Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Solišta-namena i upotreba

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Solišta-namena i upotreba
Bajkela
 I moja malenkost
Indjijanac
Lisica

arsa
 imageshack.us/a/img706/435/dscn3222o.jpg
imageshack.us/a/img692/3239/dscn3230c.jpg

Dva tipa solista (novooformljena), kamena so i melasa blok za visoku divljac.
lovac Joca i Luka srbijalov

Indjijanac
 Evo i dokaza da se svaki rad u lovištu isplati,juče uprkos blatu obišli smo par mesta gde je postavljena so,u neposrednoj blizini solišta je podignuta srneća divljač,a njeno prisustvo na solištu je vidljivoOdobreno

vidljivi su tragovi na bloku od konzumiranja,a takodje i kora divlje šljive oko bloka je vidljivo izgrižena.čak i na više zaklonjenim mestima je divljač pronašla so,što znači da slobodno može u sred grmlja da se postavi.
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

aca81
 Na plasticnim flasama sam izbusio zatvarace kako bi kada se napune vodom i soli islo kap po kap i to sve lepo funkcionise kod kuce ali neznam kako ce to ici u prirodi i ima li svrhe tako postavljati i praviti solista Confused Hmmm cilj je da stalno ima soli posto ne idem bas cesto tamo a kad bih stavio kamen soli DS bi to pojele vec prve noci , obozavaju so Grin
DOBAR POGLED

MilanAzanja

Bajkela kaže:
I moja malenkost
svaka cast lepo i funkcionalno

darkon
 Aco, ja ne stavljam zatvarače uopšte, već kada je gornji deo flaše okačen, on je bez zatvarača, a stavljam "kamenu" so. Ako kačim donji deo flaše, onda napravim nekoliko velikih rupi, po 1cm, kako bi što veća količina soli izlazila.

img822.imageshack.us/img822/7820/sollii2.jpg

Imamo i ovakva solišta.

img542.imageshack.us/img542/1341/sollii1.jpg

A kad priroda sama napravi, može da posluži i to...

img829.imageshack.us/img829/4205/sollii.jpg

aca81
 Svaka cast vidi se da radi Bravo 2 meni je cilj da sto duze imaju priliv soli u manjim kolicinama jer ne idem cesto ybog daljine i nepristupacnog terena a opet ako stavim ovako vecu kolicinu to ce DS da u prvom naletu da obrisu Grin spremio sam desetak flasa da stavim sa vodom do vrha i so unutra pa da ide kap po kap da vidim kako ce biti a posle toga pikkusacu da stavim 10 kg soli u neku kantu a iznad kante jos jednu ili bure sa vodom pa da stalno kaplje na so Grin a i dobro ce doci i ako ne bude padala kisa Confused
DOBAR POGLED

Indjijanac
 Odobreno

aca81
 Upravo sada se nalazim na nekih 1000m nadmorske visine i uz mali predah koristim priliku da se pohvalim kako sam pre pet minuta zavrsio sa postavljanjem solista Smile samo u jednom dolu sam postavio 7 solista od kojih su pet kap po kap i dva sa velikim grumenima,bicu zadovoljan od ovih kap po kap ako rade jedno ili dva jer jos uvek nisam siguran kako ce to funkcionisati Confused inace ovde je prelepo i bice slika uskoro (nisam poneo kabal od aparata da prebacim slike na laptop),sada idem da proverim kaljuzista i drugi deo terena Bye
DOBAR POGLED

aca81
 i48.tinypic.com/sqqe85.jpg
i49.tinypic.com/i6dw20.jpg
DOBAR POGLED

aca81
 sve na jednom mestu 3u1 Smile

i48.tinypic.com/2pr9vk8.jpg
i48.tinypic.com/1p79d1.jpg
i49.tinypic.com/e99hg2.jpg
i50.tinypic.com/2r6iln5.jpg
DOBAR POGLED

Indjijanac
 soli i minerali su veoma važni i u letnjem periodu ishrane divljači,dakle treba obići i dopuniti solišta,obratiti pažnju dali divljač konzumira so ili ne,možda napraviti koje novo solište na nekom pogodnom mestu?

karpatskivuk
 Juče smo bili da obidjemo stara hranilišta i solišta i napravili jedno novo solište

i60.tinypic.com/2wmjqm1.jpg

i60.tinypic.com/2vjsxm9.jpg

i59.tinypic.com/xbel4l.jpg

nidzamotocross
 Nije mnogo, ali značiće im...

www.dodaj.rs/f/3w/ad/mk4D3Mw/img20150504145421.jpg

www.dodaj.rs/f/v/7k/Fo5PIbq/img20150504155308.jpg
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

MMilos
 Kolega Nidžo, jako lepo solište, ne kvari ambijent i oko, a i izgleda da ne treba puno truda da se napravi...
Ako nije tajna, čime je fiksirano?

nidzamotocross
 Fiksirano je običnim ekserčićima, od 3cm. Plus je učvršćeno drvenom rakljicom koja ga drži sa zemlje, da smanji pritisak na držače sa ekserima, zbog težine grumenja. Međutim, iako je lepo, nije dugotrajno... Izdržaće valjda do jeseni, a tad ću za zimu da napravim nešto bolje i jače...

MMilos
 Pa dobro...ne može biti večno ako nije metal, a i on istruli.
I da...ima draži i u pravljenju, pa ne mora ni da traje predugo, kako bi moglo da se pravi opet ;)

mrwa22250
 Po meni najlepsa i najposecenija solista napravljena su od prirodnog materijala,pa bi trebalo izbegavati upotrebu metala,plastike itd...Ova Nidzina solista trajace najmanje dve-tri sezone,a za to vreme mozemo odvojiti pola sata vremena i napraviti dva ili tri nova.NidzoOdobrenomoja ocena cista 10-kaBravo 2
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

nidzamotocross
 Hvala iveli
Toliko je i trebalo, oko sat vremena za oba, mada sam više vremena proveo tražeći pogodnu građu i pogodno mesto, nego što sam proveo vreme praveći ih. Koliko će biti posećena, vreme će pokazati, bitno da imaju začin uz zeleniš. Odobreno

ssekir75
 ја имам други обичај, грумен соли заглавим у ракље на местима где већ постоје трагови кретања. много је мање упадљиво за злонамерне, а дивљач га намирише само тако јер је ионако већ ту у пролазу.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Upotreba sile ili teletakt ? KINOLOGIJA 39 22.08.2019. 14:45
Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne? MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 516 25.11.2016. 21:15
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,222 posete www.srbijalov.com