|
Nemački kratkodlaki
|
| Sale Voban |
Objavljen 04.07.2011. 23:42
|

Stari član

Upisa: 287
Pristupio: 04.02.2011. 22:39
|
zoranp kaže:
Sale nisam mislio da te uvredim, nego sam više za ovakvu forumsku diskusiju koja je svima dobro došla!!! Svakako da treba sa vremena na vreme da svi postavimo fotografije onoga što imamo u boksovima, ali smatram da netreba da gušimo temu samo sa komentarima tipa bravo, lep je, ili tome slično, nego kroz razmenu iskustava i davanjem saveta jedni dugima!! Evo upravo ov što ti i Nikola sada dikutujete može mnogima puno pomoći,a verujem da još kolega zna dosta o ponašanju kuja nakon štenjenja!!..nisam mislio nikoga da vređam ili da nešto pametujem, nego ne bih volio da se tema blokira, jer mislim da nam je svima draže da imamo što širi krug ljudi i kolega ovda na forumu, a u cilju unapređenja i što kvalitetnijeg uzgoja ove prelepe rase!!
Ma Zoki kakva uvreda, verujem da si donekle i u pravu ali svi mi obozavamo ova stvorenja i volimo da podelimo sa drugima ono oko cega se toliko trudimo. |
| |
|
|
| Nikola Vukovic Plandiste NKD |
Objavljen 04.07.2011. 23:44
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 26.06.2011. 13:53
|
Sale, ja Cibau placam 4500 15kg, koliko je Gosbi i ko ga uvozi za srbiju, jel ga ima u novom sadu??? jel neko radi isporuku??
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
|
| |
|
|
Objavljen 05.07.2011. 14:24
|

Stari član

|
Evo i prve slike moja 2 nadam se buduca sampiona...
Nos i stil prilikom pretrazivanja za dojkom su na vrhunskom nivou, ostrina na isto neverovatna, istrajnost prilikom sisanja vanserijska jer ne pustaju Rep iako nije kupiran radi ko antenica 
Pozdrav
|
| |
|
|
| darkon |
Objavljen 05.07.2011. 18:18
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Nikola, sve najbolje sa štencima.
Znači, rad na vrhunskom nivou. 
Što se hrane tiče i ja ću ove nedelje uzeti Gosbi da probam( tj. kerovi da probaju).
Štence sam hranio Joserom Family, ali su i Cibau jeli neko vreme i ni na jednu se nisu žalili. |
| |
|
|
| Sasa Ilic |
Objavljen 05.07.2011. 19:09
|

Član

Upisa: 136
Pristupio: 07.02.2011. 22:40
|
Nikola Vukovic Plandiste NKD kaže:
Evo i prve slike moja 2 nadam se buduca sampiona...
Nos i stil prilikom pretrazivanja za dojkom su na vrhunskom nivou, ostrina na isto neverovatna, istrajnost prilikom sisanja vanserijska jer ne pustaju  Rep iako nije kupiran radi ko antenica
Pozdrav
Nikola, nek su sa srećom i da postanu šampioni,
ali imam i za njih konkurenciju, samo žensku 
Pozdrav,Saša
|
| |
|
|
| duk@ |
Objavljen 05.07.2011. 19:42
|

Član

Upisa: 80
Pristupio: 12.11.2009. 20:18
|
Moze li mala pomoc od iskusnih kolega?
Imam zenku NKD, staru 6 meseci i strasno se boji. Kada pljesnem rukom od ruku ona se strecne. Sta da uradim da dodjem do faze da se ne boji pucnja? Da li da koristim petarde ili ne?
Hvala u napred
Sve mi diraj ali lov NE!
|
| |
|
|
| huntinggirl1 |
Objavljen 05.07.2011. 19:46
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
petarda je ''smrt'' za psa, polako lupkajte dok pas jede, ili se igra.... ali oprezno,
postepeno pojačavajte lupanje, dajte joj da se igra plastičnim flašama, ali skinite poklopac i kariku da ne pojede, to je takođe dobar trening mladog štenete....
|
| |
|
|
| duk@ |
Objavljen 05.07.2011. 19:50
|

