Molim komentar onih koji su bili na sajmu i koji su videli da se na samo pet metara od štanda LSV najnormalnije prodaju elektronske vabilice,čudno mi je da naše perjanice nisu to videle.
umpahpah kaže:
Molim komentar onih koji su bili na sajmu i koji su videli da se na samo pet metara od štanda LSV najnormalnije prodaju elektronske vabilice,čudno mi je da naše perjanice nisu to videle.
Zakon je malo nejasan sto se tice elektronskih vabilica On zabranjuje lov upotrebom elektronskih vabilica ali nezabranjuje vabiti divljac.Konkretno smo par nas trazili rupu u zakonu uz pravnu pomoc i dosli do odgovora da mozemo da vabimo divljac konkretno prepelice ali nesmemo da lovimo dok je ukljucena vabilica.Vabilicu stavljamo uvece i radi do ujutru do naseg dolaska tada je uzimamo stavljamo u gepek auta i lovimo.Tako da nemamo problema i ako imamo dosta kontrola.
zoranp kaže:
Ma ubila me bruka moj zemo, ja u džepu imam hiljadu dinara i reko ajd da popijemo nešto, ali kad sam vidio koliko moj burazer plati prvu turu, od bruke ni A da kažem, nego sam kupio tamo neki zejebancija za grickanje, čisto da se ne obrukam skroz!!..Ma to me je baš sabilo, jer sam računao da četiri čoveka mogu popiti jedno piće za crvenu, ali sam se tu gadno zezno u planovima!! Bruka i sramota, ali šta da radim, drugi put će valjda biti bolje!!
Kolega svaka cast na iskrenosti, meni je stvarno zao sto sam ove godine propustio sajam, ali iz iskustva od proslih sezona znam da nisam mogao da dojem bez 10 crvenih i to da ne kupujem nesto puno, pa samo put i hrana me kosta okolo 5000.
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
zoranp kaže:
Ma ubila me bruka moj zemo, ja u džepu imam hiljadu dinara i reko ajd da popijemo nešto, ali kad sam vidio koliko moj burazer plati prvu turu, od bruke ni A da kažem, nego sam kupio tamo neki zejebancija za grickanje, čisto da se ne obrukam skroz!!..Ma to me je baš sabilo, jer sam računao da četiri čoveka mogu popiti jedno piće za crvenu, ali sam se tu gadno zezno u planovima!! Bruka i sramota, ali šta da radim, drugi put će valjda biti bolje!!
Kolega svaka cast na iskrenosti, meni je stvarno zao sto sam ove godine propustio sajam, ali iz iskustva od proslih sezona znam da nisam mogao da dojem bez 10 crvenih i to da ne kupujem nesto puno, pa samo put i hrana me kosta okolo 5000.
Pa mogao si prodati ono vino iz gepeka i eto par crvenih!
Nemoj da se pravdaš!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
umpahpah kaže:
Zakon je malo nejasan sto se tice elektronskih vabilica On zabranjuje lov upotrebom elektronskih vabilica ali nezabranjuje vabiti divljac.Konkretno smo par nas trazili rupu u zakonu uz pravnu pomoc i dosli do odgovora da mozemo da vabimo divljac konkretno prepelice ali nesmemo da lovimo dok je ukljucena vabilica.Vabilicu stavljamo uvece i radi do ujutru do naseg dolaska tada je uzimamo stavljamo u gepek auta i lovimo.Tako da nemamo problema i ako imamo dosta kontrola.
[xhide]I da li misliš da vam je tada (kada radi noć pred lov) vabilica pomogla u lovu???
Ili, misliš li da ti može vabilica koja radi nešto pomoći u vreme lova???
Da se razumemo, zakon je jasan....i to zakonsko rešenje je loše....ali ne treba ga tumačiti na svoju ruku!
Ne daj bože da vam neko namesti lovnog inspektora da vidi kako gasite vabilice i počinjete lov![/xhide]
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
[xhide]^ Da se razumemo, Zakon NIJE dovoljno jasan, i niko me ne moze ubediti da ovo Ohotnikovo nije u skladu sa zakonom! [/xhide]
Kolege koliko znam, a Sremac to još bolje zna, da je lov uz upotrebu vabilica zabranjen!! Znači nema pre,posle ili u toku lova nego uopšte uz njihovu upotrebu!! E sad druga je stvar što to niko u ovoj našoj državi nepoštuje, pa recimo ako i odlučiš da neloviš prepelice sa vabilicom, imat ćeš jednu lepu šetnju po ataru, a od prepelica ni P!! Ali ako bi se svi pridržavali toga da nema vabilica na prepelice ja sam ubeđen da bi ona bila ravnomerno raspoređena po celom lovištu i da bi se puno lepše lovila naravno uz pomoć pasa!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
zoranp kaže:
Pa Limune brate kažem kako jeste, šta da mu radim!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Sremac75 kaže:
[xhide]Ali jedini način da vabilica pomogne jeste da radi pre lova!
