Lovne karte, izgled i važenje
|
charuga |
Objavljen 02.05.2011. 13:40
|

Veteran

Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
mihailo kaže:
Lu ne bi trebalo da zadržava lovne karte lovaca bez obzira na članarinu,lovna karta se plaća ministarstvu i ako ih je ono dostavilo LU treba da ih podeli članovima a članarinu treba da rešava na drugi način,ucena je nedozvoljena radnja.
u pravu si..
ja zovem u petak da vidim da li su stigle i pitam za komsiju jel moze i on da podigne,kazu ne moze dao je samo prvu ratu..
..............
|
|
|
|
kriva cevka |
Objavljen 21.05.2011. 16:35
|

Član

Upisa: 155
Pristupio: 26.05.2010. 16:16
|
interesuje me da li je moguce dobiti lovnu kartu a ne platiti clanarinu ni u jednom lovackom udruzenju.moj otac je do pre par godina bio clan lu ali je otisao u inistranstvo,placao je mirovninu do prosle godine kada su mi rekli da mirovnina vise ne moze da se placa.interesuje me da li moze da se plati lovna karta a kad on zeli da ide u lov plati ulaz u lovisste?cuo sam da moze ali nisamn siguran.ako neko zna neka mi obijasni proceduru dobijanja takve lovne karte
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 21.05.2011. 18:46
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Lovac moze sam da trebuje lovnu kartu uz prilozen dokaz postojanja uslova za dobijanje iste!Polozen lovacki ispit!!!!Karta se moze direktno trebovati ili preko nekog javnog preduzeca ili preko udruzenja!!!!
Lovne agencije takodje mogu da trebuju lovne karte!Placas ako zelis samo komercijalni lov i u svom udruzenju ako dozvole i ako ga ima !
To je proverena informacija!!!!
|
|
|
|
predragripce |
Objavljen 22.05.2011. 10:04
|

Mlađi član

Upisa: 21
Pristupio: 30.08.2010. 10:12
|
Da li će nekad u ovoj našoj Srbiji neko da odgovara za nerad ,na vreme sam uplatio kompletnu članarinu ,priložio sve dodatne papire ,bio strpljiv čekao i dočekao da jutros moram mesto kafe da pijem bensedin,Gospoda ili gospodin Ivica koji radi kao upravnik u LU Srna Majdanpek da budem precizan je prosto zaboravio da pošalje za mene da mi se izda kartica i ja ne mogu da sledeće nedelje idem na otvaranje lova .Što bi se naški reklo ispušio sam ga ,zbog tudjeg nerada.Pa sad pitam neznam ni kome da se obratim sa pitanjem ,mislim da će da mi bude lakše ako muku podelim sa drugarima ,da li je bolje da budeš pošten ispunjavaš sve obaveze prema državi i njenim institucijama i čekaš da prodješ kao sad ja ili treba lepo da stisnem petlju kao pojedini pa preko nedelje uzmem pušku krišom u šumu pa kako bude .Ljudi sramota je šta nam rade kao da smo mi krpe da gospoda brišu noge o nas .Ja toliko ,volim lov ali ću biti prinudjen da se batalim zbog ovakvih koji nam vode lov. |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 22.05.2011. 10:43
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
pa ako je napravio propust neka odgovara za to,predlažem da podneseš prijavu upravnom odboru,jer verovatno je taj upravnik plaćeno lice i to je propust koji može da nanese štetu LU jer ako ih tužiš može da ih košta
|
|
|
|
predragripce |
Objavljen 22.05.2011. 11:52
|

