Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LD "Jelen" Bačka Palanka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LD "Jelen" Bačka Palanka
zoranp
 Uvek sam pristalica i ubeđen sam da pravilinim gazdovanjem može i turista i domaći lovac loviti sve vrste divljači koje imamo u planu odstrela...normalno da je teško sačuvati srndaća, ako nedaš priliku svom lovcu da ga ikako odstreli legalno. Confused Po meni članovi su na prvom mestu, a uzgojem i turizmom trebamo svi zajedno raditi i težiti da svi naši članovi budu zadovoljni svojim lovstvom, a to se može postići uz red, rad i disciplinu!! Meni je moram priznati neshvatljivo po kojem osnovu recimo kod tebe Aleksnadrovo članovi tvog društva nemogu loviti npr. prepelice ili srne po ceni za članove LU-a??? 
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

LU Aleksandrovo
 ma prepelice ni ne naplaćujemo, jednostavno ne zanima lovce, srne mogu pucati isto bez plaćanja ali meso ostaje društvu, a za plaćanje nema interesenata, 8verovatno oni kojima treba znaju i drugi našin da dođu do nje. Radije ne bi o tome, ali pošto od kad sam predsednik ipak pratim i beležim, malo mi je čudno što svake godine imam dva do tri perspektivna a svake treće ubijem bronzu, svake 5 zlato, srebra nema, a isto me čudi da sam sa 120 jedinki srneće divljači stigao na 300 i da gore ali uglavnom malo dole uvek imam taj broj već dugi niz godina a u principu odstrel od 15 do 20 komada (srne, srndači i lanad). To mi je prioritetni zadatak da ispravim i ako toga ne bude onda je sav moj trud oko osamostaljenja, bezrazložan.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Lala
 Momci, malo ste off topic, imate temu o gazdovanju lovištem, pa nastavite tamo.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

LU Aleksandrovo
 Pa dok čekamo žrtvu, malo ubijamo vreme. I znaš ono malo navlakuše, za naivne.

Lala
 Ne verujem da će ova tema biti aktuelna danas, mislim da imaju skupštinu LD u nedelju, ako sam dobro čuo.
Verovatno sad aktivni članovi imaju kondicione pripreme, za skupštinu Grin

LU Aleksandrovo
 Joj znam, sistem čopora, svaka grupa računa broji, prave se računi bez krčmara, spremaju se bombaši, uh kako mi to nekako poznato, valjda što se i ovde bliži skupština udruženja. A najteže mi je kad se skupština izjasni pa jedne vidim razdragane, koji odmah skaču na piće, a druge namrgođene, ljute koji ubrzo napuštaju skup, kako bi spremili ako bi moglo već za sutra novo glasanje, gde mi onda najviše uvesele situaciju oni srednji kojima ni pre izbora a ni posle ništa nije jasno, a još manje briga, ko da su sa drugog sveta.

Lala
 A tek paprikaš? Grin

LU Aleksandrovo
 Bog te to sam zaboravio, i muzika ako ima ništa ne smeta, većina je već do kuće zaboravila i zašto je bila na skupštini. Eto vidiš, i delegati na skupštini LSV su ukazali na značajan nedostatak, koji se upravo ticao najbitnijeg dela iste, a to je smišljeno sprovedena restrikcija prasetine, urađeno upravo sa ciljem da se skupština duži period pamti.

zoranp

LU Aleksandrovo kaže:
ma prepelice ni ne naplaćujemo, jednostavno ne zanima lovce, srne mogu pucati isto bez plaćanja ali meso ostaje društvu, a za plaćanje nema interesenata, 8verovatno oni kojima treba znaju i drugi našin da dođu do nje. Radije ne bi o tome, ali pošto od kad sam predsednik ipak pratim i beležim, malo mi je čudno što svake godine imam dva do tri perspektivna a svake treće ubijem bronzu, svake 5 zlato, srebra nema, a isto me čudi da sam sa 120 jedinki srneće divljači stigao na 300 i da gore ali uglavnom malo dole uvek imam taj broj već dugi niz godina a u principu odstrel od 15 do 20 komada (srne, srndači i lanad). To mi je prioritetni zadatak da ispravim i ako toga ne bude onda je sav moj trud oko osamostaljenja, bezrazložan.

E ovako već razumem B)

Lalo vrćemo se nazad na temu..ne boj se !!Nazad na temu
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

LU Aleksandrovo
 Možda sam negde nešto preskočio, pa ako može da se objasni. Koliko sam shvatio, 27 ovog meseca je skupština LD Bačka Palanka, da li je samo redovna ili je i izbornog karaktera, pri tome mislim na izbore u redovnom roku (svake 4 godine), i šta se tačno očekuje od ove skupštine, ako bi neko mogao u kratkim crtama sve da sažme, i objasni, kako bi se lakše pratili nastupajući događaji, a izgleda da će ih biti i to popriličan broj.

