Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
cokoladni
 Hvala Podunavac bice 9,3x62 samo jos jedno pitanje u trzaju koja je razllika izmedju 30-06 i 9,3x62 ?A u svakom slucaju sam narucio za svajcarsku cesku zbrojevku u kalibru 300 w magnum.
priroda i drustvo

Hunter forever

Jank kaže:

Hunter forever kaže:
Pa kad je tako da mi idemo na neke decije forume.Nisam ja ovde jedini ko je podmlatkar. Samo neznam ako mi budemo bili na decijim forumima ko ce vam loviti za 30 40 godina i kakvi ce to lovci biti...Shock

Hunter, ti si pokazao svojim upisima da si na pravom mestu....možda je stariji kolega malo prenaglio, ovde smo da se družimo i da nešto naučimo ako je to moguće, nema potrebe za grubim rečima....Samo nastavi bićeš ti dobar lovac a da si dobar momak i drug to si već pokazao...Bye

Sve je u redu...Hvala na lepim recima i vama Podunavac.yoursmiles.org/tsmile/valentine/t7104.jpg
marka Engleski poenter marka

Cvele
 Ma idealan spoj je 308.Win i 9,3x62, nista vise Njanjanja
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac

cokoladni kaže:
Hvala Podunavac bice 9,3x62 samo jos jedno pitanje u trzaju koja je razllika izmedju 30-06 i 9,3x62 ?A u svakom slucaju sam narucio za svajcarsku cesku zbrojevku u kalibru 300 w magnum.

Trzaj svaki čovek doživljava i podnosi drugačije pa je teško konkretno odgovoriti na ovakvo pitanje. Ali činjenica je da 9,3x62 ima veći trzaj od 30-06 Spr., ali je sasvim prihvatljiv i to ne treba da te brine. Mislim da će ti 9,3x62 biti mekši od 300 Win. mag.
Tri prsta 2Kolce

cokoladni
 Hvala podunavac.
priroda i drustvo

Podunavac
 Nema na čemu kolega.
Tri prsta 2Kolce

270
 Za one koji prate ovu temu gde smo raspravljali da li je paleta cal. 270 Dozvoljena za lov DS odnosno da li se može smatrati kalibrom od 7mm evo kako ga Nemci prevode u metričke oznake.
270 priložio:
270_1.jpg

Dare_Makedonija
 Momci pisao sam prethodno ali valjda niste videli moj post. Interesuje me dali je bolji ceo kundak na karabin ili onaj manliherov skraceni. Pozz

Podunavac
 Duža, slobodno plivajuća cev daje bolje rezultate, ali za lovačke potrebe to ne igra toliko ulogu. I štuc će da odradi posao ako ti estetski odgovara.
Tri prsta 2Kolce

VLADE
 drugari svi ti kalibri su ok i sve je to slicno ali ja sam odabrao sledece a vi kazite o ovim kalibrima sta imate svinje lovim sa 8X68S a srndaca sa 25-06 ito je najbolja kombinacija
jankovic vladimir

Podunavac
 Kombinacija je odlična. B)Bravo 2
Tri prsta 2Kolce

VLADE
 drugari pre otprilike 3 casa sam pazario karabin puskarna kranj 7x64 u extra stanju malo nagrizena cev joj kako cu da mu zavijem jednu beler 270vin to ce da bude zmija ima extra lepo otvaranje magacina i rucicu zatvaraca a nisani su safari na podizanje
jankovic vladimir

Neca92
 Slike kolega, slike! Grin Mnogo lepih odstrela sa njim, da te dobro sluzi!!! Srecno!!! Bye
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

matakata

270 kaže:
Za one koji prate ovu temu gde smo raspravljali da li je paleta cal. 270 Dozvoljena za lov DS odnosno da li se može smatrati kalibrom od 7mm evo kako ga Nemci prevode u metričke oznake.

Ja koliko znam taj kalibar se kod nas smatra kalibrom ispod sedam, tj. ako se dobro sećam 6,8Smile

Joe the hunter
 Dobro bre ljudi jel pravite vi razliku izmedju rubrike ORUZJE i MUNICIJA.U rubrici oruzje bi tema trebalo biti razne konstrukcije i modeli oruzja BEZ OBZIRA na kalibar a ne koji je kalibar bolji ili losiji.Onaj ko nepravi razliku izmedju pojma ORUZJA i MUNICIJE(kalibara) ima ogroman problem.
A sad i odgovor kolegi koga brine koliko koji kalibar trza.Na trzaj(reakciju) oruzja utice:kalibar, tezina zrna, tezina oruzja, ceoni zazor, duzina i stanje cevi, forma kundaka, spoljna temperatura i vlaznost vazduha, kao i masa strelca.E sad o svakoj ovoj stvari ponaosob moze se raspravljati.Prema tome onaj koji ima bojazan od trzaja oruzja najbolje je da se bavi pecanjem.Dobar pogled.

nenadx
 Hahaha,pa gde si Joe.....Ma imamo mi problema toliko da ih vise i neregistrujemo...Ali postoji i glas razuma.Daj pisi nesto da citamo.Pozdrav
Dobar pogodak

Joe the hunter
 Eh, nema tog problema koji nemoze da se resi samo malko truda i gotovo.A i ovi neki neznaju nista konstruktivno vec jedno isto u krug.Hajmo kolege malko mastovitije pa ce nam svima biti interesantnije.Dobar pogled

I Jevtic
 evo jedne stare puske rucni rad polako se vraca u normalu bice kalibar 22 magnum
i53.tinypic.com/d67gz.jpgBye

BojanKG
 Drugari cemu sluzi na karabinu dva obaraca? Hmmm
srbijalov markafazan

I Jevtic

BojanKG kaže:
Drugari cemu sluzi na karabinu dva obaraca? Hmmm

zadnja obaraca je ubrznica a prednja obarac

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 29
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,631,674 posete www.srbijalov.com