miša71 valjda neće biti dežuran, a Daki i ja smo domaći; pa Predator, Jank, a i svi drugi forumaši koji se pojave su dobrodošli, naravno, samo da se najave Dakiju ili meni, da znamo zbog mesta! Već se neki gosti iznenadjenja raspituju kod mene, da li pravimo...
Mesto susreta: Ribarsko ostrvo u Novom Sadu, parking obezbedjen!
Datum: jedan od dva vikenda (19. ili 26.05.).
Trošak delimo solidarno, 'ko braća goMna'!
Splav prima 10-ak ljudi, ostali na obalu, da kuvaju i peku klopu (kotlić ili roštilj, po dogovoru). Piće 'ladimo u Dunavu.
Zajednička klopa na obali!
Ako neko popije malo više, bacamo ga u Dunav na trežnjenje.
Toalet papir ne mora da se donosi, ostalo je od prošlog puta kada su 'seratori sa interneta' dobili donaciju - punu kesu toalet rolni. Dasku iz klozeta uklanjamo, iz bezbednosnih razloga!
Tema susreta forumaša: 'Ko me zahebo da postanem lovac?'
Podteme:
1. 'Lovna politika - udri me do zore, neću reći nikom!' (moderator Indjijanac)
2. 'Lovačke priče - laži me, laži!' (moderator Zoranp-Bejbi)
Samo moderatori mogu da bacaju učesnike u Dunav!
Slobodne aktivnosti: pecanje po želji!
Jel dobar plan? Da li se usvaja? USVOJENO sve, kao na Skupštini LSV!!!
Volim kada me pravi prijarelji ne zaboravljaju....
Opet će ispasti da zabušavam ili eskiviram....ali već imam najavljene uvažene i omiljene goste iz Beča,
...hoće ljudi da vide Beli dvor, Avalu, Oplenac i Mauzolej na Oplencu ...šta ću......nemogu da odbijem omiljene goste.
...Baš u to vreme je neki veliki praznik na trulom zapadu, pa tada navaljuju mnogi da se provedu u Srbiji......
Ali nikad se nezna...trebalo bi tada da mi stigne i Slavko75...pa može da se desi da "doletimo" nenajavljeno...ionako ništa ne pijemo samo vode sa ladno Dunavo...donećemo šale, viceva i zajebancije ...šta ćete više....
Svaka čast za orgnizaciju i druženje. Ja sam za ove praznike na mini odmoru u Vrnjačkoj banji ...ako je neko od kolega tu ili planira da dođe neka se javi na pp da se organizujemo i popijemo po jedno hladno
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
Volim kada me pravi prijarelji ne zaboravljaju....
Opet će ispasti da zabušavam ili eskiviram....ali već imam najavljene uvažene i omiljene goste iz Beča,
...hoće ljudi da vide Beli dvor, Avalu, Oplenac i Mauzolej na Oplencu ...šta ću......nemogu da odbijem omiljene goste.
...Baš u to vreme je neki veliki praznik na trulom zapadu, pa tada navaljuju mnogi da se provedu u Srbiji......
Ali nikad se nezna...trebalo bi tada da mi stigne i Slavko75...pa može da se desi da "doletimo" nenajavljeno...ionako ništa ne pijemo samo vode sa ladno Dunavo...donećemo šale, viceva i zajebancije ...šta ćete više....
E i to doletanje bih baš voleo da vidim. generacio nešto baš izbegevaš druženja
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Posle svih upisa sta nas ceka moracu da razmislim o dolasku mada imam jako veliku zelju da upoznam sve kolege sa foruma . Nekako cu se snaci da prodjem ubrzani kurs ronjenja a imacu i prazne dzepove .
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?