Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kundak

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kundak
canis aureus
 Neco, ti govoriš sportskim puškama "za razne pucačke discipline" a mi o lovačkim puškama prvenstveno namenjenim lovu.
Većina tih sportskih pušaka o kojima ti pričaš imaju, pa skoro, i duplo veću težinu od "običnih" lovnih pušaka i prilično višlje kundake sa obaveznim pištoljskim rukohvatom ... i dosta su glomaznije pa ih retko ko nosi u lov.
Gledao sam jedno takmičenje u gađanju glinenih golubova "Ameriken Trap" koje se održalo u Engleskoj(neko njihovo na lokalnom nivou) i svi takmičari su gađali sačmaricama položenih cevi i sve su bile sa engleskim kundakom ... i bio sam oduševljen kako su pogađali!!
Ne kažem da su "ove" položare bolje za sportska takmičenja od pravih sportskih pušaka namenjenih sportskim disciplinama ali u lovu ne zaostaju sigurno!

kelt
 probao sam pucati sa nekom polozarom mislim da je bila zastavina sa eng.kundakom ali nekako mi nije islo ili sam se ja naviko na pistoljski pa zato. nekako ko da uvatis pritku a ne pusku.Confused
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

canis aureus
 srbijalov
http://www.youtub...Ot3CFCpajU
srbijalov

eto nekih objašnjenja koja bi mogla da posluže pa ...
http://www.youtub...re=related
srbijalov
http://www.youtub...ure=relmfu
iveli 3

kelt
 ma to su Englezi da ceo svet kaze crno oni ce reci belo. to ti je nacija sa ostrva da im fali malo soli u glavi najbolji je dokaz sto voze levom stranom i sto sutiraju penale levom nogom. a kako tek brblja onaj matori ebem ga u akcenat triput preslusavam da bi ga nesto razumeo.ShockZbunjenujem te
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

vlada lovac

Neca92 kaže:

zasto vecina sportskih pusaka za razne pucacke discipline (govorim za sve puske, nebitno kog proizvodjaca i koje cene) nema engleski kundak?

Neco većina sportskih pušaka ima samo jednu obaraču, te je tu manje bitno kakav će tip kundaka biti dali sa pištoljskom drškom ili engleski, više je bitna visina i kako prati liniju cevi, a to da retko ko stavlja engleski tip kundaka na sportskim puškama grešiš, pogledaj malo sajt Perazzi, uzeo sam njega kao primer jer je vrh ponude u sportskom streljaštvu, iako su im puške u bok rasporedu cevi, polovina modela ima engleski tip kundaka

Neca92
 Nije bitno da li se puska sa takvim kundakom koristi za lov, ili za pucanje glinenih golubova! Bitno je da ta puska ima kundak koji odgovara lovcu (takmicaru), a puske sa engleskim kundacima su u manjini, i kod pusaka za lov, i kod pusaka za sportsko pucanje! To je cinjenica, bez obzira sto u ponudi ima i jedne i druge vrste! 
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

VLADE
 dugo sam pucao trap disciplinu i sad rekreativno ponekad tu kundak ima vise uticaja nego u lovu na lovackoj pusci i nema nikakve veze sa lovackim sem sto se zove kundak trap kundak treba da daje odredjeno preticanje u odnosu na sinu i on se steluje ako ima stelujucu obrazinu a ako nema radi se po meri .a sto se tice englskog kundaka to je kundak za polozaru pusku na njoj on izgleda elegantno to su engleske fore jer njihove puske kostaju milione onda druge fabrike kad naprave neki model koji je skup i luksuzan oni ugrade englez to je neka vrsta tradicije ja volim englez na polozari ali na bokerici ne na bokericu perazi stavlja engleza iz lovacke serije belgija isto na b25 to je fora nikada on nemoze biti funkcionalan kao pistoljski pa kako da bude brate sta drzis onde u rucidosta hvalitetnih polozara sam uradio sa englezom ima cinimi se jedan sul na 10strani ili9 trenutno sam u pregovorima da kupim jednu cehoslovacku polozaru sa holand plocama e na nju cu od turskog oraha da uradim englez to njoj lezi i nosicu je kad bude neka parada ili poziv u goste a kad budem isao u lov da se izlovim i ispucam onda cu nositi merkel moj 200e bok sa pistoljskim rukohvatom sigurno.pozzz
jankovic vladimir

aleksa
 Neco,ne vidim da sam igde napisao da je engleski kundak funkcionalniji od drugih vec da je bolji odgovarajuci engleski nego bilo koji drugi koji ne odgovara.
A, nije tajna da mi je zelja fina polozara sa engleskim kundakom i ne planiram da je pokazujem vec da lovim bez zadrske u svim uslovima.
Ali, o tom potom...

