Lampe, nosači, montaže
|
kmkole |
Objavljen 28.10.2012. 21:48
|

Mlađi član

Upisa: 43
Pristupio: 19.05.2011. 20:20
|
e da zaboravih, kad kupujete lampe kod kineza i kada punite baterije, ne bi trebalo da ostavljate bez nadzora bateriju dok se puni i cim pokaze da je puna skidajte sa punjaca. kod litijumskih baterija ima fora da one ne smeju da se pune iznad 4.2 volti jer mogu da ventilisu, kroz one rupice na vrhu jurne vatra, mali vatromet, moze i da pukne baterija, ali generalno za to moras da budes bas baksuz, ali jbg nek se od 1000 puta desi jednom pa ne valja. isto tako punjaci nisu preterano kvalitetni pa i kad se napune obicno ne prekidaju struju nego nastave da pune trickle charge tj malom vrednostcu struje, ne znam kako se prevodi trickle charge na nas jezik a to je npr dobro za akumulator za auto za bolju saturaciju, ali za litijumsku bateriju nije. inace se najcesce problemi sa prepunjavanjem ili preteranim praznjenjem litijumske baterije resava elektronsko kolo koje ogranicava napon i struju i nalazi se na minusu baterije a baterije sto dolaze kod kineza su obicno bez tog kola tj nezasticene, baterije koje se vade iz baterija laptopova koje su za reciklazu itd pa ih posle prepakuju i prodaju dalje. isto tako nemojte da cekate da vam se baterija isprazni do kraja jer to ubija litijumsku bateriju. i ako imate neku kvalitetniju bateriju nemojte da ih punite punjacem koji ste dobili uz lampu nego nabavite neki kvalitetniji. kad vam rikne baterija imate za cirka 500 dina po lovackih prodavnicama da kupite drugu i opet sljaka.
neka bog blagoslovi opciju izmeni sad vidoh ovo za onih 12 sati punjenja. to ne vazi za litijumske baterije, vazilo za nikl kadijumske msm jer one imaju memorijski efekat i dosta brze gube kapacitet vremenom. i npr ako je ne ispraznis do kraja kad je punis i ne punis je npr do kraja smanjujes kapacitet tako. malo bolje resenje su tu bile nikl metal hibrid, manji memorijski efekat ali opet se preporucuje jednom u mesec ispraznis do kraja pa napunis. inace litijum jonske baterije se pune barem one klasicne na 4.2v i tu staje punjenje, ako nastavis moze da ventilira. i elektronika zasticenih baterija tu stane ili isto tako dobar punjac tu stane i ne puni vise bez obzira sto je ukljucen u struju, nije kao ovi klasicni punjaci za AA baterije sto punis na sate. i memorijski efekat je dosta smanjen i mozes da punis bateriju iako ona nije skroz prazna bez bojazni od nekog velikog gubljenja kapaciteta ali opet ubija je stalno dopunjavanje. kad je punis punis je do kraja bez obzira dal je bila puna 20 50 ili 80 posto. tako barem sto ja znam, mozda i gresim, msm desi se pogresi covek  |
|
|
|
dreger |
Objavljen 17.11.2012. 12:15
|

Stari član

Upisa: 472
Pristupio: 14.12.2010. 07:55
|
Evo i ja se malo ponovio,Nextorch 9,nosaci rade hamerles,mikroprekidac.mislim da je za lisice dobra al videcemo kad (i ako)krenemo u lov. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 17.11.2012. 17:46
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Kolega koliko je ovo koštalo? Ako nije problem. Interesuju me pojedinačne cene lampe, nosača i prekidača. Moj kolega ima ovakvu i zadovoljan je sa njom, ali kaže da se dosta brzo troše baterije i da su veoma skupe.
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 17.11.2012. 20:50
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Podunavac druze baterije su relativno skupe oko 200 din. komad ali kada se koristi recimo T9 sa halogenom sijalicom, jer je maksimalno vreme rada sa tri nove baterije jedan sat!!! To je veoma kratko ( iako se ne cini tako) i kada se provodi vise vremena u lovu na ds baterije idu kao lude pa se zato cine skupim. E sad ako na tu istu lampu stavis led sijalicu ( dobijes je zajedno sa uloskom ) dobices duplo jaci svetlosni snop belog svetla i trajanje kompleta baterija od cak 10 sati!!! Probao sam druze i zaista je tako... Pozdrav .
http://magnumserb...amp;page=1
Evo ovde imas i cene svih proizvoda.
Joca i Luka
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 17.11.2012. 22:49
|