Mlađi član

Upisa: 21
Pristupio: 30.08.2010. 10:12
|
Ništa od toga ,upravni odbor ima mogućnost da ga kazni 10 posto na platu i šta ja imam od toga ,da ih tužim privatno još gore kako su ažurni naši sudovi za 15 godina ne bi završio sudski spor .Nadam se samo da gospoda iz LS Srbije i Mimistarstva čitaju nešto od ovoga što se radi ovde ,naročito po malim mestima.Sa blizu 30 godina radnog staža u policiji ganjao sam lovokradice i ribokradice kad god sam imao prilike a sad javno kažem svima da vidim da neko ispred mene ubije jelena u zlatnoj medalji ima da prodjem kraj njega i neću prstom da mrdnem,neću da vidim uopše. .Ne interesuje me uopšte i ako znam da ne prijavljivanje KD je isto KD i ovakvo ponašanje onih koji treba da misle o nama lovcima može da se podvede pod kriminal.
|
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 29.11.2011. 18:59
|

Veteran

Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
Evo kako je izgledala lovačke članske karte pre 35 godina
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. 
|
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 29.11.2011. 19:01
|

Veteran

|
unutrašnje strane članske karte
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 29.11.2011. 21:27
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Baš lepa ova članska karta. A najviše mi se sviđa onaj popis nezaštićene divljači, a na kom su i psi i mačke lutalice. To su bila prava vremena kada se sa štetočinama u lovištu postupalo po kratkom postupku. A ne ko sada zeleni izvrnuli zakone pa ih tetošimo i držimo ko malo vode na dlanu, a oni napadaju i na divljač i na ljude.
|
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 29.11.2011. 21:37
|

Član

Upisa: 173
Pristupio: 29.12.2010. 17:54
|
Lovna karta je odlicna, a pre svega mi se svidja kalendar lovostaja! |
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 01.12.2011. 22:26
|

Veteran

|
Na zadnjoj strani je kodeks ponašanja lovca koji bi mnogi trebalo da pročitaju i upamte
|
|
|
|
DESPERADOS |
Objavljen 02.12.2011. 08:01
|

Lovčina

Upisa: 1032
Pristupio: 25.11.2010. 20:19
|
Bilo nekada , sve se znalo i postovalo , ovo danas divlji zapad ...
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
7x64 KRALJ ..  .. 308W CAR.. 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 02.12.2011. 17:51
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Pa mi smo sami ovo hteli. Zapad, demokratija, sloboda govora.... i ostala preseravanja. Nije to bre za nas. Za nas je Milicija i pendrek preko leđa. Nemamo mi kulture za demokratiju. A i ruku na srce bilo nam je bolje u socijalizmu, nego sada u kapitalizmu. Osim lopovima (tajkunima) koji su se obogatili preko noći.
Momci
, ili i 
Admin Tim!
|
|
|
|
DESPERADOS |
Objavljen 02.12.2011. 18:06
|

Lovčina

Upisa: 1032
Pristupio: 25.11.2010. 20:19
|
Nesto neznam kakve ce lovne karte biti sledece godine , dali ostaju kao ove sada ili ce opet nesto novo i skuplje ??
Posebno sto se sada povela velika kampanja cepanja drustva , koliko cujem skoro svako trece LU se cepa na manje .
Zivi bili pa videli i lovili .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
7x64 KRALJ ..  .. 308W CAR.. 
|
|
|
|
Bune |
Objavljen 05.12.2011. 08:45
|

