|
Nemački kratkodlaki
|
| Nikola Vukovic Plandiste NKD |
Objavljen 02.07.2011. 12:01
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 26.06.2011. 13:53
|
Uh to sigurno, taman mi stize za prepelice neki misterlender mladi na dresuru, i onda sta god da ostane zivo ide kod mene u kaveze za trening...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 02.07.2011. 23:05
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Zemo sve čestitke na prinovama!!! Nadam se da će ta kombinacija zadovoljiti tvoje želje!! B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Boban |
Objavljen 03.07.2011. 13:35
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Lalo,pas lepo radi sada je i teze za marku jer je trava velika i miris se slabo siri u daljinu.
Nikola neka je sa srecom prinova stenaca,nema veze sto su samo 3 stenca,i meni je kuja ostenila 4 i sva 4 su zenke .
Dosta drugara mi se javilo i kod njih su stenci u manjem broju i vecina su u jednom polu.
Iskreno najvise volim kada mi kuja osteni od 3-5 stenaca.
|
| |
|
|
| huntinggirl1 |
Objavljen 03.07.2011. 14:43
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
za ove uslove tipičan rad, toplo, pas mlad, neiskusan, pa to je Lalo sasvim normalno,
ne brinite se za psa, radiće kao singer...
|
| |
|
|
Objavljen 03.07.2011. 17:49
|

Stari član

|
Ostadose samo 2 jer jedan nije jeo od pocetka jednostavno nije imao reflex za sisanje, ali ova 2 su ko loptice...
A evo i ponosnog oca juce posle treninga...

Pozdrav
|
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 03.07.2011. 21:35
|

Stari član

Upisa: 287
Pristupio: 04.02.2011. 22:39
|
Evo mog odgoja 
 |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 03.07.2011. 21:57
|

Lovčina

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kada vidim takvo kuce odjednom pozelim i ja da drzim nemce, ali kad pogledam ovo bretonce od 6 nedelja pored nogu odustanem
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Bacelj Djordje |
Objavljen 04.07.2011. 16:35
|

Stari član

Upisa: 273
Pristupio: 04.02.2011. 16:35
|
pozdrav nikola bas bas mocan pas ! koja je visina tog psa? i poreklo?
BACELJ DJ
|
| |
|
|
| Savic Marko |
Objavljen 04.07.2011. 18:00
|

Stari član

Upisa: 352
Pristupio: 14.02.2010. 18:17
|
Nikola Vukovic Plandiste NKD kaže:
Ostadose samo 2 jer jedan nije jeo od pocetka jednostavno nije imao reflex za sisanje, ali ova 2 su ko loptice...
A evo i ponosnog oca juce posle treninga...

Pozdrav
prelep ker!! |
| |
|
|
| Milos88-Ivanjica |
Objavljen 04.07.2011. 18:28
|

Stari član

Upisa: 472
Pristupio: 05.08.2010. 03:16
|
Sale Voban kaže:
Evo mog odgoja

Sale prethodnih dana sam ucio Azru komandama-sedi,lezi,mesto i mogu ti reci da pametnije stene nisam imao...posle nekoliko dana dresure i ponavljanja obavljala je pomenute radnje odlicno...sve u svemu prezadovoljan sam....
|
| |
|
|
| Sasa Ilic |
Objavljen 04.07.2011. 19:42
|

Član

Upisa: 136
Pristupio: 07.02.2011. 22:40
|
Sale Voban kaže:
Evo mog odgoja

Sale, super izgleda samo napred
Nego gde su ostali iz legla ???, dajte malo slika... , pošto je po meni ovo jedno veoma jako leglo ne bi trebali da ih skrivamo...
ajde društvo....
Pozdrav,Saša
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 04.07.2011. 21:33
|

Lovčina

|
sale neželim da budemo nekorektni, pa da zauzimamo previše mesta sa našim psima!!! ...verujem da će biti dobri i to će se ako Bog da i pokazati!! Mislim da je bolje da se više kolega javlja, jer nekako imam utisak kao da smo malo ugušili temu reklamirajući se!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 04.07.2011. 21:42
|

