Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane
Lala
 Slava kad hoće ozbiljno, onda je to ozbiljno. E takav je bio i kad diskutuje na skupštini saveza.
Za Mošu, šta da kažem?
NJih dvojica ako ne srede situaciju u svom lovištu i LU, ja onda ne znam ko bi mogao!
Slavo, a gde je pločica, sunce ti garavo?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Ovo je snimano pre izrade plocica!!napravili su gresku oko povsine lovista u Starom Selu i ona je 3.500h dok je kompletno loviste sa jos dve sekcije 10.000h!Ispalo je po onom snimku da Staro selo gazduje lovistem a ja sam rekao da je gazdovanje u nadleznosti Velike Plane i Pomoravlja!!!Nema veze ko zeli da dobije ceo snimak neka ga zatrazi da neispadne da sam nesto rekao na stetu druge strane!!

slavaplana
 Danas je u moje udruzenje dosla ispektorka za radi radne odnose po prijavi LOVOCUVARA MOSE!!!

Na kratko sam je video u lovackom domu i nemam informaciju kako se ispekciski nazor zavrsio!!!

Verovatno ce pismenim putem da izvesti i lovocuvara i udruzenje!!!

lisac
 Ne predajte se Slavo!!!Samo napred!
Vladan

Indjijanac
 Na licu mesta trebalo je da budu prijava,radna knjižica,ugovor o radu,primerak sa potpisom prijema prijave,rešenja o godišnjem odmoru...takodje je predmet i dokazi o izmirenim obavezama i isplaćenim neto zaradama sa obračunima,verovatno bi trebalo upoznati inspektora i sa novim pravilnikom o lovočuvarskoj službi koji je stupio na snagu i precizno je navedeno šta sve treba da se obezbedi lovočuvaru....to je no redovno,a ako je pomenut i mobing ili nešto slično onda idu i izjave...Novine
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala
 Na jučerašnjoj svečanoj dodeli licenci za lovočuvare i upravnike lovišta, koja je održana u Futogu, predsednik Lovačke komore prof. Milutin Djordjević je, u prisustvu visokih zvanica (državni sekretar Min. PTŠV, nadležni iz Uprave za šume, nadležni iz Pokr. sekretarijata za PŠV, lovni radnici) pomenuo kao primer lošeg odnosa prema lovočuvarima i ovo vezano za Mošu, iz V.Plane (doduše, nje pominjao imena), i pomenuo da Komora treba da štiti sve časne lovne radnike (ako nisam dobro citirao, neka mi se ne zameri - kontekst je takav).
Eto, Moša dobio podršku sa najvišeg mesta strukovne organizacije - Lovačke komore.
Valjda će se sada osvetoljubivost nekih ljudi u V.Plani prema Moši smanjiti i nestati. Ionako se kanda ne piše dobro nekima po V.Plani... Bolje da prikoče, mada je ionako već kasno, ali da se ne zaglibljuju još dublje.

slavaplana
 Bice veselo!!!Niko neshvata ozbiljno situaciju u kojoj je nase udruzenje i pojedinci koji ga vode i koji su ga vodili???

Aca Velika Plana
 Jutros krenuh na posao i svratim na trafiku da kupim novine Zov kad ima sta da vidim u njima,drug Mosa na zavidnoj situaciji u svom udruzenju... pa bre Slavo jos niste resili to,izgleda da ako vam udare pasku iz uprave za lovnu inspekciju nece biti lova koliko se ja razumem kazne su rigorozne,bas ste daleko otisli. Nervozan

slavaplana
 Nadlezni treba da kazu polednju rec!!!!

Podneo sam prijave 27.06. Opstinskom sudu Smederevo i rado cu svedociti o svim saznanjima na koja sam ukazivao 2 godine!!!

U Velikoj Plani ce pojedinci morati da shvate da udruzenje nije njihova privatna firma koju vode treci ljudi dok aktuelni predsednik Djordje Donic nema vreme ni za sebe a hoce da bude predsednik!!!

Ogovornost postoji i kad vise ne budu predsednici sto ce se tek utvrdjivati i za Misu Pancica bivseg predsednika udruzenja!!!

Neka dela ne zastarevaju tako brzo!!!!

ZLOUPOTREBA SLUZBENOG POLOZAJA TAKODJE!!!

slavaplana
 Veceras je U.O.u Plani u FUL sastavu sa jedno dvadesetak posmatraca iz Plane!!Vracajuci se od advokata zbog danasnjeg dopisa predsednika DONICA koji me pismeno obavestava da nisam na spisku lovaca i clana statuta 57!!

Izgleda su me iskljucili bez odluke U.O. i Skupstine po scenariju POPOVICA iz LSS i odluke da iskljucuje udruzenja iz LSS!Virus se siri dalje!!!!Donic i Popovic se podrzavaju medjusobno i daju podrsku jedan drugome!!!!