Za vreme lova ona ne pomaže!
Kako onda tumačiti pomoć vabilice?
Ponavljam...smatram da je zakonska odredba loša, ali da traženje rupe tumačenjem može imati loše posledice![/xhide]
Kolega vabilica i radi pre lova cesto i po par dana.A u toku lova neradi vec se iznosi iz lovista.A lovni inspektor nema nista protiv toga jer zakon nije prekrsen jer jasno kaze zabranjeno je loviti uz upotrebu elektronskih pomagala.A mi ga nekrsimo jer lovimo bez vabilica a zakon nijednom tackom nespominje da je zabranjeno vabiti divljac bez odstrela.
Ma slažem se ja sa tobom....
Ali bi neko ukoliko baš želi mogao da tumači i drugačije....i eto problema!
To što je zakonska norma loša, dvosmislena, i podložna različitom tumačenju, znači upravo to - da se može tumačiti na dva načina...i niko ne garantuje da je baš ti ili ja tumačimo na pravi način....!
Od svega najzanimljivije vabilice... Zakon se ne moze tumaciti dvosmisleno, vec subjektivno i objektivno (no i to je na sudiji). Ja sam licno protiv vabilica (kao i lampi za nocni lov, optickih nisana, k100 patrona, no to je samo moj licni stav, ja to ne koristim jer po meni to nije lovacki i nemam nista protiv onog ko to koristi)! Tu su par kolega ispravno naveli ono sto pise u zakonu, a to je da je zabranjen lov uz pomoc elektronskih vabila, a samo vabljenje divljaci ni u kom slucaju nije zabranjeno i .
Kada sam po forumu trazio ovu temu mislio sam da ce glavna tema biti ta sto je nas gotovo jedini (mada imamo jos par sajmova-vasara Kragujrvac, Nis itd.) SAJAM posvecen lovstvu, zapravo jedan obican kuporodajni VASAR i nista osim toga. Svi svetski sajmovi ovog tipa, naravno imaju deo posvecen i ponudi lovackog oruzja i opreme, sto je i normalno, ali glavnu svrhu takvih SAJMOVA cine prosvetno-savetodavna (sto bi moderno rekli edukativna) okupljanja lovaca, prikazivanje novih dostignuca u gazdovanju lovistima, promocija lovista i njivove lovno-turisticke ponude ka domacim i stranim lovcima itd! A kod nas, vec se zna razlog odlaska na sajam-VASAR. Po par kutija dzebane i cizme, lovacke pantalone i dzemper svake dve tri godine, jaknu svakih pet i to je to. Ko ima novca kupi i neku od onih suludih lux pusaka, koje se nude nasim lovcima sa prosecnim mesecnim primanjem od 250 eur. OK lepo je i to videti, ali gde su tu neke opipljive puske za nas obicne smrtnike, a toliko je dobrih proizvodjaca po svetu (mozda nisu toliko poznati, al su sigurno dobri, danas moras ispuniti neke standarde proizvodnje ako nesto hoces da izvezes pogotovo na Evropsko trziste)?
Sva ta oprema je duplo jeftinija svuda nego kod nas! Dva tri uvoznika i opleti marzu, prodaju 20 pusaka godisnje, al i od toga su u plusu. SRAMOTA!
Ni taj vasar ne valja.
A ovim drugim temama ni govora!
Vojvodina Sume se busaju u prsa sa 2 (dva) zlatna jelena iz, 108.988 ha lovista, što iznosi 5,06% od ukupno formiranih lovišta u Vojvodini (2.152.635 ha).
Pa Madjari to vade iz 1000 ha ko od sale!!!
No oni su javno preduzece i ako oni, sa toliko zaposlenih, mogu da zive od dva zlata u tri godine, to je njihova stvar i svaka im cast na tome (ipak ziveli krediti iz Evrope koje svi mi placamo). Ne zive nasa javna preduzeca od profitabilonosti, vec od izbora do izbora...
Evo nek gospoda sa sajma sledece godine naprave anketu za sve posetioce sajma:
"Jeste li zadovoljni prodajnom ponudom na nasem sajmu i
da li mislite da li bi sajam trabalo dopuniti jos necim?