Stari član

|
zoranp kaže:
sale neželim da budemo nekorektni, pa da zauzimamo previše mesta sa našim psima!!! ...verujem da će biti dobri i to će se ako Bog da i pokazati!! Mislim da je bolje da se više kolega javlja, jer nekako imam utisak kao da smo malo ugušili temu reklamirajući se!! 
Zoki niko ne prodaje ove pse koje pokazuje, mislim da nije reklama a i volim da vidim slike lepih kerova!
Ovaj Max je po mom ukusu i voleo bih da ga vidim i uzivo, ne bi mi smetalo da mu se postavljaju slike svakog dana B).
Meni je bitno da kerove spremim za lov a mozda probam i koji kup, u zavisnosti od toga kakvi budu u polju, slike postavljam zbog komentara strucnijih ljudi, meni taj exterijer i nije jaca strana, priznajem 
Ko ima slike stenaca i kerova slobodno neka mi salje na PP ! |
| |
|
|
Objavljen 04.07.2011. 22:45
|

Stari član

|
Bacelj Djordje hvala pas je sin Kunfehertoi Baroa i Jane of Bert Haus, Jana je od Dagoberta vom Hege Haus i Doriss, a Doris je preko Bossa iz doline baira...
Po meni jedna od najjacih nemackih radnih linija kod nas, stil i nos daleko ispred onoga sto se ocekuje od psa nemackih linija, a eksterijer imaju izvanredan... visina 66cm, ali i pored svoje visine ima pretrazivanje za svaku pohvalu...
Marko Hvala!!!
Sale, to je i plan sa Maxom "B" utakmicu je odradio, sad u avgustu mora da polozi "C" utakmicu, septembar Solms, ako uspemo da se prijavimo, ako iko ima pojma kako i gde da se prijavimo za solms svaka pomoc je dobrodosla, a izmedju toga mora malo i izlozbi...
Sale svidja mi se kako ti eksterijer nije jaca strana , jer ako ti je rad jaca strana, mnogi bi te se trebali plasiti...
DA LI JE NEKO OD VAS IMAO SLUCAJNO PROBLEM KOD LEGLA DA JE KUJA POSLE KOCENJA IMALA SLAB APETIT???
|
| |
|
|
| huntinggirl1 |
Objavljen 04.07.2011. 23:19
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
svake godine se kod nas održava solms, kada se objavi tačan datum, postaviće se i informacija, obično je to kraj septembra.
|
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 04.07.2011. 23:20
|

Stari član

|
Ja obozavam lov ali neke tri godine nisam imao kvalitetnog kera pa gotovo da u tom periodu nisam ni izlazio, meni lov bez kvalitetnog kera i nije lov!
Probacu sa ovim stencima da izadjem na utakmicu ali ne na silu, samo ako procenim ja a i neki koji to bolje znaju da im je mesto tamo!
Posto sam skoro imao leglo prenecu ti moje iskustvo, prvih pet dana kuja je jedva jela i to samo neke supice, granule nije htela da pomirise. Mnogi sa kojima sam pricao su mi govorili da je to normalno i da cak i ne treba forsirati jaku hranu prvih dana i ako hoce da jede. Bitno je da uvek ima sveze vode i posle nedelju dana pocni sa kvalitetnom hranom, ja sam koristio bosh aktiv i mogu ti reci da je kuja imala i vise nego dovoljno mleka,
odhranila je 10 stenaca bez vecih problema. Naravno, moras imati i odredjeni procenat mesa u ishrani, kuvanog pirinca ... Sa 20 dana sam poceo prihranjivati stence, prvo mlekom i mlevenim keksom a zatim mlevenim mesom i Joserom famili. Prvih par dana je problem a potom neces moci da se odbranis od njih, mada ce oni imati dovoljno mleka pa ce mozda kasnije projesti.
Drago mi je ako sam ti pomogao |
| |
|
|
Objavljen 04.07.2011. 23:30
|