06.06. U.O. donosi odluku da mi clanstvo miruje a Djordje Donic 11.07. donosi odluku da me nema na spisku lovaca ?????

Drugi deo dopisa je smesan i sutra cu ga skenirati i javno objaviti da se smejemo svi zajedno!!!
Ponovo je Ljubisa Aleksic v.d. sekretar i clan U.O. prevazisao sebe u pisanju dopisa!!!Jaooo
Kako cujem dolazipred.nadzornog odbora,Knjigovodja i pored redovnih aktivnosti usvajace se i neki pravilnici ???Ne znam koji ali ce se usvajati!!!

elko
 I treba da se udruže pošteni sa poštenima, lovci sa lovcima i bitange sa bitangama.
To što se dešava u LU Pomoravlje e to je slika i prilika lovstva u Srbiji, slika LSS i rezultat rada i politike koju vode pojedinci kojima nije mesto u lovstvu.
Nema isključenja iz LU, Saveza, bez ODLUKE NADLEŽNOG ORGANA.
Pravno nije valjana nijedna odluka koja u sebi ne sadrži: dispožitiv, obrazloženje i konačno ono najvažnije - POUKU O PRAVNOM LEKU.
Na pouci o pravnom leku stoje svi stubovi pozitivnog prava, celokupno zakonodavstvo, po tome se razlikujemo od prekih sudova,vanrednih situacija,time se zaštićujemo od volje pojedinaca i interesnih grupa.Dvostepenost, trostepenost i vanredni pravni lekovi predstavljaju zaštitu od bahatosti i ličnih obračuna.
Gde nema odluke koja sadrži pravnu pouku, pravo žalbe višoj instanci tu nema odluke.Takva odluka ne proizvodi nikakvo pravno dejstvo.
Lovstvo Srbije je sito tih donića, popovića, škobića.
Sito je samovolje, lovokradica koji se kriju ispod plašta pojedinih rukovodstava u LU.
Tim i takvima i ne odgovara novi Zakon ne zbog lovaca već zbog njih samih.Da su razmišljali o lovcima njihovo učešće u donošenju zakona i propisa bi bilo sasvim drugačije.
Zna se kome ti donići, svračići,drpići trebaju.Meni ne trebaju kao niti jednom pravom lovcu.
Podsećam da će LU protiv kojih se vode postupci zbog kršenja Zakona i propisa, kod kojih je Lovna inspekcija čest gost, koji se bave time čime se bavi deo rukovodstva LU Pomoravlje ( prema pisanju Predatora veoma teško ili nikako dobiti lovište na gazdovanje po novom Zakonu o divljači i lovstvu.Na gubitku neće biti samo oni koji su aminovali nezakonito ponašanje i zloupotrebe već nažalost i velika većina koja se nije oglasila protiv takvog ponašanja - koja je ćutala.
Šta treba da se desi da se ta velika većina probudi iz takve obamrlosti.
Zar nam nije dosta takvog ponašanja.
Naše dike od lovstva ne silaze sa novinskih stupaca.
Čita li neko Predator .
Ima li neko komentar kojim bi se ti napisi negirali.
Ogrezli smo u drpićima,donićima i sličnima a hoćemo bolje sutra.Nije nama drugi kriv krivi smo sami.Zna se kako se u Srbiji silazi sa vlasti, konja i ....
Bog je gore a dole su nam oni od kojih mi pravimo - oprosti Bože, male bogove a oni same gnjide.

slavaplana
 Od jutros tri lovna Republicka ispektora kontrolisu rad L.U.Pomoravlje Plana kao sto je KAURIN i najavio u ZOVU!!!!
Epilog ce se znati popodne kako je kontrola prosla i da li ima nezakonitih radnji u poslovanju udruzenja na osnovu zakona i pravilnika!!!

slavaplana
 Evo i prvih nezvanicnih podataka o kontrolitri lovna Republicka ispektora u Plani od 17.07.

kako cujem UPRAVNIK LOVISTA ZIVORAD PAVLOVIC vise ne moze da bude upravnik jer nema skolu za to radno mesto i udruzenje ima rok od tri dana da nadje drugog coveka koji ispunjava uslov za to radno mesto!!!

Prilikom kontrole ispektori su konstatovali da se pecat starog udruzenja i dalje koristi i ako se nov statut primenjuje od 21.07.2011god u kome stoji i izmena pecata i naziva udruzenja ali to niko nije odradio do kontrole pa su na brzinu u roku od sat vremena NAPRAVILI NOV PECAT koji je u saglasnosti sa statutom.

Misle nema veze godinu dana kasnimo i lupamo stari pecat firme koja je promenjena i bas nas briga!!