Član

|
Ok hvala huntinggirl1. Ovo mi je prvi pas pa ne bih bas da ga upropastim...
Sve mi diraj ali lov NE!
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 05.07.2011. 19:53
|

Lovčina

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Nisi napisao koliko je dugo pas kod tebe. Ako je kraće vreme u tvom vlasništvu, potrebno je da se prvo oslobodi i navikne na okruženje i prisustvo novih ljudi.
Samo što češće u šetnju, igru i istrčavanje, da se oslobodi, a tokom šetnje plješći rukama, a kasnije možeš da uzmeš dva kraća štapa, pa da lupaš jedan o drugi, isto postepeno pojačavajući udarac. Vreme će učiniti svoje, kad se malo oslobodi i postane sigurnija, prestaće i da se trza na zvuk. Za petarde i ja mislim da nisu baš dobro rešenje, probao sam jednom, zeznuto je i zato što pas može da krene za bačenom petardom, pa onda eto belaja.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| duk@ |
Objavljen 05.07.2011. 19:58
|

Član

|
kod mene je vec skoro 5 meseci.
Sve mi diraj ali lov NE!
|
| |
|
|
| huntinggirl1 |
Objavljen 05.07.2011. 20:01
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
nije samo u tome štos da će potrčati za petardom,
petarda ima veoma specifičan zvuk koji psima ne prija,
|
| |
|
|
| darko subotica |
Objavljen 05.07.2011. 21:33
|

Mlađi član

Upisa: 12
Pristupio: 24.01.2011. 14:45
|
ja sam jednu moju kuju privikao na pucanj preko zivog zeca, pustim da se napali i onda pucam sa start pistoljem. Posto se pas toliko napali da prosto necuje pucanj.
DARKO SARCEVIC
|
| |
|
|
| darko subotica |
Objavljen 05.07.2011. 21:34
|

Mlađi član

Upisa: 12
Pristupio: 24.01.2011. 14:45
|
naravno nedozvolite da pas uhvati zeca, jer treba i za drugi trening.
DARKO SARCEVIC
|
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 05.07.2011. 21:53
|

Stari član

Pristupio: 04.02.2011. 22:39
|
duk@ kaže:
Imam zenku NKD, staru 6 meseci i strasno se boji. Kada pljesnem rukom od ruku ona se strecne. Sta da uradim da dodjem do faze da se ne boji pucnja? Da li da koristim petarde ili ne?
Hvala u napred
Ako mu je plasljivost nasledjena tu nema pomoci, raspitaj kakvi su mu bili roditelji, dede, babe, da li se neko od njih plasio pucnja.
Ako je neka greska u odgoju onda se to moze ispraviti, upravo napaljivanjem na divljac i pucanjem plasljivcem, potrebno je puno strpljenja, volje i rada.
Izvedi ga u polje i neka ga neko od tvojih prijatelja udalji od tebe preko 50 metara a ti pukni jednom ili dva puta u vazduh, odmah posle pucnja mora biti pusten i zovi ga da ti pridje, nagradi ga obavezno.
Mozes i pre svakog obroka da puknes jednom ali ne tako blizu boksa.
Nikako petarde, za pocetak pravi buku dok se igra lupanjem u neki pleh!
Mozda nesto od ovoga pomogne
Pozdrav |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 05.07.2011. 21:57
|