Lovčina

Upisa: 3225
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
I ja imam T9... jes' da nisam mnogo bio u lov na cekanje, ali kad ja nisam isao davao sam je ocu, posto on ima onu stariju lampu rusku, veliku, pa mu je ova zgodnija za karabin, i radi jos uvek... ne znam tacno koliko je svetljeno, ali i dalje se lepo vidi
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
dreger |
Objavljen 18.11.2012. 19:46
|

Stari član

|
Podunavac evo ovako.lampa 4200 din,mikroprekidac oko 1100din,i nosac oko 900 din.a sad ja da pitam Arsu gde mogu da nabavim tu led sijalicu?pozdrav. |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 18.11.2012. 20:44
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
LED sijalica je oko 2200-2500 dinara
"Magnum" Jagodina ... u dogovoru šalju i poštom
mnogo je bolja lampa u kombinaciji sa LED diodom i što se tiče dometa osvetljenja, vidljivosti, i naročito uštede energije(baKterija) ... sa običnom sijalicom potpuno prazne baterije i gle čuda iste baterije sa LED diodom još dobrih po' sata bacaDu na 50-80 metEri 
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
arsa |
Objavljen 18.11.2012. 21:20
|

Veteran

|
Evo canis ti je sve lepo napisao,kolega dreger, a ti lepo klikni na onaj link u mom predhodnom postu i tu imas sve potanko objasnjeno.
Joca i Luka
|
|
|
|
dreger |
Objavljen 18.11.2012. 21:30
|

Stari član

|
au jedna sijalica kao pola lampe,nemogu sad i za to da se izbekeljim |
|
|
|
arsa |
Objavljen 18.11.2012. 21:40
|

Veteran

|
Jeste druze ali tri baterije oko 700 dinara. Potrosices ih za jedan sat svetljenja(ako je ovo gramaticki tacno napisano) a sa LED za 10 sati. To ti je oko 7000 dinara troska! Pa ti sad vidi jel se ne isplati? Pozdrav Arsic...
Joca i Luka
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 18.11.2012. 21:59
|

Lovčina

|
arsa kaže:
Podunavac druze baterije su relativno skupe oko 200 din. komad ali kada se koristi recimo T9 sa halogenom sijalicom, jer je maksimalno vreme rada sa tri nove baterije jedan sat!!! To je veoma kratko ( iako se ne cini tako) i kada se provodi vise vremena u lovu na ds baterije idu kao lude pa se zato cine skupim. E sad ako na tu istu lampu stavis led sijalicu ( dobijes je zajedno sa uloskom ) dobices duplo jaci svetlosni snop belog svetla i trajanje kompleta baterija od cak 10 sati!!! Probao sam druze i zaista je tako... Pozdrav .
http://magnumserb...amp;page=1
Evo ovde imas i cene svih proizvoda.
Arso hvala na informacijama. Baterije (ulošci) u HR koštaju 60-80 kn (8-10,5 evra) komad. Što je stvarno previše. Ovo je od drugara lampa.

Sada je kupio ovakvu sa punjivim ulošcima i punjačem za 250 kn (oko 35 evra). Sa svoje NexTorch je ostavio mikro prekidač i nosač za pušku, a lampu prodaje za 20 evra.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 18.11.2012. 22:02
|

Lovčina

|
dreger kaže:
Podunavac evo ovako.lampa 4200 din,mikroprekidac oko 1100din,i nosac oko 900 din.a sad ja da pitam Arsu gde mogu da nabavim tu led sijalicu?pozdrav.
Kolega hvala na informacijama.
|
|
|
|
kmkole |
Objavljen 18.11.2012. 22:33
|

