Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
DESPERADOS
 Vala Bas ......B)
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

270
 Da se odmah razumemo, nemam ništa protv Zastavinih karabina, koristio sam ih 20 gadina i promenio 7 u raznim kalibrima! U suštini to je prerađena vojna puška a većina razlika je kozmetičke a manje funkcionalne prirode!
Prerađenih sistema M98 ima u svetu po ceni od 100 do 100.000 evra u zavisnosti od toga koliko su dorađeni sa kakvim gravurama duborezima, zlatnim intarzijama, koje drvo za kundake je korišćeno a pre svega koliko je radnih sati u njihovu izradu uloženo!
Tako i Zastava može da uradi kudake od oraha vrhunskog kvaliteta, razne gravure duboreze i zlatne intarzije, a da li će taj karabin dobiti nešto na funkcionalnosti od običnog sreijskog??? Naravno da neće, samo će mu cena biti "svetska"!
Skidam kapu originalnom sistemu M98 na sigurnosti i pouzdanosti, ali ruku na srce ima toliko mana da ga ja lično ne volim! Priče da je "ne prevaziđen" mi deluju pomalo smešno, pa zar neko stvarno misli da posle 120 godina nije moglo biti pronađeno ništa bolje???
Mnogi će reći da je on poslužio kao osnova mnogim svetskim fabrikama za svoje karabine! To je tačno, ali su modifikacije toliko velike da je od originala veoma malo ostalo! za razliku od Zastave kod koje su jedine ne kozmetičke modifikacije kočnica (koja i nije neko naj srećnije rešenje) i obarač (podesivi ili sa šnelerom)!
Reći da je serijski pa i dorađeni Zastavin karabin "svetski vrh" je neozbiljno, to može samo da kaže neko ko nije isprobao serijske, ne dorađene karabine Sako, Tikka, Sauer, Steyr, Watherby....!
Da Zastavini karabini završavaju posao, završavaju! Da su jeftini, jesu! Da prosečnom lovcu bolji i skuplji ne trebaju, i to je tačno! Ali nemojmo ih dizati u nebo!!! Pomenutim a i mnogim drugim karabinima ne mogu prići ni po kvalitetu materijala, ni po konstrukcijskim rešenjima, ni po preciznosti izrade a o ujednačenosti proizvoda neću ni da govorim!
Karabine M707 i M 808 neću ni da pominjem ovom prilikom i smatram ih čistim promašajem!

sheytan
 ^ Bravo 2

Posle ovog posta cenjenog koleze 270(mm? Frown), ne bi trebalo dalje komentarisati Zastavine qrabeene, po meni!

(sem komentara za 707 i 808, za shta nisam siguran, jer nemam dovoljno informacija o njima)
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

DESPERADOS
 Kolega 270 , eto sa ovim tvojim postom si sam sve odgovorio , i sve je tacno sto si napisao .Samo nije isto dati za Merkela nekoliko hiljada evra i nekoliko stotina za zastavu , a kvalitet Mekrela nije deset puta bolji od zastave .
Ja nisam obozavalac zastave niti ih nesto mnogo cenim , vise volim strano oruzije , ali treba biti realan.
Jos jednom potpuno se slazem sa svime sto si napisao i da ne talasamo mnogo nego konstantujemo staro pravilo.

SVAKA ROBA IMA SVOG KUPCA
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

stojkuki
 Da. Apsolutno se slazem. Zastavini karabini nipocemu ne mogu da se porede sa nekim svetskim brendovima. Onog trenutka kada uzmete u ruku osnovi model mauser 03 ili m98 sve shvatite.
Nisu isti matetijali, obrada metala, preciznost izrade, Zavrsni detalji ali brdo drugih sitnica. Nemojmo spominjati pravog mausera.
Mi inace imamo tendenciju da je sve nase najbolje, ali ... nije. Pucao sam iz mausera, sako 85, siga i jos par vrhunskih modela i to je u odnosu na zastavu nebo.
Ok. Zastava je jeftina ali i to je diskutabilno.
X bolt browning je oko 1200, sako oko 1700 ... i t d. Zastava 808 oko 800 evro moneta. A ako das i dobar kundak ... nema razlike. Razlika ne tako velika a kvalitet ...
A sto se tice gravura i dorade. Mi " decaci" volimo oruzije i to je za nas nakit, simbol ljubavi i divljenja prema oruziju. Drzah skoro lovacku pusku i dvokuglaru jednig gospodina iz nemacke. Holland & holland i Johan fanzoj. mila majko lepote. Kosta djavo ali i vredi. I onda gde je tu zastava. Neka naprave i oni nesto vrhunsko i skupo, pa na crtu.
A ona prica dovoljna je i zastava .... ma dovoljan je i kamen ako znas da bacas.

