Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačke priče - stvarni dogadjaji!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačke priče - stvarni dogadjaji!
Sniper Hunter
 Daki skidam kapu ! svaka cast B) uradio si stvar koju bi retko ko uradio od nas jer takav trofej mozda izadje jednom u zivotu ipak je na pecanju lakse upecas izmeris slikas i pustis ostaje ti trofej a ovako ga imas u secanju nema povratka ako pucas ..bravo majstore!!

Jank

Lala kaže:

DakiNS kaže:...idi kralju, traži srne stvaraj podmladak uživaj u životu sačekuj miran i spokojan buduće zore na sočnoj detelini, želim ti dug život, a ja ja sam prebogat čovek , to što sam to jutro gledao do mile volje neko neće videti nikada.Verujte nikada nisam požalio zbog toga.

Eto, to je moj drug Daki!Bravo 2B)

I moj drug....zajedno smo bilči u predškolskom....samo je on bio kod druge vaspitačice....pa je lepo vaspitan...Lalo zbog ovakvih doživljaja i ovakvih trenutaka u prirodi vredi biti lovac.....Bravo 2Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Jank

Dare_Makedonija kaže:
Daki svaka cast. To se zove humanost. A gde nam je Jank da nam isprica jos koju zanmljivu pricu?

Tu je ....tu sam nego malo zauzet poslom pa ne stižem...ali moja sledeća priča će biti na temi Podmlatkari u lovu.... a zašto ...zato što je iz mog detinjstva....i sadašnjosti....

U S K O R O........Bye

Neca92
 Daki, kapa dole! ika
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

alex
 DakiNS svaka cast kolega
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Dare_Makedonija

Jank kaže:

Dare_Makedonija kaže:
Daki svaka cast. To se zove humanost. A gde nam je Jank da nam isprica jos koju zanmljivu pricu?

Tu je ....tu sam nego malo zauzet poslom pa ne stižem...ali moja sledeća priča će biti na temi Podmlatkari u lovu.... a zašto ...zato što je iz mog detinjstva....i sadašnjosti....

