Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
Podunavac
 Uz sve nabrojane srednje kalibre koje je Daki naveo i 9,3x64.
Tri prsta 2Kolce

Zlocko
 Ja se dvoumim izmedju 8x57 i 30-06,Oni su mi nekako nznm da opisem,provereni su i dosta zastupljeni kod nas......

Podunavac
 Ako ćeš da loviš do 170-180 m kalibar 8x57 IS, a ako ćeš da loviš na 200-250 m onda 30-06 Spr.
Tri prsta 2Kolce

petar
 [xhide]

Podunavac kaže:
Ako ćeš da loviš do 170-180 m kalibar 8x57 IS, a ako ćeš da loviš na 200-250 m onda 30-06 Spr.

I onda lepo uzmes 7x64 i lovis od 0 do 500m Grin Smeko

Salim se naravno, nego imam 7x64 i imam sve reci hvale za njega, a i za pocetnika je pogodan, kazem iz licnog iskustva, jer sam i ja pocetnik...a kalibar je lep i za lov svake divljaci kod nas...ja prvenstveno njime lovim srndaca, ali kako kaze nas kolega SUMO, i vepra bez problema ''izuva iz papaka'', ma koliki da je...municija pristupacna, gramaze razne, sta god pozelis, udoban za pucanje, pravi lovacki kalibar, koji ima dugu tradiciju u evropskim lovistima i postovanje od strane velikih evropskih lovaca...B)[/xhide]
Just like old times!

Zlocko
 Hvala,zapamticu to....
A preporucujete,neki domaci model karabina za pocetak,ili nesto drugo?

petar
 [xhide]Zastava m70 uvek preporucen, za pocetnike odlican, i jos u kalibru 7x64, nema boljeg izbora...Ne-ne B)[/xhide]
Just like old times!

Zlocko
 B) hvala....

Cvele
 Pa ne znam dali je 9,3x64 srednji kalibar ? Confused Frown Marko, koji god kalibar od navedenih da uzmes neces pogresiti ;) svi su dobri, s' tim sto ti svako preporucuje kalibar koji on vec koristi, ja nemam karabin, ali zato moj otac ima M70 u kalibru 308.Win, koji ima trzaj kao vazdusna puska, a ja mislim da ne zaostaje za ostalim srednjim kalibrima.... Bye
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac

Cvele kaže:
Pa ne znam dali je 9,3x64 srednji kalibar ? Confused Frown Marko, koji god kalibar od navedenih da uzmes neces pogresiti ;) svi su dobri, s' tim sto ti svako preporucuje kalibar koji on vec koristi, ja nemam karabin, ali zato moj otac ima M70 u kalibru 308.Win, koji ima trzaj kao vazdusna puska, a ja mislim da ne zaostaje za ostalim srednjim kalibrima.... Bye

Cvele na čitaš pažljivo upise. Kalibar 9,3x62 nije srednji kalibar, ali nije ni bilo napisano da jeste. Piše uz nabrojane srednje kalibre i kalibar 9,3x62. A u tim srednjim je Daki naveo i 308 Win. koji ni počemu ne zaostaje u odnosu na ostale srednje kalibre.
Tri prsta 2Kolce

Zlocko
 Neznam temu da otvorim,pa cu ovde da napisem....
U pitanju je LK M808....
Sada je manje bitan kalibar,posto me interesuje dani neko nesto zna o ovem karabinu... Smile

http://www.zastav....php?id=76

Podunavac
 M 808 je usavršena vezija starijeg M70 po mom viđenju. Nisam lično imao priliku da ga isprobam ali sam ga dobro pregledao na sajmu. Čini mi se da je kvalitetno napravljen i lepo izgleda. Međutim dosta je težak i dosta skuplji od M70, a nema ni mehaničke nišane. Svoje prednosti nad M70 može više da iskaže na strelištu nego ulovu. Smatram da je za lovačke potrebe dobar i M70.
Tri prsta 2Kolce

