LU Aleksandrovo kaže:
E vidiš savo, čak i da hoćeš da budeš na sredini to više nigde nemože, il levica il desnica, pa ti sad biraj. Ali po meni nema razloga da se povlačiš, teraj slobodno svojim putem, pa kom se svidelo a kom ne. Ja bi tako a ti kako hoćeš.
Nema u ovoj priči levice i desnice, nego neko nekoga laže i mulja, a neko je protiv toga, jer nam je to zajednički hobi i niko nije iznad drugih!!
Meni je lično neshvatljivo da neko JAVNO PRIZNA da puno zna i to mnogo više nego mi ostali, a hoće da je neutralan, na kraju krajeva šta znači neutralan???'...po meni to u slobodnom prevodu znači.. boli me ku..c za sve, samo mene neka ne diraju!!
Savo žao mi je što bežanjem rešavaš probleme za koje znaš, ali slobodan si čovek, kao i svi mi , pa možeš kako hoćeš!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
savo bp kaže:
Pošto sam ja, izgleda nepodoban i za "jednu" i za "drugu" stranu neću više pisati i povlačim se iz svih organa L U i L D. Pušku na rame i izvršavaj svoje obaveze i miran. Uzdravlje Vam beseda.
Savo ja ti neću dati da se tek tako "izvučeš".
Ti znaš šta ja mislim o svemu i to treba da ti bude dovoljno!
Bez lažne skromnosti, bez teme i mene, nema tamo ko da postavlja pitanja a ni da daje odgovore!
Zato smo neophodni u opštem interesu, ili ode sve do đavola!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Mislim da ću i ja da se povučem iz ove teme, možda bi tako bilo najbolje, u svakom slučaju ne bežim, ako budem prozvan odgovoriću iz razloga što sam se na neki način umešao, ali ništa sem toga.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Po meni troškovi reprezentacije su :
4. Zbor lovaca u 2009. godini (ručak fazanerija).....41.487,oo
8. Pobratimi lovci iz Srbije gostovanje................... 39.504,oo
10. Sve radne akcije u 2009 godini.........................43.820,oo
11. Četiri zajednička lova........................................27.423,oo
13. Sednice odbora lovaca LD Jelen........................26.355,oo
14. Takmičewe lovnih grupa....................................29.221,oo
16. Zastave i amblemi............................................. 9.100,oo
UKUPNO preko 214.000,oo dinara
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Jesenas na lovno kinološkom kupu u Bajmoku, čovek koji je tamo sudelovao kao takmičar,a koji se predstavio i kao predsednik tog udruženja nam je u nekom neformalnom razgovoru oko deljenja udruženja rekao sledeće. Nama nepada napamet da se razdružujemo, jer imamo godišnji prihod od oko 18 milona dinara, i oko 900 članova ...Moram upitati jeli to moguće i šta to oni imaju u lovištu?? Koliko znam i mi imamo u udruženju oko 900 lovaca, šta je tu zakazalo???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Volim ja kada ti mene malo "p(r=e)cneš", pa ti ja odgovorim!
Ako se nećemo ljutiti onda se vraćam, ja sam ipak ovde da bi stekao prijatelje. Sad nekad se nešto ne kaže dobro ili ne objasni ili pak ne razume, Ljudi smo a ljudski je i grešiti, a greške se ako ne odu daleko daju ispraviti.
LU Aleksandrovo kaže:
Ako se nećemo ljutiti onda se vraćam, ja sam ipak ovde da bi stekao prijatelje. Sad nekad se nešto ne kaže dobro ili ne objasni ili pak ne razume, Ljudi smo a ljudski je i grešiti, a greške se ako ne odu daleko daju ispraviti.
B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
zoranp kaže:
Jesenas na lovno kinološkom kupu u Bajmoku, čovek koji je tamo sudelovao kao takmičar,a koji se predstavio i kao predsednik tog udruženja nam je u nekom neformalnom razgovoru oko deljenja udruženja rekao sledeće. Nama nepada napamet da se razdružujemo, jer imamo godišnji prihod od oko 18 milona dinara, i oko 900 članova ...Moram upitati jeli to moguće i šta to oni imaju u lovištu?? Koliko znam i mi imamo u udruženju oko 900 lovaca, šta je tu zakazalo???
