Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovne karte, izgled i važenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovne karte, izgled i važenje
Lala
 Znači, pravo na lov je jedna stvar, a pravo na dobijane lovne karte druga.
Pa šta će nekom lovna karta, ako ne može da lovi? Da šeta po lovištu, u prirodi, bez puške, to može da radi i bez lovne karte.

Ja sam lepo napisao, ko može da bude lovac, da ponovim: onaj ko položi lovački ispit, i koji ispunjava uslove iz zakona o oružju i municiji (ima pravo da poseduje oružje).
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

LU Aleksandrovo
 Budžet, banaćaninu, Budžet, a ako si primetio nisu dali ni pokrajinskom sekretarijatu da se bakće sa lovnim kartama.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Lala
 Ovo je još jedna nelogičnost u zakonu. Bzvz.
Šetači u prirodi će sigurno da navale da kupuju lovne karte Smile

LU Aleksandrovo
 Nije to za šetače, to je za raznorazne delegacije, poslovne i neposlovne gde će im domaćini kupiti lovnu kartu, a ne bi baš valjalo da treba da se priloži i oružani list, jer ga ovaj nije poneo ili ga nema, namerna rupica u zakonu.

Lala
 Cule, a diplome o položenom lovačkom ispitu naravno svi članovi tih delegacija nose sa sobom? Daj nemoj me .... leba ti, možda ću ti trebati.... Grin

Stvarno, po ovim članovima 60. i 61. ispada da ja nisam bio u pravu kad sam pisao šta je potrebno za dobijanje LK. A opet, po onoj definiciji ko je lovac, ispada da jesam u pravu. Hajd se sad snadji!
Znači, lovac sam ako imam oružni list, diplomu i lovnu kartu, ali ako nemam oružni list, onda mogu da kupim lovnu kartu, i da odem u neko LU koje ima svoje oružje, pa da mi oni daju pušku i ja lepo udjem u lovište i lovim. Tako ja razumeo.

LU Aleksandrovo
 He he.
Pa evo gledam na sajtu zahtev za preuzimanje lovnih karti, registarski broj karte popunjava ministarstvo, ako ga budu prepisivali neće im biti ni teško, a izgleda da se ministarstvo i ne oslanja puno na bazu podataka načih saveza već da ustrojava svoju, neverovatno da nas 80000 lovaca verujemo savezima a njih nekoliko u ministarstvu ne veruje, koji su to nepoverljivi likovi, čudo jedno.

I sad još ni Jelena ni Vojvođanskog lovca ne uvrstiše u distributere karata, nije lepo sa njine strane.

Korisnici lovišta na teritoriji Republike Srbije su: JP Srbijašume, JP Vojvodinašume, JP Nacionalni parkovi, Lovački savez Srbije, Šumarski fakultet, Ministarstvo odbrane i druga pravna lica koja sa Ministarstvom imaju zaključene Ugovore o davanju lovišta na gazdovanje. Obaveze korisnika lovišta su da popune, overe i potpišu lovne karte preuzete od Ministarstva i da ih proslede licima koja su podnela zahtev za dobijanje lovne karte.

Lala
 Ako pogledaš koliko se natežu savezi i ministarstvo, već skoro dve godine oko tih novih propisa, nije ni čudo da ne veruju jedni drugima. A pitanje je i koliko tih 80 hiljada lovaca veruje savezima, kao pišeš, nisam baš siguran da je poverenje veliko? Posle svega šta se dešavalo, neki put ni sam sebi ne verujem, dok ne uporedim sliku u ogledalu, sa slikom u ličnoj karti Grin
Mislim da je najbolji modus rada direktno LU-ministarstvo. Posrednici (bilo koji) samo produžavaju proceduru.
Ministarstvo nek pravi svoju evidenciju, ko im brani. A LU bi trebale da imaju podatke za svoje članove, kao što ih savezi (verovatno) imaju. A ima tu i onaj problem duplih članova, kada je neko član u više LU.
Ja sam ipak za direktnu komunikaciju LU - ministarstvo, preko lovnih inspektora ili preko lica odredjenih za pojedine regione, kako je u ovoj poslednjoj odluci napisano. Manje instanci, efikasniji rad.
Uostalom, u zakonu o divljači i lovstvu, piše šta je posao LSS, nigde ne piše da LSS ili V.Lovac, ili Jelen, ili bilo ko treba da radi distribuciju LK.

LU Aleksandrovo
 Seti se da su prošle godine tvrdili da imaju obećanje minisarstva, da će formiranjem privrednog društva ostvariti pravo i na izdavanje lovnih karti, očigledno ili nisu slušali ili su nas lagali, sve u svemu LSS je odavno počeo da iskazuje svoju nesposobnost, što sada počinje više nego jasno da se vidi a najgore u svemu i da se negativno odražava na nas lovce.

Lala
 Ko je kome tu šta obećavao, ne znam, to znaju oni koji su u tome učestvovali.
Znam samo da bi trebalo da lovne karte dodju do lovaca, do početka lovne sezone. I znam da je ministarstvo pripremilo lovne karte.
Očigledno je da je u proceduri negde zapelo. Zbog koga, ne mogu da utvrdim 100%, mogu samo da sumnjam, da je neko zabrljao, i da mislim da taj neko nije u ministarstvu. Jer, da nije tako, ne bi ministarstvo donelo ovu novu odluku o dodatnom načinu dobijanja LK.