DA i NE;
predlog za dopunu sajmskog sadrzaja".
Jednu plasticnu kutiju na ulaz pa nek ljudi kazu sta misle!
Hunting Club Astra kaže:
Od svega najzanimljivije vabilice... Zakon se ne moze tumaciti dvosmisleno, vec subjektivno i objektivno (no i to je na sudiji). Ja sam licno protiv vabilica (kao i lampi za nocni lov, optickih nisana, k100 patrona, no to je samo moj licni stav, ja to ne koristim jer po meni to nije lovacki i nemam nista protiv onog ko to koristi)! Tu su par kolega ispravno naveli ono sto pise u zakonu, a to je da je zabranjen lov uz pomoc elektronskih vabila, a samo vabljenje divljaci ni u kom slucaju nije zabranjeno i .
Kada sam po forumu trazio ovu temu mislio sam da ce glavna tema biti ta sto je nas gotovo jedini (mada imamo jos par sajmova-vasara Kragujrvac, Nis itd.) SAJAM posvecen lovstvu, zapravo jedan obican kuporodajni VASAR i nista osim toga. Svi svetski sajmovi ovog tipa, naravno imaju deo posvecen i ponudi lovackog oruzja i opreme, sto je i normalno, ali glavnu svrhu takvih SAJMOVA cine prosvetno-savetodavna (sto bi moderno rekli edukativna) okupljanja lovaca, prikazivanje novih dostignuca u gazdovanju lovistima, promocija lovista i njivove lovno-turisticke ponude ka domacim i stranim lovcima itd! A kod nas, vec se zna razlog odlaska na sajam-VASAR. Po par kutija dzebane i cizme, lovacke pantalone i dzemper svake dve tri godine, jaknu svakih pet i to je to. Ko ima novca kupi i neku od onih suludih lux pusaka, koje se nude nasim lovcima sa prosecnim mesecnim primanjem od 250 eur. OK lepo je i to videti, ali gde su tu neke opipljive puske za nas obicne smrtnike, a toliko je dobrih proizvodjaca po svetu (mozda nisu toliko poznati, al su sigurno dobri, danas moras ispuniti neke standarde proizvodnje ako nesto hoces da izvezes pogotovo na Evropsko trziste)?
Sva ta oprema je duplo jeftinija svuda nego kod nas! Dva tri uvoznika i opleti marzu, prodaju 20 pusaka godisnje, al i od toga su u plusu. SRAMOTA!
Ni taj vasar ne valja.
A ovim drugim temama ni govora!
Vojvodina Sume se busaju u prsa sa 2 (dva) zlatna jelena iz, 108.988 ha lovista, što iznosi 5,06% od ukupno formiranih lovišta u Vojvodini (2.152.635 ha).
Pa Madjari to vade iz 1000 ha ko od sale!!!
No oni su javno preduzece i ako oni, sa toliko zaposlenih, mogu da zive od dva zlata u tri godine, to je njihova stvar i svaka im cast na tome (ipak ziveli krediti iz Evrope koje svi mi placamo). Ne zive nasa javna preduzeca od profitabilonosti, vec od izbora do izbora...
Evo nek gospoda sa sajma sledece godine naprave anketu za sve posetioce sajma:
"Jeste li zadovoljni prodajnom ponudom na nasem sajmu i
da li mislite da li bi sajam trabalo dopuniti jos necim?
DA i NE;
predlog za dopunu sajmskog sadrzaja".
Jednu plasticnu kutiju na ulaz pa nek ljudi kazu sta misle!
A ovako ovo je vise bruka i sramota!
Vala kolega svaka ti je na mestu!!!B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Sremac75 kaže:
I ja moram da se pridružim Podunavcu, u žaljenju što nisam upoznao najvećeg lovca na predatore - Šakala!
Canis aureus...biće prilike....
biće prilike!!! ... a s tobom u kompletu i Beybeea "prepeličara ljutog" ...
drugari
Pa kolega Canis moram priznati da sam se ipak onako u potaji nadao da ću i tebe sresti na sajmu, ali čvrsto sam ubeđen da ove godine dolazim na onu šakalijadu kod tebe što organizujete, pa da probamo one čakije na slaninici!!...nego šta se busaš, pa zar nam nije isti rezultat ...koliko ti lisica i šakala za sezonu ja toliko prepelica...pa malo li je !!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
E kolegi,i drugari danas sam video reklamu za ovogodisnji sajam,koji traje od 25-30 septembra
Nadam se da cemo imati priliku i da se upoznamo(ako svratite)
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?