Nemački lovni terijer
|
Zex |
Objavljen 09.06.2010. 23:36
|

Član

Upisa: 149
Pristupio: 02.06.2010. 18:07
|
NLT-i su strasni kerovi takvo srce nema ni jedan ker,trenutno sam u potrazi za stencem NLT-a pa ako ima neko na davanje ili prodaju neka se javi. |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 17.07.2010. 21:43
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
orljevacka je postavio tekst ili izvod iz pravilnika na početku, koji se više ne upotrebljava kod nas, mislim da je to hrvatski, tj izvod iz njega,
PUNI RADNI ISPIT
Uopsteno:
Narocita vrednost i svrha punog radnog ispita sastoje se u sledecem:
- utvrdjivanje visestruke upotrebljivosti nemackog lovnog terijera u lovackoj praksi.
- Dokazivanje svrhovitosti upotrebe takvih pasa u lovu na osnovu njihovih rezultata u ovom ispitu.
- Budjenje i unapredjenje razumevanja lovackih krugova za strucnu dresuru i vodjenje prikladnih pasa.
Radni ispiti se sprovode samo u jesen.Pojedine ispitne discipline mogu biti provedene tokom dva uzastopna dana .
U slucaja tri ili manje pasa u jednoj grupi ispit se moze sprovesti i u jednom danu.Ucestvovanje na radnom ispitu dozvoljeno je psima bez obzira na njihovu starost ukoliko su polozili IUO. Broj pasa koji se mogu prijaviti na neki radni ispit odredjuje se prema raspolozivoj divljaci i lovnom terenu.Postoje obavezne i izborne discipline.
1. ISPIT POD ZEMLJOM
1.1 Isterivanje i ponasanje kraj divljaci
1.2 Istrajnost i strast
1.3 Lajanje u rovu
1.4 Pretrazivanje rova
To su discipline koje se ispituju nadovezujuci se na smernice IUO-a. Mogu se preuzeti ocene s IUO-a koji je pas polozio.( Ako se ocene preuzimaju tada treba preuzeti sve ocene samo s jednog istog ispita).
Niza ocena u disciplini isterivanja moze se povisiti na ocenu 4 ako pas pokaze odgovarajuci rezultat u radu u prirodnom rovu.
Izvlacenje iz rova:
Od radnog psa treba zahtevati da usmrcenu ulovljenu divljac , odnosno divljaci izvuce do ulaza u rov ili iz rova.
Pas treba taj rad da obavi u zasebnoj cevi za izvlacenje koja je dugacka najmanje 4 metra i sa unutrasnjom sirinom 18x20cm.Na njenom kraju je usmrcen primerak ulovljene divljaci ili divljaci polozene s glavom okrenuto prema psu. Pri izvlacenju iz rova vodic sme upotrebiti sopstvenu ulovljenu divljac ili divljac ako je slicna onoj koju je stavilo na rspolaganje vodjstvo ispita.
Primerak divljaci odnosno ulovljene divljaci treba da bude odrastao. Male vrste kuna ne smeju se upotrebljavati. Vodic moze psa tako dugo bodriti dok divljac ne bude u njegovom posedu. Ako vodic izvadi svog psa iz ulaza u cev, a pri tom je i divljac u potpunosti izvucena van, i tada se smatra da je divljac u posedu psa.Ako pas,medjutim,napusti cev pa vodic mora posegnuti u cev celom duzinom ruke kako bi izvukao divljac, to dovodi do sizenja ocene.
Vodic mora predhodno odluciti hoce li psa pistiti da izvlaci neprivezan ili na dugackom povodniku. U ovom drugom slucaju upotreba dresurnih ogrlica nije dozvoljena.
ovo kod nas , na žalost ne važi već duže vreme, pa i pre objavljenog dela pravilnika,
nadajmo se da će se nešto ubrzo desiti, pa da će nlt moći adekvatno da se ispita. |
|
|
|
WILD SENSE |
Objavljen 04.08.2010. 07:39
|