Mlađi član

Upisa: 43
Pristupio: 19.05.2011. 20:20
|
senilo sa diodom imas u bilo kojoj bolje snabdevenoj lovackoj prodavnici. e sad za T9 nije klasican p60 host kao kod ostalih lampi, moras da naglasis da je za T 9, i tu dajem prednost npr solarforce L2 slicna cena a bolja od T9 sto se nadogradnje tice, a i manja je. sto se tice diode, najuzu tacku i najdalje treba da baca ulozak sa R2, pa onda idu Q diode, Q5 kod nas cesto, i od skoro XML T6 koja je najefikasnija ali je problem sto ima veliku povrsinu i manji koeficijent jacine svetla po jedinici povrsine, pa tako baca dosta siroko, veeeelika tacka, ali ne baca daleko kao ostale.. |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 19.11.2012. 09:39
|

Lovčina

|
kmkole, gde si nabavio tu zelenu diodu i koja joj je cena? I dali moze da se stavi na T9, ili neki drugi model koji moze za T9 ?
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 19.11.2012. 17:03
|

Veteran

|
Cvele da ga hebem gde vide brate zelenu diodu???
Joca i Luka
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 19.11.2012. 19:03
|

Lovčina

|
kmkole kaže:
XML T6 diodu ne mozes da poteras na 1600 lumena, cak ni U2 bin to ne bi mogao da postigne. cak ni kad bi je overdrajvovao opet ne.
ja imam dve lampe sa XML T6 i modovao sam ih na 3.5A mada je za T6 diodu maximum 3A i tu bi trebala da da negde oko 900 lumena okvirno. srednja lampa visina nesto manje od 14 santima, sirok snop, znaci bije oko 80etak metara u daljinu, toliko otprilike mogu da raspoznam lepo golim okom da se vidi, sa optikom moze da se koristi i za mnogo dalje. ono u cemu se razlikuje od kineza jeste sto na 80 metara ja imam oko 50 metara u sirini, i mozes i da povezes i ako promasis mozes da se korigujes a ne da trazis opet snopom divljac itd. meni je prevashodno bila namenjena i koristio sam je za lovacku pusku, mada moze opusteno na karabin da ide.
bije jace od solarforce L600, nexttorch T9 sa diodom, i od solarforce L2 sa xml. dobra stvar je sto daju bas belu svetlost koju ne upija trava kao zutu koju daje sijalica. uglavnom sto se kupuju lampe sa diodama retko ko izvlaci njihov maksimum bas zbog grejanja i neretko je posle duze upotrebe kuciste dobro ugrejano. kod mene dosta njih imaju kineske za cirka 1500 dinara i za ono sto pruzaju i za neki klasican lov i upotrebu su super bolje necete naci za te pare pa i za vece, mada mene zamara npr u najuzem modu imas malu kocku svetlu i onda odjednom sve crno, nema ono postepeno prelaz sve svetlije kako se blizis centru. baca ona daleko ali opet meni nije to to, mada se lovci koji ih poseduju ne zale.
inace trenutno moj favorit je prva sa desne strane, mala lampa isto kuciste ali zelena svetlost talasne duzine 520-530nm. baca oko 80 metara da mozes da vidis golim okom, ali dosta uzi snop. inace i famozni izvikani nd3 laser daje svetlost iste talasne duzine, naravno ne moze da se uporedi jer nd3 ili novije generacije imaju stelovanje sirine, i svetlost daje laser a ne dioda, ali 300 i kusur evra ne bih nikada dao za lampu. inace kod nas su poceli i zecevi da zalezu na belu svetlost i da se kriju, ostala divljac i da ne pricam bezi odmah, pa sam na preporuku iskusnijih lovaca koji love zelenim i crvenim svetlom dobio savet da probam zelenu svetlosti za promenu. postoji ista takva lampa i sa crvenom svetlostcu ali sam se ipak odlucio za zelenu jer prirodnija mi je, a i opticko vlakno musice mi je zeleno
za pretrazivanje koristim vecu lampu prva od leva. problem kod xml t6 pri punoj snazi generise dosta toplote i to mora da se regulise lepo ako planiras da svetlis malo duze, inace pregori dioda, sto je problem kod svih P60 hostova. pa mi tu lepse hladjenje ima vece kuciste i dublji reflektor
 za uzaniju tacku.
lampa baca dosta daleko nikad nisam merio, ali sa optikom bi moglo da se puca sigurno 200m mozda i dalje. lampama sa T6 sam zamenio drajver sa kojim dolazi za drajver koji sam modovao da daje jacu struju na led i sa jacim i slabijim modovima, tako da mogu da stavim npr za neku klasicnu upotrebu da mi svetli upola ili na 20 posto snage bez bojazni da ce da se pregreje itd. inace sve rade na jednu 18650 bateriju.
ugl lepo je ko voli da se zanima time itd, danas imaju svaka cudesa, laseri itd, ja i danas slusam price ljudi koji kada su polazili u lov pravili su reflektor od aluminijumske tube obicnog spreja u koji ubace sijalicu od auta, kasnije je bio napredak kad presli na far od golfa i dobro poznatog rusa, ali ljudi lovili time samo tako. ja sam pre bio dosta zaladjen time, mada me sada iskreno i briga, jer gde lovim na cekanju tu su pucanja klasika 20-40 metara tako da mi nesto jako i ne treba previse. i ove lampe sto imam jedino u pretrazivanju koristim na najacem modu, ovako nema namenu jer npr na metar te zaslepi jacina. inace mogu i da vam nabavim ovakve lampe ako neko zeli, inace nisam prodavac lampi preprodavac i slicno, ako opet naletim na njih mogu da nabavim i posaljem lampu ako je neko zainteresovan.
nemam nekih uslova da islikam lepo snopove ovo je slikano na zidu sa male udaljenosti, ako me ne bude mrzelo kad budem isao na cekanje na terenu gde je velika vidljivost, slikacu snopove od ceke, mada nemam neki aparat dobar da bi moglo to lepo da ispadne i vidi se ceo snop, ali svejedno ako budem imao prilike pokusacu. jos uvek je toplo pa prevashodno lovimo na sedeljkama. inace dosta se dize fama oko lampi, za moj racun i preterana, ja msm da jos uvek postoje lu gde je zabranjeno koriscenje svetla pa love ljudi kad je pun mesec. i love ljudi samo puca. za prosecnog lovca moj savet je kod kineza po komplet lampa sa fokusom, punjac i baterija i miran si za 1500 dinara. inace kod nas je neki koriste i za karabin.
ovo je snop prve lampe od leva gledano xm; t6 dioda dubok reflektor izrazito jaka i mala centralna tacka a opet dosta dobrog rasipanja.
ovo je od srednje lampe ne moze da se vidi bas lepo zbog uslova i aparata, ali bas bas dosta levkasto siri na obe strane
i lampa koju sam skoro nabavio i od tada je najvise koristim za cekanje zelena XRE dioda
dobar pogled
Upravo OVDE
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 19.11.2012. 20:18
|

