Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
slavaplana
 Sad

punisher
 Zoki, nisam siguran, ali može biti...može biti... a jopet i ne mora.
Želim samo da ovim upisima podstaknem i ostale koji znaju za brlje kako u ovome tako i u ostalim LU da pišu o tome. Ne zaboravite da je prema Zakonu o udruženjima rad udruženja javan, da svako ko vam onemogućava uvid u rad udruženja čiji ste punopravni član KRŠI ZAKON.
Divljač je vlasništvo R. Srbije, a ne pojedinaca, članova LU ili male grupe ljudi oko rukovodstva.
Ljudi ne dozvolite da vas zahebava mala šačica drukara i lopova i uzmite se u pamet. Birajte vaše organe i predstavnike kako treba, birajte prave ljude koji će vas predstavljati na najbolji mogući način. Birajte časne i poštene ljude.
Neka vam primer šta je rađeno u Šidu, B. Palanci budu primeri kako ne treba raditi, jer kad tad će država i tome stati u kraj. Živi bili pa videli.
Dokaz ovih mojih reči su kerovi lutalice koji su zaštićeniji od polarnih medveda. Prave haos po lovištima i gradovima a ne može im niko ništa.

DakiNS
 Malo mi je čudno da ti ljudi nemaju straha od zakonskih sankcija, ili su toliko ogrezli da nazad ne mogu ili varijanta uvezanosti sa ljudima na vlasti.Niko ne zna šta vreme donosi, možda promenu vlasti ili samo kozmetičke izmene, možda sa novim mandatom nova vlast odluči da zavede red, daj bože da tako bude.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

wolf
 Ovde ispričano je trenutno stanje našeg lovstva u celoj zemlji,ali šta se čuditi kad je tako u svim oblastima delovanja!Ja sam član LU "Srem" Šid,i svedok svih prošlih i sadašnjih dešavanja.Ovo o BB i saradnicima je ,hvala Bogu,prošlost,ali interesuje me sadašnja situacija.Vidim da je kolega PUNISHER delimično upoznat i što pre želim nastavak serije.Ja lično sam mišljenja da je trenutno stanje u LU sasvim ok,ali izgleda da i nisam baš potpuno u pravu.Naravno osvrćem se na mišljenje već gore pomenutog kolege!Još bi bolje bilo kad bi i fotografisali neke nelegalne lovove pa sve predočili nama neobaveštenima.Nemojte da živimo u ubeđenju da smo se rešili bede u obliku g-dina Bogunovića,a nakačili sebi malo "pametniju" kopiju!

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Srbijalov admin tim]

Veselo

jokiBANAT
 lov je bio najnaj banatu 2011 pozdrav svim ucesnika i ja cu se popraviti posle treninga,haha,

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Srbijalov admin tim

iveli 3

zoranp
 wolf mudro zboriš!!!B)

jokiBANAT ti si izgleda promašio temu!!Hmmm

..ali u svakom slučaju dobro nam došle kolege lovci!!KolceSrbijalov
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

DakiNS

wolf kaže:
Ovde ispričano je trenutno stanje našeg lovstva u celoj zemlji,ali šta se čuditi kad je tako u svim oblastima delovanja!Ja sam član LU "Srem" Šid,i svedok svih prošlih i sadašnjih dešavanja.Ovo o BB i saradnicima je ,hvala Bogu,prošlost,ali interesuje me sadašnja situacija.Vidim da je kolega PUNISHER delimično upoznat i što pre želim nastavak serije.Ja lično sam mišljenja da je trenutno stanje u LU sasvim ok,ali izgleda da i nisam baš potpuno u pravu.Naravno osvrćem se na mišljenje već gore pomenutog kolege!Još bi bolje bilo kad bi i fotografisali neke nelegalne lovove pa sve predočili nama neobaveštenima.Nemojte da živimo u ubeđenju da smo se rešili bede u obliku g-dina Bogunovića,a nakačili sebi malo "pametniju" kopiju!

