Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačke priče - stvarni dogadjaji!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačke priče - stvarni dogadjaji!
zoranp

canis aureus kaže:
[xhide]Cenzurisanouuh jesam li nešto propustioCenzurisano
Angryznao samAngry
JBGGrin[/xhide]

Trebalo bi naći neki kutak, gde se može pročitati ono što izbrišete, čisto da zadovoljimo znatiželju nas koji volimo sve da vidimo Stidljiv ..GrinGrin..ovako neću moći zaspati sad kad neznam šta je pisalo!!!Shock Smeko
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Jank
 Što se mene tiče i nemam znatiželju, razumem da te prijatelji pozovu u lov na DS a ti usput tepaš šta stigneš i time se hvališ, Tema je Lovački doživljaji a u krivolovačkim pričama nebih da učestvujem.....
Pozdravljam reakciju administratora.....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

LU Aleksandrovo

Neca92 kaže:

Sniper Hunter kaže:
Imacu te u vidu kada budemo trebali nove admine pa ce da te zaduzimo samo za slanje uputstava o rukovanju i upotrebi foruma za nove clanove i to samo na PPGrin

SmekoGrin Ma sve moze Grin

Jok bre ne dirajte pravila, kratka su i jasna, nema svrhe dužiti ih, jer će mo ih se onda još manje pridržavati, na kraju admini su tu da upozore, obrišu i ako treba isključe, to im posao, neka rade, a mi ostali, ne treba da se odmah nađemo uvređeni i poniženi, svi smo skloni da svremena na vreme odvalimo nešto što ne treba, ili pak neku glupost, a svaku kritiku ne treba uzimati kao zlonamernu.

Idemo dalje i samo opušteno.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

DakiNS
 Ajde jedna kratka za vikend i to kereća.Pre nekih sedam godina moj Zik, tada mlad pas nekih 10-11 meseci , prva lovna sezona, obuka završena, ja ponosan vlasnik ,on savršen, marka, aport ,pretraživanje terena i najvažnije savršena poslušnost. Svaka komanda na prvu izvršna, jednom reči savršenstvo. Prvo i najvažnije kada sam ostao bez gordonke, u kući pet meseci kao da smo u svađi niko sa nikim ne kontaktira, samo najosnovnije, fali nam pas, negde da nađem bretončića.Krajem februara javi mi prijatelj da je našao bretončića ali nikako da ga prebaci do BG, kada sam čuo odmah sin i ja rekosmo - Ma sami idemo odmah po njega-. Tako i bi odosmo po njega, on sitan rahitičan kao list papira, kaže moj Srđan - Ćale nisam u životu video ružnije štene- Ma daj sada kad smo ga dobili , taman bio bez nogu nosim ga kući.Nikada si ne bih oprostio da sam ga poslušao. Izrastao je u perfektnog psa , izuzetno intiligentan obuka bila gotova za mesec i po dana. Ostalo je samo ponavljanje.JBG odoh u drugu priču, elem prva sezona negde treći četvrti lov,rano jutro imam oko sat vožnje,provirim kroz prozor ,sitna rominjava kiša, i saharu bi natopila, šta raditi? Ma idem makar sekire padale . Zik već čeka pred vratima zna već rezultat dileme. Uz put se sve nadam da će prestati.Posle obilnog zagrejavanja u lovačkom domu sve čekajući da ono čudo prestane padati, konačno krećemo . Još uvek pada ali retka. Njive natopljenje, oranje raskvašeno da je utopija i pomisao da krenemo popreko oranja. Polako gacamo do kanalčića nekih tri metra širokog obraslog trskom.Kerovi se vuku za nogama jedino onaj moj manijak kao da je na najlepšoj osunčanoj livadi, trči radi neumorno. Mnoge kolege pa i ja zaturili puške na ramena i pognute glave idemo uz kanal kao da nam predstoji suđenje a ne lov. Lagana izmaglica od isparenja lebdi u vazduhu imaš osećaj da ti je i duša mokra od silne vlage.Idemo tako duž kanala ,kerovi svi sem Zika vrzmaju se oko nas , odjednom čuje se probijanje kroz trsku izlazi nešto bron crvene boje ,mokro i drhtavo. Šta se dešava fazan, Zik nosi fazana, živog ovaj počne da klepeće krilima, donosi ga i predaje, pogledavamo se pa nismo ni puške skinuli a kamoli videli nešto a evo jednog pevca. Baš sam se obradovao. Tako nastavismo do doručka. Stali smo u jednoj šumici zapalili jedva vatricu koja je davala jače dimne signale nego pleme komanča. Pečemo slaninicu ,psujemo vreme i kišu , ja se ne osvrćem gde mi je pas,treba već krenuti a Zika nema . Duvam u onu UZ pišću, znam odmah dolazi, nema ga , sada sam već pomalo zabrinut jer kada češće ponavljam poziv nešto nije u redu , on zna da koji put zalaje da se javi,Tišina izlazim prema kraju šumice sa još par drugara da provirim vidi li se .Kad iza jednog žbuna izlazi Zik i nosi drugog fazana. Blenem kao tele u šarena vrata, ne mogu da verujem niko pa ni psi nisu ni videli ni osetili ništa a ovaj moj ludak nosi drugog fazana, bila mu puna usta pa nije mogao ni lanuti. Zovem sve da se skupe, potegnem u džep , izvadim pljosku da svi nazdravimo , sav sretan ponudim drugare pa svi zalismo.Malo nas viskitj bez hleda otkravi pa poče zezanje. Kaže Aco daću na radio Bač da prodaješ pušku. Zašto pa nemam nameru da je prodam . -Pa šta će ti puška pored takvog kera -Nasta smeh , ali i analiza ,od silne vlage raskasilo se fazansko perje pa nisu mogli da poleću a Zik uvek dosledan na tragu jednostavno ih kupio kao na pijaci.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS
 E baš sam bio kratakConfused

