Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kalibar 20

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kalibar 20
Podunavac

stefan092 kaže:
Ima li negde kod nas da se kupi Rotweil municija u kalibru 20?

Kolege koji love ovim kalibrim neka napisu koju municiju koriste?

Ako si mislio na Rottweil jedinačne projektile tipa Brenneke Classic i Exact onda je investicija opravdana. Ali ako si mislio na sačmenu municiju onda imaš dosta jeftinije municije italijanskih proizvođača koja je u tom rangu po kvaliteti. Što reče Šeki i Vušir M90 je dobar.
Rottweil jedinačne projektile koristi Sremac 75 i to veoma uspešno. Do sada ima 3 ili 4 ostrela lisice ovom municijom. I to sve u pokretu.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

Podunavac kaže:

Rottweil jedinačne projektile koristi Sremac 75 i to veoma uspešno. Do sada ima 3 ili 4 ostrela lisice ovom municijom. I to sve u pokretu.

... ni da je "navođeni projektil" kad tako braća Sremac pogađa ... pucanje
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 Kad čovek zna.puc puc A i hoće ga lisice. Možda ga nanjuše zbog obilnog gurmanskog doručka pre lova, pa krenu prema njemu nadajući se slasnom zalogaju.Grin
Tri prsta 2Kolce

sheytan

canis aureus kaže:
shey tebra mili
pa što ondaK nEsi uzNo u šesnajsti kalibar pa bi im'o 28g di oš a ne 'vako da se mučiš Jaooo

Ima Shey, tebra, i 30, kad preuzme stvar u svoju ruq! AJDE DA GA MERIMO! Smeko

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/ORUZJE%20I%20SL/IMG_20140105_092448_zpsfd55efb4.jpg

Bitje i vishe, ako mi doone... Ipak sam uzo mangupsq pushq, tako da do 40g nema zime! Jaooo

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus
 ... ondaK je pitanje potrebe dvajstoga kalibra pored dvanajstoga ako se već bojiš zime Stari
30g 35 40g nije isto ispucati iz dvajestice i dvanestice Selja
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

sheytan
 Trenutne zime se ne bojim ICH! Stari

HaHaHa

Inache, shalim se za 40g, maximum koji bih mozda ispaljivao ikad iz nje je 32g. Odobreno I to kao drugi metak, a prvi max. 28! Dim

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Sremac75
 5 ............. samo da se zna!
I u prošlu nedelju, da je bio Brenneke Classic ili Exact u cevi, možda bi se rezultat i povećao, ovako 8ica na 60ak metara je za šakala bila nedovoljna!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

stefan092
 Mislio sam na sitniju sacmu, pitanje je bilo informativnog karaktera.

Vusir municiju ne koristim, nesto mi neda.

A sto se tice italijana B&P nisam vidjao, a RC i Mirage ima.
Dosta pozitivnih komentara na stranim forumima sam procitao za B&P F2 Classic 26g da li ga je neko video negde ko nas u prodaji isto me zanima RC jk6 26g?

pavlepavlaka
 Koja je radnja najbolje snabdevena stranom municijom u kalibru 20.
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

DakiNS

pavlepavlaka kaže:
Koja je radnja najbolje snabdevena stranom municijom u kalibru 20.

OiGrinSmekoROFLHaHaHa

Pavle LEGENDO
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

The-Dog
 Citajuci ovu temu vidim da se ja (ako tako padne) necu mnogo usreciti berettom 686 silver 20/76 ali ne zbog kvaliteta nego izbora municije, a i kako vidim ovde ima par njih koji "kupe celu prodavnicu" Grin

Nego kako stoji stanje sa kupovinom municije preko grane? na zapadu je 20/76 isto tako popularan kao i 12/76, retko ko se zali na taj kal. Valjda i sto je izbor "malo" bolji nego kod nas.

Dogy

DakiNS
 Mislim da si pogrešno razumeo kolega. Sve što si napisao je u stvari plus ne minus. Ima za dvadeseticu svega na tržištu , meni je ona budući cilj kupovine, jer mi je prošla za dlaku izmakla pošto se prodavac u poslednji tren predomislio.

krilas
 Pitao bih kolegu The-Dog, kako misli da "uveze" kupljenu municiji (bilo koju) u zemlju, a narocito vise od 10-ak komada?!Zatvor
Siroma

sheytan

The-Dog kaže:
Citajuci ovu temu vidim da se ja (ako tako padne) necu mnogo usreciti berettom 686 silver 20/76 ali ne zbog kvaliteta nego izbora municije, a i kako vidim ovde ima par njih koji "kupe celu prodavnicu" Grin

Nego kako stoji stanje sa kupovinom municije preko grane? na zapadu je 20/76 isto tako popularan kao i 12/76, retko ko se zali na taj kal. Valjda i sto je izbor "malo" bolji nego kod nas.

Dogy

Celu prodavnicu isprazni AcaPik, ali u dechjim qlibrima, manjim od 20... Grin

20/70 mechitja ima sasvim dovoljno, i to od 28g(RC, Vushir i sl.), shto je dovoljno za vetjinu potreba! Smile Belom je u 20/70 uprskao stvar, po meni, jer pravi mechitje sa samo 24g...

20/76 meci su PRESQPI, barem u Srbistanu... Ali, za kraj sezone i sl., qj ima za bArettu, netje biti problem da qpi npr. qtiju-dvije... Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

The-Dog
 posto je tema .20 aktuelna evo postavicu ovde...

ovo su na primer cene na zapadu i imate tu svakakvih kalibara. po ovome (i ovom izboru) mi deluje .20 zanimljivo ali sa nasim izborom od 20/67,5 ili 20/70 i nije bas nesto posto bih ja morao da pucam iz Sapca za NS ili BG po municiju..
http://www.arms24..._1478.html

PS: unapred se izvinjavam ako je stavljanje linka sa druge stranice zabranjeno

DakiNS
 Kolega , ne kupuje se municija kao hleb i mleko svaki dan. Za svaku vrstu lova i korištenje municije imaš barem 6 meseci vremena za nabavku , a posebno kada su sajmovi u pitanju. Ja municiju kupujem za barem jednu sezonu, osim ako je povoljno pa kupim i za nekoliko sezona unapred. Uvek ćeš imati municije viška (ili manjka) jer nikada ne znaš koliko ćeš potrošiti. Po mom iskustvu kada naletim na neku dobru a povoljnu municiju kupim koliko imam sredstava jer , pored značajne uštede dugo ću pucati sa municijom za koju znam koje su joj osobine.

AcaNik
 Ово би било занимљиво пробати Smile
https://www.youtu...q3zp-v5gjA

Slob
 Da li na nasem trzistu ima neka polozara u kalibru 20/70(76) a da nije Baikal ili CZ USA?
Lisica

Cvele
 http://www.yildiz.../ele9.html

Ja imam Yildiz samo u bok varijanti, ako pratis Dum Dum kanal ona koju su snimali je moja... veoma dobra puskica.
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

stefan092
 Мој другар има "Yildiz Elegant A5" то ти је положара у кал. 20/76 ловио сам пар пута са њом, солидна пушкица.
Zastava M70 6,5x57, Meopta Meopro 3-9x42
Zastava M70 8x57js, Holosun 403B
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Univerzalni kalibar kod karabina KARABINI 253 25.12.2017. 22:22
kalibar 16 MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 323 19.07.2017. 19:47
Kalibar 223 vs 7,62x39 iskustva i mišljenja MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 20 27.06.2013. 13:38
kalibar 5,6x57r MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 4 22.06.2010. 18:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,616,147 posete www.srbijalov.com