Flora i fauna u našim lovištima
|
davorcalic |
Objavljen 18.08.2015. 22:58
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
Lalo,nemoj tako ...eto ja sam bio, ako ne prvi onda među prvima u ovoj temi u duelu sa Dimitrijem i upis mi je OPRAVDANO obrisan ( ja sam pokušavao da ga obrišem ali nisam uspeo) i ne želi svako da polemiše sa njima..... možeš pisati svoje mišljenje i pobijati njihovo deset dana da kucaš u jednom dahu svako od nas.....mnogo je toga rečeno al ništa ne dopire do njih...ili ne mogu da razumeju ili neće da razumeju.... polako,imaće svako da kaže ponešto...a ja se tek spremam...
evo ja pozivam tebe,Lalo, da pozoveš Ružića da se uključi u raspravu,ovde preko Dimitrija.... e onda ćemo imati pravu polemiku a Dimitrije nekako ne zastupa svoje mišljenje, već se drži odluke,ideje ili čega već ,DZZP-a o obustavi lova na Prepe....
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 18.08.2015. 23:14
|

Veteran

|
[quote]Lala kaže:
Evo još jednog primera neprofesionalnog izveštavanja i senzacionalističkog pisanja. Sad su lovci, prema vesti sa TV Vojvodina, navodno krenuli naoružani da prete protivnicima krivolova?!? Nasov teksta je 'Krivolov na prepelice na severu Bačke', a u tekstu nema ni pomena da je neko lovio pod vabilicama!
A možda su imali trening lovačkih pasa ptičara jer uskoro počinje ,,sezona,, IUO.... zato i nije bilo lovaca sa oružijem a tog se niko nije setio,bitno je odmah senzacija i ocrnjivanje lovaca...ma dajte više,sad su prevršili sve mere....
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.08.2015. 23:30
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Davore , neki ljudi su i previše kvarni da bi se javno prikazivali. Čita Ružić svaki redak i to redovno , ne sekiraj se da je neobavešten , ali sem izmišljotina , naduvavanja i spinovanja , ne verujem da je sposoban za takav duel. Zato je i isturio Dimitrija kao školovanog čoveka iz struke pa se iza njega sakriva.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Barbarosa |
Objavljen 18.08.2015. 23:39
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 24.09.2012. 20:21
|
Ružić...rasprava...hahahah...nema od toga ništa. Panju ne možeš da objasniš da je panj, jednostavno nema mogućnost da te razume. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.08.2015. 23:49
|

Admin

|
Mislim da je vrlo perfidno iskoristio ideju u svoju korist , i okupio oko sebe ljude nesvesne da su samo pijuni u njegovoj igri sa novcem , a pravdanje troškova je našao u napadima na lovce. Mislim da je jedini (uz eventualno sekretaricu) na platnom spisku udruženja. E sad DZPPS razmislite da li ste samo vešto iskorišteni za sticanje materijalne koristi jednog čoveka.
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 19.08.2015. 21:58
|

Veteran

|
Ma meni nije jasno mnogo toga.... jel to Društvo osnovano na nivou nekog Ministarstva,Države,Fakulteta ili se skupilo njih par i koriste fondove- koju oni opremu imaju niste ni svesni, koliko je to skupo od odeće,obuće fotoaparata sve najkvalitetnije što može biti....ekskurzije na koje ne vode volontere,naravno,samo njih par ....sa osrednjom platom se ne ide po celoj srbiji ( i u daleke zemlje-zna Dimitrije o čemu pričam) i ne kupuje skupocena oprema( i lepi provodi),boli ih uvo ima se-može se,fondovi su tu ... a uslovljeni su tom zabranom 100%,evo vam pare al hoćemo neke rezultate pa zato udaraju tako bezobrazno po medijima...pa ni za beloglave supove se nije dizala tolika hajka a bili na ivici istrebljenja,jedva nekoliko parova..... i ko ih danas hrani i čuva...DZZPS.....ne,nigde se ne spominju nego je osnovana fondacija za zaštitu ptica grabljivica beograd... probajte ovde da nađete jednu lovnu divljač koju su proučavali- nema ih...tu su modrovrana,gačac,bregunica,lasta, čiopa, rode,čaplje..... nema prepelica ni grlica ni fazana... evo link pa vidite i sami šta su radili i koliko projekata godišnje http://www.ptices...jekti.html pogledajte u izveštaje,u obaveštenja... toliko nam Dimitrije napriča a toga ovde nema, oni ljudi nerade ništa,jel vama to jasno... nemože pet ljudi da proučava ptice cele srbije.... zato dižu hajku jer im je to najlakše da opravdaju sredstva koja dobijaju.... vade se na neke NIR-ove u EU koji su pisali drugi istraživači... ej momci,ovde proučavajte,a ne da koristite tuđe proučavanje,plgijatori jedni najobičniji...... kolege lovci imamo ,,bajku od života 2,, ......i još samo nešto za Dimitrija...dok su neki drugi,bolji,pametniji,obrazovaniji i kulturniji ljudi proučavali ptice,ptica je i bilo..... al biće i neka sličica da to sve pokrije što ovde napisah...polako...
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 19.08.2015. 22:55
|