U S K O R O........Bye

Ziveo druzeiveli. svi smo nestrpljivi

rade iz 27
 Evo i ja da ispricam jednu pricu koja se dogodila skorije tj prije dvije noci. Pao ovaj snijeg prije neki dan u gradu je vec okopnio a na planine ga ima dosta. Ja gledao neki boks na tv kad se zavrsio izadjem napolje kad imas sta vidjeti mjesecina grije nidje oblacka znam da ima pod planinu snijega pomislim ma necu ovakvu noc da propustim odem obucem se dobro upalim kola i pravac pod planinu ocu malo da stanem na moju ceku da uzivam na mjesecini to je za mene raj na zemlji zovnem komsiju i brata posto cesto idemo zajedno u lov oce i oni ali nece da samnom na ceku oce u kola da ostanu posto ocemo kasnije da svratimo u kafanu poznajem neku konobaricu pa nam otvori kad god je zovnem oni gredom pijuckaju ja ne pijem kad vozim a inace slabo pijem. Sto kaze moj drugar tebi je dovoljno na cep da nagazis da se napijes.Smeko 60 kilometara voznje i stigosmo ja ostavio kola 500 metara od ceke oni ostali u kolima. (kod nas je sezona zavrsena prije 2 mjeseca tako da ja idem da uzuvam da meracim goloruk sto bi se reklo) Stao ne ceku milina prava okolo suma cetinar ispod mene livada 300m vidljivost samo jedna kuca na 700-800 metara. Posle 15-stak minuta cujem kao pas nedje da se cuje ali ono kako dise cuje se pokorio snijeg i cujem nesto dzagara po snijegu kao lanac gledam nista ne vidim kad u neko doba na 50 metara sa puta vidim nesto al ne dobro cujem pas kako dise bijel kao snijeg jedva se vidi na snijeg dodje na 20 m od mene i vuce lanac pustio se neciji pas onako mali mi za takve pse kazemo mincad mala. I stoji i gleda niz onu livadu dolje i samo u jednom trenutku poce da trci nanize ja gledam nista ne vidim,kad kraickom oka ucinje mi se nesto trci niz livadu kad ono lisica malisu gubim iz vida posto je bijel ali cijem lanac ona lisica cinimi se u par sekundi preko livade preskoci put i u sumu. Ja popizdio pomisljam dje se ovaj pas potrefi da je poplasi mogao sam malo meracit. Onaj pas se vrati opet ispod mene ja napravio grudvu da ga gadjem da bi otisao da cekam jos malo tu su pecine od lisice mozda jos neka naidje slucajno pogledam u onu livadu kad pod neko stablo lisica pas na 10 m od mene ne osjeca me ja na kamen stojim i gleda u onu lisicu a ona mu se priblizava ja ne mogu da vjerujem opet pas za njom krenu ne laje uopste samo trci za njom ona stoji i kao po malo ide u nazad kad joj je prisao na 20 metara ona se poplasi malo,stade pas stade i lisica rastojanje jedva 30 m izmedju njih. opet se pas vraca prema meni sad su mi vec na nekih mozda 70m lisica za njim o pomisljam sta je ovo nocas ovo nisam nikad gledao. Stade pas lisica mu prilazi ne vjerujem da je imalo 10m izmedju njih pas krene na nju ona se malo samo poplasi i opet prema njemu vec su mi prisli bas blizi stoji pas lisica prilazi ja ne vjerujem ocima i sve tako cim se pas okrene lija za njim sigurno pola sata se to desavalo iz livadu i niz livadu zamakose posle u sumu sta se dalje desavao ne znam. E sta je lija kad osjeti da moze sta radi sto joj nije bio neki lovacki ker satro bi je bilo bi na vrat na nos u pecinu sto bi rekao nas narod. Da nisam vidio svojim ocima ne bih vjerovao da lisica tako pridje blizu pustenom psu. I vidio sam kad sam se vracao dvoje malih liscadi ja ih do sada u ovo doba godine nisam gledao bas mala bijahu. Tako da sam to vece uzivao pravo i naravno u kafanu svratili pred zoru nedje zamalo na cep nisam nagazio. Grin
Tri prstaLisica

