Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Bolesti pasa i slično

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Bolesti pasa i slično
Lala
 Ja sam mom dilberu juče stavio DUOVAC, francusko neko sredstvo, nanosi se slično kao FrontLine, uništava sve parazite, i njihova jaja, a krpelje tamani efikasno. Cena je negde oko 500 din., a traje mesec dana ako pas ide po mokroj travi ili u vodu, a dva meseca ako je na suvom.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

LU Aleksandrovo

Neca92 kaže:
To sredstvo se zove Ektanon! Smile Probajte, pa javite rezultate! B)

U pravu si to je sad zamena za Vetiol, uf bre on je bio strava, buve su umirale u trenutku, šteta što ga zabraniše. Ja sam jesenas nabavio bočicu Ektanona, nisam ga probao pa ne znam kako baš deluje.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

arnotije
 Kakva je sitaucija kada se pas vrati sa plivanja, treba li ponoviti tretman?
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

Neca92
 Pa nebi bilo lose... ako koristis flasu sa pumpicom, nece ti trebati puno tecnosti, tako da bolje ponovi tretman. 
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

bela
 moj mali vižlan je do pre neki dan bio kao čačkalica neće da jede pa neće džaba sam mu davao bilo šta pojede tek da preživi većsam pomišljao svašta ,dogovorio sam se sa veterinarom da ujutru odem kod njega pa nek ga pregleda šta mu je .
kad popodne predveče u izmetu moga lakija parče ribarske mreže nekih 10-ak cm2.
sad da kažem fala bogu jede kao mećava .počinje da se popunjava vidno je bolji .Ukusno
vižlan i terier

LU Aleksandrovo
 bela nemoj da mu više daješ tako krupne šarane za klopu, sad si imo sreće pa je u ovom bila samo mreža u sledećem mož da bude plovak. ROFL

bela
 dok ne bude trokraka udica ...dobro je.Raanj
vižlan i terier

Lala
 Kako je uspeo mrežu da pojede?!?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

bela
 štrikali-smo tu krpili neku staru mržu , pa smo izvadili fleku iz te mreže da bi smo zakrpili ... a kuče ko kuče ko zna kad je progutao jbg. ma bitno je da je sad dobro. to je bilo parče 10x5-6cm ali sasvim dovoljno da napravi belaja .
vižlan i terier

LU Aleksandrovo
 tačno šalio sam se, i ja sam sa ovim što ga je okinuo auto imao sličan problem, počeo da mršavi i slabo da jede dok jedan dan nije iskenjao parče mrežastog džaka.

DakiNS
 Moja gordonka je strašno volela da jede sneg, i to u lovu pa kada se vratimo posle dva dana pojela komadinu heklanog stolnjaka, posle nekoliko čarapa i tada smo shvatili da to radi pošto joj se upale krajnici pa oteknu i ona guta sve redom misleći da joj se nešto zaglavilo u grlu , pošto je nisam mogao odučiti od snega posle lova tabletu antibiotika i bilo kako treba
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Neca92

Neca92 kaže:
To sredstvo se zove Ektanon! Smile Probajte, pa javite rezultate! B)

I, kakvi su rezultati za sada? Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