Neca92

aleksa kaže:
Neco,ne vidim da sam igde napisao da je engleski kundak funkcionalniji od drugih vec da je bolji odgovarajuci engleski nego bilo koji drugi koji ne odgovara.
A, nije tajna da mi je zelja fina polozara sa engleskim kundakom i ne planiram da je pokazujem vec da lovim bez zadrske u svim uslovima.
Ali, o tom potom...

Tako si mog'o odma' da napises, kratko i jasno! Confused Sad se nebi vodila polemika koji je kundak funkcionalniji, engleski ili sa pistoljskim rukohvatom! Grin

DakiNS

Neca92 kaže:

aleksa kaže:
Ali, o tom potom...

Tako si mog'o odma' da napises, kratko i jasno! Confused Sad se nebi vodila polemika koji je kundak funkcionalniji, engleski ili sa pistoljskim rukohvatom! Grin
To je odlično Neco tako si mogao da čuješ razna mišljenja i razloge za i protiv tvog mišljenja budi siguran da si bogatiji za novo znanje koje će ti kad tad poslužiti
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

aleksa
 Bitno je da je polemika u mirnom tonu i konstruktivna.Mozda nekome pomogne da otkloni dilemu koji ce oblik kundaka izraditi ili imati nje(na)gova buduca puska.
Pored toga sto engleski kundak lepo stoji polozarama, smatram da je dovljno funkcionalan da se sa puskom koja ima takav kundak moze uspesno loviti.Mozda nije funkcionalan kao onaj sa pistoljskim rukohvatom ali ako je neko bas zaljubljenik u polozaru sa engleskim kundakom lako ce joj se prilagoditi.

Neca92
 Naravno DakiNS, novih iskustava i saznanja nikad dosta! Uvek ima da se cuje nesto novo! B) B) B)

Aleksa, naravno da je polemika u mirnom tonu, pa ovde smo pre svega da se druzimo,razmenjujemo iskustva i misljenja! Slazem se sa tobom u vezi kundaka sa pistoljskim rukohvatom! I po meni, on je funkcionalniji od engleskog, ali sve je to stvar pojedinca, a i ukusi su razliciti! B)

hamerles
 Kundak sa pistoljskim rukohvatom (Nemacki) lepsi je sto puta od Engleskog kungaka i funkcionalniji je... Pucao sam dosta puta i sa Engleskim kundakom,na nekoliko pusaka mi je tako dobro lezao da nisam mogao da verujem,koliko ga naslonim uz rame vec sam imao nisansku liniju. Ma da nikad ne bih kupio pusku sa Engleskim kundakom jer mi se na oko ne svidja B)

VLADE
 drugari imam 3 komada za karabin
jankovic vladimir

canis aureus

hamerles kaže:
Kundak sa pistoljskim rukohvatom (Nemacki) lepsi je sto puta od Engleskog kungaka i funkcionalniji je... Pucao sam dosta puta i sa Engleskim kundakom,na nekoliko pusaka mi je tako dobro lezao da nisam mogao da verujem,koliko ga naslonim uz rame vec sam imao nisansku liniju. Ma da nikad ne bih kupio pusku sa Engleskim kundakom jer mi se na oko ne svidja B)

Druže, to što je tebi lepše ne mora da znači da je još bilo kome to tako lepo!
Ima li još koji kundak sa pištoljskim rukohvatom sem "Nemačkog"Hmmm

hamerles

canis aureus kaže:

hamerles kaže:

Druže, to što je tebi lepše ne mora da znači da je još bilo kome to tako lepo!
Ima li još koji kundak sa pištoljskim rukohvatom sem "Nemačkog"Hmmm
Canis druze to je bilo moje misljenje B) Razlika u kundacima je sto kada se puca sa puskom koja ima kundak sa pistoljskim rukohvatom (Nemackim) i Engleskim kundakom je u tome sto engleski kundak malo pri pucanju odaljava kaziprst od obaraca dok se to kod Nemackog ne desava kod njega je suprotno navlaci kaziprst na obarac zato dolazi do udaranja stitnika obaraca u srednji prst.

canis aureus
 ... znači ako hoću bolan srednji prst moram da uzNem "nJemca"!? a ako hoću bez bola iz lova da se vrćem ondaK JenglezConfused

hamerles

canis aureus kaže:
... znači ako hoću bolan srednji prst moram da uzNem "nJemca"!? a ako hoću bez bola iz lova da se vrćem ondaK JenglezConfused
samo sto je Jenglez kao sto si ti napisao! Ruzan je kao da drzis kolac a ne pusku... Nemac je bolji navikavanjem se izbegne udaranje u srednji prst i sve je ok...

canis aureus
 SmekoROFL

hamerles
 Jeste Canis smesan je Engleski kundak SmekoBravo

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Plastični kundak PUŠKARSKA RADIONICA 9 12.03.2011. 01:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,370,617 posete www.srbijalov.com