Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: kalibar 16

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
kalibar 16
aleksa
 Cene municije u kalibru 12 i 16 su u proseku iste.Razlika je u raznovrsnosti,mnogo je raznovrsnija ponuda za kalibar 12 posebno stranih proizvodjaca.Recimo B&P ima u ponudi za kalibar 12 od 30 pa do 65 grama municiju,a za kalibar 16 samo F2 Classic od 29 grama.Medjutim,tih 29 grama je sasvim dovoljno za svu divljac kod nas.Po mom misljenju bitnije je da postoji raznovrsnost u ponudi razlicite krupnoce sacme u svakom momentu,a ne u gramazi.

Sniper Hunter
 Cak i u ponudi materijala za samostalno punjenje je manja ponuda za cal 16 sto je steta po meni jer je dobar kalibar

mirko knezevic
 Kalibar je ko bombona...Odobravam Svaka cast majstoru koji ga je osmislio...Bravo 2

Hunter forever
 Ok zanimalo me zato sto sam mislio da je 16 skuplji kalibar.Hvala na informaciji.
marka Engleski poenter marka

Dare_Makedonija
 Kod mene stariji lovci u najvecem broju imaju sacmarice u ovom kalibru. Pricao sam sa jednim i kaze da je puska za dobar strelac zbog manjeg posipa sacmenog snopa. Kod mene je najzastupljena u ovom kalibru ali sad sve vise se popularizuje 12 i istisnuje 16. Inace kad se budem zaposlio mozda i kupim jednu sacmaricu u ovom kalibru

veskokv
 Valjalo bi da se otvori tema kao klub 16kl. Ima nas jos uvek dosta koji je sa ljubavlju koristimo! 
Jednom poenter,zauvek poenter!!!Kucasrbijalov

mirko knezevic
 I to sa postovanjem se odnosimo prema tom kalibru...Smile Odlican kalibar po meni odlican,steta samo sto ga potiskuju sve vise ovi iz 12 i 20... Nekako sve manje ima izbora patrona za kalibar 16,al dobro ima jos uvek...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

LM
 Kod nas je ovaj kalibar još dosta zastupljen, većinom zbog Čeških bokerica i starijih zastavinih položara koje su skoro sve, na koje sam ja naišao, u kalibru 16. Ja sam prvo pucao iz sačmarice u kalibru 16, i sam sam htjeo da kupim pušku 16, ali je njihova ponuda rjetka, od desetak pušaka koje su bile u radnji (kada sam kupovao sačmaricu) samo jedna je bila u ovom kalibru.
kalibar koji odumire i koji će nestati sa ovih prostora, kada odu u lovačku penziju stariji lovci i biti će zamijenjen sa 12/76.

vlada lovac
 Pa valjda će neko naslediti te silne 16-tice, neće sigurno u staro gvoždje, uglavno je god nas zastupljeno češko, rusko i zastavino oružje u tom kalibru, a mislim da niti je oružje niti kalibar za izbegavanje, a za one koji sami pune municiju metak je jeftiniji od 12. manje olova, manje baruta, ne vidim razlog zbog čega kalibar 16 nije dobar

LM
 Ma super je taj 16, i ja sam ga htio kupiti, ali vidim da mlađi lovci preferiraju 12/76, čak govore da je i 12/70 slab ( i sam sam mlađi lovac ali više mi se sviđaju 16/70 i 20/70, ali trend je trend...

canis aureus

vlada lovac kaže:
Pa valjda će neko naslediti te silne 16-tice, neće sigurno u staro gvoždje, uglavno je god nas zastupljeno češko, rusko i zastavino oružje u tom kalibru, a mislim da niti je oružje niti kalibar za izbegavanje, a za one koji sami pune municiju metak je jeftiniji od 12. manje olova, manje baruta, ne vidim razlog zbog čega kalibar 16 nije dobar

Bravo 2iveli 3

kelt
 ako ovim kulovima padne na pamet uvesti porez i na lovacko oruzje bice istoga za staro gvozdje kol'ko oces narocito onog starijeg koje moze u trofejno. treba sirovine za u.s.steel jos kako FrownHisterianClAQue
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

ohotnik

kelt kaže:
ako ovim kulovima padne na pamet uvesti porez i na lovacko oruzje bice istoga za staro gvozdje kol'ko oces narocito onog starijeg koje moze u trofejno. treba sirovine za u.s.steel jos kako FrownHisterianClAQue
Kulovi su vec uveli porez na lovacko oruzje Obavesten sam iz veoma sigurnih izvora narodne vlasti [policija i poreska uprava] Azuriraju se podaci o tome ko i koliko ima oruzja i koje pa resenja ocekujte A cifra je koliko znam 3000 po komadu A suska se da ce poluautomatsko oko 3600. Nepitajte me dalje o detaljima neznam Sve se krije.

kelt
 PalicaZbunjenJaoooVukShockDrutvoHisterianFrownPalica
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 Nista me ne iznenadjuje od ovih na vlasti ali je sigurno da u ovom sastavu nece doneti vise ni jedan zakon samo ludak ce da glasa za njih odoh opet uVan teme a bolje bi bilo da odem u P,MaterinuGlavu o zidGlavu o zidGlavu o zid

kelt
 kolega sniper B)Grin
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Limun

ohotnik kaže:

kelt kaže:
Kulovi su vec uveli porez na lovacko oruzje Obavesten sam iz veoma sigurnih izvora narodne vlasti [policija i poreska uprava] Azuriraju se podaci o tome ko i koliko ima oruzja i koje pa resenja ocekujte A cifra je koliko znam 3000 po komadu A suska se da ce poluautomatsko oko 3600. Nepitajte me dalje o detaljima neznam Sve se krije.
Znaci resili da nam j@bu dandalo do kraja!!!!Histerian
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Sniper Hunter
 Do kog krajaLimun jer ima veci kraj od ovoga ??????Palica

kelt
 e pa na poslednjim izborima jako malo glasova je odlucivalo svega par hiljada, ako nam uvedu ovaj porez o kome se prica izgubice oko 85 hiljada glasova ovih nasih lovackih a to bas i nije malo. pall mall mislite o tome, gospodo na vlasti evo i ja odo uVan teme a bilo bi bolje da idem tamo gde i sniper
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

mirko knezevic
 E boli me bre vise da izvinete i za porez i za oruzje i za raznorazne price o uvodjenju novog poreza na lovacko oruzje,puna mi je glava tih prica i kad sve ovako saberes najbolje da covek ne zivi jel da... Ja se mojih pusaka ne odricem pa makar i placao to sve naci ce se para za toliko necu izaci dva vikenda i eto porez za tri puske na godisnjem nivou a ja cu propustiti samo dva vikenda...Confused Smile I sto se svi ubedjeni da ce neko drugi ako dodje na vlast da ukine mozda taj porez,aha samo sto nece,samo ce da nastavi da ga primenjuje... E odo u k.... krasni sa pricom a ne uVan teme...
Ja moje 16-kinje ne dam u staro gvozdje,mogu samo vise da radim i trudim se da zaradim...uglavnom one ostaju u ormanu...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kalibar 20 MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 72 29.08.2022. 19:52
Univerzalni kalibar kod karabina KARABINI 253 25.12.2017. 22:22
Kalibar 223 vs 7,62x39 iskustva i mišljenja MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 20 27.06.2013. 13:38
kalibar 5,6x57r MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 4 22.06.2010. 18:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,565,400 posete www.srbijalov.com