Paa zavisi šta je on podrazumevao pod prihodom, kod mene u udruženju se i članarina podrazumeva pod prihodom, što na neki način i jeste, čak i članarinu višim savezima uplašuješ na račun udruženja što se knjiži kao prihod, zatim prebacuješ na više saveze što se knjižo kao rashod. Ako su dotični u bajmoku imali 10.000 dinara članarinu onda je samo na ime toga prihod 9 miliona, moje udruženje sa 350 članova na ime članarine i upisnine uzme 3,5 miliona, i na ime lovnog turizma uzme 3-5 miliona na 24.000 hektara pa ti sad vidi.
savo bp kaže:
Pošto sam ja, izgleda nepodoban i za "jednu" i za "drugu" stranu neću više pisati i povlačim se iz svih organa L U i L D. Pušku na rame i izvršavaj svoje obaveze i miran. Uzdravlje Vam beseda.
Savo ja ti neću dati da se tek tako "izvučeš".
Ti znaš šta ja mislim o svemu i to treba da ti bude dovoljno!
Bez lažne skromnosti, bez teme i mene, nema tamo ko da postavlja pitanja a ni da daje odgovore!
Zato smo neophodni u opštem interesu, ili ode sve do đavola!
Eto vam sada vasa i lazna i ne lazna skromnost pa ratujte onda samo vas dvojica kad ste kadri i umete!Samo do sada se zna ko je imao i ima jaja da kaze nesto protiv svite a zna se isto ko su najveci generali posle bitke al samo u prici!B) BTW pitacu nekog kako ste prosli u nedelju?!
sremac,jel mozes ti malo da uvlicas onaj dokument, jednostavno nemogu da ga procitam,a kad si ga vec stavio,trebao si da ga povecas, i ako bi mogao da stavis i prihod i rashod u celosti.
Kolege evo vam jedan mali program za optimizovanje fotografija, portabl je samo izvucite ikonu na desktop, do sada lakši i bolji program za rad sa fotografijama nisam našao, odličan za sve naše potrebe. sve što nije jasno objasniću
evo vam link, čist je i bez virusa, radi i na win 7.
zoranp kaže:
Paa zavisi šta je on podrazumevao pod prihodom, kod mene u udruženju se i članarina podrazumeva pod prihodom, što na neki način i jeste, čak i članarinu višim savezima uplašuješ na račun udruženja što se knjiži kao prihod, zatim prebacuješ na više saveze što se knjižo kao rashod. Ako su dotični u bajmoku imali 10.000 dinara članarinu onda je samo na ime toga prihod 9 miliona, moje udruženje sa 350 članova na ime članarine i upisnine uzme 3,5 miliona, i na ime lovnog turizma uzme 3-5 miliona na 24.000 hektara pa ti sad vidi.
Aleksandrovo znači zar to također nije samo po sebi dokaz nečijeg rada i želje da napravi nešto od svoga lovišta i divljači i obrnuto !!!! Svaka čast i tebi i Bajmočanima i svima koji tako gazduju i ulažu u lovstvo, pa imaju onda i odakle da izvuku financijsku korist B) !!!
Sremac zamolio bih te da napišeš, ako imaš taj podatak koliko je kod našeg udruženja prihod od uplata lovaca i lovnog turizma i koliko imamo lovaca u LU-u!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Pa kod nas je već ustaljena praksa da zeca i fazana pucaju naši lovci, srndaća, grlicu i prepelicu lovci turisti, srne se pucaju za potrebe društava, reprezentacija, kao i meso koje nam ostaje od srndaća, to do sada nikada nismo prodavali, u zadnje vreme pojavila se divlja svinja, što pucaju samo članovi, i po malo se mlađi lovci ponekad da kažem provesele na prepelice, grlice ne pucaju, zna se razlog, treba priznati da to nije lako a da većina nisu takvi stručnjaci kakvim se predstavljaju. Srndaći donose najveći priliv sredstava, samo je tu pomalo problem u njihovom preživljavanju do trofejnog grla, lično sam ubeđen da bi se na tom planu moglo više nego duplo bolje, i mislim da će ovaj zakon mnogo poboljšati upravo na tom planu.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6