Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
darkon
 Ovo je iz jesenjeg lova,prosle godine.
darkon priložio:
boj.jpg

WILD SENSE
 odlican pas!Cim lovis sa njim 6 godina znaci da vredi.
Svestranost

zoran-amsterdam
 Pozdrav drugari!Evo posle malo krace pauze kao sto sam i obecao,saljem Vam rodovnik od moje mlade snage!Dobar pogled zelim svima vama!

Boban
 Darkon,vazno je da ti je pas radan i da si ti zadovoljan.

darkon
 Meni je to najvaznije.
Sto se tice eksterijera,nije idealan,ali kad ga vidim kako radi u polju,ne bi ga prodao ni za kakve pare.Smile

Cvele
 Dobio sam kopiju rodovnika majke mog' psa, a rodovnik mog psa stize sledece nedelje Smile Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Cvele
 Zorane, u ovoj kopijii rodovnika mog' psa se nalazi isti pradeda Grin EPRESUTI BRAVO Smile sa istim titulama... znaci imaju neke veze Grin

Boban
 Cvele daj koju sliku sa skorasnjeg treninga tvog kera,
nismo ga videli odavno.

zoran-amsterdam
 Pozdrav Cvele!Kako da ti najlakse objasnim ....hm...hm.....Ovako,posle duzeg vremena odgajajuci terijere i Srpske gonice(balkance) vratih se rasi sa kojom, sam i poceo loviti jos kao pripravnik a i lovac NOD!Zadnjih lovnih dana prosle godine sam se razocarao i u ljude i u lovce i okolinu sto se tice gonica....strasno tuga i zalost...Ili ga ukradu ili ga ubiju ili ga jednostavno otruju u boksu...Gubitak 3 odrasla gonica i dva terijera u roku od pet dana....ne bih zeleo reci da imaju nesto protiv gonica ali......godinama hranis psa uvedes u lov i taman pocnes da uzivas u svemu tome i onda...opet lolo-na novo..Ovoga sam psa inace dobio samo zahvaljujuci mom prijatelju i kolegi koji je jasno znao sta zelim a to je pse samo uz sebe par terijera i dobrog NOD... Da je to bas to sto ja zelim imati radno-exterijerno-svestrano dovoljan je bio samo jedan tel.poziv da mi od prilike objasni sta je to i....to je to...Psa jos nisam video (inostranstvo)iako se svaki dan vodi u loviste aktivan je sto kazu nasi 300 na sat !Zadovoljan sam i prezadovoljan!Aport radi vec sam bez ikakve dileme bila to voda ili suvo!Zahvalio bih se ljudima koji su velikim trudom dosli do ovakvih pasa!!!Nadam se da i tvoji psi (ili pas)imaju isto tako dobar kvalitet!Pisi malo o njima i meni bi puno znacilo a ujedno i svi koji su upoznati sa ovim psima!Unapred hvala Vam i zelim vam svima dobar pogled i sigurnu ruku!P.S.Izvinite na duzi post ne pisem cesto ali eto nekada mi ruka krene sama............B)

darkon
 Evo je jedna od desetina marki,sa jucerasnjeg treninga.
Bilo je i lepsih,ali su zabelezene kamerom,a ne aparatom.
NODBravo 2

darkon
 AJde,jos jedna.

BojanKG
 darkon,svaka cas B) Maka
srbijalov markafazan

Boban
 Darkon,lepe slicice svaka cast.Bravo 2

darkon
 Hvala.Smile
Imam jos jednog NOD-a,koji je inace otac od kera sa prethodne slike.
Star je 7 godina i isto je izuzetan lovac,postavicu slike u skorije vreme.
Ova dva koja imam su nenadmasan tandem,gde god u lov da idem,nailazim samo na odusevljenje.B)
NOD-Bravo 2

BojanKG
 Ali ovaj na slici mi se bas svidja,lepo se razvio i bas mi se cini da se dosta krupan,bar tako izgleda na slici Maka
srbijalov markafazan

darkon
 Nije nista posebno krupan,jer je bio medju sitnijima u leglu.Sto se tice izgleda,prosecan pas,samo dobro uhranjen i u dobroj kondiciji.
Sto se tice rada u polju,tu je nadprosecan.Grin

BojanKG
 Vidi se da nisi stedeo na hrani Gladan Svaka cast samo napred Stari
srbijalov markafazan

Cvele
 Zorane, ja sam do svog NOD-a dos'o sasvim slucajno... Nista o njima specijalno nisam znao, samo sam znao prosle godine u leto da hocu da nabavim psa pticara, bilo to NOD, NKD, ili Pointer... Nod je prvi naleteo jer ocev kolega(koji ih ima jos) je resio da predje na NKD zbog utakmica ili sta ti ja znam vec, tako on meni proda Maxa sa 6,7 meseci.... tu je pocelo nase upoznavanje, u pocetku je bio veoma, veoma tvrdoglav... ali evo sto vise stari sto kazu stari ljudi da kucnem u drvo postaje pametniji Smile Normalno radi marku, aport, do sada mu je bio problem aport iz vode, ali pre neki dan u lovu na patke je otisao i taj strah Grin zeca jos nije nalazio, tako da ne znam kako ce da reaguje(marka ili lajanje) videcemo, boze zdravlje... Ja mislim da je potpuno spreman za sezonu na zeca, posto se kod nas fazan veoma slabo, tj skoro i ne lovi(na moju zalost), da zaboravio sam da kazem, pustao sam ga prosle zime(kada jos nije imao ni godinu dana) u gater, samo je stajao i gledao svinje, kasnije se malo i uplasio, mozda ce sada biti druga situacija, ko ga zna, inace ove sezone na prepelice je veoma dobro odradio svoj deo posla, imao je veoma lepih marki koje na zalost nisam stigao da zabelezim, ali sta je tu je... cekamo druge prilike.. Grin pozdrav i izvinjavam se ako sam malo...khm malo vise udavio Jaooo

darkon
 Cvele na zeca ce ti sigurno stajati u marku,ako je zec na logi,ali hoce da izgoni malo kad se zec podigne i otrci ispred njega.Ovo se u mom slucaju pokazalo vrlo korisnim,jer puno puta mi pogodjen zec otrci,ker za njim i vidis nosi ga.Dosad mi nijedan ranjen zec nije propao,otisao on 10m ili 200m,a bilo je raznih slucajeva.
Sto se tice divljih svinja,moras da odlucis sta ces loviti sa njim.Ako ga obucis na svinju,nemoj da ocekujes da ti dobro radi sitnu divljac i obrnuto.
Sto se tice aporta iz vode vazno je da pregrmi pocetni strah,ako nije kao mali izvodjen na vodu.Posle neces moci da ga izvuces iz vode bilo leto ili zima.
Izvinjavam se,ako sam malo smorio,ali sam hteo da ti kazem neko svoje iskustvo,jer sam veliki zaljubljenik u ovu rasu i imam ih vec duze vreme.
Sve najbolje u daljem odgoju i dobar pogled.B)
NOD-Bravo 2

Cvele
 Hvala darkon, ovo mi je prvi, ali mozda ne i zadnji NOD Grin 

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,686,592 posete www.srbijalov.com