Neca92

rade iz 27 kaže:
Evo i ja da ispricam jednu pricu koja se dogodila skorije tj prije dvije noci. Pao ovaj snijeg prije neki dan u gradu je vec okopnio a na planine ga ima dosta. Ja gledao neki boks na tv kad se zavrsio izadjem napolje kad imas sta vidjeti mjesecina grije nidje oblacka znam da ima pod planinu snijega pomislim ma necu ovakvu noc da propustim odem obucem se dobro upalim kola i pravac pod planinu ocu malo da stanem na moju ceku da uzivam na mjesecini to je za mene raj na zemlji zovnem komsiju i brata posto cesto idemo zajedno u lov oce i oni ali nece da samnom na ceku oce u kola da ostanu posto ocemo kasnije da svratimo u kafanu poznajem neku konobaricu pa nam otvori kad god je zovnem oni gredom pijuckaju ja ne pijem kad vozim a inace slabo pijem. Sto kaze moj drugar tebi je dovoljno na cep da nagazis da se napijes.Smeko 60 kilometara voznje i stigosmo ja ostavio kola 500 metara od ceke oni ostali u kolima. (kod nas je sezona zavrsena prije 2 mjeseca tako da ja idem da uzuvam da meracim goloruk sto bi se reklo) Stao ne ceku milina prava okolo suma cetinar ispod mene livada 300m vidljivost samo jedna kuca na 700-800 metara. Posle 15-stak minuta cujem kao pas nedje da se cuje ali ono kako dise cuje se pokorio snijeg i cujem nesto dzagara po snijegu kao lanac gledam nista ne vidim kad u neko doba na 50 metara sa puta vidim nesto al ne dobro cujem pas kako dise bijel kao snijeg jedva se vidi na snijeg dodje na 20 m od mene i vuce lanac pustio se neciji pas onako mali mi za takve pse kazemo mincad mala. I stoji i gleda niz onu livadu dolje i samo u jednom trenutku poce da trci nanize ja gledam nista ne vidim,kad kraickom oka ucinje mi se nesto trci niz livadu kad ono lisica malisu gubim iz vida posto je bijel ali cijem lanac ona lisica cinimi se u par sekundi preko livade preskoci put i u sumu. Ja popizdio pomisljam dje se ovaj pas potrefi da je poplasi mogao sam malo meracit. Onaj pas se vrati opet ispod mene ja napravio grudvu da ga gadjem da bi otisao da cekam jos malo tu su pecine od lisice mozda jos neka naidje slucajno pogledam u onu livadu kad pod neko stablo lisica pas na 10 m od mene ne osjeca me ja na kamen stojim i gleda u onu lisicu a ona mu se priblizava ja ne mogu da vjerujem opet pas za njom krenu ne laje uopste samo trci za njom ona stoji i kao po malo ide u nazad kad joj je prisao na 20 metara ona se poplasi malo,stade pas stade i lisica rastojanje jedva 30 m izmedju njih. opet se pas vraca prema meni sad su mi vec na nekih mozda 70m lisica za njim o pomisljam sta je ovo nocas ovo nisam nikad gledao. Stade pas lisica mu prilazi ne vjerujem da je imalo 10m izmedju njih pas krene na nju ona se malo samo poplasi i opet prema njemu vec su mi prisli bas blizi stoji pas lisica prilazi ja ne vjerujem ocima i sve tako cim se pas okrene lija za njim sigurno pola sata se to desavalo iz livadu i niz livadu zamakose posle u sumu sta se dalje desavao ne znam. E sta je lija kad osjeti da moze sta radi sto joj nije bio neki lovacki ker satro bi je bilo bi na vrat na nos u pecinu sto bi rekao nas narod. Da nisam vidio svojim ocima ne bih vjerovao da lisica tako pridje blizu pustenom psu. I vidio sam kad sam se vracao dvoje malih liscadi ja ih do sada u ovo doba godine nisam gledao bas mala bijahu. Tako da sam to vece uzivao pravo i naravno u kafanu svratili pred zoru nedje zamalo na cep nisam nagazio. Grin