Lala
 Pa kažu da imaju već koliko dugo, VD stanje, valjda se u tom slučaju (prvo zasedanje skupštine) mora birati predsednik, ja mislim da VD ne može voditi redovne skupštine, nego samo izborne, VD ima ograničena ovlašćenja, da sprovede izbore, i da rukovodi do izbora novog. Ali to je samo moje mišljenje.
Ako ne bi bilo tako, onda VD može beskonačno da predsedava.

LU Aleksandrovo
 Nemože, VD može biti samo do prve skupštine, ma kakvog ona karaktera bila. Smena predsednika, ne rešava pitanje ostalih mandata u telima društva i udruženja, pa šta onda novo može da donese, ova skupština?

Lala
 Znam i ja da ne može VD da vodi LD, osim u tehničkim stvarima i organizaciji izbora, do prve sledeće skupštine, a na prvoj sledećoj skupštini bi trebao da se bira predsednik, ali ko zna, možda njihovo LD ima specifična tumačenja, ne bi bilo prvi put. Ako su mogli da izmisle i imenuju zamenika VD, ne bi me iznenadilo da uopšte i ne biraju predsednika. Dužnost 'zamenik VD predsednika' je takodje njihov specijalitet. 

LU Aleksandrovo
 Ovako je u vodiču za primenu zakona o udruženjima objašnjeno šta je zastupnik udruženja,

Kao što smo prethodno napomenuli, osim skupštine,
udruženje mora imati i zastupnika. Zastupnik udruže-
nja jeste lice koje zaključuje ugovore i preduzima druge
radnje u pravnom prometu u ime i za račun udruženja.
Za zastupnika udruženja može biti određeno samo po-
slovno sposobno fizičko lice koje ima prebivalište ili
boravište na teritoriji Republike Srbije, što podrazu-
meva da za lice ovlašćeno za zastupanje može da bude
određen i stranac koji ima dozvolu za boravak u Re-
publici Srbiji u skladu sa Zakonom o strancima.
Nema pravnih prepreka da udruženje ima više zastu-
pnika. Isto tako, za slučaj da udruženje ima predsedni-
ka ili upravni odbor, nema pravnih prepreka da pred-
sednik udruženja odnosno predsednik (ili neki drugi član) upravnog odbora bude zastupnik udruženja.
Zastupnika imenuje skupština, ako statutom nije dru-
gačije uređeno. U slučaju da udruženje ima i upravni
odbor, uobičajena je praksa da skupština imenuje i ra-
zrešava upravni odbor, a da upravni odbor imenuje i
razrešava dužnosti zastupnika udruženja. U ovom slu-
čaju, zavisno od statutarnih odredbi, zastupnik može
biti imenovan iz redova članova upravnog odbora (predsednik ili neki drugi član), ili može biti lice koje nije član upravnog odbora

Sad odakle im uopšte onaj VD pa čak i onaj VeDeov VeDe ne znam, valjda si u pravu kad si rekao specijalitet ja bih samo dodao da liči na kulinarski.

zoranp
 Sutra će nam svima sve biti jasno!!! Shock
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

LU Aleksandrovo
 U kolko sati je zakazana parada.

zoranp
 U 10.00 h..samo se bojim da će biti dosta onih koji će "zakasniti", jer se sat noćas pomera unapred...Hmmm Smeko
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

LU Aleksandrovo
 Čudno vreme za skupštinu, kad sam bio mali onda počinjo matine bioskop, za nas decu nedeljom, da stignemo kući na ručak.
Čak se i sa vremenom izgleda manipuliše, nelogičan je i dan, nedelja?
Ja jesam pravio u nedelju i pravio sam ujutro u 8 skupštinu, ali zbog akcije brojanja zeca, ovde se po vremenu u kom je zakazana očigledno neradi o takvoj koncepciji.

Lala
 Cule, nije ništa čudno, moraju da porane, iz dva moguća razloga:
prvi mogući razlog, možda padne paprikaš, pa da smandrljaju skupštinu dok se paprikaš kuva, i
drugi mogući razlog, očekuju da skupština potraje, pa da ne bi zanoćili. Grin

LU Aleksandrovo
 Mnogo rano za paprikaš, za to bi trebala da skupština počne u 12 ili 13 časova po mom mišljenju. Drnd, mrnd, drnd i ubrzo dođe ljudima biološko vreme za klopu. Onima gladnim više nije važno ko sa govornice davi, već daj da glasamo i da se klopa pa razlaz.

Drugo vreme bi po meni odgovaralo oko 18 časova, kada ljudi namire i obave radne poslove kod kuće, ali nije logično za nedelju kao dan, paše za subotu.

Mislim da je 10 časova izabrano kao i dan nedelja da bi najmanji mogući broj članova prisustvovao. Ajd uskoro će da se zna, brzo će procuri ovo malo vremena.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 36
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,355,256 posete www.srbijalov.com