LU Aleksandrovo
 Proće i ovo, a ministarstvo će se očigledno rešiti balasta u vidu LSS a i mi lovci ćemo to verovatno isto učiniti.

Vidim na sajtu i obaveštenje o uplati obaveze za planirani broj odstreljene divljači, što treba obaviti u visini od 30% do 15 aprila, ko zna kako i tu idu stvari, i ovde stoji ono famozno korisnik lovišta.

Indjijanac
 kako će ino lovci doneti oružni list i diplomu za dobijanje lovne karte?da vidimopuc puc

ohotnik

u indjiju ima djungla kaže:
kako će ino lovci doneti oružni list i diplomu za dobijanje lovne karte?da vidimopuc puc
Inostranim lovcima za dobijanje lovne karte vecinom uzimaju mesecnu je potrebna clanska karta lovackog saveza njihove zemlje Kao i nasim lovcima u inostranstvu kojima je potrebna samo nasa clanska karta za kupovinu lovne karte To je sporazumima reseno.Za upisivanje u dozvolu u lov je potrebno strucnom pratiocu pokazati oruzani list njihove zemlje gde se upisuje ime prezime broj oruzja kalibar i broj lovne karte To je obaveza strucnog pratioca.

Lala
 Da li je iko dobio lovne karte u svom LU? U subotu će mnogi hteti da izadju na otvaranje na srndaća, pa sad, kako, šta...
Da li je neko LU dobilo lovne karte za svoje članove, bilo od saveza, bilo od lovnih inspektora?

slavaplana
 ja sam danas dobio na udruzenje 10 karata za lovce turiste samo!!Imam francuze za vikend !!!Za nas obicne smrtnike to nevazi!!!!Kako ko bude izmirivao clanarinu u celosti tako ce se trebovati i karte!!!!

Lala
 Od koga si to dobio, Slavo? Od saveza?

Podunavac
 Ovo sa lovnim kartama u Srbiji je još jedan propust zakonodavca. Pa vi ćete ljudi propustiti pola sezone čekajući na karte. U Hrvatskoj se to zove Lovačka iskaznica. Vredi 5 godina i na zadnjoj strani su mesta za markice za tekuću sezonu. Markice dobijamo od LU u januaru mesecu i nikakvih problema nema. Ovi naši u LSS stvarno ne znaju da naprave ni naj banalniju stvar, a da je ne zakomplikuju do bola.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 i51.tinypic.com/4hwrpi.jpg

i52.tinypic.com/2ur0dnm.jpg

Evo ovako izgleda to čudo moderne tehnologije koje se u Srbiji niko nije mogao dosetiti. Ili je to namerno tako napravljeno kao još jedan sistem otimanja para od lovaca?
Tri prsta 2Kolce

mihailo
 Vrlo praktična lovna karta sa nalepnicama za lovnu godinu.Kod nas u Srbiji još uvek je na snazi pravilo izmišljanja tople vode i rupe na saksiji,zašto prosto kada može i komplikovano.Mislim da smo u ovim disciplinama neprevaziđeni.

mihailo
 Ako nedobijem lovnu kartu,priznanicu o uplati lova u džep i u lovište,u slučaju kontrole ima neki dokaz da je plaćeno a dalje neka se raspravljaju gde je zakočilo.Što kaže Podunavac proće pola sezone dok razmrse ovo što su zamrsili.

Lovac Stari
 U Austriji imas Lovnu kartu ili Jagd Ausvajs, koji vazi za stalno. Ali vazi uz placeni cek za kalendarsku godinu. Znaci tebi Savez posalje na kucnu adresu cek(uplatnicu) pred istek stare i pocetak nove godine, uplatis i miran si. Ostaje ti samo da cekas pocetak lova na odredjenu vrstu ili da se popnes na Tresnju i da pevas cuvam Ovce mrce mi se Galja Stari.
Vrlo jednostavno i efikasno.

E sada ako imas jaja kao Bik, ti stisni pa idi negde u Lov bez placenog ceka(uplatnice) ali nedaj boze da te slucajno neka kontrola(ovde su vrlo retke) zadesi, nista izvisio si za sva vremena,

A ne kao ovde kod nas, moljakaj ovog moljakaj onog i sve u krug. Ovi u Udruzenju cekaju prvi maj kao krajnji rok da vide koliko ce imati Lovca sa izmirenim obavezama za ovu godinu(ove godine odustalo njih 30) pa tek tada da naruce celi kontigent Karti. Glupost koja ima samo da ne kazem gde!!!
Dobar pogled.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Unošenje živih zečeva u lovište DIVLJAČ 124 02.01.2021. 18:25
Održavanje (čišćenje) karabina KARABINI 165 05.01.2019. 07:20
Zagađenje okoline i lovišta PRIRODA I EKOLOGIJA 46 06.07.2018. 09:54
TRAIL CAM -kamere za praćenje divljači DIVLJAČ 22 02.02.2017. 18:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,814,115 posete www.srbijalov.com