Ne razumem
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

DakiNS
 POšto idem na godišnji umor od dve tri nedelje( kažem umor pošto je umesto radnog mesta na red došla bašta a ima jeeeeee mlogo ) opisaću vam jedan vrlo neobičan lov. Elem ratno doba u mom kraju ,problema sa svih strana, ja još uvek rovit posle trećeg ranjavanja, hodam pognut kao neki stari deka a tek su mi bile trideset dve godine, jedina odrasla muška glava u tri porodice, hrane vrlo malo, nema se ni para da se ode u Srbiju u nabavku,razmišljam kako prehraniti sve gladne , u podrumu svega nekoliko konzervi ,redovi za hleb a ne volim da stojim u redu , a niti da tražim.Po zadatku krenemo u jedno napušteno selo prema autoputu, pojavio se snajperista ,ima nekoliko ranjenih idemo da ga neutrališemo.Kada smo došli jave nam ,sređen je, možemo nazad.Pogledam u dvorištu jedne napuštene kuće stoji petao i nekoliko koka i pataka, drugar Žika kaže - Au za ovoga bi trebao vešlonac da stane u njega za supu.Kočim izlazimo iz kola on onako sa štapom a ja pognut smešno nas bilo videti ,jedva se krećemo a hoćemo po otvorenom dvorištu da hvatamo živinu. Brate uželeli se supe da malo kašikom veslamo po tanjiru,a ona žuta sa sve oblačićima zute masti na površini, a unutra se žute domaći rezanci onako dugački malo nepravilno sečeni, mašta je čudo a glad je stvarnost,još malo blejimo u živinu sve misleći na kuvano meso iz supe sa krompir pireom i paradajz sosom.Ne možemo im ništa , odjednom ideja , ma šta ne možemo izvadim tetejca i naslažem ih očas posla, e sad nam je onaj san o supi ,kuvanom mesu i sosu bio na dohvat ruke . Brzo pokupimo živinu i punim gasom kući.Mogu vam reći da su se moji strašno obradovali a i Žikini , a tek ja kada su oblaci pare počeli sukljati iz lonca a kuća zamirisala onako domaćinski. Tri četiri dana bilo je veličanstveno, moralo se sve potrošiti jer nije bilo struje da bi se duže čuvalo. Posle par dana nestale kokoške i patke, vratila se nezvana nestašica, pa ja to mogu ponovo,ali počeće mi rasti perje na leđima, treba naći nešto konkretno, u okolini grada nekoliko napuštenih sela, kako su se vojske smenjivale puštali su u atar svu stoku da ne skapa od gladi, a onu uginulu zakopavali pošto nije baš mirisala kao ona supa od petla. Uzmem pušku jeste da je nelovački automatskom puškom loviti ali sila boga ne pita, krenem u jedno selo na samoj liniji razdvajanja računam tu je moglo ostati nešto stoke. Javljam se predstraži poznaju me ,nema problema kažu ali hteo sam im se najaviti da ako čuju koji pucanj u selu da ne dižu uzbunu hoćiu samo da familiju opskrbim sa mesom. Parkiram pred štabom javim im se i pitam da li su videli u blizini nešto od stoke, kažu da nisu obraćali pažnju , i ja magarac svašta pitam ,ljudima je više stalo da sačuvaju glavu nego da misle o stoki. Krenem polako peške od kuće do kuće od zaklona do zaklona onako pognut, ustvari već poprilično iscrpljen jer sam na potpis otišao iz bolnice pre nego su mi i konce povadili, nemam kondicije ali ne dam se imam zadatak koji sam dobio od dece, treba ga izvršiti.Odjednom nekoliko kuća ispred mene iz dvorišta viri ovca, nesmem pucati niz ulicu da neko od naših ne strada pa polako kako sam samo i mogao krenem za ovcom, ona uplašena uđe u dvorište, jeste da mi nije odgovaralo sto -dvesto metara dalje je prva linija neprijatelja biću previše izložen ali prilika je jedinstvena. Kuća je stara švapska sa dugačkim tremom , na kraj kuće taraba prema zadnjem dvorištu, odlično pružiće mi zaklon pogledom tražim ovcu , nema je , odjednom ugledam pokret u štali naslonjenoj na kuću, sakrijem se iza stupa puška na gotovs, vičem da izaće ko god da je ili da se javi , ono tajac,polako prilazim prst na obaraču , regulator na rafalnom, provirim, a ono moja ovca,odahnuo sam, nisam baš u situaciji da se bavim filmskim skokovima u zaklon. Uđem u štalu ,pomislim sad si moja kad nje ni traga , granata srušila zadnji zid od štale i ovca lepo produžila u baštu, stanem pored rupe u zidu , preko nišana promatram ispred ne bih li uočio protivnike, sada je već gusto, napet sam , potražim pogledom ovcu ona desetak metara dalje, odlično odstreliću je pa sačekati nikoliko sati da se smiri i onda u sumrak po nju, jedino me brinulo kako ću je dovući u zaklon celu, odrasla je i teška ,a ja slab i rovit, da seći ću komad po komad i vući u zaklon. Taman sam je nanišanio, raspoložen jer možemo deo i osušiti pa imati za kasnije poravnavam mušicu kad glupa ovca se pomeri u stranu , odjeknu eksplozija diže se oblak dima blato leti na sve strane , naglo sam čučnuo da me je rana zapekla ipak je šavc na stomaku a ja pritisnuo naglo sve mi se počelo mantati u glavi što od boli što od iznemoglosti. sa suprotne strane začu se rafal meci udaraju po zidovima pršti zemlja sa zidova , umirim se čekam , smirilo se , provirim iz unutrašnjosti štale gde je ovca, vidim je leži raskomadana , nagazila i aktivirala minu, lepa moja ovčica da nije ona to uradila ta mina bi čekela i dočekala mene.Pomalo razočaran a istovremeno i radostan sačuvao sam glavu, krenem nazad, na ulici drugari zauzeli položaje očekuju napad , kjavim se komandiru i ispričam šta se desilo da nije napad nego zalutala ovčica. pozdravim se sa njima i krenem prema autu polako od kuće do kuće od zaklona do zaklona nisam više bio ni gladan, prilazim autu ,kad iza njega izađe druga ovca , izvadim kao Vajat Erp tetejca , jedan metak i gotovo, bio neki stolac blizu dovušem ga i podignem zadnjiu deo da što više krvi isteče, prilaze borci proveravaju zašto sam pucao , pokažem im ,odahnuše, imam predlog rekoh. Svi pogledaše , ajde da je oderete pa da je podelimo , smeju se hoće. NIsu se baš držali dogovora, oderali su je ali nisu hteli da je delimo, nego su je lepo umotali u neki čaršav i utovarili u auto.E drugari su drugari, a lov je lov bez obzira da li uspešan ili ne i na koju divljač ,ipak posle ostanu sećanja, kojih se nekad rado ali i nerado ponekad prisetimo.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Ovu priču nisam znao do sada, druže! Moj drug Daki - kokošar Grin
Šalim se, znaš me, ali brate, sad si ugasio, kad krene zezanje u lovu na fazane! Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ohotnik
 Kolega Daki sto te nije slomilo cini te jacim.Zivot pise price tuzne i radosne.