Jank

DakiNS kaže:
E baš sam bio kratakConfused

KAD BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA OPET ĆU LOVITI SA BRETONOM

Daki je&em ti sitno žito, nisi ti džabe napisao ovo za večna lovišta, mi koji volimo bretone znamo o čemu se radi, Toliko lepih trenutaka sam doživeo sa mojim bretonom Tonijem, ma ajde neću da ga hvalim da se ne pokvari....Pas

bela
 čestitke ziku a i onome ko ga je obučioOdobravam
vižlan i terier

neso
 Kada sam bio dječak, nijesam vjerovao u poslovice i mudre izreke. Danas, kada godine sve brže prolaze, uviđam da sam pogriješio. Znam da žalopojke tipa '' da sam to ranije znao sve bi bilo drugačije'' potpuno nepotrebne, ali ipak se ponekad upitam šta sam sve mogao da izbjegnem u životu da sam pažljivije slušao savjete tih esencija čovjekovog iskustva.

Na primjer svakako sam mogao izbjeći ovu tematiku i neke '' komentare'' na ovom portalu, koji nežele prihvatiti istinsku priču iz lova. Jedna od mudrih izreka je '' Ne znam '' pisati lovačke priče i koja bi mi da sam je slušao, pomogla da izbjegnem ove nesporazuma. Nažalost, većina ljudi smatra iz najraznovrsnijih razloga, da je priznavanje neznanja u isto vrijeme i prihvatanje poraza, što je potpuno netačno.

Na početku sam rekao da se radi samo o '' lovačkoj iskrenosti '' odnosno neiskrenosti prema prijateljima. Pitam sebe ali i vas, kako je moguće da mi nijesu našli kera, da je bio 2,5 mjeseci kod jednog čovjeka i da ga nije mogao uhvatit. Ker je jako bio vrijedan i to su znali ti naši '' prijatelji ''.

Treba se držati mudrih izreka jedna od njih je '' Čuvaj se lažnih prijatelja'' doduše neznam ništa o tome kako prepoznati lažne prijatelje, ali već sam naučio šta to znači - neki dio posla, ma kakav on bio, treba ipak sam obaviti.

Ja sam ovu priču sam napisao, istinita a što se pokazalo kao greška.

S poštovanjem, '' Ne znam '' zaboravio sam sve lovačke priče.

DakiNS
 Kolega Nešo Vuk 71 je rekao pre nekih dvadesetak godina Više neverujem nikome od kada sam sebe uhvatio u laži, ali nemoj niti gledati sve crno belo ima tu i sivih nijansi nego se ne ljuti i podeli svoja sećanja i uspomene sa nama.I da dodam (iako nisam pročitao obrisan deo teksta) nikada nemoj sebe javno optuživati za zakonom nedozvoljene radnje

Sniper Hunter
 Ma neka nastavi da pise samo tako kako je napisao proslu pricu pa ce mu posle biti krivi Forum i admini kad ga budu pojurili nekiFrown

Neca92
 Posto sam vise puta rekao da mi pisanje ne ide od ruke, osecam se prozvanim! Za svoje kratko lovacko iskustvo, lovio sam samo jednu ( proslu ) sezonu sa orzuzjem, a pre toga isao 10 bez puske, imam puno istinitih lovackih prica, ali sve je to dzaba kad ja to ne znam lepo da iznesem, zato i ne pisem, vec redovno citam price na ovom forumu! Na ovoj temi sam napisao mislim da 2 price, i tu se zaustavio... Mrzi me da ''filujem'' pricu, a i nemam bas dara za to, a prica bez toga mi gubi svaki smisao... Svaka cast Dakiju, Janku i ekipi, imaju ljudi smisla za to, i svaka nasa prica bi bila smesna uporedo sa njihovima!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Neca92

neso kaže:
Kada sam bio dječak, nijesam vjerovao u poslovice i mudre izreke. Danas, kada godine sve brže prolaze, uviđam da sam pogriješio. Znam da žalopojke tipa '' da sam to ranije znao sve bi bilo drugačije'' potpuno nepotrebne, ali ipak se ponekad upitam šta sam sve mogao da izbjegnem u životu da sam pažljivije slušao savjete tih esencija čovjekovog iskustva.