Kolega Wolf kažeš da si član LU Srem Šid napiši malo i svoje viđenje svega togaika

Sremac75

wolf kaže:
.........
..........
Još bi bolje bilo kad bi i fotografisali neke nelegalne lovove pa sve predočili nama neobaveštenima.Nemojte da živimo u ubeđenju da smo se rešili bede u obliku g-dina Bogunovića,a nakačili sebi malo "pametniju" kopiju!

Koliko sam ja čuo fotografije su dostavljene MUP-u!
Javno iznošenje inkriminišućih fotografija dok traje istražni postupak bi predstavljalo kompromitaciju istog tog istražnog postupka, i dalo bi priliku osumnjičenima da pripreme svoju odbranu.

A.....skupili se moji Sremci.....lopovi dršte gaće!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ficha007
 Pozdravljam kolege. Zadnji upis kolege Sremac75 izbacio je temu o lovackom udruzenju u kojem sam od nedavno clan. Tek sam pripravnik i skupljam iskustvo starijih kolega za polaganje lovackog ispita.
Pozdravljam pre svega sve clanove ovoga foruma a potom i kolege lovce iz Sida.
Trenutno me vise zanima oruzije. Narocito kombinovana puska u mome avataru. IZH 94.
Pozdrav i dobar pogled

punisher
 Drago mi je da smo sa ovim upisima starije kolege sa foruma i ja uspeli vas Šiđane da trgnemo iz letargije a naročito kolegu Wolfa koji mi deluje kao čovek koji dosta zna o nekim stvarima koje se događaju u lovačkom udruženju Srem, kao i ostale kolege koje su se javile iz Šida jer znači da ih ima na forumu samo su nam nešto stidljivi.
Veoma interesantna je opaska o krivolovu koju je izneo, jer se vidi da o tome ima nekih posrednih saznanja, pa bih ga molio da ukoliko želi kaže nešto o tome.
Wolf i ostali Šiđani ne ustručavajte se da iznesete stvari koje su vam poznate a tiču se vašeg lovačkog društva. Ne zabijajte kao nojevi glave u pesak jer su vam sigurno poznate brlje kako prošle tako i sadašnje ljudi iz udruženja.
Upamtite da niko nije nedodirljiv i da je svako od tih ljudi tamo u udruženju u Šidu podložan slovu zakona.

wolf
 I meni je drago što nas Šiđana ima više,i to onih koji se javno oglašavaju!Dugo se ćutalo o svemu i mislim da smo svi poneku "pametnu" izvukli!Ponavljam,hvala Bogu što smo se rešili BB,a isto tako smatram da su krpelji ostali.Uočavam težnju novog rukovodstva da ih pokušava usmeriti ka nekim pravim vrednostima,ali teško to ide.Ima puno narodnih izreka koji potvrđuju da se ljudska glupost teško može iskoreniti.Učestvovao sam u par razgovora kad je novi predsednik govorio da su im ti krpelji težak trn u oku.Ali Upravni odbor LU nikako da donese odluku o otkazuMislim da bi pravda tada delimično bila zadovoljena .Lično mislim da je vajni upravnik lovišta MOMENTALNO trebao dobiti otkaz zbog lošeg vođenja knjiga,ali umesto toga oni ga nagradiše,dobio manje odgovoran posao,platu i tek sad lenčari.Bivši lovočuvar zaposli svog sina, koji niti je zainteresovan za posao niti ga zna raditi, i svima lepo!Tu i tamo se nađe neki predsednik LD koji je moj istomišljenik,ali niko nešto da preduzme.Na sastancima se ćuti,kao "niko nikom neće da seče glavu",a zato nama udaraju po džepovima.Koliko se tužbi na sudu nagomilalo,po svemu sudeći nećemo završiti sa plaćanjem kazni u narednih 3-4 godine.Confused
Veselo

Sremac75
 Vi ste bar počeli da čistite u svom dvorištu, dok kod nas u Bačkoj Palanci Piškać i Šarac i dalje vedre i oblače!

Sada najavlju članarinu od 15.000 dinara, što više nije daleko od one piškaćeve : "Meni traba 50 lovaca koji mogu platiti lov 500 EUR godišnje, šta će mi ova boranija i sirotinja"!

