Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kundak

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kundak
Podunavac
 Rođo ako te muči uniforma, najbolje da u lov ideš go do pojasa. A možeš i od pojasa, možda uloviš još nešta.ROFL
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Probaj da uradis Daki dve gume na kundaku koje ces u zavisnosti od garderobe da menjas deblju letnji -jesenji lov i tanju ili bez amortizera zimi po hladnom sa debljom odecom a ima ulogu i nagib kundaka ako te puno smeta i treba da se namestas da trazis musicu i da iskrivljujes vrat menjaj kundak pod obavezno

VLADE
 ljudi nije sto se bavim samo kundacima pa da teram na moju vodenicu sve je u kundaku mozes da budes neznam koji strelac ali ako je kratak ili ako je ugao nizak dzaba je sve
jankovic vladimir

aleksa
 Ponovicu po ko zna koji put ali izreka je 100% tacna:
Oko gadja a kundak pogadja!

VLADE
 aleksa u pravu si ja to stalno pricam meni jedino znaju da kazu ;pa ti radis kundake zato i pricas napravila je fabrika to kako treba; koja fabrika fabricki kundak retko kome odgovara u potpunosti on je radjenza prosecno gradjenog coveka i opet te mere nisu tacne jer oni su to popustili dabi mogli svi da koriste ali neznaci dasu duzni da im lezi kakotreba;kada se radi kundak uzima se mera ruku grudi duzina vrata duzina sake sirina cela e pa davidis onda kako lezi
jankovic vladimir

Neca92
 KissOsmehKiss
Neca92 priložio:
737720.jpg

Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Neca92
 KissOsmehKiss

aleksa
 Vlade, uvek potenciram funkcionalnost kundaka pre nego njegov izgled.Dzabe od lepe orahovine sa nestvarnim sarama,duboreza,obrazina itd. ako on ne lezi u ramenu kako treba.
Naravno uvek treba pohvaliti tu egzibiciju majstora ali opet kazem finkcionalnost pre svega!
Zato sam pre pristalica jednostavnog engleskog kundaka koji uvodi i smesta pusku na pravo mestu nego bilo kakve egzibicije na kundaku,pistoljskih rukohvata,obrazina itd.
Neco,lepa puska nema sta ali ako je sina previsoko ili prenisko ili ide u stranu kad se puska ubaci u rame,a to odredjuje iskljucivo kundak,onda je potpuno neupotrebljiva.

Hunter forever
 Aleksa slazem se sa tobom 100 %
marka Engleski poenter marka

VLADE
 ok aleksa ali engleski kundak ti nikada nemoze biti funkciona;lan kao sa rukohvatom pistoljskim
jankovic vladimir

Neca92
 Delim misljenje sa Vladom!
Bas kad je kolega Aleksa napisao da je engleski kundak funkcionalniji (lakse se sa njim nisani, bolje lezi, sta god... Iznenadjen) bas sam poceo da razmisljam kako sad to, ali 'ajd, reko' bolje da cutim! Smile

aleksa
 Vlade i Neco, procitajte jos jednom moj post, nadam se da cete naci gresku u svom zakljucku.

DakiNS

Podunavac kaže:
Rođo ako te muči uniforma, najbolje da u lov ideš go do pojasa. A možeš i od pojasa, možda uloviš još nešta.ROFL
Tako mogu samo na pecanje Rođo i to na sitnu ribu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS
 Vlade majstore , ajde javi kako ćemo da mogu da te hvalim ovde kod nas
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lovac Stari
 Kakva su uskustva sa majstor Filkom iz Kg?
Dali je neko radio drvenariju kod njega?
Dobar pogled.

canis aureus
 VLADE pošto si majstor kundačar, baš me čudi tvoja konstatacija u vezi "engleskog kundaka"!
Lično smatram da je taj oblik kundaka(Engleski) pored "Princa od Velsa" koji je isto to sa dodatkom "delimičnog" pištoljskog rukohvata i najbolji izbor za sačmarice horizontalnog rasporeda cevi! Na "englezu" je sve nepotrebno i ono što je višak odstranjeno te tako funkcioniše tri veka bez ikakvih zamerki, pa čak se i danas proizvodi u najvećim i najpoznatijim puškarskim radionicama za najskuplje lovačke puške, i svi svetski stručnjaci ga smatraju za idealno rešenje za oružje namenjeno lovu.
Stvar je ukusa da li se nekome taj oblik sviđa ili ne ali ne treba kuditi funkcionalnost koja je možda i ispred drugih.
canis aureus priložio:
10_4.jpg

vlada lovac
 Ovaj tip kundaka itekako ima smisla na sačmarama sa dve obarače, nisu Englezi ludi

canis aureus

vlada lovac kaže:
Ovaj tip kundaka itekako ima smisla na sačmarama sa dve obarače, nisu Englezi ludi

Naravno!!
Za sačmaricu položenih cevi sa dve obarače EnglishB) a za istu pušku sa jednom obaračom "Princ od Velsa"B)

vlada lovac
 Baš tako, još ako je nešto ovako šareno kao na slici iznadB)prava stvar

Neca92

aleksa kaže:
Vlade, uvek potenciram funkcionalnost kundaka pre nego njegov izgled.Dzabe od lepe orahovine sa nestvarnim sarama,duboreza,obrazina itd. ako on ne lezi u ramenu kako treba.
Naravno uvek treba pohvaliti tu egzibiciju majstora ali opet kazem finkcionalnost pre svega!
Zato sam pre pristalica jednostavnog engleskog kundaka koji uvodi i smesta pusku na pravo mestu nego bilo kakve egzibicije na kundaku,pistoljskih rukohvata,obrazina itd.
Neco,lepa puska nema sta ali ako je sina previsoko ili prenisko ili ide u stranu kad se puska ubaci u rame,a to odredjuje iskljucivo kundak,onda je potpuno neupotrebljiva.

Mislim da je ovde sasvim jasno sta si rekao...

Moj cale poseduje polozaru sa engleskim kundakom, i moram da priznam da mi je mnogo bolji i funkcionalniji kundak sa pistoljskim rukohvatom! Kazem sta meni vise odgovara, a sta kazu istrazivanja ne znam... Mada, ako je tako kako ti i Canis kazete, zasto vecina sportskih pusaka za razne pucacke discipline (govorim za sve puske, nebitno kog proizvodjaca i koje cene) nema engleski kundak?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Plastični kundak PUŠKARSKA RADIONICA 9 12.03.2011. 01:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,581,955 posete www.srbijalov.com