Na primjer svakako sam mogao izbjeći ovu tematiku i neke '' komentare'' na ovom portalu, koji nežele prihvatiti istinsku priču iz lova. Jedna od mudrih izreka je '' Ne znam '' pisati lovačke priče i koja bi mi da sam je slušao, pomogla da izbjegnem ove nesporazuma. Nažalost, većina ljudi smatra iz najraznovrsnijih razloga, da je priznavanje neznanja u isto vrijeme i prihvatanje poraza, što je potpuno netačno.

Na početku sam rekao da se radi samo o '' lovačkoj iskrenosti '' odnosno neiskrenosti prema prijateljima. Pitam sebe ali i vas, kako je moguće da mi nijesu našli kera, da je bio 2,5 mjeseci kod jednog čovjeka i da ga nije mogao uhvatit. Ker je jako bio vrijedan i to su znali ti naši '' prijatelji ''.

Treba se držati mudrih izreka jedna od njih je '' Čuvaj se lažnih prijatelja'' doduše neznam ništa o tome kako prepoznati lažne prijatelje, ali već sam naučio šta to znači - neki dio posla, ma kakav on bio, treba ipak sam obaviti.

Ja sam ovu priču sam napisao, istinita a što se pokazalo kao greška.

S poštovanjem, '' Ne znam '' zaboravio sam sve lovačke priče.

Neso druze, ti si pogresno shvatio admine...
Svi dobro znamo da se o nekim stvarima nikom ne prica, ponekad i najboljim prijateljima! Ovaj forum je jedan od najposecenijih foruma ovog tipa, mnogi ljudi citaju sta se ovde pise a nisu clanovi! Koliko sam cuo, poznati su slucajevi gde su ljudi iznosenjem ''prljavog vesa'' u javnost opasno nagrbusili, a neki cak i ostajali bez oruzja, verovao ili ne!
Vidi se da prelepo pises, i da imas smisla za to! Nastavi sa pisanjem, ali nekii red slobodno preskoci, sacuvaj nesto za sebe, nemoj bas sve da podelis sa nama, jos jednom, za tvoje dobro!
Samo ti nastavi sa pisanjem, ali pazi sta pises! B) Bye ZivioRodjo

zoranp
 Kolege, moram pohvaliti potez kolege neše koji mi je preko PP poslao celu priču!! Odgovorio sam mu da se slažem sa mišljenjem administratora i verujem da kolega nije imao nikakve loše namere, a to je potvrdio sa ovim nadasve kolegijalnim gestom pokazujući (barem za mene) iskrenost , te smatram da netreba dalje da polemišemo o tome, jer svako od nas je barem jednom uradio nešto slično...zato IDEMO DALJE, a Daki je stvarno kralj sa njegovim pričama!! B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Neca92
 Vec sam to napisao, ali ajd' cisto da ponovim...

Neca92 kaže:
Jesam... Glavu o zid Mnogi su to radili, samo ovde mudro cute... Shock Ovaj covek je samo bio iskren, a hvala bogu, tu ste vi administratori da ispravljate one koji grese, i pisu i sto bi trebalo, i sta ne...
Mnooge nase kolege to rade, ali po nekad, kao sad npr, mi smo nemocni... Confused

Zoranp Bravo 2 Idemo dalje! B)

neso
 Samo nerazuman čovjek može tražiti ljutsko čistunstvo, baš kao što je nerazumno ulaziti u ljutsko nečistunstvo.

Kolege vi ste me okvalifikovale kao ljudsko biće sa moralnim epitetom '' ljutsko nečiistunstvo ''. Dočekali ste me raširenih ruku, primili kao specijalnog posjetioca a onda sa domaćinskim zadovoljstvom uvjeravajući me da sam ja ustvari napravio krivolov, da takvo što nebi trebalo više da mi se dogodi.

Na ovom portalu u podgrupi na kojoj sada pišemo stoji : '' Lovačke priče - stvarni događaji ''.

Ove dvije rečenice obrišite '' stvarni događaji '', nije potrebno ako nije uputno pisati istinu.