Podunavac
 Ne treba da se toliko ni potcenjuju Zastavini karabini. Većina nas je lovila godinama sa njim i sve što je odstrelila, odstrelila je sa njima. U svakakvim vremenskim uslovima i na svim daljinama (prihvatljivim za lovce). Kada bi Zastava radila karabine u klasi koju ovde navodite za 2000-3000 evra, koliko bi naših lovaca moglo da si priušti karabin? Ne budite neskromni i nezadovoljni. Zastavini karabini sigurno vrede više nego što koštaju. A kome ne valjaju nek si kupi Blaser, Mauser, Sauer, Sako ili neki sličan.Trt Milojka Kad bi mogli da si priuštimo.Siroma
Imao sam 90-ih godina dva karabina Zastava M70 u kalibrima 308 Win. i 30-06 Spr. U ono vreme je moglo preko SVK (Srpska vojska Krajine) i MUP RSK da se kupuje Zastava oružje direktno iz Kragujevca po veoma povoljnim cenama. Imao sam i prepravljene vojničke puške u kalibru 7,9 (8x57 JS), jednu Mauser K98 i dve M48. A imao sam i Voere 7x64. Sve sam ih isprobao i na terenu nisam video nikakve prednosti karabina Voere nad CZ M70 ili prepravljenim vojnim puškama. Čak šta više obično sam i lovio sa jednom prerađenom M48.
Tri prsta 2Kolce

stojkuki
 Svaka cast. Ja licno mislim da u zastavi i ne mogu da naprave nesto klase merkela ili mausera a da cenom bude konkurentno. Hocu reci, predpostavljam da ljudi verovatno i znaju da naprave ali bi ta puska u trazenom kvalitetu bila skuplja od pomenutih a njihova proizvodnja neodrziva i promenljivog kvaliteta. Srbija je to.
A stvarno mislim da npr sako ili jeftinija varijanta tika mnogo idskacu od kvaliteta zastave a po ceni su ipak tu.
I da dam jos jednu primedbu: nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari !!!

DESPERADOS
 Slazem se sa svime osim komentara za cenu , cene nikako nisu tu negde !! M70 je oko 400 eura i sa nekom lepom montazom (QR) i dobrom optikom opet nece dostici cenu stranih puski .
I opet se vracamo na davno izgovorenu stvar iliti misao jeftina je za ono sto daje .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

stojkuki
 Hajde hajde. Skoro sam zvao zadtavi i pitao za 808 koji sam hteo da uzmem i nosim u austriju kod jednog prijatelja na doradu. Traze ljudi skoro 800 eur. Pa mnogo je ...

Podunavac
 Mislim da je još jako rano da se daju neke ocene za LK M808. Ja lično sam ga video samo na stranicama Kalibra i na prošlogodišnjem LORIST-u. Neznam koliko je kolega ovde imalo prilike da ga proba na strelištu, a još manje u lovu. Premda se meni lično baš preterano i ne dopada, tehnički nije loše rešen i ima napretka u odnosu na M70.
A za cene Saka i Tikke se varate. Tika je skupa a Sako preskup za naš standard. U Nemačkoj su cene za Tikka karabine od 900 do 1200 evra za lovačke modele, a za Sako karabine od 1200 do 2000 evra. Što znači da kod nas mogu samo da budu još skuplji. A Zastava M70 ako se ne varam košta 350 evra. Sada će neki reći ima ih polovnih povoljno u oglasima. E nema. I ako se neki pojavi povremeno košta više nego nov. A zastavin karabin polovan u odličnom stanju se može naći uvek za 150-200 evra. Pa toliko košta bolja vazdušna puška.
I ja bi voleo da si mogu priuštiti jedan Sako, Sauer ili Steyr Mannlicher. Ali nažalost ne mogu. Uvek iskrsne nešta preče. Zato planiram da kupim novi ČZ mod. 550 Lux. Ali ako ne uspem ni njega da pazarim onda ću da uzmem polovni CZ M70. I neću se sekirati, jer sam ga već imao i odlično me je služio.
Tri prsta 2Kolce

