Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Engleski Poenter

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Engleski Poenter
nenad_franc

Hunter for ever kaže:
Citam i gledam slike poentera i mislim jel se njima sece rep?

neko sece,a neko ne! mom nije odsecen!

milols_lovac_ostrovac
 poz druze,ja do sada nigde nisam ni video ni cuo, da se engleskom poenteru sece rep,jer njegovim stilom rada mahanje repom nije dozvoljeno ni genetski predodredjeno,tako da su povrede minimalne,sto nije slucaj sa na primer NKD pticarom ciji je rep skoro stalno razmahan pa su povrede veoma ceste,zbog cega mu rep mora biti skracen..!!

Hunter forever
 Kakvi su poenteri u lovu na zeca? Da li dobro rade u sumskim predelima i predelima obraslim visokom travom???Iznenadjen

nenad_franc
 ja sam vidjao neke slike gde su poenterima poseceni repovi! mada ja to nikad ne bi uradio!

milols_lovac_ostrovac

Hunter for ever kaže:
Kakvi su poenteri u lovu na zeca? Da li dobro rade u sumskim predelima i predelima obraslim visokom travom???Iznenadjen

Kolega uz dobar trening nema psa koji ne vredi,isto je tako i sa poenterima s time sto jos jedan plus ima a to je perfektan nos,meni licno moj poenter markira zeca bez greske i aportira,a lovim u pored dunava tako da je vegetacija jaka skoro do decembra meseca,i do sada nisam imao pproblem sto se tice trave,jedina mana ove rase sto nemoze da radi po niskim temperaturama u lovu na patke i guske,mada po meni tada dolaze u obzir samo labradori i nod za taj lov.pozz!!

Hunter forever
 Hvala kolege na odgovorima.Mnogi kazu da poenter(pienter) nece da ulazi u vrzine pa sam zbog toga pitao. Za nos znam da ima nenadmasiv. Moj drug ima poentera ali nisam imao priliku da vidim kako radi. Na snimcima se vidi da imaju marku boli glava. Smile
marka Engleski poenter marka

nenad_franc

Hunter for ever kaže:
Hvala kolege na odgovorima.Mnogi kazu da poenter(pienter) nece da ulazi u vrzine pa sam zbog toga pitao. Za nos znam da ima nenadmasiv. Moj drug ima poentera ali nisam imao priliku da vidim kako radi. Na snimcima se vidi da imaju marku boli glava. Smile

zavisi kako ga naucis! ako ga od malena ucis da ide po pokosenim livadama,onda sigurno nece da ide po vrzinama!

Hunter forever
 Ako ga nekad budem imao po pokosenim livadama nece ici sigurno.Zecevi su uglavnom kod vrzina tako da ce morati ako budem imao,obozavam da vidim zeca. Moja bretonka ulazi u vrzinu kao luda,navikla na takav teren,da neskrecem sad sa teme ipak su ovde poenteri..

Jel si ti nabavio poentra?Smeko

nenad_franc

Hunter for ever kaže:
Ako ga nekad budem imao po pokosenim livadama nece ici sigurno.Zecevi su uglavnom kod vrzina tako da ce morati ako budem imao,obozavam da vidim zeca. Moja bretonka ulazi u vrzinu kao luda,navikla na takav teren,da neskrecem sad sa teme ipak su ovde poenteri..

Jel si ti nabavio poentra?Smeko

imam poenterce od 6 meseci i nesto,i da ti kazem da trenutno nije bas odusevljen kada ga vodim gustisima! ali se oslobadja,u pocetku nije hteo da ide uopste,kasnije je poceo ali samo je isao po mene,dok je sad vec poceo da ide ispred mene! tako da samo rad,i ako treba i pucace umesto tebe ako ga naucis Grin

Hunter forever
 Takva ti je stvar i sa bretoncima dok ne porastu samo idu za tobom da im ti krcis prostor. Smeko

milols_lovac_ostrovac
 Sto se tice bretona ja ga imam vec osam godina i ovo mi je treci pas dosad,nisam video zahvalnije kerove za lov cak sam i plovke lovio sa njima na preletu u januaru,bez problema idu u zaledjenui vodu,sto sa poenterom nije slucaj,a za vrzine su carevi retko koji pas ce uci tamo,jer zahvaljujuci niskom rastu prolaze svuda.Poenteru to nije pogodan teren za rad,i retko ce uci tamo ako nema nicega,ali kada ga povuce mitis divljaci proci ce i kroz vatru ako treba,sve u svemu sustina je da psa treba prilagoditi sebi,lovu i konfiguraciji svog lovista.

Hunter forever
 Da,ker ce sigurno uci tamo gde ga miris divljaci vuce.Breton ulazi i u najgusce sto se tice mog ali tu mu pomaze i njegova mala velecina. Necemo na ovoj temi o bretoncima.B)

milols_lovac_ostrovac
 Slazem se ,ovo je tema o poenteru..

nenad_franc
 danas je pala i prva marka mog stenca! do duse na coveka,al nema veze,marka je marka Smeko isao sam sa drugom da obidjem teren i ujedno prosetam kera,i sada sam se ja odvojio sa njim jedno stotinak metara,i krenem prema drugu i kad odjednom on zakuca marku,ja gledam nema nista,na livadi smo ono ja vidim on u druga gleda,ja pridjem iza njega on krene par metara i opet marka i tako dok nismo prisli Grin ali zato kasnije,da ste mu samo videli reakciju kada je poletelo jato jarebica Pas

Hunter forever
 Cestitam na prvoj marci.B)

aca
 i ja takodje

Sladjan Ucitelj
 Svaki izlazak u lov, kad je temperatura u minusu, moj poenter se vrati hramajuci. Najcesce povredi zadnju desnu nogu. Poslednje nedelje, 19.12. nije mogao ni da se osloni na tu nogu i zato nismo ni on ni ja isli u lov. Ima li neko slicna iskustva i kako se to resava?
P.S. nema nikakvih okom vidljivih ostecenja na nogama.

Hunter forever
 Da nije mozda od leda ako je ima negde da pas povredi sapu ili da mu sapa promrzne. Nzm ja sam prvo na to pomislio

nenad_franc

Sladjan Ucitelj kaže:
Svaki izlazak u lov, kad je temperatura u minusu, moj poenter se vrati hramajuci. Najcesce povredi zadnju desnu nogu. Poslednje nedelje, 19.12. nije mogao ni da se osloni na tu nogu i zato nismo ni on ni ja isli u lov. Ima li neko slicna iskustva i kako se to resava?
P.S. nema nikakvih okom vidljivih ostecenja na nogama.

pretpostavljam da je to od hladnoce,jer su poenteri osetljiviji,i kada je hladno,pogotovo kada je sneg stradaju im noge! ja sam cuo da je dobro da im se namaze tovatna mast na nogama i onda im nije hladno!

Hunter forever
 Franc prvo sto je meni palo na pamet to je da im noge promrznu jer su veoma osetljivi na zimu.Prosle godine se to dogodilo i mom bretoncu proslo je samo od sebe nista nisam preduzimao samo mu je bila promrzla sapa posle dan sve ok.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Engleski seter KINOLOGIJA 1168 13.09.2017. 21:05
Engleski špringer španijel KINOLOGIJA 160 17.02.2016. 21:12
Pudl poenter KINOLOGIJA 8 15.01.2013. 22:44
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,464,903 posete www.srbijalov.com