Mislim da ste trebali biti malo oprezniji sa kvalifikacijama, osećam se kao '' remetioc spokojstva'' na ovom portalu. Krivica koja je ostala nakon intervencije Admina podržala je takav odnos prema meni. Faktički, nastrojeni lovačkim kodeksom diskreditovali ste moju ličnost.

Ipak postoji i druga potencijalna posljedica. Lažne analogije s prošlošću u lovu i o ljudskom čistunsvu banalizuje lovački kodeks kojim ste se htjeli predstaviti nadamnom.

Poštovane kolege, dosta sam lovio u Vojvodini, Kikinda, Bečej, Kanjža, Karađorđevo, Karakuša itd, itd...
Ovaj lov koji sam opisao mogao je biti i lov samo na divokozu i u tom lovištu nije zabranjen lov na divojarca u januaru mjesecu. Nijesam kolege bio u Nacionalnom parku i nijesam pucao zaštićenu divljač i nijesam pucao koze koje smo vidjeli u krdu. Ovo je priča bila o LOVAČKOJ NEISKRENOSTI prema kolegama i da to moraš nekako platiti a ja sam platio vrlo vrijednim kerom. Takođe kolege zahvaljujem na upozorenjima da ovaj portal čitaju ljudi iz ljubavi ljudi po zadatku, odmah da vam kažem da nemam strah od toga jer ti drugi me ne interesuju koliko da ne postoje.

Na kraju ipak ste vi mlađi od mene i ne poznajete lov toliko dobro koliko ga ja poznajem.

Lala
 Neso, imaš PP, pročitaj.
I nemoj sebi davati za pravo, da ocenjuješ ko i koliko poznaje ili ne poznaje lov, to je ipak suviše ambiciozna tvrdnja.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

alex
 Daki NS svaka cast za kera 
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Dare_Makedonija
 Daki Jank dajte jos koju

Jank
 Daki je u predhodnoj priči opisao svog Zikija i zbog čega neizmerno voli Bretone i ja imam moj doživljaj, jedan noviji zbog koga još više volim mog bretona Tony-a....

Nisam odavno ništa napisao pa evo nove LOVAČKE PRIČE:

Teren u Šumadiji je blago valovit. Nema izrazito velikih strmina i provalija. U mom rodnom kraju, kada se za neki predeo kaže jaruga misli se na provaliju od nekoliko desetina metara. Ovde u lovištu gde sada lovim mali potok sa blagim strminama obrastao sitnim žbunjem i trnjem naziva se jaruga. Takvih je u Šumadiji puno, jaruge koje možeš da preskočiš iz zaleta ali jaruga je jaruga. Markićeva jaruga je mali potočić, vodoslivnica oko kojeg su male šumice više kao lug bez izrazito velikog rastinja a sa obe strane jaruge su njive i voćnjaci. Rasporedili smo se sa jedne i druge strane Markićeve jaruge, kerovi polako pretražuju šibljake, znamo da tu uvek ima fazana. Zbog izuzetno gustog rastina ja se nekako izvukoh na levu stranu i tik uz ivicu šumarka nastavih pretraživanje po voćnjaku. Trava već sasušena ali duboka i gusta. Najednom primetih gde fazan na nekih trideset do četrdeset metara ispred mene se izvlači iz guste trave. Samo što sam hteo da potrčim za njim, petao polete, ja ispalih prvi hitac i vidim gde fazan poče da se tumba u vazduhu, pade u travu i odmah munjevito poče da beži nogama. Ja mahinalno potrčah za njim, ko za đavola čujem moje kerove kako tek izlaze iz gustiša neznam da li su mu na tragu i u toj žurbi prelamam pušku nebi li je prepunio. Nisam zakoračio ni korak vidim da iz cevi izleteše oba patrona, prazAn i pun patron padoše negde u duboku travu. Zastadoh da uzmem onaj neispaljeni patron ali ga ne mogu ugledati. Zavrćem nogama po gustoj travi ali ništa. Pa gde je mogao da zapadne, uzmem novi patron krušikov, crvene boje bacim ga u onu travu ali ne vredi, nisam video gde ispade metak. Nije mi do patrona od tridesetak dinara ali odmah razmišljam možda će ga naći neko dete pa eto ti belaja. Već sam hteo da odustanem kada ugledah puni patron na nekih metar ipo od mesta gde sam tražio. Sagnem se uzmem onaj metak i kada se okrenuh da krenem dalje, moj breton Tony stoji ispred mene, drži onog fazana i veselo uvija zadnjicom. Kiss..Pas..Kiss

alex
 Kolega Jank super dozivljaj a i bretonu svaka cast 
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1770 06.06.2025. 12:23
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,666 posete www.srbijalov.com