canis aureus
 DakiBravo 2
sa posebnim osećanjem svaku tvoju priču pročitam i svaka me seti na neku moju priču ...
i u svakoj tvojoj kao i sebe da gledam ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

alex
 ovo je bilo pre jedno cetri pet godina.
Skupili se mi na ulici klinci da igramo fudbal napravili golice i stalno smo igrali kod drugara jer on nema ogradu na dvoristu i ako tu udje lopta nema veze igraj dalje samo je bilo zeznuto sto mu je septicka jama bila otvorena a rupa velika.
I igramo mi jedan da popodne fudbal to je se znalo u 18h svi na ulicu i pocesmo mi da igramo fudbal i prolazi vreme kad eto ti ga covek sa zlatnim retriverom a on muzijak ima 2-3godine lep prelep pas mi stadosmo da nam pas ne bi zgrabio loptu kad vidis ide pas i skrete u dvorise i pljusssss poce ona voda da pljusti iz septicke jame a ono kuce nemoze da izadje eto ti ga vlasnik trci hvata kuce za vrat i izvadiga i cim ga je izvadio retriver se protrese sve po gazdi kada sam to video poceo sam da se smejem prolazi covek pored nas a ono smrdi ma idi bre uredo smo se ismejali kad god vidim nekog retrivera setim se toga.

A evo jedne druge price moj komsija peca varalicari i moj otac i Ja sam nekada pecao vralicario imao sam lepe uspehe ali vise volim lov jer je lov lov.
I ode jedan dan komsija u apoteku da kupi VAZELIN za silk i kaze on meni ulazim ja Aco u apoteku kad tamo jedna starija gospodja i ja onako treba mi vazelin a ona gospodja na to a sta ce vam vazelin a on covek ja pocrvene i onako puce u trenutku da se j***m u d**e a ona gospodja stade pa me pogleda pa se zacrvene bi je sramota ma pisanje zivo.

