Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Engleski Poenter

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Engleski Poenter
Negovan
 Bogas Hans
Negovan priložio:
dsc00072.jpg

Negovan
 Bogas Hans
Negovan priložio:
dsc00079.jpg

Cvele
 duka, to je neka carapa s' aromom predpostavljam Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nenad_franc

nenad_franc kaže:
duka,aporterima nije u krvi da aportiraju! njih u englesku koriste samo da nadje i markira divljac,a za aportiranje obicno vode jos jednog kera! ali u svakom slucaju hoce i on to da odradi Smile
danas sam oko dva dosao kuci i uzeo kera da vidim dal ce da se plasi od pucnja! znaci nije trepno kad sam pukao! samo je mirno gledao Smile

htedoh reci poenterima,presmetno sam Smile

milols_lovac_ostrovac
 pozz,duka92 svaka cast lepo je cuti da se javlja sve vise ljudi kojima poenteri aportiraju,mogu reci da moj to radi bez greske.Mada engleskim rasama to nije urodjena osobina,moramo znati da je u vreme stvaranja ove rase lov u engleskoj bio privilegija bogatih i gospode plave krvi,koja nisu cepala cizme loveci celi dan kao u danasnje vreme,vec je u lovove polazila cela svita,na konjima vodeci sa sobom pse koji ce otkriti divljac(poenteri i seteri) i pse koji ce donositi divljac(labradori i springeri),od prvih se prvenstveno trazio perfektan nos i dugo stajanje ispred divljaci a ipak na distanci da je nebi polplasili do dolaska lovca,uz to trazilo se i siroko trazenje.Tek po dolasku lovca i njegovog pratioca sa jos jednim psom koji ce odstreljenu divljac doneti,lovac prilazi i dize divljac ako je odstreli donose je cunjavci nikako to nisu smeli poenteri ili seteri jer se smatralo da time kvare marku(englezi se stalno prave ENGLEZI)B).Tek po dolasku u ruke evropskih lovaca i gradjanske klase ponteru pociinje da se dozvoljava da aportira ulovljenu divljac!Ja licno mislim da je potrebno sto vise takvih pasa ubacivati u priplod jer lov nekad i sad se dosta razlikuje..tako da nam sada treba svestran pas...

duka92
 milols_lovac_ostrovac-slazem se sa vama i sve ja to znam za cega se koristio imam 4 literature o ENGLESKIM POENTERIMA i sve sam procitao doslovce .upicen u svei dosta znam o poenterima pokojni deda mi je bio poznati takmicar na utakmicama sirokog trazenja naravno imao je svoje pse i takmicio se sa njima i lovio.pozz

milols_lovac_ostrovac
 poz duka92 ne moras da mi persiras svi smo ovde jednaki,a pretpostavljam da sam stariji od tebe samo nekoliko godina..Samo napred sa svojim poenterima zelim ti sve najboje u daljem radu..!!

duka92
 milols_lovac_ostrovac-Hvala ti naucen sam da postujem starijeSmiletrenutno imam samo jednog poentera i solidan pas nos marka aport sekundiranje sve u svemu ok .Imam nameru da nabavim neke krvi sto je moj deda drzao pse nadam se da cu ucpeti kad budem malo vise imao vremena skeniracu vam jednu sliku da vidite sto sam imao poentera kad sam bio mali .pozzz

Negovan
 Marka i kule BOGAS HANS steta sto nije video do kraja nevidise zasto je ovo radio............
[movie=youtube]BfmxVSaA35U[/movie]

Lala
 Fenomenalan video, odlično markiranje i kule... Šteta što nije snimljena realizacija! Baš šteta! A taj petao je izgleda dobro ispekao zanat izvlačenja ispred psa, izvlačio se peške jedno 100 metara! Ko zna koliko puta je trenirao u živo bežanje Grin
Bravo, Negovane!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

aca
 danas mi je moj ker slucajno doneo klim kukuruza,ja odusevljen bacim mu opet i on donese tako desetak puta i posle probam sa krilom super dono dva puta i posle sam moro da ga zatvorim posto je bilo zima.danas sam se stvarno odusevio mislio sam da ce jednom da donese i da mane ali nije i sto je jos dobro nece da ispusti dok mu ne kazem pusti.pozdrav za sve

blackhunter
 aca@lepo je to aco sto ti on donosi,ali polusaj moj savet nemoj psa da ucis na tvrd aport...jer je divljac mlitava....govorim ti to iz iskustva jer je jedan lovac koji lovi sa nama u grupi isto tako bacao psu tvrde predmete da aportira,tako da je posle toga bilo mnogo tesko da ga navikne da uzme divljac usta...uzmi kozu od zeca i napuni jednu carapu peskom ali gledaj da carapa bude slicne tezine kao fazan ili zec,i to mu bacaj....pozdrav...
dobar pogled...lovac

blackhunter
 negovan@sve vise mi se svidja ova rasa....svaka cast na psu negovane....pravo ono lovacki sto bi rekli...
dobar pogled...lovac

Boban
 Svaka cast Negovane,Hansa dobro poznajem lovio sam sa njim
i mogu reci samo sve najbolje.B)

Negovan
 Lalo Blackhunter Bobane hvala na komentaru rodjo trudimse da bude dobro ..............

milols_lovac_ostrovac
 Postovane kolege,evo malo a osvezim ovu temu i da se malo pohvalim,danas je moj poenter BELI osvojio prvo mestu na lovacko-kinoloskom kupu u Srednjevu,i pruzio mi neizmerno zadovoljstvo i uspeh koji do sada nisam postigao na sa jednim drugim psom,i podstrek da od sada krenem jos vise i brizneje da gajim ovu prelepu rasu!!pozzz svima..!!

Negovan

milols_lovac_ostrovac kaže:
Postovane kolege,evo malo a osvezim ovu temu i da se malo pohvalim,danas je moj poenter BELI osvojio prvo mestu na lovacko-kinoloskom kupu u Srednjevu,i pruzio mi neizmerno zadovoljstvo i uspeh koji do sada nisam postigao na sa jednim drugim psom,i podstrek da od sada krenem jos vise i brizneje da gajim ovu prelepu rasu!!pozzz svima..!!

Milose cestitam na uspehu svaka cast.

blackhunter
 milose,cestitam na uspehu...pozdrav..B)
dobar pogled...lovac

milols_lovac_ostrovac
 Hvala puno..!!!!!

Hunter forever
 Citam i gledam slike poentera i mislim jel se njima sece rep?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Engleski seter KINOLOGIJA 1168 13.09.2017. 21:05
Engleski špringer španijel KINOLOGIJA 160 17.02.2016. 21:12
Pudl poenter KINOLOGIJA 8 15.01.2013. 22:44
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,464,898 posete www.srbijalov.com