Stari član

Upisa: 298
Pristupio: 10.04.2010. 19:57
|
Hvala!! |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 04.08.2010. 15:36
|

Lovčina

|
ja se nadam da će se nešto pozitivno desiti i kada su u pitanju terijeri koje ja obožavam i držim, ako se u Austriji psi ispituju NB, žašto kod nas ne može ili će mo lisicu pod trajnu zaštitu i čekati da nam jede decu u kući kao u Londonu, širi besnilo... |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 12.08.2010. 17:45
|

Lovčina

|
san svakoga psa je da postane terijer,  |
|
|
|
Hunter milos |
Objavljen 12.08.2010. 22:47
|

Član

Upisa: 61
Pristupio: 21.03.2010. 00:12
|
Terijer,najbolji passssss.......... |
|
|
|
zoran-amsterdam |
Objavljen 15.08.2010. 19:05
|

Član

Upisa: 82
Pristupio: 04.08.2010. 19:26
|
Pas izuztnog temperamenta,jak i lud ujedno!Mnogi ga lovci izbegavaju zbog toga sto su skloni daviti i domace zivotinje a ja bih samo dodao jedno -sve je to stvar obuke-jer imamo i nemackog pticara kao i nemackog lovnog terijera....Razlike ima samo sto terijeru treba dobra obuka i verujte mi da necete biti svesni sta taj mali pas velikoga srca je u stanju da uradi!Ja licno lovim sa njima fazana,zeca,kunu,lisicu,jazavca cak i par puta u pogonu divlje svinje!!!Kod kuce su mezimci sa njima se i deca igraju ali ne dozvoljavaju ni jednom stranom bicu da dolazi na njihov teren tj.tu su malo agresivniji.Sve u svemu predivna rasa veliki sam zaljubljenik terijera!Pozdrav i Dobar pogled Vam zelim! |
|
|
|
dragoslav |
Objavljen 26.08.2010. 22:39
|

Mlađi član

Upisa: 46
Pristupio: 11.04.2010. 16:17
|
NLT je po meni jedna od naj boljih rasa u potpunosti bi se slozio da je sve stvar obuke mnogi psi su prosli kroz moje dvoriste i bilo je svakakvih,ali je naj bolji uvek bio onaj koga sam odgoio od prvog dana njegovog zivota.lako ga je bilo nauciti da u dvoristu nesme praviti harakiri a na terenu,rovu prirodnoj jami sanja bi to mogla bolje objasniti jer ima vise iskustvaB)
ODOSE MEDJEDI ZBOG GRUBE IGRE KUCI 
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 27.08.2010. 15:26
|

Lovčina

|
samo ukratko,
svaki pas koji se donese ili još bolje rodi kod vlasnika, obično bude mezimac, pa se njemu posveti i malo više pažnje, odrastao pas koji je donet, pa makar i obučen, nikada neće raditi tako dobro kao ovi mladi, razlog prost,
pas koji nema kontakt sa vlasnikom, ne radi kao onaj koji tamo odrasta, princip dece.
NLT pogotovo, traži puno pažnje u svim oblicima, a to vraća stostruko, pogotovo onaj koji živi u kući, izlazi kad hoće, igra se i odrasta sa vlasnikom,
pas koji je obučen na mus radi samo dreseru perfektno zato što mora, a ljubimac zato što hoće, provereno bezbroj puta i dokazano kod mnogih rasa,
veza između psa i čoveka se neguje svako dan, a pas to ceni i vraća, |
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.08.2010. 17:22
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Huntinggirl1, ovo što si napisala je srž obuke kerova! Komentar je pun pogodak - ne treba ni dodati ni oduzeti niti jedno slovo B)
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 27.08.2010. 18:51
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
U pravu si Rodjo,bas tako Huntinggirl1 |
|
|
|
dragoslav |
Objavljen 30.08.2010. 20:51
|