DakiNS

Lala kaže:
Šalim se, znaš me, ali brate, sad si ugasio, kad krene zezanje u lovu na fazane! Smeko
Sada znaš zašto obilazim u širokom luku Rančerov salaš. Strah me da ne dođem u iskušenje . Njemu je već preko glave kokošara i ubica ovaca, a glavni razlog je da posle i sam postanem lovina

Limun
 Daki drugog komentara osimBravo 2 nemam!
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

kelt
 pre nekoliko godina kad sam pocinjao da lovim , bio sam clan u Cacku i tamo sam imao lepih dozivljaja. Nasi Sumadinci su zaista odlicni i medjuljudski odnosi su bili pravi drugarski. primili me ljudi u drustvo kao da sam im najrodjeniji. jednom u lovu, desio se jedan jako smesan slucaj pa sam zeleo da ga podelim sa vama.
-jutro ladno , mraz svuda po zemlji, mi po dogovoru izasli nesto vislje u planinu. gonici nestrpljivi oce lance da potrgaju, a mi se iskupili u nekoj supi da srknemo vrucu i da se dogovorimo kako se rasporedjujemo. posto smo se ubrzo dogovorili krenuli smo na dogovorena mesta. poceo i vetar da duva ladno da se crkne, ja se zavuko izmedju nekih hrastova ali dzabe led se polako uvlacio u kosti. proslo sat ,mozda i vise,nista se necuje, meni dosadilo da onako stojim zgrcen, te sednem na neki kamen, a on ladan ko led. ja stavim vunenu kapu na glavu,a neki sesir platneni bacim pod dupe da mi ne zebe od onog kamena. za neki tren kasnije krenu lavez, gone li gone, nemos nista videti ,ali ja ustadoh da docekam, ako sta predje k meni na onu livadu. vrte gonici ukrug, ali nema pucanja uopste. umiri se teranje pa opet ispocetka i tako nekoliko puta. meni vec dopizdelo gledam na sat, uskoro bi trebao dorucak, a i smrzo sam se ko p..... najednom iza sebe cujem kako nesto trci puticem, okrenem se kad od jednog drugara pas ,dosao do mene pa ode do onog kamena te lepo dignu nogu i popisa se po onom mome "bonie hat"sesiru, e dodjavola sta sad. ma necu da ga bacim nov novcat lepo cu ga oprati sta ce mu fali. lepo ja njega stavim sa strane u dzep na pantalonam i cutim da niko ne sazna jer ce biti za@ebancije. okupili se svi, sala na sve strane a ja onaj sesir stavim pored na neku kladu nit ne sanjajuci da ce onaj isti kolega ciji je pas izvrsio diverziju da ga natakne na glavu. upita me covek "kako mi stoji brale" a ja da crknem od smeha, nemogu sebi da dodjem da mu kazem zasto se smejem. svi poceli da se smeju, gledaju u nas dvojicu, ovaj zbunjen sta je sad, nista mu nije jasno,nije ni primetio da je sesir mokar. dodjoh do daha, pa mu ispricah slucaj. kako je bacio sesir i psovao, vodom iz cuturice odmah je prao glavu a ostali da umru od smeha, citav dan je bilo zezanje na njegov racun sesir je bio atrakcija. taj se kolega salama zaduzio pa ga nije niko stedeo, jos sam i pice u kafani dobio sto ga zeznuh(ali ispade tako)
-lov ko lov nista narocito, ali upamtilo se po upisanom sesiruROFL kad se setim i dan danas se smejem ROFL

Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Jank

DakiNS kaže:

Lala kaže:
Sada znaš zašto obilazim u širokom luku Rančerov salaš. Strah me da ne dođem u iskušenje . Njemu je već preko glave kokošara i ubica ovaca, a glavni razlog je da posle i sam postanem lovina

Sve je dozvoljeno ako nije zabranjeno, generacijo....teško je šta reći....Bravo 2

Jank

kelt kaže:

-lov ko lov nista narocito, ali upamtilo se po upisanom sesiruROFL kad se setim i dan danas se smejem ROFL

Dobro je prošo taj kolega mogao je njegov ker još jednom da ga popiški obeležavajući teritoriju...ha ha ha...Bravo 2