Lovčina

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kada imam kucice prosirujem spoljnji deo boksa sa dve table pocinkovanog lomka pa kucici kada se samo naslone na lim ono daje zvuk kao grmljavina i to vrlo glasan tako da se od malena navikavaju na buku i nema problema
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 05.07.2011. 22:24
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Kolega po pitanju pucnja ja sam mišljenja da se štene treba što pre edukovati na isti,a iz razloga što je nakon oslobađanja psa od pucnja smanjena mogućnost da se pas uplaši jakih zvukova npr. limene kapije, grmljavine, itd., a posle i pucnja!! pošto je pas kod tebe već 5 meseci postoji mogućnost da je kuja već negde uplašena, tu se svakako mora obratiti pažnja na karakter psa, jer iako se neslažem da je plašljivost od pucnja urođena osobina, ipak slab karakter jeste urođen i sa tim psima treba puno više rada i edukacije!!... po meni ako živiš u nekom većem mestu moraš psa početi voditi na povodcu po gradu!!! Znam da je ovo mnogima smešno, ali ovo je moje iskustvo i sve kolege koji me znaju mogu ovo potvrditi!! ..također nikada nisam imao psa kojeg sam ja odhrani da se bojao pucnja, a imao sam ih dosta!!!...znači osnovna dva pravila u toj šetnji moraš poštovati..prvo je da se nikako nesme desiti da ti pas u trenutku panike ili nelagodnosti pobegne!!!..to je jako bitno, pas mora uvek biti pod tvojom kontrolom!!! ...drugo.. neprestano moraš da posmatraš ponašanje psa, moraš biti strpljiv i u svakom momentu mu pružati podršku, znači milovati, umirivati, sačekati da se smiri, ne nasilu vući. pričekati da sam pas prihvati okolinu normalno uz tvoju podršku !!..tu će se sigurno nakupiti dobre buke,a onda kada je dobro socijalizuješ na neprirodne zvukove, lagano u polje, pa kada krene da se interesuje za divljač i pretragu terena izdaljega sa kolegom opucati metak, ali moraš oceniti momenat i biti siguran da će bez obzira na sve ona doći ka tebi, nakon toga ide pohvala ohrabrivanje, pa nakon nekog vremena, kad se opet zaigra drugi meta i tako redom,a onda rad i samo rad...opet napominjem pas mora biti pod tvojom kontrolom i mora da u tebi vidi vođu, bez toga nema ništa!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 05.07.2011. 22:27
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Iliću stvarno šteta što je ostalo samo jedno štene iz tog legla, jer si baš dosta očekivao, a i lepa je to kombinacija!!
Nikola kad ćeš im seći repove ili ih nećeš ni seći??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| asivica |
Objavljen 05.07.2011. 23:13
|

Stari član

Pristupio: 22.04.2010. 23:22
|
duk@ kaže:
Hvala u napred
Prvo ona je jos mlada,kad promarkira kad se digne divljac start pistolj pa dok je hranis lupanje u nesto kao sto je kolega rekao i drugo dok ne padne prva divljac pred njom da ona shvati zasto se puca kad ona to poveze onda nemas problema,stim kao sto je receno da nema urodjenu manu,a petarde nikako nikako u smislu ona vezana ili u boksu i ti da bacas ono pukne jedna,druga,treca...i mose jos vise da se naplasi znaci puca se a nista se ne desava,moze petarda ako nemas start pistolj kao sto rekoh kad promarkira pa se digne divljac a ti bacis petardu ali malo iza tebe ne da padne pored nje blizo,to je moje iskustvo tako i moja NKD zenka sa nekih osam meseca kad prnu{dignu} jarebice ona zalegna i gleda me ceka zna da cu da pucam i onda se dize i trci za divljac tako do desetinu puta dok nije pala prva divljac ispred nje vec posle toga druga prica i sve bolje i bolje,nista se ne boj samo sto vise na teren uz pravilan rad i ona ce se navici.
Jedva cekam da nedelja dodje...!!! 
|
| |
|
|
Objavljen 05.07.2011. 23:36
|

Stari član

|
Polako kolega pa tek im je 4 dana... sad cu jos malo...
|
| |
|
|
| duk@ |
Objavljen 06.07.2011. 08:55
|

Član

|
Hvala na savetima...