Mlađi član

Upisa: 46
Pristupio: 11.04.2010. 16:17
|
Znao sam da ce Sanja mnogo lakse i mnogo bolje i krace da objasni svaka cast
ODOSE MEDJEDI ZBOG GRUBE IGRE KUCI 
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 31.08.2010. 20:59
|

Lovčina

|
hvala što mislite tako, ali to je život,
pas živi sa nama i tada radi zato što voli, a radi i više nego što treba, traži malo pažnje i ljubavi i garant vraća nezamislivo, a nlt pogotovo, verujte ali i probajte. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 31.08.2010. 21:03
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Huntinggirl1, sad si mi vratila komentarom slike moja Ave, koja je poginula pre 4 nedelje... jjjjjjjoooooojjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!! Gledao sam snimke sa kupa prepelica (na temi NKD), pa mi došlo da se samoubijem... Hteo sam i ja da dodjem tamo, ali eto.... PU! 'bem ti život!!!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Rade kamenorezac |
Objavljen 06.09.2010. 22:06
|

Član

Upisa: 127
Pristupio: 11.03.2010. 14:14
|
Sanja kada bih se sve terijerdzije zalagale dvadeseti deo kao vi blago nama bi bilo a i nasi psi bi disali punim plucima!Pozdrav! |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 15.09.2010. 15:28
|

Lovčina

|
Ništa se ne brinite, disaćemo svi, uskoro, Bože zdravlja, a dotle, pročitajte ovo:
MOJ TERIJER
Taj mali ratnik velikog srca,
Koje uvek hrabro kuca,
I kad je jama i kad je rov,
Uvek je to izazov nov.
Zima, sneg, a jama duga,
Čekam sa zebnjom, hvata me tuga,
Napred moj stari, valjda je lisica,
Ne daj bože, jazavac ubica.
Odluka pade kao iz topa,
Tu nema druge, daj da se kopa,
Preseci rupu to je bitno,
Da mu se pomoć ukaže hitno.
Kopamo brzo, kao od šale,
Jer mi Srbiju prokopasmo brale,
Odjednom rupa, zacu se glas,
Evo ga drži, naš hrabri pas.
I tu smo danas imali sreće,
Veliki lisac u džak se meće,
Putem ka kući pričamo u glas,
"alal mu vera, pravi je pas".
I tako srećno stigosmo kući,
Čeka nas rakija i pasulj vrući,
Na kraju sledi domaće vino,
Srećno nam bilo, stara družino,
Lovili, pili i živi bili.
Proleće dođe, ja pratim ZOV,
Oglasi bruje, rovaška - rov,
Sve iz početka mora se znaj,
Tu "sedi čekaj", sad "aport" daj,
Brigama mojim nikad kraj.
Utakmica dođe izvukoh broj,
Prođosmo "aport" i"sedi - stoj",
Ali ide rov i druga muka,
Da ne "odlaje", da ne "zakuka"
Da se ne smeju dušmani naši,
Daj Bože, gušu da ne promaši,
Minut ko večnost, on cima, stenje,
Meni se jeza kroz kičmu penje.
Odjednom sudija povika "diži",
Dobro proceni, pošto je bliži,
"ovo je Ijudi ocena maksi"
Odmah ga upiši u knjigu, Taksi!
Oko žice kažu "sudija je fer"
A meni "brate, dobar ti ker"
Diploma, pehar i stisak ruke,
Nagrada prava za naše muke,
Nekad je radost, nekad tuga
Uvek ću voleti svog hrabrog
DRUGA!
|
|
|
|
Hunter milos |
Objavljen 15.09.2010. 19:17
|

Član

Upisa: 61
Pristupio: 21.03.2010. 00:12
|

Svaka čast kolegenice,ODLIČNA pesmica!!!
NLT,jedan jedini NEPOBEDIVI!!!!  |
|
|
|
bela |
Objavljen 17.09.2010. 10:41
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
odnedavno u mom dvorištu i ovaj kerić