Admin

|
Nema nam Dimitrija , mora da je u Kekendi pa sa IC uređajima gleda sove.
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 19.08.2015. 23:07
|

Veteran

|
DakiNs.... ja nisam ni znao koliko ima Društava za zaštitu ptica dok nisam upoznao Dimitrija... evo ima i za sove... http://www.sove.o...
Upravo sam pročitao metode njihovog brojanja prepelica: Konkretno, brojnost prepelice i grlice uglavnom smo procenjivali na osnovu brojanja u periodu maja i prve polovine juna, kada se vrste gnezde i kada njihovi mužjaci pesmom označavaju teritoriju. Tada smo se kretali po raznim delovima Srbije i na određenim transektima brojali pevajuće mužjake. Gustine populacija koje smo dobili množili smo sa površinama staništa vrsta u celoj Srbiji i tako dobijali brojnosti. Naravno, kako je vreme prolazilo, tako smo u tim procenama postajali precizniji, a danas su, srećom, svima dostupni dodatni alati za takve stvari, kao što su satelitski snimci na kojima se lepo razaznaju staništa i sl, pa je lakše sračunati brojke.
Smešno.... već par godina pišemo kako se prepelice slabije oglašavaju,skoro nikako iako su tu a oni ih broje na takav način.... o tome nijedna slika,ni jedan rad ni mesta gde su bili... ništa.... sem napisanog u komentaru...
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 19.08.2015. 23:51
|

Admin

|
Tako je Davore , to je Dimitrije već napisao , ali je zanemario jednu stvar , da se svake godine zbog plodoreda poljoprivredna kultura menja, pa ako je tabla od par stotina hektara ove godine bila pod pšenicom iduće je pod kukuruzopm i slično , zanemario je i da veliki zemljoposednici posle žetve ili zaoravaju ili tanjiraju strnište pa prepelice presele ,Pa je i zanemario vremenske prilike kao bitan faktor u vreme selidbe , a i vreme parenja po vremenskim prilikama , što se tiče satelitskih snimaka sumnjam da dobijaju najnovije , nego barem godinu dve stare , tako da od naučne metode zaboli glava koliko je precizna plus-minus par desetina hiljada . A to im je i prešlo u naviku pa kada govore o lovcima to je uvek plus a kad govore o brojnosti je minus.
|
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 20.08.2015. 16:51
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
Gedžo, pre nego što počneš sa indicijama da je naš nov član Dimitrije nezaposleno lice, moraš brate da proveriš da li je to tačno (vidi njegovo predstavljanje) i da li je to njegov osnovni motiv, tj. razlog njegovog pokušaja spinovanja lovačke javnosti , razmišljanja ili kontraverznih aktivnosti koje čini sa svojim kompanjonima?
A da si malo uložio truda, utvrdio bi da se radi o čoveku koji radi na Prirodno-matimatičkom fakultetu u NS, kao asistent na katedri za Ekologiju i zaštitu životne sredine. Nije lovac ali je sa mišlju da lov i lovci imaju veliku ulogu (nekad pozitivnu, a nekada negativnu) u zaštiti životinja i prirode uopšte, zbog čega ga zanima lovstvo i stavovi lovaca?
Da si malo uložio truda Gedžo, saznao bi da je Dimitrije aktivista Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, da prema lovu nema moralnih i drugih predrasuda i da lovce u Srbiji smatra u najmanju ruku zainteresovanim za zaštitu prirode. Utvrdio bi i da se prijavio na “Srbijalov” kako bi učestvovao u diskusijama a kako bi pokušao da bar malo “olabavi” neke od “””predrasuda”””” koje lovci imaju prema zaštitarima, kojima i sam pripada zbog .........................????
Gedžo, Dimitrije nije nezaposleno lice, već asistent na PMF BG, katetra Ekologije i zaštita životne sredine, ali kako mu mesečna plata nije veća (na žalost) od 47.000,00 dinara, čovek je bre prinuđen da čini to što čini, i to ne iz ubeđenja, već iz moranja!?
Gedžo, moraš prihvatiti odgovornost na forumu što eto jednog moguće čitanog člana ovog foruma , “nema” par dana, verovatno i zbog tvog poslednjeg upisa na ovoj temi ?
Gedžo, je.ala te struktura troškova projekata EU a još više te je.ala pitanja koliko će on i njegovi kompanjoni zaraditi od ovog projekta? Pa znaš li bre seljaku sa juga kad će oni objaviti strukturu troškova ovoga što čine? NJEKNJA, GEDŽO SELJAKU!!!
A još više te je.bala ideja da zaštitari plaćaju članarinu LSS-u!? Pa oni jes da tako izgledaju, ali bre brate nisu pravljeni u dope, tj, nemaju nikakve veze sa debilizmom? DEFINITIVNO I POTVRĐUJEM, kao što to ne mogu potvrditi u slučau nas, znatnog broja lovaca SRBIJE?
E moj Lalo, pitaš se zašto neprofesionalno izveštavanje i senziocionalističko pisanje? Pa nije valjda da TI ne znaš kako i zbog čega te nevladine organizacije funkcionišu tako kako funcionišu?
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 20.08.2015. 22:30
|