Lovocuvaru moraju da obezbede svu potrebnu opremu kako pravilnik to propisuje(Letnja garderoba)

ITD.....

Ostalo ce mo znati kad bude zvanican zapisnik zavrsen i dostavljen !!

Ne sednici U.O.od 16.07. donet je pravilnik koji se odnosi na statut i clan 57 koji govori ko su sve clanovi udruzenja i kako se definise njihovo clanstvou samom udruzenju(Aktivni,Pasivni,oslobadjajuci,pocasnii dvojni ...)NE DAJ BOZE NIKOME DA VIDI OVAJ PRAVILNIK!!!!

Kad ga budem objavio bice vam jasno !!Onaj ko ga je pisao treba dobro da se zapita sta je i zastoje hteo da kaze a tek oni sto su ga doneli jednoglasno na U.O.pored SKUPSTINE koja je najvisi organ u udruzenju neka razmisljaju!!!Confused

slavaplana
 Kako cujem jutros je lovocuvar Aleksandar Nikolic dobio poziv da dodje u OUP Velika Plana i da da izjavu povodom prijave Republickog kovnog ispektora Miomira Djuica oko nezakonitog lova od 04.03.2012god u Velikoj Plani!!!!

Sremac75
 Jel mu neko rekao da drži gaće?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Aca Velika Plana
 Pre ce oni da drze gace nego Mosa! ROFL Dragoljupe Salu na stranu Slavo ja sam cuo da od toga nema nista i da kazne nece biti sem toga da ce udruzenje da ispravi pojedine greske i nastavi dalje. niko nije lud i blesav da tera inat sa 200 lovaca iz udruzenja! Nervozan

nidzamotocross
 i50.tinypic.com/ejhcuq.jpg
Text iz PREDATORA.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Lala

Aca Velika Plana kaže:
Salu na stranu Slavo ja sam cuo da od toga nema nista i da kazne nece biti sem toga da ce udruzenje da ispravi pojedine greske i nastavi dalje. niko nije lud i blesav da tera inat sa 200 lovaca iz udruzenja! Nervozan

Dakle, ako se u kontroli zapisnički ustanove propusti i prekršaji zakona, onda nije moguće izbeći kažnjavanje po zakonu - ako bi neko od inspektora propustio da pokrene postupak, napravio bi povredu zakona, i reskirao bi da možda bude on lično kažnjen, pa čak i otpušten iz službe. Treba razumeti da se ovde radi o prijavi po službenoj dužnosti, a ne o rutinskoj kontroli.
Inat sa lovcima teraju oni koji ne rade po propisima, a ne oni koji ukazuju na greške, i ne oni koji po zakonu moraju da pokreću postupke i izriču kazne. O kakvom inatu pričaš, crni Aco?!? Totalno naopačke si postavio stvari.
Lovci bi prvo trebali da priupitaju svoje rukovodstvo šta je to radilo, kad je do ovoga došlo!
Tim pre moraju nadležni da reaguju, jer se u medijima i u stručnim krugovima digla poprilična prašina oko ovog slučaja, tako da bi svaki pokušaj zataškavanja eventualnih brljotina bio samo kontraproduktivan.

Gedza66

Aca Velika Plana kaže:
Salu na stranu Slavo ja sam cuo da od toga nema nista i da kazne nece biti sem toga da ce udruzenje da ispravi pojedine greske i nastavi dalje. niko nije lud i blesav da tera inat sa 200 lovaca iz udruzenja! Nervozan

Aco, nešto slično se desilo i u Vranju ove godine (grupni lov u vreme one zabrane lova ili lovostaja). Takvo ponašanje je kvalifikovano kao privredni prestup. Nakon sudskog postupka čini mi se da su Vranjanci kažnjeni minimalnom kaznom od 1.500.000 dinara a čini mi se da je predsednik udruženja Dodić, takođe kažnjen značajnom novčanom kaznom. Ako imaš neki kontakt u Vranju možeš proveriti ili ako na ovom forumu ima Vranjanaca, mogli bi da nas upoznaju sa tim dešavanjima, u cilju očigledno potrebne edukacije.

Ako u Velikoj Plani važe neki drugi zakoni ili ne važe pozitivni zakoni RS, onda ima mesta tvom optimizmu.

U svakom slučaju, ovaj forum će sigurno trajati do završetka tog postupka u Plani i biće vremena za komentare.kompjuter
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Indjijanac
 sve dok svest lovaca ide teorijom"jel veruješ meni ili svojim očima"dešavaće se ovakve stvari koje su apsolutno van zakona,ali lokalni lovački autoriteti kažu da su oni u pravu i tačka.
sneg
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,754,675 posete www.srbijalov.com