I Jevtic
 drage kolege nije da branim zastavu nego cu da iznesem neke cinjenice nije bas to sve tako morate da shvatite da je zastava institucija i da svoj program izrade oruzja traje dosta dugo,da bi jedna fabrika mogla da proizvoidi oruzje mora da ima i odgovarajucu dokumentaciju i da stoji iza tog proizvoda to sto je uzela i prekopirala mauzerov sistem to rade i mloge druge fabrike a celik koji koristi mora da ispunjava standarde za izradu oruzja ipak ona stoji iza toga u sustini zastavini karabini imaju veoma malu reklamaciju i to na neke sitnice koje je propustila zavrsna kontrola inace cevi i sanduk su uradjeni sasvim solidno jedina mana zastave je to sto nema jako razvojno odeljenje i sto je ostala samo na mauzer sistemu a nije izbacila i neke novije modele za skuplju klijentelu ali za to je kriv neko drugi a da ti karabini nevaljaju nebi zastava prodala do sada gomilu koja je otisla i za mlogo vece i bogatije fabrike u svetu.Ja ovo napisah pa kom se svidi pozdrav

DakiNS
 Tako je majstore B)a ko ima para za strendzere neka kupuje
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DESPERADOS
 Bas me zainteresovala ova tema i evo dobre uporedbe CZ550 i M70 ..

CZ550 = 800.- eura
M70 = 400.- eura

Kao sto vidimo duplo veca cena , pa ljudi 100 % je skuplja od zastave a nije i toliko bolja . Bolja jeste ali samo za finis i jos po neke sitnice ali ne vise od 30 % , a gde su onih 70 % ...??
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Hunter forever
 Gledao sam dosta slika od tikka karabina i mogu reci da su mi se veoma dopali na izgled,kazem na slikama jer nisam imao priliku uzivo da ih vidim. Naravno voleo bih da i neka tikka bude moj prvi karabin ali nemogu ja sada znati da li cu imati tada dovoljno novca za tako nesto,zato ako nista drugo zastavu cu imati sigurno. POzdrav

I Jevtic

DESPERADOS kaže:

CZ550 = 800.- eura
M70 = 400.- eura

Kao sto vidimo duplo veca cena , pa ljudi 100 % je skuplja od zastave a nije i toliko bolja . Bolja jeste ali samo za finis i jos po neke sitnice ali ne vise od 30 % , a gde su onih 70 % ...??

pa da pogledamo slike cz550 za te pare bi trebali da bude malo bolji
i56.tinypic.com/2lnttee.jpg

Podunavac

DESPERADOS kaže:

CZ550 = 800.- eura
M70 = 400.- eura

Kolega kod mene je druga situacija. Zastava M70 me izađe 5500 kn (733 evra) za keš, a ČZ 550 Lux 6300 kn (840 Evra) za keš. Baš i nije neka razlika.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Auuu , pa to je velika razlika , pa kod tebe je skuplje nego u USA !!!
Nesto tu nije u redu da nije opet nesto po nacionalnoj osnovi ?
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

I Jevtic
 ako malo bolje pogledas kolega podunavac ni na ovom karabinu cz550 nije neka zavrsna obrada pozdrav

Cvele
 DESPERADOS, sad na sajmu je cena M70-ice 17.500,00rsd, a ne 40.000,00 Shock
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

DESPERADOS
 Ne bih se bas kladio u to , ali ako jeste ja uzimam jednu sigurno , nosim dozvolu za nabavku samnom.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,366 posete www.srbijalov.com