Veteran

|
Ovako su velikani ornitologije proučavali ptice.... http://blog.b92.n...1913-2003/
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.08.2015. 23:25
|

Admin

|
Nema nam Dimitrija , izgleda da je dobio packe od Ružića zbog pisanja na našem forumu i sada možda jadničak kleči na kukuruzu negde u na trgu i gleda golubove.
|
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 21.08.2015. 23:51
|

Veteran

|
Dimitrije, samo nas upoznaj sa nazivom projekta u kojem si jedan od menagera ili direktora, čiji je to projekat (ili preciznije ko je donator) i koja je vrednost projeta??? Ostalo ćemo sami!!!???
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 22.08.2015. 01:54
|

Veteran

|
evo ti Gedžo projekat za 2014-2015 god....
Sedmi međunarodni popis bele rode Ciconia ciconia u Srbiji (2014-2015)
Tokom 2014. i 2015. Društvo, organizovanjem širokog fronta članova, simpatizera i ljubitelja prirode, prebrojava sve parove bele rode u Srbiji, što je deo Sedmog međunarodnog cenzusa bele rode. Cenzusi bele rode na područjima njenog gnežđenja realizuju se svakih deset godina. Cilj je sagledavanje veličine populacije, reproduktivnog uspeha i mesta gnežđenja. Podaci služe skeniranju promena u veličini populacije ove vrste, kao i planiranju mera zaštite. Delimični finansijer NABU – BirdLife u Nemačkoj.
samo to....
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 22.08.2015. 16:28
|

Veteran

|
davorcalic kaže:
evo ti Gedžo projekat za 2014-2015 god....
Sedmi međunarodni popis bele rode Ciconia ciconia u Srbiji (2014-2015)
Tokom 2014. i 2015. Društvo, organizovanjem širokog fronta članova, simpatizera i ljubitelja prirode, prebrojava sve parove bele rode u Srbiji, što je deo Sedmog međunarodnog cenzusa bele rode. Cenzusi bele rode na područjima njenog gnežđenja realizuju se svakih deset godina. Cilj je sagledavanje veličine populacije, reproduktivnog uspeha i mesta gnežđenja. Podaci služe skeniranju promena u veličini populacije ove vrste, kao i planiranju mera zaštite. Delimični finansijer NABU – BirdLife u Nemačkoj.
samo to....
Davorecalicu, verujem da si projekat medjunarodnog popisa bele rode nekako prikazao našoj lovačkoj javnosti na ovom lovačkom forumu ali brate ja isti nikako da otvorim, tako da ako ti nije problem, pokušaj ponovo da nam isti prikažeš, sa objašnjenjem kako da to učinimo?
Mada, iskreno, bio bih zadovljniji da nam je Dimitrije prikazao ovaj aktuelni projekat na zaštiti grlice i prepelice a naročito sve skenirane dokumente ovog projekta čiji je očigledno jedan od menagera ili glavnih izvršioca, sa pretpostavkom da to čini kao volonter a ne za neku dobru kintu!
Iskreno, meni to objavljivanje navedenog projekta i nije nešto potrebno jer mogu pretpostaviti kakva je struktura troškova ali bih zaista želeo da se o tome upoznaju moj brat Daki kao i ostali članovi ovog foruma, koji možda to iz objektivnih razloga nisu imali prilike a trebalo bi da saznaju o kakvim se sve tu ciframa po namenama radi, a što svima nama može verovatno posredno objasniti , prave motive Dimitrija zaštitara?
PS. Daki, da li si sreman na jednu malu opkladu??? Ako Dimitrije u narednih nekoliko časova ili tri dana ne objavi donatora i strukturu troškova projekta zaštite prepelice i grlice (naravno proverivu), ti meni dođeš sedam ekspresa u NS a u drugom slučaju ja tebi šaljem kutiju lovačkih patrona za ovu vrstu divljači??
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.08.2015. 16:47
|

Admin

|
Svesno ću da izgubim opkladu, i predlažemda zaokružimo na 10 , i jedva čekam da ih popijemo na tenane , uz put da puštamo golubove na trgu.
Znaš li kada ćeš videti strukturu troškova?
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&...gguCyRtFGg
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 22.08.2015. 18:04
|

Veteran

|
Gedžo,samo za tebe i Srbijalov,ekskluzivno i senzacionalno ,, Projekat zaštite grlice 2015,, napisan od strane Milana Ružića u originalnom rukopisu...
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 22.08.2015. 18:15
|

Veteran

|
[xhide] Zahvaljujem se našem članu Dimitriju na odgovoru na zahtev u vezi strukture troškova u vezi projekta zaštite grlice i prepelice.... [/xhide]
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 22.08.2015. 21:19
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Tu nam je Dimitrije, samo još da napiše šta
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.08.2015. 21:57
|

Admin

|
[xhide]Samo provirio jer ne sme izgleda da piše da ga gazda ne najuri.[/xhide]