DakiNS
 E pred godišnji odmor ( uzgred skratili su ga za sedam dana) da vam ispričam nevolje jednog našeg kolege lovca. Elem naš kolega (Brica)imao oštrodlakog nemca, izvanredan pas, marka i neviđen aport , taj bi po veličini snazi i volji i traktor aportirao samo da ima gde da zagrize.Normalno svi koji nisu imali psa u lovu su se gurali da love što bliže njemu, ali najveći njegov problem nije bio lov nago komšiluk. Prvi komšija koji se nekada bavio boksom često je dolazio kod njega u frizeraj na šišanje. Kad god je došao žalio se na njegovog psa te mnogo laje te stalno se penje na ogradu i gleda njegove zečeve(ne zamerite što ne pišem kuniće)koje je redovno nosio na izložbe , čak je sagradio u dvorištu posebnu sobu za trofeje koje je sa svojim zekanima pokupio na raznim svetskim i belosvetskim izložbama.Brica da ne bi dožao u sukob sa ovim boksersko kunićarskim komšijom nadogradio još metar ograde.Jednom prilikom za vikend bio u tazbini ,vratio se kasno uveče sa porodicom kući,otključava kapiju kad njegov nemac trči u susret i nosi nešto crno u ustima sedne ispred njega i pravilno mu preda kunića u ruku. Ovaj mrtav ladan još malo ubalavljen.Prošli ga trnci , šta sad , ako ga bokser dohvati(a bio je za glavu višlji i džak cementa teši) crno mu se piše , ako ga baci , videće da mu nedostaje, šta uraditi?
Sine mu i zekana u ruku , pravac kupatilo lepo ga unako ukočenog okupa našamponira , još stavi neke balzame da mu bude lakše da ga isfenira, i boga mi skoro do pred jutro je frizirao zekana. Kada je završio polako ga je nameštao da zauzme položaj kao da spava. Zekan kao sa slike mirišljav opran isfeniran za izložbu. Polako preskoči ogradu ,vidi prazan kavez stavi zekana tamo i namesti ga da izgleda kao da je naj bolji zekan na svetu. Zatvori kavez i na spavanje sve mu laknulo što se dobro dosetio. Kad ujutro probudi ga vika, komšija ga doziva preko ograde , nešto mu se baš nije žurilo prvo neispavan a drugo treba se pojaviti pred besnom gromadom.Polako izađe pogleda komšiju ovaj izbuljenih očiju sav van sebe, au crno mu se piše.Polako priđe ogradi sa bezbednom distancom, onako sa knedlom u grlu pita šta se desilo, bokser mu reče.- priđi komšo i uštini me. - Šta je sad, daj komđo molim te ,izgleda da sam poludeo. Zašto? Juče ujutro mi onaj moj šampionski kunić uginuo verovatno zbog starosti , ja ga zakopao uz sve počasti u dno bašte kad jutros on živ i zdrav leži i drema u kavezu.Mora da sam od onih silnih udaraca u glavu poludeo. Pomagaj idi do kaveza pa sam vidi. Šta će brica zna šta se desilo.Ode do kaveza polako izvadi zekena i reče .- Komšo pa ovaj je stvarno mrtav.- mora da si planirao da ga zakopaš pa zaboravio, znaš žao mi je tvog šampiona stvarno je prelep a vidi se kako si ga negovao dlaka mu je prelepa.Reče mu bokser da mu je previše žao zekana i zamolio ga da ga brica zakopa a on će zauzvrat da napravi roštilj i da se u čast i oproštaj od šampiona najedu i dobro naliju pivom. Epilog dobar pas + dobar zekan = dobra klopa i dobra pijanka ,samo aporter koji iskopa iz bašte mrtvog zekana to može omogućiti.

alex
 hahahaha kolega placem ne verujem hhahahahaahh ma idi bre jaooooo legenda si kakva prica hahahahahaROFLROFLROFL

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1770 06.06.2025. 12:23
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,379 posete www.srbijalov.com