Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Skidajuće i fiksne montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Skidajuće i fiksne montaže
sheytan
 Najbolje konjflet sve odneti u radnji, proverivshi prethodno imaju li srednje i niske prstence... Ako ne mognu niski, uznesh srednje, i dingospo! Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Brka bez brkova
 223,imas na 11strani sliku mog karabina pa vidi kako to izgleda sa medium prstenovima,napominjem da na 30-06 nije moglo ni milimetar nize,zbog rucice zatvaraca.

velja

Podunavac kaže:
Napokon uspelo. Evo postavljam još jednu verziju.
ovo resenje za mauser m98, HANDSPANUNNG.je extra stvar
8x57jsStari

Kile_
 Odobreno
Samo 300 i 4x4

Kile_
 Koliko jako treba stegnuti srafove na montazi prilikom montiranja.srafove na prstenovima oko tubusa i ove dole na bazi? koliko krvnicki treba stegnuti?
I da li ih zalivate nekim lepkom oko glave ili na navoj? i koji lepak? FALA VI
Samo 300 i 4x4

MMilos
 Ne treba previše jako stezati, prstima vučeš one inbuse što idu uz montažu koliko možeš i to je dovoljno. Ako počupaš navoje u koje se steže baza, odraće te puškar Smile
Ja sam lepio baze dvokomponentim lepkom, a prstenove nisam, mada neko radi i to.

Kile_
 Hvala milose.

Ima neko na m70 montiranu pikatini sinu duzu od standardne 14cm ..?
Samo 300 i 4x4

celavi
 da li vrede ovi drzaci da se postavlja na picantini sinu za 3006 ima li ko neka iskustva sa ovakvom
i65.tinypic.com/2zibpf5.jpg
IMG]http://i66.tinypic.com/2iag9c5.jpg[/IMG]
i65.tinypic.com/24gooht.jpg

davidovic6
 Ja se iskreno nebih igrao sa AliExpress-om i kineskim drzacima. Sad Nisam imao prilike i moje skromno misljenje je da je mnogo pametnije dati 40 eura i kupiti od RadaHamerles i zavrsiti pricu. Odobreno Jer verujem da ako vec imas Pikatini na svom 3006 da je to isto celicna Radetova sina.

Stefanj
 Treba mi pomoc, koju montazu da stavim na zastavu m98 (Mauser) 8x57, montirao bih Vortex Diamondback 3-9x40. Ja sam mislio Leupold std ili pikatini sinu i prstenove koje pravi rade hamrles? Sta mi vi predlazete?
Bye

stefan092
 Ja sam stavio na m70 u kalibru 6,5x57 Leupoldovu STD. To ti je montaza sa kojom neces da pogresis. E sad ako hoces nesto jos cvrsce onda pikatini sina i prstenovi ali ja ne bih uzeo Hamerles.
Zastava M70 6,5x57, Meopta Meopro 3-9x42
Zastava M70 8x57js, Holosun 403B
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

Aca016

stefan092 kaže:ali ja ne bih uzeo Hamerles.

Zašto?

stefan092
 Pa zbog kvalitera izrade tj preciznosti izrade, tolerancije u odstupanju prilikom obrade su mnogo manje kod nekih skupljih proizvodjaca samim tim lakse i bolje za montiranje i upucavanje nego kod Hamerlesa. I hamerles ce da zavrsi poso ali ako uzimas pikatini sinu to je verovatno jer zelis cvrstinu i stabilnost. Onda bolje nesto skuplje. Ovo nije moje islustvo tako mi je objasnio majstor koj se profesionalno bavi time i koji za godinu dana ispuca 3000 karabinskih metaka na takmicenjima i treninzima. Ja samo prenosim sa ciljem da ti pomognem ne da te prevarim. Smile
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

stojkuki
 Bravo za majstora ....

Pikatini je najmanje osetljiv na tolerancije. Od svih jer je po definiciji naj kruci pogotovo ako je jednodelna montaza. Tu nema mrdanja. Cak sam pristalica aluminijuma u tim verzijama.
Kada se prica o nekim skidajucim opcijama tu ima smisla uzimati nesto skuplje iako moje skorasnje iskustvo sa MAKom govori suprotno. Prizme su se pokrivile posle 10 metaka 9.3x62. Pa su ponovo pravljene od malo kvalitetnijeg celika nego sto je makov!!!!

Sve u svemu hamerles za pikatini? Sto da ne ....

hercegovac
 Hamerles je sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta i siguro je iznad cijene po kojoj se prodaje. Imam iskustvo sa njegovim montazama i dajem sve preporuke za kupovinu istih. Nedavo je vršeno testiranje montaze svenk sistema i nakon 2000 skidanja i vracanja na oruzje nije pokazao promjenu slike pogodaka. Info je iz prve ruke.

Stefanj
 A imaju li radetovi prstenovi za sinu razlicitih visina ili ne....Da li postoji mogucnost da on vrsi postavljanje montaze?
Bye

7x57
 http://www.hamerl...
Na početnoj strani se vidi fotografija prstenova za pik.šinu u tri visine, druga slika sa leve strane.
Draško

velja
 ja sam stavio na zastavin karabin hamerles picatinny sinu i warne maxima prstenove fiksne,optika je nikon monarch 1-4x20....ekstremno cvrsto i stabilno resenje,problem kod zastavinih karabina je taj sto rupe nisu u istoj osi...i tada je jedino resenje da se picatinny sina radi bas namenski za tu pusku.. imao sam srece pa je na mom karabinu sve bilo u najboljem redu jer je radjen 1986g...
8x57jsStari

stefan092
 Veljo, kako ste zadovoljni sa optikom? Nikad nisam gredao kroz takvu optiku, kako se vidi u sumrak, kad je slabija vidljivost?
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

Podunavac
 Stefane to nije optika za lov dočekom u sumrak ili svanuće (loše svetlosne uslove), nego optika za pogonski lov u dobrim svetlosnim uslovima (danju).
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lampe, nosači, montaže OPREMA 677 09.09.2019. 22:08
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,696 posete www.srbijalov.com