Član

Upisa: 79
Pristupio: 20.05.2011. 20:11
|
Kolege lovci, interesuje me nov izgled CLANSKIH karti. Kum Shejtan i ja smo bili u lovu na divlje svinje u Vojvodini, posto imamo clanske karte kao knjizice hteli da nam naplate komercijalu. Tad smo prvi put videli nove clanske, izgledaju kao platne kartice. Da li je to samo u Vojvodini, ili smo duzni da svi imamo nove? Hvala, pozdrav.
Sagradicu salas na bregu, da gledam jarebice dok se legu!
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 05.12.2011. 12:49
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
... a to je naša NOVA vojvođanska članska karta 
"ČLANSKA KARTA LSV"
... ta može bit da će i nove lične i pasoše da nam dadu pa ćemo u svet ko njini normalni svet ... nek ide u očin
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
Lala |
Objavljen 05.12.2011. 13:02
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Nove članske karte koje je izdao LSV, u svom zaglavlju imaju prvo napisano 'Lovački savez Srbije', pa onda krupnijim slovima ispod toga 'Lovački savez Vojvodine.
Pisali smo već o tome ranije, a ima i slika nove članske karte negde na forumu.
Ne bih ja pravio neke paralele izmedju članskih karata jednog udruženja gradjana (lovačkog saveza), i zvaničnih ličnih dokumenata koje izdaju državni organi.
Da ne bi smo opet ulazili u domen politike, manite se gluposti.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 05.12.2011. 13:30
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
paralelu prave oni sami sa "komercijalom" i razdvajanjem svih onih koji nemaju od onih koji imaju te članske!
Mi koji imamo i jednu i drugu možemo da lovimo i tam' i vam' a ko nema može ako plati!?!?!
Išao sam u goste u "Srbiju" i lovio bez problema a kad sam pozvao te moje domaćine kod mene u "Vojvodinu" u goste problemi su nastali zbog ČLANSKE, baš kao što su imali she i Bune!!!! Posle moje rasprave, lovili su ali u strahu kao i ja sam što sam bio taj dan!! "Ti kod nas dođi kad poželiš ali mi kod Vas više nećemo doći- hvala tebi a svaka čast njima!!!" i tako da ...tU.a
politiku ne volim a još manje to što je ušla u sve pore društva pa i duboko u lovstvo!!!, i manu ću se gluposti mada bi moglo nešto i povodom svega ovoga da se kaže jer ima veze ...
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 05.12.2011. 14:35
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Koliko ja znam za učešće u lovu i upisivanje na *belu*dozvolu potrebno je da imate godišnju lovnu kartu,oružni list,ličnu kartu i potrebne papire za psa ukoliko ga vodite u lov,od sledeće godine će se moći kupovati drugačije lovna karta,a ove godine još se godišnje kupuju preko matičnih LU,
Ti koji su hteli tako da naplate redovan lov kao komercijalu su nestručni a svojim gestom su nesvesno poremetili drugarski odnos izmedju domaćina i gosta i doveli ljude u neprijatnu situaciju.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 05.12.2011. 15:20
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Razumem C.A. da je ozlojedjen tim postupkom, i ja bih bio besan još kako.
Problem nastaje oko članskog popusta na odstrel divljači za goste, ako ja dobro razumem, dakle, da li neko ko nije član LU domaćina, treba da plati odstrel ili ne.
O tome imamo i temu na forumu 'Gostinski lov'. Prema tome, mislim da je tu suština problema plaćanje odstrela, a da su svi drugi aspekti samo nepotrebna maska (eventualna autonomaška ili neka druga politika).
Znam vrlo dobro, za mnogo primera, gde su lovci iz centralne Srbije bez problema lovili u gostima u vojvodjanskim LU, pod istim uslovima kao i vojvodjanski lovci; tako i treba da bude.
Mada, ne zaboravite, da sam ja još kako šištao na razlike o uslovima pod kojim love vojvodjanski lovci, u odnosu na lovce iz centralne Srbije - još tada sam pitao da li je LSV deo LSS, i kako mogu u istom savezu da postoje tolike razlike za članove (visina članarine, osiguranje, itd.). Izgleda da onda (pre 7-8 meseci ili više) mnogima na forumu nije to bilo bitno, i nije ih zanimalo. Sada se u praksi pokazuje da nekim ljudima na terenu možda nije baš najjasnije, da smo svi lovci članovi nekog LU, u krajnjoj liniji članovi LSS! I da za sve nas treba da važe isti uslovi.
Problem treba da reše savezi, i da se povodom ovoga jasno izjasne, jer mislim da su ovakve pojave posledica njihovog nedefinisanog odnosa na relaciji LSS-LSV-LSCS. I treba da se izjasne što pre! Mada, mislim da je 'crv' već proradio.
Ne dao Bog, da nas, ili da se, počnemo deliti po mestu prebivališta, ili po mestu članstva u LU, a u istoj državi!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|