KRADJA KEROVA !!!!
|
arsa |
Objavljen 10.09.2012. 22:21
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|

Dana 6.9.2012 iz dvorista je na ulicu izasla kuja moja posavskog gonica Mala. Posle ozbiljne pretrage terena i okolnih sela shvatio sam da je kuja ili mrtva ili ukradena. Stara je pet godina i odlican je svinjar a orijentacija joj je kao sa navigacijom. Kuja je eksterijerno u vrlo dobroj oceni sa blago razrokim ocima koje odmah padaju u oci a ispod vrata ima malu promenu na kozi koju trenutno lecimo . Mole se svi koji budu imali informacije da se jave na tel 0637757506.Moguce je da se nalazi na teritorijama Pomoravskog, Sumadiskog ili Rasinskog okruga pa cak i u Timockoj krajini. Nalazacu nagrada !!!! Unapred hvala!!!
Joca i Luka
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 10.09.2012. 22:32
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
arsa kaže:
Dana 6.9.2012 iz dvorista je na ulicu izasla kuja moja posavskog gonica Mala. Posle ozbiljne pretrage terena i okolnih sela shvatio sam da je kuja ili mrtva ili ukradena. Stara je pet godina i odlican je svinjar a orijentacija joj je kao sa navigacijom. Kuja je eksterijerno u vrlo dobroj oceni sa blago razrokim ocima koje odmah padaju u oci a ispod vrata ima malu promenu na kozi koju trenutno lecimo . Mole se svi koji budu imali informacije da se jave na tel 0637757506.Moguce je da se nalazi na teritorijama Pomoravskog, Sumadiskog ili Rasinskog okruga pa cak i u Timockoj krajini. Nalazacu nagrada !!!! Unapred hvala!!! 
Arso, sunce mu poljubim, zar i tebi?! Postavi još koju sliku, možda je neko i prepozna, mada su šanse male. Ne daj se druže!
|
|
|
|
Nikola Vojinovic |
Objavljen 10.09.2012. 22:35
|

Stari član

Upisa: 409
Pristupio: 15.05.2010. 20:38
|
Pozdrav Arso, pretpostavljam da je to ona sto smo trebali da je parimo?!
Ako se pojavi kod mene u lovu, dobijas informaciju... Kao sto rece kolega, postavi jos koju sliku!
Priroda, kerovi i lov!
|
|
|
|
Dikavac |
Objavljen 24.09.2012. 14:45
|

Stari član

Upisa: 297
Pristupio: 19.09.2012. 12:46
|
huntinggirl1 kaže:
krađa pasa u vašim krajevima je veoma dobro poznata,
predlažem vam da postavite i objavite i na facebooku, mnogi ljudi koji se bave kinologijom su tamo,
takođe da javite svim lovnim radnicima, vererinarskim stanicama...
postavite ovde sliku, br rodovnika i čip br.
svi znamo zašto se to radi,
dajte podatke pa da pomažemo,
Slazem se sa ovim i meni se desavalo (Bavarka, Kopov...) Covek danima kasnije ide na taj teren, traga i unisti vozilo po raznim terenima...Gorivo, obilazenje susednih LU...Mukotrpna potrega..Psa uhvate na koncu kada ogladni iako dok je sit takvo sto nije izvodljivo..hm.. Secam se jedne kradje Madjarske kratkodlake vizle mog dede po majci...Posle 15 godina se sve saznalo..Covek koji to uradio odveo psa u veci grad s namerom da istog proda, ali se otme i pobegne...Nije lepo ukrasti drugu lovcu psa kojeg cesto kupimo za veliki novac..Onegujemo od malena, vodimo na teren 2-3 puta sedmicno...Da ga kasnje neko tek tako ukrade Nije eticki...Ako neko bas voli tu rasu, treba pitati uzgajivaca da mu makar i pokloni jedno stene...Ali ima i drugacijih ljudi..koje ne zanima lov i kinologija hm...To menja stvar....Ponekad pomaze da se takvim namerno prezentira neka jedinka , lepo snimiti trenutak hvatanja, stavljanja u dzip...Podneti prijavu , tuzbu.. Cip, granicna policija,..Mozda lov na svom terenu sa grupama koje se medjusobno dugu poznaju mogu spreciti ovakve radnje.Ali savest je najboja stvar... |
|
|
|
gruja |
Objavljen 24.09.2012. 19:22
|

