Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: EOTech HOLOgraphic Weapon Sights

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
EOTech HOLOgraphic Weapon Sights
aca81
 Cvele druze CT zajedno sa poklopcima u kompletu je kupljena u magnumserbia tako da ne verujem da ih ima negde posebno.....poz.
DOBAR POGLED

aca81
 aha vidi ovo http://www.magnum...amp;page=9
DOBAR POGLED

aca81
 Pre mesec dana kad je bila jaka kisa celo prepodne sam stajao sa nisanom na kisi pa izgleda da je usla voda unutra i sad se stalno maglitU.aimao li je neko slicno iskustvo i moguce resenjeMolitva
DOBAR POGLED

Zelwis
 Posjedujem EOTech 517/A65 i mogu reci da je odlicna stvar, dvije baterije od 1.5V traju oko 800 sati, ja ga imam preko 2 godine i nikad baterije nisam promijenio. Odlicna stvar je i ako sebi mozes priustiti preporucujem. Otporan na udarce, maglu, kisu, snijeg sve sve...
ElmerJelen

ortak
 Ima li neko iskustva sa ovim : Red dot TRUGLO 8030B2 , ovo pise na reklami :

Red Dot, 5MOA končanica, otporan na udar,
vodootporan, široko vidno polje, lak za montiranje,
višeslojna sočiva, idealan za puške, pištolje,
samostrele

E sada budi pametan kako nesto moze biti idealno i za pusku i za samostrel, kad jedan trza ko konj a drugi mnogo manje , i sta mu to znaci za pusku , ja bi stavio to čudo na ZH-304 , kombinovanu cev jer mi se optika koju imam na njoj pokazala nepotrebnom pa sam je prebacio na karabin, ruku na srce ja kombinirku nosim samo u šumski lov po jarugama i optiku sam dva puta skidao u trku da bih nekako pogodio vepra u gusćaru , (fiksna je 6x40 ).
Cena ovog proizvoda je 100 eu i to me mami jer sve ono iz prve lige kao Aimpoint , Doctor , ili EOtech ima cene koje mi trenutno ne pričinjavaju ni najmanje zadovoljstva,
Da napomenem Truglo je jedna od poznatijih kompanija u izradi nekih drugih nisana pa mozda su nesto uspeli i na ovom polju , u svakom slučaju rado bi čuo neko mišljenje o dotičnom ili sličnom , a ako neko ima iskustva sa istim bio bih mu zahvalan da nešto o tom i napiše , hvala u napred !
Mi na istoku smo jako blizu Europe ,
Nepunih 300 metara u Malom Kazanu , tu je Dunav najuži !

bogoljub
 Dobra stvar za brzo pucanje na divlje svinje a i za ostalu divljač.Mali problem kako ga postaviti na naše puške zbog šine koje na Ruskim i većini pušaka u kod nas ili je uzana ili nepostoji.potreban je ozbiljan posao puškara da bi se to namontiralo i koristilo na puškama prosečnih lovaca u Srbiji.Inače ja sam jednom drugu sličnu stvarčicu montirao na vazdušnu puškui on je prezadovoljan.Pokazalo se bolje od optičkog nišana pri pucanju na pacove.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

aca81
 Interesuje me misljenje iskusnijih kolega zasto mi je red dot maglio prosle zime (neznam odakle mi informacija ali je pretpostavka da je usled udarca iscurio gas)...inace marke je TRUGLO 8030DB2 i nije stedjen od prvog dana,imao je bezbroj udaraca i padova,ispucano je preko 300 metaka i nije maknuo sto se tice grupe pogodaka u prilog tome postavicu i sliku od proslog vikenda gde su oba pogotka u 7-8 cm (DS u u pokretu) ali ima sada dve mane,za prvu sam direktno odgovoran ja jer sam izgrebao prednje staklo i slabije se vidi ali me vise muci to sto magli pa bih voleo da znam je li to zbog nekvalitetnog nisana ili sam opet ja odgovoran jer bih opet uzeo TRUGLO(imam vec postojecu montazu i lepa iskustva)samo bez uvecanja 8030db (lakse se nisani a oba oka)........hvala unapred i podrav

img833.imageshack.us/img833/7711/padez017copy.jpg

Uploaded with ImageShack.us
DOBAR POGLED

270
 Aco, gas unutar optike (neon ili argon) sprečava magljenje UNUTAR OPTIKE! A ako ti optika magli spolja za to su krivi ne kvalitetni ili u nedovoljnom broju nanešeni premazi na staklima, ili su se zbog lošeg kvaliteta i nepravilnog održavanja (npr. brisanja stakala grubim krpicama) skinuli sa stakala!
Trouglo je jeftin Kineski red dot ne nekog kvaliteta ali niske cene i verujem da je kod tebe odradio za sve pare. Ako si u mogućnosti kupi neki kvalitetniji a ako nisi turi opet Trouglo i udri do sledeće zamene!

Podunavac
 Kolega 270 optike se pune nitrogenom (suvim) i argonom, a neonom se pune sijalice.
Tri prsta 2Kolce

270
 A kakav je to suvi Nitrogen (dray nitrogen)? može hemiska formula, Fizičko hemiska svojstva, razlike izmedju vlažnog i ovog suvog (čim ima suvi mora da ima i vlažni)?
Pa greška u kucanju, na nitrogen sam i mislio al lutaju misli i na drugu stranu, nemam ja vremena samo za net nego moram i druge stvari da radim? I šta to praktično menja u mom odgovoru?

270
 Nitrogen= Azot
Dry Nitrogen= gas Azot
liqwid Nitrogen= tečni Azot

Podunavac
 Naravno da ima i vlažni, koriste ga žene (i poneki muškarci) za farbanje kose.ROFL Postoji tečni nitrogen koji se koristi za rashlađivanje, uglavnom u medicini (premda ima i druge namene). Sa hemijskim formulama slabo stojim ali mislim da je u stanju gasa (za optike) oznaka N2. Između ostalog se koristi tamo gde je potrebna neaktivna atmosfera bez kisika, što je slučaj sa optikama, gde konkretno sprečava maglenje. Ali može da se nađe i kao dodatak gasu za sijalice. U tvom odgovoru ne menja ništa, ali stvara nepotrebnu zabunu.
Tri prsta 2Kolce

aca81
 Drugari hvala na pomoci!!! meni je nisan zavrsio poso preko leta ali moram za zimu imati neki rezervni nisan sa sinom ako bude ovaj opet maglio,inace nisan magli iznutra kad iz toplog izadjem na hladno i treba mu bas dosta vremena kako bi se razmaglio (verovatno dok se izjednaci temperatura spolja i iznutra)...... u svakom slucaju hvala na pomoci......poz
DOBAR POGLED

vlada lovac
 Aco taj tvoj Truglo je punjen letnjim gasom, lepo ti to otvori pa napuni zimskim gasom i nemas problema zimi;)sala naravno, izbegavaj nagle promene toplo-hladno ili karabin stavi u futrolu pre nego udjes u toplu vikendicu na dorucak, a jos bolje neka stoji napolju. Ma da cisto sumnjam da su taj i nisani u tom cenovnom rangu punjeni bilo kakvim gasom, mozda i gresim ali bi se ipak kladio da je tako

aca81
 Smeko..........ma nema veze ionako sam juce porucio drugi nisan za svaki slucaj,pa neka bude u rezervi......poz.
DOBAR POGLED

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,771 posete www.srbijalov.com