|
Krvni trag
|
| srpko1 |
Objavljen 27.02.2013. 18:01
|

Član

Upisa: 162
Pristupio: 10.11.2011. 18:07
|
mihailo kaže:
Klega Srpko 1,razumem ja sta je koleginica napisala,medjutim nije mi jasna terminologija.
Gonici su rasa koja je razvrstana u tri podskcije.
Tragaci po krvi su sekciji 2 i to tri rase.Dali je tragac po krvi rasa ili ne.
Zbunjuje me to da kada pas polozi ispit na krvnom tragu dobija sertifikat tragaca po krvi a vec postoji sekcija tragaca po krvi.
Interesuje me razlika izmedju sekcije2 tragac po krvi i naziva u sertifikatu koji npr.dobije trobojac koji polozi ispit na krvnom tragu,tragac po krvi.
Kolega ja sam ti nikakav kinoloski strucnjak iako ceo zivot gajim i obucavam pse za lov i sa njima lovim . Meni je naj bitnije kako pas radi i odlicno znam da obucim psa i za trganje po krvi i za lov al kako se ozenih nesto vise vremena provodim u kuci i na lovackom forumu sto je dobra strana braka a losa strana moje lovacke karijere.Malo sale.
Moje ne strucno misljenje je da su psi nazivima RASA po visini i po radnim i eksterijernim karakteristikama itd itd razvrstani u VI FCI grupi Gonici, Tragaci po krvi i srodne rase.
Mislim da Hanoverski i Bavarski krvoslednici nemogu po zakonu ili propisu da rade u lovistu dok nemaju polaganjem ispita steceni sertifikat i da to sto su oni RASE Bavarski Krvoslednik i sto su u okviru VI FCI grupe u sekciji 2 tragaci po krvi ne znaci nista vise od naziva rase, grupe i sekcije.
Neznam kakav tacno naziv stoji u sertifikatu ali bez sertifikata u loviste nemogu ni Hanoverci ni Trobojci ni Brakovi a sa stecenim sertifikatom mogu i jedni i drugi bez ikakve razlike.
Pozdrav kolega |
| |
|
|
| srpko1 |
Objavljen 27.02.2013. 18:15
|

Član

Upisa: 162
Pristupio: 10.11.2011. 18:07
|
mihailo kaže:
Klega Srpko 1,razumem ja sta je koleginica napisala,medjutim nije mi jasna terminologija.
Gonici su rasa koja je razvrstana u tri podskcije.
Tragaci po krvi su sekciji 2 i to tri rase.Dali je tragac po krvi rasa ili ne.
Zbunjuje me to da kada pas polozi ispit na krvnom tragu dobija sertifikat tragaca po krvi a vec postoji sekcija tragaca po krvi.
Interesuje me razlika izmedju sekcije2 tragac po krvi i naziva u sertifikatu koji npr.dobije trobojac koji polozi ispit na krvnom tragu,tragac po krvi.
Tragac po krvi nije rasa psa to mu vise dodje kao zanimanje-zanat-visa skola il fakultet!RO
Salim se malo. Tvoje pitanje je logicno a ovo razvrstavanje pasa i nije bas.... |
| |
|
|
| bosos |
Objavljen 12.10.2016. 15:41
|

Mlađi član

Upisa: 11
Pristupio: 20.10.2013. 19:30
|
da li neko zna gde i kako da kupim bavarskog krvoslednika |
| |
|
|
| Predator |
Objavljen 12.10.2016. 16:50
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
bosos kaže:
da li neko zna gde i kako da kupim bavarskog krvoslednika
Probaj se raspitati na 0638717855 (Goran), možda ti čovjek može nešto više reći. A kad malo bolje sagledam stvari, znaš ti to bolje od nas ovdje!
|
| |
|
|
| bosos |
Objavljen 12.10.2016. 17:59
|

Mlađi član

|
svaka cast dobro si sagledao stvari Interesovalo me je samo da vidim da li ce iko obratiti paznju na stranicu koja se tice krvnog traga i da li krvoslednici bilo koga osim nas par u Srbiji interesuju |
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 12.10.2016. 19:03
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
U današnjim uslovima malo je lovaca koji drže usko specijalizovane pse , nego im je lakše obučiti ptičara da prati krvni trag.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| bosos |
Objavljen 12.10.2016. 20:12
|

Mlađi član

|
Probao sam ja to samo sa ostrodlakim jazavicarem ali sam ipak dosao do zakljucka da je za ozbiljno pracenje krvnog traga potreban ozbiljno obucen ili hanoverski ili bavarski krvoslednik Ja sam uvezao bavarca,platio obuku u HR koja je trajala oko 3 meseca i sada besplatno trazim divljac po lovistima samo da bi pas bio stalno u akciji. Jos jedan savet,ako se odlucite da kupite stene bavarca ili hanoverca dobro se raspitajte da vam se ne bi desilo da za velike pare kupite epilepticno stene,pareno u srodstvu sto se meni i desilo |
| |
|
|
| Predator |
Objavljen 12.10.2016. 20:15
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
bosos kaže:
svaka cast dobro si sagledao stvari Interesovalo me je samo da vidim da li ce iko obratiti paznju na stranicu koja se tice krvnog traga i da li krvoslednici bilo koga osim nas par u Srbiji interesuju
Prošle ili pretprošle godine sam bio u jednosmjernom vizuelnom kontaktu sa jednom osobom iz vašeg tima, čini mi se da je to bio "šef veleprodaje" ili "menadžer prodaje", ne sjećam se tačno. A od njega saznah da vaš Clif pored CAC-eva i CACIB-a ima položen ispit urođenih osobina. I to i u Srbiji, i u EU! Svaka čast! Ako nije tajna gdje je i kad održan taj ispit u Srbiji?
|
| |
|
|
| bosos |
Objavljen 12.10.2016. 20:38
|

Mlađi član

|
IUO nije polagao u Srbiji vec u Vinkovcima u HR a sudija se zvao Colaric Ivan a moji momci cak nekad piskaraju po forumima a potpisuju mene pa sam ih zamolio da me drugi put bar obaveste u Hr je Clif polozio i ispit na vestackom krvnom tragu. Ako u Srbiji budete cekali utakmice UO i Krvnog traga prilicno cete se nacekati to Vam je u Srbiji zadnja rupa na svirali 20 okt imate u Slavonskom Brodu utakmicu kotizacija je oko 60 evra |
| |
|