Član

Upisa: 107
Pristupio: 20.08.2012. 16:50
|
Mojoj grupi se pre par godina dogodilo da je druga grupa ,,lovaca" slucajno ubacila naseg mladog gonica u Nivu,navodno misleci da je njihov!Ovaj mislio da je od druga,drug mislio da je njegov,a pas mlad vrteo se oko kola i prisao im.Sva sreca da je nas najstariji clan video kako ga ubacuju i krecu,i prepoznao auto.Ja sam krenuo kolima za njima,a u medjuvremenu ih je kontaktirao kolega iz nase grupe,inace policajac i upozorio ih da su vidjeni u kradji.Preciznije jedan od ,,postenih nalazaca"naseg kera je takodje policajac pa smo lako dosli do broja mobilnog.Da smo zakasnili za par sekundi,nas posavac bi danas gonio ko zna gde!
Drugo moje iskustvo sa kradjom pasa odnosi se na kradju moje nemacke ovcarke stare godinu dana.Pre desetak godina,a verovatno se radi to i danas,mnogi psi su kradeni po Juznoj Srbiji i prodavani na pijaci u Bujanovcu!Znam jer mi je licno otkrio jedan od ortaka te grupe.Psi se kradu u nedelju uvece i odmah vozom idu za Bujanovac jer je ponedeljkom tamo pijacni dan.Psi se prodaju za bedne pare!Namerno sam rekao vozom,jer je jedan od lopova bas putovao vozom.Krali su sve od lovackih pasa do rasnih kucnih ljubimaca,zavisno od narudzbine. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.09.2012. 19:59
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Arso pa zar ponovo ili je ovaj upis epilog
Zuta masinerija kada je miris svinja u nosu-Mala!!! Posle desetodnevne potrage vratila se kuci! Probali je pa "utekla"!!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 24.09.2012. 20:16
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Pozdrav kolega Grujo,da ne znas mozda odakle je taj sto je putovao vozom,ako mislimo na istog coveka vise ne krade kerove,zdravlje mu ne dozvoljava,nije da mu se svetim ali zasluzio je.
I meni je taj covek na dan uoci otvaranja sezone lova ukrao kerusicu CPG,da sam je te noci nasao kod njega svacega bi bilo, citali biste u novinama sigurno pa jos, sve dok mrda, |
|
|
|
gruja |
Objavljen 24.09.2012. 23:43
|

Član

|
Pez,ovaj je iz Leskovca,golubar.Od pre godinu i nesto krade kerove u VECNIM LOVISTIMA,tamo se uclanio!
A ga nije mimoislo,i to vise puta,ali nije vredelo! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.09.2012. 23:45
|

Admin

|
Znači moraću da i tamo pripazim
|
|
|
|
gruja |
Objavljen 25.09.2012. 00:04
|

Član

|
Prosle nedelje nestala su u jednom danu dva terijera i zenka srpskog gonica.Psi su bili pusteni na teren da se istrce.Kako se nisu vratili do mraka,prijatelj,njihov vlasnik me je kontaktirao da ih potrazimo.Inace ,,nestali "su u blizini mog sela na Radanu,gde inace ja lovim.Krenula je ,,istraga"ali kad su poceli da narednih dana nestaju i psi cuvari i jedan jarac,sve je bilo jasno!Od ucestalih pozara u podnozju planine,i velikih seca sume na planini,vukovi su se stacionirali u blizini kuca i kolju najcesce pse,jer vecina starackih domacinstava nije u stanju da gaji stoku te su vukovi primorani da se hrane psima.Nadjeni su ostaci pasa sto potvrdjuje sumnju o napadima vukova. |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 25.09.2012. 00:28
|

