Lovački karabin
|
Podunavac |
Objavljen 26.09.2011. 23:50
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
sjeftic kaže:
DESPERADOS kaže:
Bas me zainteresovala ova tema i evo dobre uporedbe CZ550 i M70 ..
CZ550 = 800.- eura
M70 = 400.- eura
Kao sto vidimo duplo veca cena , pa ljudi 100 % je skuplja od zastave a nije i toliko bolja . Bolja jeste ali samo za finis i jos po neke sitnice ali ne vise od 30 % , a gde su onih 70 % ...??
pa da pogledamo slike cz550 za te pare bi trebali da bude malo bolji

Kolega ovo što si ti postavio nije slika Brno M 550. Evo dve slika M 550 za uspoređivanje.

I jedna cele puške.
|
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 26.09.2011. 23:50
|

Veteran

Upisa: 780
Pristupio: 02.03.2011. 23:02
|
Cvele kaže:
DESPERADOS, sad na sajmu je cena M70-ice 17.500,00rsd, a ne 40.000,00 
ja mislim koliko sam ja cuo da je to reparirano oruzje samo je zastava ispustila to da objavi u clanku |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 26.09.2011. 23:55
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
DESPERADOS kaže:
Auuu , pa to je velika razlika , pa kod tebe je skuplje nego u USA !!!
Nesto tu nije u redu da nije opet nesto po nacionalnoj osnovi ?
Carina 7%, 23% PDV i 30% posebni porez na luksuz. I sve kumulativno. