ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
|
Aca016 |
Objavljen 15.04.2016. 03:18
|

Član

Upisa: 62
Pristupio: 20.11.2013. 21:18
|
Lalo odmah da se razumemo da ovo sto pisem pisem samo i samo zbog vas forumasa jer vidim da ide sve ovo u nekom drugom smeru... ne pisem da bih promovisao sebe niti da bih se uzdigao... to sto znas par ljudi koji vrte oko ove problematike ne znaci da znas i pozadinu cele price a ne znam ni ja... znam samo neke delove kojih vi niste ni svesni... ali o tome... drugom prilikom... jer opet ce ispasti da ne znam i ne razumem i omalovazavam itd. 
mogao sam ja i ovo sto pisem da precutim mozda bi to neko tamo i hteo ali ne vidim razlog za ublazavanjem vrlo realne slike svega ovoga... dobro znam i Baneta Z. znam dokle su stigli sa radom znam i kakvi su bili prvi predlozi pravilnika znam neke i sada... znam dosta toga mnogo vise nego sto mislis... nego... 
zasto sam pogresno rekao onda kada sam voditeljku nazvao retardiranom? nije dozvolila gostima da sastave dve recenice a samo su imali sat vremena za ogromnu jednu pricu? televizija kcn jeste nebitna jer je prati zanemariv broj ljudi pogotovu ako uzmemo u obzir to da je ovo tema koja se tice ljudi ciji broj dostize 7 cifara... a kada budem hteo nesto o mlaznim avionima udobno cu da se smestim u stolicu i da slusam sta ce strucnjaci da kazu a ne da ih prekidam nekim nebulozama...
imaj i ti svoj stav i prema meni i oko ovih problema ali nemoj brate da me napadas bez razloga jer ne vrti se svet oko tebe i tvog misljenja... kad svaka shusha u ovoj drzavi ima pravo da kaze sta misli sto ne bih i ja kao jedan normalan obrazovan covek imao ista ta prava?
ako je biti iskren, realan, direktan lose, onda sam i ja los covek a jos gori lovac... da sam direktne kritike uputio ovom dzeremaji ti bi skocio ali uz mene a ovako branis ljude koji ti se dopadaju po svaku cenu... ako trazis objektivnost od mene budi i ti...
kolega Daki je ranije na ovoj temi napisao jedan vrlo dobar upis i dotakao sustinu cele ove problematike... jeste da se sada hvatamo/te za slamku pa su nam i Cankove lazi i nebuloze prihvatljive koje mozda ne bi u nekom drugom vremenu morate da budete svesni da samo i samo lovci nesto mogu da promene... kaludra slazem se potpuno sa tvojim poslednjim upisom...
kakav se tek zodil sprema... auuu... 
da ne bih pravio probleme na ovoj temi do neke sledece teme drugarski pozdrav..  |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 15.04.2016. 08:13
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Forum i služi za iznošenje mišljenja i suprotstavljanje istima. Sve dok ne pređe granice opšte prihvaćenih normi . Kolega Aco , malo si nesretno i nespretno formulisao svoj upis. Kcn jeste možda nebitna i mala TV ali i jedina koja je prihvatila da se bavi ovom našom vrlo bitnom temom . Ako ti ili neko ima mogućnosti i uticaja na bilo koju drugu više ili manje bitnu TV treba da je iskoristi da što više ljudi čuje naš glas . To o temi koju reče da sam pogodio , pišem već nekoliko godina , da sam sam sebi delovao paranočno , ali kako vreme odmiče sve više se potvrđuje prava namera vlasti , tj razoružanje Srbije i slabljenje obrambene moći . Sa druge strane svaku inicijativu koja ide u korist nas lovaca treba podržati pa bila ona Čankova ili Vučićeva nije bitno bitan je efekat kojem se teži . Nebitno je koje političke ideje neko zastupa , jer ne želimo politiku da uplićemo u lovački forum , iako iskreno vladajuća stranka je barem prema izjavama "perjanice" lovstva (u njihovoj predizbornoj kampanji za biranje predsednika lovačkih saveza) prva se uplela u lovstvo. Moramo biti oprezni da svojim neumerenim ili uvredljivim izjavama ne dođemo u situaciji da se nađemo na optuženičkoj klupi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Baki58 |
Objavljen 15.04.2016. 10:27
|

Član

Upisa: 64
Pristupio: 25.09.2011. 09:53
|
Ja ne razumem zasto je tolka hajka na Canka? Cove je jedini koji je podrzao nas lovce i kada je bilo glasanje na skupstini prosle godine. Zasto tada nije ustao neko ko je trebao da to uradi? Ovo sto je sada uradio Canak svaka cast,videcemo sta ce biti dalje, bitno da je krenulo u dobrom pravcu. Jako podrzavam kolegu Dakija, sto je rekao kad bi imala neka lovacka partija moj glas bi imali do kraja mog zivota.
Branislav
|
|
|
|
Lovac sd |
Objavljen 15.04.2016. 11:02
|

Član

Upisa: 81
Pristupio: 19.03.2010. 11:35
|
Не веруј политичарима и кад дарове доносе!
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 15.04.2016. 13:45
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
До понедељка треба да министру здравља буде представљен ловачки предлог измена правилника о здравственој способности.
Да не буде да се ништа не ради - ради се, и да не буде да су нека обећања била без покрића.
Ловачки предлози у вези правилника су зацртани на састанку радне групе у Крагујевцу пре неки дан, о чему смо поставили вест на овој теми.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Baki58 |
Objavljen 15.04.2016. 14:20
|

Član

Upisa: 64
Pristupio: 25.09.2011. 09:53
|
Lala kaže:
До понедељка треба да министру здравља буде представљен ловачки предлог измена правилника о здравственој способности.
Да не буде да се ништа не ради - ради се, и да не буде да су нека обећања била без покрића.
Ловачки предлози у вези правилника су зацртани на састанку радне групе у Крагујевцу пре неки дан, о чему смо поставили вест на овој теми. Daj Boze Lalo iz tvojih usta u Bozje usi!!!
Branislav
|
|
|
|
sasaruma |
Objavljen 16.04.2016. 20:40
|

Stari član

Upisa: 375
Pristupio: 17.03.2016. 21:10
|
Ne mogu da docekam taj ponedeljak to nam je kao spasovdan.Daj Boze da se nesto resi povoljno po nas lovce. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.04.2016. 22:12
|

Moderator

|
Na sajtu LSS je objavljena informacija da je danas kod ministra unutrašnjih poslova RS održan sastanak u vezi ovih nesretnih pravilnika. U tekstu se ne pominje kakav je rezultat današnjeg sastanka ali se kaže da je u pitanju PRVI sastanak, što znači da će ih verovatno biti još.
Takodje u istoj vesti je objavljen faksimil dopisa koji je 08.04. upućen na adresu ministra zdravlja RS, gde se traži stavljanje van snage Pravilnika o zdravstvenoj sposobnosti. Dopis su potpisali predsednici sva četiri saveza (LSS, LSV, LSCS, LS KiM).
E sad malo da se igramo datumima, ispratimo grubu hronologiju dogadjaja i analiziramo postupke Nenada Čanka i naših lovačkih predstavnika/predsednika lovačkih saveza. Dakle, Skupština LSS je održana 26.03. i svojom odlukom je obavezala predsednika LSS Šormaza da u što kraćem roku inicira sastanke sa nadležnima vezano za izmene pravilnika. Dopis ministru je u delovodnom pečatu datiran sa 08.04. (petak!), kada je poslat u ministarstvo. Pretpostavljam da je dopis stigao u ministarstvo tek u ponedeljak, posle vikenda. Pošto dopisi koji stižu prvo prolaze proceduru prijema, zavodjenja, rasporedjivanja, nije daleko od pameti da je taj dopis do samog ministra moga stići najranije 12. aprila.
Pre toga, oko nedelju dana pre nego je dopis sastavljen, u Novom Sadu je kontaktiran Nenad Čanak da i on pomogne. On je to i uradio i obezbedio sastanak sa ministrom zdravlja Lončarom čini mi se baš u petak 08.aprila. Nakon toga je u ponedeljak 11.aprila Čanak dao onu izjavu za TV Pink u jutarnjem programu.
Ostaje nejasno zbog čega LSS i preds. Šormaz tek sada objavljuju ovaj dokument - dopis ministru zdravlja, 10 (deset) dana kasnije? Ja mogu da naslutim zbog čega to sada radi - Čanak mu je svojim istupom na Pinku i sastankom kod ministra zdravlja kanda malo poremetio neke stvari a pošto je sve radio javno i odmah izneo šta je uradjeno praktično je iznudio objavljivanje dokumenta LSS. Verujem da je i naše pisanje na Srbijalov doprinelo da LSS najzad na sajtu počne da objavljuje šta se dešava, a da se čelni ljudi saveza probude iz zimskog sna i počnu da rešavaju goruće probleme - pravilnici su samo jedan od tih problema!
Na sajtovima LSV i LSCS nema NI POMENA da je održan sastanak kod ministra unutrašnjih poslova!!!
Kada će već jednom naši dični rukovodioci shvatiti da je javnost rada obaveza, a pravovremeno i celovito informisanje lovaca jedini pravi put i način da steknu i zadrže poverenje? Zar je tako teško to ukapirati?
Tekst i faksimil dokumenta možete pogledati na sajtu LSS, klikom na link
http://www.ekolss.com/prateci_praviln...ci_zom.htm
Istovremeno je na Loristu objavljen tekst o inicijativi za reviziju/izmenu Direktive EU o oružju, gde se traži relaksacija i olakšavanje uslova za oružje. Mislim da bi trebalo pročitati taj tekst. Evo link:
http://lorist.co.rs/eu-direktiva-o-or...ao-merilo/
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.04.2016. 22:29
|

Admin

|
Ja opet verujem da je ZUUG dobio i po nosu zbog pravovremenog nereagovanja, posebno sada pred izbore , pa brže bolje pegla propuste.
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 19.04.2016. 05:55
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Пошто је чанак ушао у коалицију са снс, јер то значи да ће мало да падне притисак са нас? |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 19.04.2016. 07:48
|

Admin

|
Mislim da grešiš druže Čanak je u koaliciji "Savez za bolju Srbiju - LDP, LSV i SDS" .
Osim ako se noćas nije nešto izmenilo ali sumnjam.
|
|
|
|
Max011 |
Objavljen 19.04.2016. 11:11
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
Немачка једна од највећих индустрија света и Европе доноси и спроводи директиву о оружији и муницији. У њиховом случају не стају ловоство и производња и трговина оружијем.Не верујем да Шваба дониси закон где ће бити на губитку! Ловци иду на прегледе пролазе прегледе јер они нису космонаути него ловци. Онда ми већи католици од РАРЕ узмемо ту директиву и угушимо оно мало ловства, производње цивилног оружија и трговине. Домаћи ловци не пролазе прегледе јер да би прошли морају да су врхунски спортиси старосне доби око 25 година. У домаћим решењима законодавац дебело гази људска права за коју се та иста Европа залаже. Ако Шваба иде на три прегледа Србин треба на 15. Значи Дојчланд кад донесе закон ништа не губи а кад мајне фатерланд Србија донесе изгуби држава и грађани са нагласком на ове друге! Па ко је бре овде луд?! И на крају чему све то? Да ли ће се десити случајеви као што је се дешавало 90их да ловац тражи карабин и буде одбијен а после неког времена добије позив за мобилизацију у рат у коме званично не учествујемо? Тад може да носи оружије а за чије бабе здравље?! Видим да је ово масло почело као борба против тероризма. Којег бре тероризма кад сви терористи имају експлозив, аутоматско оружије, бомбе и лансере бомби, тачније све оно што ЦИВИЛ ЛОВАЦ НЕ СМЕ ДА ПОСЕДУЈЕ! Плус ти терористи сасвим лепо послују са многив владиним и паравладиним фирмама и трговцима оружија из цивилизованих земаља а нарочито оних из ЕУ и Америке. Кад се овако поставе ствари обичан човек почиње да верује у теорије завере и најнормалније да вођен искуствима предака неће себе оставити голе гузице међ* савременим Турцима дахијама!!!
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 19.04.2016. 11:12
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Јутрос сам негде видео да су сада заједно. Знаш и сам да те коалиције су само питање новца колико ко добија.
Сада ми ово излете.
http://tisinatamo...l?spref=fb |
|
|
|
Max011 |
Objavljen 20.04.2016. 10:02
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
U prilog temi
Novosti -Kalibar
Vlada Mitrović smatra da novi Zakon donosi brojne nedoumice
Nemoguće je ljubitelju oružja, sportskom strelcu ili lovcu da ostane po strani u trenutku stupanja na snagu novog Zakona o oružju. Zakon je na snazi od marta 2016, ali njegova podzakonska akta i pravilnici tek potpuno definišu način njegove primene.
Pažljivo proučivši Pravilnik o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti fizičkih lica za držanje i nošenje oružja, dolazimo do brojnih nedoumica i pitanja. Umesto zdravstvenog pregleda sličnog onom za upravljanje motornim vozilom, uz akcenat na psiho procenu stanja, čemu smo se svi nadali, dobili smo lekarski pregled primeren kosmonautima i pilotima supersoničnih aviona. Ta zdravstvena analiza potencijalnog vlasnika oružja daleko nadmašuje lekarske preglede koje smo prolazili pred odlazak na odsluženje vojnog roka. S mnogo manje detalja smo pregledani pre korišćenja automatskih pušaka, mitraljeza, artiljerijskih oruđa i slanja u rat, nego sada kada tražimo pravo na nošenje lovačke sačmarice.
Da li to znači da svako ko ne zadovolji neki od nekoliko desetina strogo zacrtanih medicinskih uslova, potrebnih za dobijanje dozvole za npr. lovačku pušku, treba smesta s tim rešenjem da ode u vojni odsek i zahteva da ga trenutno izbrišu iz evidencije vojnih obveznika? Kako se može biti sposoban za nošenje i upotrebu vojničkog oružja, a ne za lovačko ili sportsko oružje?
Svi polako starimo. Lovili smo čitav život bez ijednog prekršaja. Sada, kada su se stekli znanje i iskustvo, medicinska analiza nečeg, po bezbednost u lovu beznačajnog, može vam presuditi: s lovom je gotovo - predaj ili prodaj pušku!
A šta je s nekim starim čovekom iz zabačenog planinskog zaseoka koji ne lovi, već mu puška služi da odbrani od vukova svoju ostarelu suprugu i par komada domaćih životinja od kojih se prehranjuju. Njemu će se oduzeti oružje po više osnova. Nije lovac, nema lovački ispit ni ispit o bezbednom rukovanju i nije prošao lekarski pregled, jer mu polako slabi sluh, a ni ne vidi kao sa 20 godina. Da ne govorimo da su mu potrebne na desetine hiljada dinara za sve preglede, polaganja, članarine i takse, kako bi sačuvao puškicu koju poseduje, bez prekršaja, već 50 godina!
Ne služimo vojsku, razoružavamo narod, stavimo bar prst na čelo i zapitajmo se: nismo li otišli predaleko?
Vlada Mitrović
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.04.2016. 10:15
|

Admin

|
Ovo je početak završne faze razoružavanja naroda, a počelo je sa prošlim zakonom i uvođenjem poreza. Moj Kum je radio u PU na oružiju u to vreme i nagovarao me da dođem da pogledam šta je sve u proceduri da se preda policiji, da ako mi se nešto sviođe popričam sa vlasnikom i kupim za burek , jer bolje i burek nego ništa. Kada su u prošlom zakonu zabranili nošenje oružija , razoružali su poštene ljude da bi olakšali krimosima posao. Svaka žalba na ponašanje povlači za sobom oduzimanje oružija pa čak i ako se posvađate sa vlastitom ženom.
|
|
|
|
sasaruma |
Objavljen 20.04.2016. 16:53
|

Stari član

Upisa: 375
Pristupio: 17.03.2016. 21:10
|
E ovo se zove tiha kapitulacijaSrbije.Vojska ne postoji jos civili da se razoruzaju pa da ujase ko hoce u jadnu Srbiju.Bilo bi posteno da MUP kaze ko je ali imenom i prezimenom pisao ovaj zakon pa bi nam sve ovo bilo puno jasnije. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.04.2016. 17:19
|

Admin

|
Ispada da su imaoci oružija najveći Hrišćani !
https://www.googl...5492,d.bGg
|
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 20.04.2016. 21:08
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
moze neko da mi postavi link od lekarskog pregleda? |
|
|
|
Lala |
Objavljen 24.04.2016. 12:38
|

Moderator

|
Nenade, evo ti link za sve pravilnike vezane za Zakon o oružju:
http://www.srbijalov.com/news.php?rea...dmore=1067
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 24.04.2016. 18:08
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
A evo jos jedan link uz napomenu da se koristi 3 puta dnevno i to jedno 10 godina nebi li nam doslo iz doopeta u glavu i da izbegnemo ubuduce ovakve i slicne idiotluke.https://youtu.be/hkSzmPnzF-o
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|