Lovčina

|
gruja kaže:
Pez,ovaj je iz Leskovca,golubar.Od pre godinu i nesto krade kerove u VECNIM LOVISTIMA,tamo se uclanio!
A  ga nije mimoislo,i to vise puta,ali nije vredelo!
Onda se ne radi o istom coveku,ovaj je iz Vladicinog Hana,inace voz mu je bio omiljeno prevozno sredstvo.
Losa vam je bila Grujo.
Jednog "kerokradicu u pokusaju" uhvate u planini dobro nasminkaju i vezu za bukvu proveo je svezan za drvo celu noc i sutradan do nekog vremena kad su ga slucajno nasli beraci pecuraka iako je znao i dan danas zna i ko ga je tukao i vezivao ne sme da kaze a i kerove sad odgaja vise ne krade,svakome je moguce pokazati pravi put i vratiti ga sa stranputice,jedino se "nastavna sredstva" razlikuju. |
|
|
|
Dikavac |
Objavljen 25.09.2012. 11:05
|

Stari član

Upisa: 297
Pristupio: 19.09.2012. 12:46
|
Lovac iz Vrbova kaže:
Ja ne koristim pušku u lovu,ali volim da imam lepe kerove.Nije kolega samo što kradu,nego i što truju,meni su jednog predivnog trobojca otrovali  I dan danas žalim za njim,bio je mlad gonič. 
nikad mi takvi ljudi neće biti jasni 
Trovanja se desavaju i od strane vet.tehn,u cilju ``prevencije`` od endo i ekto parazita..Koriste alfamec 1% koji se daje krupnoj stoci ..Predozirao dve odlicne mlade kuje Kopova te uginule.. Ali ima i suseda koji otrovali (NOD) odlicnog muzjaka...Trovanje je vrlo tesko dokazati,mala mesta, nedostatak strucnih kadrova...Ljubitelj lova i kerova u svom veku svasta dozivi hm..Prijava u PS , tuzba obicno ne daju rezultate...Tesko je shvatiti takve osobe hm... |
|
|
|
gruja |
Objavljen 25.09.2012. 16:24
|

Član

|
Dikavac zemljace!Kakva prijava u PS?! Pa tamo se ne biraju oni koji misle ,nego oni koji slusaju!A kad cuju uvece na vestima o ,,politickoj"situaciji u svetu,zar mislis da ce racionalno razmisljati o nekom tamo otrovanom keru,i koliko on vredi,i jos bitnije ,znaci svom vlasniku?!
Dikavac,u poverenju!
Ko tebe kamenom,ti njega kamom!Rece jedan stari,,,CICIN"prijatelj! |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 25.09.2012. 18:30
|

Lovčina

|
Prijava u PS!? Teoretski bi trebalo tako,nestane ker,prijavi se u PS i onda neko treba da odradi svoj deo posla,prakticno stvari stoje nekako obrnutim redom(naopacke) jer prvo sto trebamo da navedemo u toj prijavi ako zelimo da se ta prijava procesuira Ime onog ko je ukrao psa,onda moramo znati da je pas kod njega,da imamo dokaz,i svedoke da je bas on to uradio pa se postavlja logicno pitanje sta ce mi neko ako sam vec nasao svog kera.Podneti prijavu protiv NN pocinioca je cisto gubljenje vremena jer niti ce ko da trazi tu NN kerokradicu niti kera.Nazalost tako je kako je ostaje nam da se na svoj nacin borimo protiv kerokradica. |
|
|
|
Voganjac |
Objavljen 30.09.2012. 19:45
|

