Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
Bacelj Djordje

duk@ kaže:
Moze li mala pomoc od iskusnih kolega?
Imam zenku NKD, staru 6 meseci i strasno se boji. Kada pljesnem rukom od ruku ona se strecne. Sta da uradim da dodjem do faze da se ne boji pucnja? Da li da koristim petarde ili ne?
Hvala u napred

pozdrav druze ! ja sam tih problema imao jako puno i ni jedan nisam resio nemoj da se previse nadas ! ja ti to govorim iz iskustva bolje uzmi drugo stene izgubices tonu zivaca a neces nista uspeti veruj mi! pomaci na bolje ce ici jako sporo vidices!
zelim ti da uspes ! ja nisam nikad do kraja uspeo!!!!
jednom plasljiv uvek plasljiv
BACELJ DJ

Savic Marko
 Hoce li neko da pokloni mladom lovcu zenkicu NKD-a?

po mogucstvu oko 6 meseci (da je vodim u lov ove godine).

Hvala unapred!

alex

Nikola Vukovic Plandiste NKD kaže:
Evo i prve slike moja 2 nadam se buduca sampiona...
Nos i stil prilikom pretrazivanja za dojkom su na vrhunskom nivou, ostrina na isto neverovatna, istrajnost prilikom sisanja vanserijska jer ne pustaju Grin Rep iako nije kupiran radi ko antenica Grin
i297.photobucket.com/albums/mm234/nikola911x/SDC13490.jpg
Pozdrav

HEHE kako su malecki i lepi
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Sasa Ilic
 [quote]zoranp kaže:
Iliću stvarno šteta što je ostalo samo jedno štene iz tog legla, jer si baš dosta očekivao, a i lepa je to kombinacija!!

Šta da se radi, tako je ispalo ovaj put.
Ali biće još koje leglo, pa se nadam da se ne ponovi.
Pozdrav,Saša
Elmer fazan
marka fazan

srbijalov

duk@

Bacelj Djordje kaže:

duk@ kaže:
Imam zenku NKD, staru 6 meseci i strasno se boji. Kada pljesnem rukom od ruku ona se strecne. Sta da uradim da dodjem do faze da se ne boji pucnja? Da li da koristim petarde ili ne?
Hvala u napred

pozdrav druze ! ja sam tih problema imao jako puno i ni jedan nisam resio nemoj da se previse nadas ! ja ti to govorim iz iskustva bolje uzmi drugo stene izgubices tonu zivaca a neces nista uspeti veruj mi! pomaci na bolje ce ici jako sporo vidices!

Sada ste me ubili u pojam. Imam jaku volju da od nje napravim nesto. Posebno mi je bitno zato sto mi je to prvi pas.
Sve mi diraj ali lov NE!

Nikola Vukovic Plandiste NKD
 Pazi ako ce tebi da bude za lov, pa i da se trudis, ali ne ocekuj da to bude ko kod normalnog psa, a s obzirom da u danasnje vreme za 200evra mozes da biras sta hoces, mislim da ti se ne isplati da se mesecima mlatis sa necim sto nece nikad biti kako treba... I ja se jako vezujem za pse, ali moras da razgranicis sta zelis... A od nje kvalitet ne mozes ocekivati... Ako dodje do nekog osrednjeg treba da budes srecan... A sto se mene tice ja ti zelim da bude najbolja na svetu ali...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

vucenovicm

duk@ kaže:

Bacelj Djordje kaže:

duk@ kaže:
Hvala u napred

Sada ste me ubili u pojam. Imam jaku volju da od nje napravim nesto. Posebno mi je bitno zato sto mi je to prvi pas.

ikaZenkica ima 6 meseci , a kod Vas je vec 5 meseci !!! Interesantno , znaci uzeli ste je od odgajivaca sa mesec dana !!! U tom uzrastu se tek pocinje odvikavati od sisanja ( sa mesec dana ) !!!! Po meni problem je velik , posao je sizifov , a konacan ishod minimalna korist !!! I ako se uspe uz razne metode potisnuti ta URODJENA strahoplasljivost , jedinka kao takva je u daljoj reprodukciji BESKORISNA !!!!
No na zalost ima dosta primera zagadjivanja kinologije na taj nacin zahvaljujuci velikim proizvodjacima CHampiona !!!!
Jos bih naglasio da gore pomenuti problem i problem nekorektnog zubala je prenosiv na potomke u 90% slucajeva , stoga nije preporucljivo zaljubljivati se u takve jedinke bez obzira sto Vam je prva ljubav !!!! Kada dodje druga prvu cete lako zaboraviti !!!!Pilot
odlegeta@gmail.com

aca ribarac
 pozzz

corak

duk@ kaže:
Hvala u napred

Ma opusti se brate,pored nas mora da se navikne na pucanj.Ako nista drugo,vodicemo je na svadbe,pa ima i da peva....lovacsrbijalov

Migo
 Pozdrav društvu Bye
Ime mi je Milodrag Tomas, kraće Migo, iz Hercegovine sam.
Poznam već neke članove sa foruma BK, a i oni mene (tamo pišem pod imenom "mitomadn"), pa ih i pozdravljam ovim putem. Odlučih vam se pridružiti na ovu temu jer obožavam NKP, a i atmosfera mi izgleda opuštenija nego na BK... tU.a
Toliko za sada, kasnije ću i ja predstaviti svoje pse.