alex
 Dosao sam malopre od Veterinara.
Pre dva dana izlezimi jazavicar iz dvorista za mackom i nema ga nekih sat do dva i eto ga vraca se on umoran i bezvoljan i to je to ali se ormalno ponasao.
KAd kuce poce juce da povraca da kaslje Ja nemam pojma sta mu je bilo povraca i povraca Ja posmislim sta ti je znam da nije od hrane jer sam mu to davao ranije i nije mu smetalo sta znam sta mu je i dam mu malo mleka i on pojede zatvorim ga i nista proverim sinoc od ok JA mi sipam jos mleka on pojede i ode da spava.
Kad jutros ulazi deda u sobu i kaze "Aco Roki ne dize glavu iz boksa niti izlazi a pored njega nesto belo i nesto mu curi iz nosa".
U jebo.. Ja skocim pantalone navlacim u skokovima a majcu nosi u rukama i dolazim do boksa kad ono imam sta i da vidim Roki lezi i curimu nesto belo iz nosa i kaslje li kaselje samo krklja JA brzo rukavice u kola deda seda na mesto suvozaca i drzi psa JA sedam gas i dok vozim zovem veterinara da se pripremi i objasnjavam joj sta se desava sa psom.
Stizemo mi unosim ga Ja i stavljam na sto ona ga pregleda slusa mu pluca meri temperaturu i kaze temperatura mu je poivsena stomak cvrs kao kamen a i nest ga pluca zezaju cuje se sum.
Spremi se ona pet inekcija mu dade jedva sam ga drzao i ocisti mu nos i dade mi jedan nov spric da ga hranim sa pirincanom vodom.
I kazemi izgleda da je prosao kroz nesto gde je neko prskao i da je zakacio ono sto je prskano.
Ja joj kazem da je jurio macku i da je sigurno prosao kroz jedan vocnak na kraju ulice a taj covek ga je sigurno prskao i prodje to kako prodje zavrsi Ja sa veterinarkom sve uredno.
Dodjem kuci kad svi cekaju u dvoristu da vide sta je se izdogadjalo sa Rokijem.
Dovedem ga JA do boksa i unesem ga unutra i ostavim i kazem majci da mi spremi pirincanu vodu da mu dam 4.sprica na svaka 3.sata.
Prvu turu je primio i bolje mu je i polako pocinje da izlezi iz boksa i da ide po njemu.
Srce mi se steglo na pomisao dok sam isao kod veterinarke da cu da ostanem bez mog malise ali za sad je sve dobro i videcemo kako ce se stvari odvijati Ja se nadam da ce sve biti ok jer po njemu pocinje da se krece i da mu bude bolje.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

DakiNS
 Alex potpuno razumem tvoj strah i meni se slično desilo prošle godine sa Zikom, samo što nije prskano voće nego imam komšiju koji nije sav svoj i on ga je pokušao otrovati, pošto je isto bio u pitanju otrov za prskanje voća a on jedini ima voćnjak u blizini .Da bih ga sprečio da to ponovi rastrubio sam po komšiluku da kad uhvatim toga ko mi je pokušao otrovati pse, ne da ću njega ubiti nego ću mu zatrti familiju. i imalo je efekta . Kod trovanja vrlo je bitno na vreme uočiti da sa psom nešto nije u redu .Sva sreće pa tvog ljubimca uvek neko posmatra što je znak koliko ga volite.

alex
 Kolega bolje ga cuvam nego mene i veoma je dobro odgajan i obucen to slobodno mogu reci danas mu je bolje i polako mu se vraca apetit i pocinje da izlazi iz kucice cuo sam se sa vetarinarkom i rekla je da je to dobar znak.
Celu noc sam obilazi oko boksa gledao sam kako mu je sada vec polako uzima sam hranu ne moram da mu špricom ubacujem usta ali ipak malo jede dva tri zalogaja i legne ali opet je to dobar znak bar jede Smile

DakiNS
 Nadam se da će na dobro izaći

alex
 I Ja se nadam da ce na dobro izaciSmile

Jank
 Nadam se da će tvoj Roki prebroditi....alex zelim mu brz oporavak....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

alex
 Hvala kolega Jank

mirko knezevic
 Ja mislio da samo ja imam muku sto se bolesti tice kad ono ima jos dezurnih pored kerova,meni mlada kuja uhvatila tu macju kugu,siptomi strasni krvavi proliv povracanje ne moze da ustane,veterinar dolazio davao injekcije dao joj infuziju i reko mi da su sanse da prezivi noc 80-20...Frown Ja vec pocinjem da se tresem... Pa mi jos kaze posto ti je i stara kuja blizu verovatno je i ona zakacila...Glavu o zid Kaze prebaci staru kuju negde iz boxa rusi kucicu i uzmi dezinfikuj celo mesto... Na svu srecu mlada kujica prezive al je kost i koza ne jede nista samo infuziju glukozu pije,a stara je odlicna ne fali joj nista hvalim ti se boze,tako da sam i ja nocu dezurao i drzao bocu sa infuzijom... Sutra staru kuju vracam u box posto je dezinfikovan stavljen nov beton napravljena nova kucica,a mlada ostaje jos malo na intezivnoj nezi dok ne projede i ne ojaca jos malo.
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
parazitske bolesti pasa KINOLOGIJA 60 04.09.2020. 09:16
Ishrana pasa KINOLOGIJA 19 20.04.2019. 23:12
Bolesti (Zonoze) DIVLJAČ 43 13.01.2019. 19:57
Obuka lovačkih pasa KINOLOGIJA 409 03.10.2018. 21:59
Izložbe i utakmice pasa KINOLOGIJA 707 18.09.2018. 18:44
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,623,999 posete www.srbijalov.com