Samo napred Wolf, govorite glasno pa će se i drugi odvažiti, i pridružiti vam se u borbi protiv KRPELJA!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 I P I J A V I C A

Lala
 Jednu stvar vi Šidjani ne smete izgubiti iz vida, a to je dodela lovišta. Znate koji su uslovi da bi ste mogli uopšte da konkurišete - da niste kažnjavani, da ste gazdovali u skladu sa planskim dokumentima, itd.

B.B. je prošlost, a njegovi trabanti koji su izgleda, kako čitam, još uvek tamo, teško se odriču starih navika kad se moglo kako se htelo. Šidjani su ispekli zanat, kako da se izbore za normalne stvari, prvi put je najteže, sad znate kako treba da radite. Oni koji bi i dalje da se ponašaju po starom, po sistemu 'kalif umesto kalifa', vrlo lako mogu da dožive sudbinu B.B., i da budu smenjeni očas posla.
Zato im je bolje da se na vreme opasulje, osim ako i sami nisu debelo zaglibili u muljanje, pa se sad bore za svoje doope, da ne ode na doboš.
Šteta čestitih sremaca, koji su dovedeni do ovakve situacije; delimično su i sami krivi jer su ćutali. Ali su barem nešto odradili, sad samo napred, pročistite redove, i uvek upozoravajte svoje izabrane uprave, na primer B.B., vrlo je poučan slučaj (ovde ne mislim na ubistvo one žene, nego na smenu).
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ficha007
 Pozdravljam kolege sa foruma. Drago mi je da se javio kolega Wolf jer se iz upisa vidi da je stariji i iskusniji clan udruzenja. Ne mogu da kazem da kao pripravnik i clan LD Sid nisam cuo nezadovoljstvo starijih kolega sa opstom situacijom u drustvu i udruzenju, ali sam ne mogu da komentarisem nesto sto izgleda seze puno u proslost u vreme kada se ja nisam u opste interesovao za lov. Nadam se da ce se kolega Wolf i naravno kolega Puniser javiti ovde na forum sa novim informacijama, a opet tu su verovatno i ostali clanovi udruzenja u Sidu koji su mozda i clanovi ovoga foruma koji bi mogli nesto vise o ovoj temi reci.
Dobar pogled

punisher
 Kolega Wolf je ovde načeo jednu interesantnu temu pa ga molim da o tim vajnim lovočuvarima još malo kaže neku "lepu reč" jer vidim da su mu poznate njihove brlje.

Kolega ficha007, citiraću ovde u ovo delu foruma moga brata po britkom peru Lalu i nadam se da mi on neće zbog toga zameriti jer vidim da nije ni Jeremiji "zamerovao". On lepo reče citiram:

"...Od silnih stručnjaka i naučnih radova, dodjosmo do devastiranih lovišta, drastično smanjenog fonda divljači (naduvavanje cifara prilikom brojanja, radi dobijanja veće kvote odstrela), do tipskih planskih dokumenata u koje se unosi sve i svašta što nema veze sa realnošću, i do razočaranih i rezigniranih lovaca, koji se sve češće upuštaju u neke nečasne radnje, po logici 'kad mogu ONI da klepe milione, mogu i ja jednu srnu'!..."

I onda deo upisa za Pulicera:

"...Tebi, i ljudima sličnim tebi, samo je trebalo pokazati da se ne treba bojati mehura od sapunice oličenog u 'strašnim' i 'moćnim' ljudima iz saveza, i da možemo slobodno govoriti - nema se čega bojati! Oni svoju snagu i moć crpe upravo iz pozicija na koje smo MI lovci postavili, i iz para koje smo im MI lovci dali!!! Ovaj portal i ovaj forum, i administratori i članovi, je, za razliku od nekih drugih (koji misle da su prvi), pokazao da ima mooda, i pokazao gde su greške (sistemske, kadrovske, planske!).

Mojih par kolega admina, i ja, smo to pokazali, da je ta grupa ljudi u lovstvu Srbije, otudjena od običnih lovaca, u stvari samo 'zmaj od papira', pisali smo ovde evo skoro 3 godine o svemu što sad isplivava kao višegodišnji talog. I tek će da ispliva..."