Stari član

|
Sale Voban kaže:
Ja obozavam lov ali neke tri godine nisam imao kvalitetnog kera pa gotovo da u tom periodu nisam ni izlazio, meni lov bez kvalitetnog kera i nije lov!
Probacu sa ovim stencima da izadjem na utakmicu ali ne na silu, samo ako procenim ja a i neki koji to bolje znaju da im je mesto tamo!
Posto sam skoro imao leglo prenecu ti moje iskustvo, prvih pet dana kuja je jedva jela i to samo neke supice, granule nije htela da pomirise. Mnogi sa kojima sam pricao su mi govorili da je to normalno i da cak i ne treba forsirati jaku hranu prvih dana i ako hoce da jede. Bitno je da uvek ima sveze vode i posle nedelju dana pocni sa kvalitetnom hranom, ja sam koristio bosh aktiv i mogu ti reci da je kuja imala i vise nego dovoljno mleka,
odhranila je 10 stenaca bez vecih problema. Naravno, moras imati i odredjeni procenat mesa u ishrani, kuvanog pirinca ... Sa 20 dana sam poceo prihranjivati stence, prvo mlekom i mlevenim keksom a zatim mlevenim mesom i Joserom famili. Prvih par dana je problem a potom neces moci da se odbranis od njih, mada ce oni imati dovoljno mleka pa ce mozda kasnije projesti.
Drago mi je ako sam ti pomogao
Jesi... Moja je od pre parenja jos na CIBAU hrani koja je stvarno vrhunska... hteo sam Joseru ali mi je onda ovo iskocilo po malo jacoj ceni od Josere a sastav 32 22 protein masti, 35 posto cisto meso, 25 posto pirinac, i mogu ti reci da je ona kao zver... e sad me malo zabrinulo sto jako nevoljno izlazi iz kucice, i samim tim slabo jede, danas je jos i najbolje jela do sad jer je pojela 230g granula, 3 dl mleka, malo supe, 4 nogice pilece i 2 krilca... sad cu da idem da je molim da jos uzme malo... Mada za svaki slucaj sutra ce je pogledati vet...
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 04.07.2011. 23:36
|

Lovčina

|
Sale nisam mislio da te uvredim, nego sam više za ovakvu forumsku diskusiju koja je svima dobro došla!!! Svakako da treba sa vremena na vreme da svi postavimo fotografije onoga što imamo u boksovima, ali smatram da netreba da gušimo temu samo sa komentarima tipa bravo, lep je, ili tome slično, nego kroz razmenu iskustava i davanjem saveta jedni dugima!! Evo upravo ov što ti i Nikola sada dikutujete može mnogima puno pomoći,a verujem da još kolega zna dosta o ponašanju kuja nakon štenjenja!!..nisam mislio nikoga da vređam ili da nešto pametujem, nego ne bih volio da se tema blokira, jer mislim da nam je svima draže da imamo što širi krug ljudi i kolega ovda na forumu, a u cilju unapređenja i što kvalitetnijeg uzgoja ove prelepe rase!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 04.07.2011. 23:39
|

Stari član

|
Nikola, ja sam od pre par dana promenio hranu i stencima i odraslima, preso sam na Gosbi granule, mislim da je kvalitetnija i od Cibau i Josere.
Odlicna hrana po pristupacnoj ceni, videcu u narednih mesec dana rezultate. |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 04.07.2011. 23:41
|

Lovčina

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Sale Voban kaže:
Nikola, ja sam od pre par dana promenio hranu i stencima i odraslima, preso sam na Gosbi granule, mislim da je kvalitetnija i od Cibau i Josere.
Odlicna hrana po pristupacnoj ceni, videcu u narednih mesec dana rezultate. koja je cena nove hrane
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|