Veteran

|
Oprosti nisam obratio punu paznju na ranije postove!!!
Joca i Luka
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 19.11.2012. 20:25
|

Lovčina

|
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 30.11.2012. 14:33
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Mozda nisam preterano revnosno citao bas sve ali me zanima jedna stvar, za nextorch T6 (koji imam sa LEDsetom) da li postoji neki upgrade za diodu, mislim jaca? Pa makar po cenu toga da krace traje baterija.
Nekako posto se u cekanju svinja sve desava dosta brzo i lampa je ukljucena dosta kratko (za trazenje koristim iovako i onako drugu koja se stavlja na glavu) dodjem mi logicno razmisljanje da stavim jacu diodu i da dobijem jos jace svetlo iako je i ovo dosta dobro ...
pa sad ako je neko budzio i ima iskustva sa slicnim, svaki savet je dobrodosao ... |
|
|
|
dragand |
Objavljen 05.12.2012. 19:15
|

Član

Upisa: 116
Pristupio: 03.12.2010. 17:20
|
Kolege potreban mi je jedan savet. Imam hamerlesku 16-ku treba mi lampa za cekanje lisice do jedno 100 metara sa mikroprekidacem da je dobra i da se puni...koju marku predlazete, sta tacno da trazim mislio sam na ebay naruciti?  |
|
|