ps Ovi od Balzaka su stvarno odlični štenci, a najljepši je AS GrinDasa
Poseban pozdrav za zoranp ZivioRodjo

DakiNS

Migo kaže:
Pozdrav društvu Bye
Ime mi je Milodrag Tomas, kraće Migo, iz Hercegovine sam.
Poznam već neke članove sa foruma BK, a i oni mene (tamo pišem pod imenom "mitomadn"), pa ih i pozdravljam ovim putem. Odlučih vam se pridružiti na ovu temu jer obožavam NKP, a i atmosfera mi izgleda opuštenija nego na BK... tU.a
Toliko za sada, kasnije ću i ja predstaviti svoje pse.

ps Ovi od Balzaka su stvarno odlični štenci, a najljepši je AS GrinDasa
Poseban pozdrav za zoranp ZivioRodjo
Dobro nam dosao kolega a što se tiče atmosfere uz pivo je joč opuštenija a ne smeta ni špricerZivioRodjo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

zoranp
 Puno pozdrava kolegi MigiZivioRodjo!! Jako mi je drago da si se priključio i ovde na forumu temi o rasi koju svi volimo!! Nadamo se uskoro i tvojim fotografijama, jer ovde ti neće izbrisati slike kada pas aportuje patku, ko na BK forumu!!!Besan...a moram priznati da je aport školski, po sredini divljači..nego nestigo komentarisati tamo, jer su ubrzo izbrisali slike !!B)

..e sad opet malo o dukinoj kuji...svi ste navalili da je kuja lošeg karaktera, a to duka nigde nije napisao!! To što se ona boji pljeskanja odnosno kako kaže duka "štreca" se na isto može biti samo posledica nesigurnosti psa, tj. loše socijalizacije, a ona se može pravilnim radom ispraviti!! Ja zameram duki samo što je dosada čekao, jer ipak štene uzeti sa mesec dana ( je pre svega neodgovorno radi daljnnjeg razvoja šteneta) i držati kod sebe još pet meseci (kako Vučenović izračunaBravo 2) nesocijalizovano na sredinu i na njega kao vodiča moraju dovesti do ovoga do čega je došlo!! ...mada malo je kolga toga napisao da bi se mogli znati pravi uzroci i naći neka rešenja!!Confused
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Nikola Vukovic Plandiste NKD
 Tu si upravu, treba videti kuju prvo pa onda znati, ali u vecini slucajeva je urodjeno... ali ima i genija koji stene od 3 meseca ubace u lov na prepelice... I posle se pitaju sto se plasi, a ono jos 10 pasa oko njega i puca se svake 3 sekunde...
Mito dobro nam dosao....
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

darkon
 Pozdrav Migo i dobrodošao.
Drago mi je da nas ovde ima sve više. B)

Što se plašljivosti na pucanj tiče, dosad nisam imao problem sa tim, a nadam se da neću ni u buduće.
E sad, ako je urođeno, ne verujem da se može ispraviti, a i lično ne bih trošio vremena sa takvim psima.
Ako je pak do loše obuke, verujem da se da ispraviti, ali u kojoj meri, to je opet znak pitanja.

darkon
 Prethodnog dana sam vodio Agu na plivanje i na putu do bare nešto mu "uđe u nos". Grin

img546.imageshack.us/img546/7192/image00002w.jpg

I posle jednog dugog kulea, koji je trajao celom dužinom njive, ponovo staje.

img585.imageshack.us/img585/2914/image00004as.jpg

Poleteo je fazan, što sam i pretpostavio da će se desiti, jer se majstorki izvlačio.

Ne zamerite Agi na otvorenim ustima, jer s' obzirom na dugu pauzu u treninzima, nije baš u zavidnoj kondiciji, a i ova vrućina...

Sasa Ilic
 Aga, raste u jednog prelepog nemca, sve najbolje sa njim.
Pozdrav,Saša
Elmer fazan
marka fazan

srbijalov

Boban
 Darkon,ker lepo napreduje samo napred.
Polako se i vegetacija smanjuje na poljima pa ce i tako polako da krenu i treninzi.

Migo
 Evo da vam predstavim moju ženku Ulmu, stara je 3 godine.

Nije najbolja slika, alli vidi se...
img836.imageshack.us/img836/479/dsc00175ck.jpg

Ovde se vidi malo bolje Smile

img62.imageshack.us/img62/3160/ulllammmaa.jpg

Boban
 Pozdrav Migo,dobro nam dosao Bye
Lepa kuja,kazi mi kojeg je porekla?

Migo
 Pozdrav Bobane. Kuja je urićev uzgoj, sestra njegove Ursule i Urga, evo rodovnik...

img580.imageshack.us/img580/307/lijkji.jpg

Evo još jedna..
img577.imageshack.us/img577/9620/dsc00374k.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: Lovac Meraklija

Poslednje vesti
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,436,286 posete www.srbijalov.com