Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nobel Sport

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nobel Sport
pejcha lovac
 U redu razumem šta hoćeš da kažeš, video sam da je ima u prodaji u magnumu u jagodini pa zato i pitam, dobro znam pravila a i nisam rekao da je za lov DS, već sam samo kopiro tekst iz opisa sa njihovog sajta čisto me zanimalo
.... hvala Odobreno

neca90
 Jel zna neko koja je ovo puska na ovim snimcima?Meni lici na Remington 870,ali nisam siguran...

sheytan

Predator kaže:
Šeki, ovo je starije! Stari

Bravo 2

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

arli
 Za kal16 sačma 3,5mm-28grama nobel sport standard mi se mnogo loše pokazao Posle par promašaja divljači opalio sam jedan u papir i blagi užas rupe u posipu velike i uopšte malo je bilo sačme u papiru. Inače puška je IŽ58...

Miroslaw

arli kaže:
Za kal16 sačma 3,5mm-28grama nobel sport standard mi se mnogo loše pokazao Posle par promašaja divljači opalio sam jedan u papir i blagi užas rupe u posipu velike i uopšte malo je bilo sačme u papiru. Inače puška je IŽ58...
Sa koje daljine?? Ni ja se nisam nesto proslavio sa njim u kal 16 samo u promeru 3mm ali nisam probao posip vec sam smatrao da je problem do mene....Probacu pa javim rezultate.

klaja
 Meni se opet NS odlicno pokazao ali serija speed 4mm(6),vec sam pre pisao o toj granulaciji.Koristim i 3,5(8) kao i 3,00(10) za patke i mislim da je sasvim brz i korektan metak.Nisam probao na meti pa nemogu da pricam o posipu.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

arli
 Daljina oko 30m-35dobrih koraka. Treba da probam i miraž isto mi mnogo sumljiv u kalibru 16...

Miroslaw

arli kaže:
Daljina oko 30m-35dobrih koraka. Treba da probam i miraž isto mi mnogo sumljiv u kalibru 16...
Ja sam sa mirazom bio prezadovoljan u Kal 16 i vise od toga, no tamo gde sam ja kupovao miraz problem je bio sto je predugo stajao u magacinu (pitanje u kakvim uslovima) te su se tu javljali mali problemi sa sagorevanjem baruta.

apinest
 Razmišljam da posle 17 godina korišćenja Krušik municije pređem na nekog drugog proizvođača. Tragajući po prodavnicama i internetu, utvrdio sam da je NSI po ceni među najpovoljnijima što se tiče uvoznih metaka. Zbunjen
Da li je neko pucao paralelno našu (Krušik, Belom) i NSI municiju i kakvi su utisci i iskustva? Prevashodno mislim na municiju namenjenu za lov fazana, divlje patke, zeca i lisice.
guns.bg/media/products/prod_gal_27878_hp1qYL_large.jpg

Podunavac
 Pobratime burazer Klaja je koristio dugo NSI, ali u kalibru 16. Ja sam ga probao pre dve sezone (Vectan) i nije loš, ali ipak i dalje ostajem veran Mirageu.
Tri prsta 2Kolce

aleksa
 apinest,
koristio sam NSI Formula 206 32 grama, MAK2 32 grama i Vectan A1 35 grama. Municija kvalitetnije sačme i malo brža od Krušika. Ono što sam primetio u praktičnom lovu ali ne i proverio na meti je da ima uži posip nego konkurenti pa i Krušik. Bilo je odstrela, posebno sa Vectanom, na daljinama na kojima ne bih ni zakačio divljač sa Krušikom na pr. Po mom mišljenju odlična municija samo je ne treba koristiti kod bližih pucanja jer može da ošteti meso divljači.
Ima specifičnu čašicu koja je celom površinom zatvorena tj. nema onaj deo za amortizaciju već izgleda kao čaša sa debelim dnom, verovatno zato i veći efikasan domet. Ovaj SPEED nisam probao ali možeš da otvoriš jedan patron i proveriš kakva je čašica pa mu na osnovu toga odrediš namenu.

klaja
 Apinest odlicna municija,mislim da ju je pucao i deda Lala u lovu na patke penjacice prosle zimeROFL
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

mrwa22250
 Kao sto rece kolega Aleksa,Vectan A1 odlican ali zbog specificne konstrukcije korpe(korpa nema krilca,tj.ne otvara se)idealan za drugi metak u lovu fazana i zeca.Imao sam zaista lepe pogotke na granicnim daljinama,ali isto tako i potpuno unistenu divljac ako bih pogodio ispod 30m.Pomenutu municiju je LD.delilo lovcima koji su odstreljivali lisice(sad je to ukinuto)pa smo u toku zime loveci lije pogonom sa 8-micom imali takodje odlicne odstrele sa padom u vatri cak i preko 35-40m.Ostalu municiju iz njihovog programa nisam koristio.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

klaja
 http://www.youtub...rma5Sec4jM

aleksa

Nastavak prethodnog snimka gde se vidi konstrukcija čepa kod municije sa plavom kutijom. Isti čep je i kod Nobel Speed.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Browning Cynergy pro sport & Beretta 686 E sport LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 37 02.11.2012. 21:30
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,051,586 posete www.srbijalov.com