vlada lovac

marko m kaže:
Neznam temu da otvorim,pa cu ovde da napisem....
U pitanju je LK M808....
Sada je manje bitan kalibar,posto me interesuje dani neko nesto zna o ovem karabinu... Smile

http://www.zastav....php?id=76

Konstrukcijski namenjen za pucanje u metu, LR, BR i slične discipline, mada se pri pravom izboru kalibra može lepo koristiti i u lovu sa čeke, za celodnevno nošenje baš i nije zbog težine, oni koji ga koriste imaju samo reči hvale za njega, dobra konstrukcijska rešenja i inovacija iz Zastave-integralna šina sa sandukom

cokoladni
 Pitanje imam 30.06 kupio sam i 300 wsm a sada imam ponudu od mog oruzara za nov 7mm remington 770 sa busineli optikom za nekih 900 chf,pa se pitam dali da ga uzmem i za kakav lov se on preporucuje i za koje daljine
priroda i drustvo

Podunavac
 Sobzirom da već imaš 30-06 Spr. i 300 WSM ne vidim potrebu za 7 mm Rem. Mag. To bi bilo čisto bacanje para. Bolje kupi 243 Win. ili 9,3x62 pa da imaš nekakav raspon za svu divljač i svaku priliku. A što se tiče puške Remington mod. 770 to je najjeftinija i najlošija varijanta. Na njemu imaš dosta plastike, čak i na samom zatvaraču, što je mene veoma iznenadilo i odbilo. I ja sam gledao ovu pušku pošto je cenom veoma povoljna (kod mene oko 800 evra sa montažom i optikom). Naravno da ona nije toliko loša, ali u usporedbi sa Remington mod. 700 dosta je lošija. Po meni najbolji i najlepši obrtno-čepni karabin iz Remingtona je model 700 BDL (sa drvenim kundakom i mehaničkim nišanima). Ali je i razlika između njega i mod. 770 oko 500 evra (bar kod mene).
Tri prsta 2Kolce

cokoladni
 Hvala podunavac razmislicu o tome.
priroda i drustvo

ivan sumadinac
 Pozdrav drustvo,ja sam iz kragujevca,inace mehanicar oruzar po zanimanju,imao sam praksu u zastavi i mogu vam reci da zastava pravi odlicne karabine u svim modelima osim u modelu808.Taj model je dosta grubo napravljen i po meni lici na jednu tarabu koja ima 5 kila.Treba jos dosta inovacija na tom modelu da bi se to dovelo do jedne perfekcije,tj.do lovackog karabina.Inace sto se tice cevi kod zastavinih karabina tu je zastava bez premca u svetu,hladno kovanje je ipak najkvalitetniji proces izrade cevi.Pozdrav
HarmonikaJaooo

petar
 [xhide]Sto se tice zastavinih cevi, ja sam citao neki podatak da im je ''radni vek'' oko 16 000 metaka, e sad, moguce je, ali nista nije sigurno...Hmmm Confused[/xhide]
Just like old times!

Podunavac

ivan sumadinac kaže:Inace sto se tice cevi kod zastavinih karabina tu je zastava bez premca u svetu,hladno kovanje je ipak najkvalitetniji proces izrade cevi.Pozdrav

Kolega nemam ništa protiv Zastavinih karabina i sam ih godinama koristim, al ga pretera i to dobrano. A većina proizvođača oružja svoje karabinske cevi radi hladnim kovanjem. Bez premca su jedino po ceni.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Jesu po ceni prvi i tu nema dalje , ali ako se lepo odradi kundak i mozda neka gravura neverujem da bi po bilo cemu zaostajala za drugim jacim markama. Naravno neko ce reci pa to malo devojci srecu kvari ali je to jednostavno tako.Ako karabin kosta 400 evra i jos 200 se ulozi dodatno to je onda 600 eura a za te pare nema strani karabin tog kvaliteta i to sigurno i provereno.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

kelt
 eh dobri ovi sumadinci nema ih na planeti. sta oni naprave to ti je odma svetski vrhGrin
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,631,717 posete www.srbijalov.com