Član

Upisa: 160
Pristupio: 07.09.2012. 22:09
|
Moram i ja nesto da kazem na ovu tenu,ukrasti nekom psa pa to je tragedija to rade samo oni koji nemaju ni stida ni srama a naravno ni pameti..Mom prijatelju lovcu koji zivi u Rumi je ukraden poenter izrvrstan pas predivan... Taj koji ga je ukrao morao je proci kroz dva dvorista do kaveza i istim puten nazad sa psom,pa to moze samo budala,jel taj neko ne razmislja sta ako me gazda vidi.?????......
Voganjac
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 30.09.2012. 20:13
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Sto se tice prijave u SUP-u, ima u tome logike. Mom prijatelju iz beograda inace odgajivacu Kopova i velikom ljubitelju lova, ukraden je u januaru ove godine muzjak kopa i on je njegovu kradju prijavio u PS. Prilikom vakcinacije pasa od strane veterinara u jednom mestu 30-ak km. od Beograda pronadjen je kod nn lica pas koji je cipovan ali bez pratece dokumentacije. Veterinar zapise broj cipa i proveri u SUP-u da li je pas mozda trazen. Naravno policija reaguje i psa oduzima,smesta ga u azil u Beogradu i zove vlasnika koji nemoze da poveruje u pricu ali kad ode i vidi svog Kopova suze mu naviru na oci. Nestao 13.1. a pronadjen 15.8. Ipak ima logike!!!
Joca i Luka
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 30.09.2012. 20:19
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
^ 
Eto, lepa priča, koja pokazuje da nešto u Srbistanu ipak funkcioniše!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.09.2012. 21:07
|

Admin

|
Meni u životu veliki problem predstavlja baš krađa psa. Jednom su mi ukrali kuče od 4 meseca NLT koje sam birao od tri legla.Našao sam ga posle 2 godine. Upravo me strah toga šta će se desiti ako mi ukradu psa , i u jednom momentu ja saznam ko je lopov. Bojim se da se ne bih mogao kontrolisati i da bih mu polomio svaku koščicu u telu.Nadam se da do toga neće doći. Nije lepo ni pametno ovako pisati ali iskren sam. Uvek se jako vežem za pse. Svaki pas koji je kod mene je deo moje porodice i nema tih para niti te krize koja bi me naterala da možda nekoga od njih prodam. Na stranu kučići oni se ne računaju.
|
|
|
|
Voganjac |
Objavljen 01.10.2012. 18:17
|

Član

Upisa: 160
Pristupio: 07.09.2012. 22:09
|
Neznam sta reci vise,pas u mojoj kuci je clan familije a i svako zna sta bi za familiju uradio ma neznam kako bi se vise izrazio,pravile se prijave u policiji neko ima srece pa pronadje psa ali vecina ne jer ko zna gde zavrse kad se ukradu,moj brat ima dva katanza na kavezu,kod njega je i moj pas jer ja nemam gde da ga drzim on je na selu,cuvamo kolko mozemo...!!!...
Voganjac
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 17.10.2012. 23:33
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Pošto sam prilično aktivan "čitač" i ostalih lovačkih sajtova, pažnju mi je privukao jedan nesvakidašan događaj. Kolegi Šiceru iz Ševarica je prije otprilike 3 godine nestao srpski gonič. Prije otprilike mjesec dana, na jednom sajtu Ivan Stanišić iz Podgorice izbaci fotografije svojih pasa i Šicer među njima prepozna svog psa. Pošto je pas bio čipovan, a Ivan pokazao da je čovjek od riječi i obraza, pas je vraćen vlasniku. Sad se poteže pitanje otkud Šicerov pas kod Ivana. Po Ivanovim riječima, psa je kupio od Gorana Kažića, a ovaj navodno od Raše iz Crnče kod Ljubovije. Klupko se polako raspetljava, a koliko će se raspetljati zavisi od policije. Imena poznatih aktera sam namjerno naveo, ne u cilju da nekog uvrijedim ili omalovažim, već da se nešto učini po pitanju ljudi koji se bave trgovinom ukradenih pasa. Vjerujem da ni Goran Kažić nije znao porijeklo tog psa, ali bi on mogao dati dragocjene informacije koje bi pomogle da se bar jedan lanac u švercu psima prekine.
|
|
|