Svi su oni prijatelju moj samo zmajevi od papira ili mehur od sapunice. Kako se kao pripravnik postaviš tako će ti i biti.

Nemoj da vas mlade lovce navuku na neki "crni odstrel" ili ina par kila mesa, jednog zeca ili fazana. Izdignite se iznad svega toga i borite se za svoje društvo i udruženje.

Jednom kada vas budu držali u šaci zbog nečega priča je gotova.

wolf
 Pozdravljam citat kolege Lale!Mislim da i ta stručna služba i nije u svim lovištima nestručna,već su predsednici ti koji diktiraju metode izlovljavanja,jer oni se predstave kao jedina odgovorna lica za rad udruženja i to im daje svu moć!Znam da je Bogunović koristio tu taktiku!A i većina lovaca misli da upravnik i lovočuvari postoje zato što je Zakon tako rekao i smatraju da su lovci ti koji najbolje gazduju lovištem i ako oni misle da treba utamaniti divljač to se i uradi i to je selekcioni odstrel!!!Naši vajni lovočuvari zajedno sa pojedinim lovcima, kako bi inspektor rekao ,imaju puno putra na glavi!Lično ih nisam video ni u kakvim akcijama krivolova,ali i danas javno izjavljuju kako su pucali divljač "za udruženje"(čitaj za sopstvene i potrebe BB ).Priča sam čuo pun kofer,čak i od ljudi koji su sa njima to zajedno radili,ali ne bih ništa da iznosim jer mislim da ljudi ponekad preteruju i iznose laži,pa ipak ne bi da pričam o nečemu čega sam nisam svedok.Kolega Punisher je pomenu "cvećke " koje danas upravljaju udruženjem!Sazna li nešto konkretno o njima?
Veselo

punisher
 Polako Wolf prijatelju, polako. OZN-a sve dozna. Vreme će pokazati sve.
A što se tiče "cvećki" pa i sam si rekao u svojim upisima ko to tamo u Šidu čini stručnu službu. Dva lovočuvara, ne zna se koji je gori od kojeg. Mrzime da doslovce citiram tvoj upis.
Pitanje je zna li predsednik LU za to? Ljudi mi kažu da zna i da ništa ne preduzima. Ti mi odgovori da li je to tačno?
Imaš tamo u Šidu sekretara, desnu ruku Bore Bogunovića. Čoveka koji je sa Borom prošao ceo "Razvojni put Bore Šnajdera" i posle svih "zlodela" on je još uvek, ako sam u pravu, ispravi me molim te ako grešim, Sekretar LU.
Od pet ljudi koji su u LU eto ti trojice u startu koji su "cvećke"
Ponovo pitam: Da li predsednik to sve zna?
Ja mislim da zna.
Idemo dalje. Šta preduzima tim povodom?
Koliko su mi javili - ništa.
Čovek se bavi stečajima i više je tome posvećen, normalno jer mu to donosi prihod i obezbeđuje egzistenciju.
Ali što onda ako neće ništa da preduzme ne podnese ostavku lepo i bude običan član?
I baš ga briga.
Pod uslovom da nije i tu neki "ćar" u pitanju. Ne mora da bude samo materijalni.
Pisaće se dobri moje Wolf i tim "cvećkama". Samo polako. Skuplja se materijal. Kako ja volim da kažem "Operativno se obrađuju podaci pristigli iz raznih izvora i od raznih živih jezika"

DakiNS
 Kolega Punisher tebi nije ravan ni Duško Popov Bravo 2 A ni Herkul PoirotGrin

punisher

DakiNS kaže:
Kolega Punisher tebi nije ravan ni Duško Popov Bravo 2

Ma Daki više sam ja kao Ilija Čvorović i one čuvene rečenice:
"...U ovom poslu postoji jedno sveto pravilo. Sve je drugačije od onoga što izgleda da jeste...Njih su tamo za sve pripremali osim za mene...Pa nisam ni ja sam na ovom svetu... Nosićemo se druškane pa ko kome dođe glave...Alo uro brate ...dođi ... pa ne mogu preko telefona... dođi"ROFL

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 29
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,021,727 posete www.srbijalov.com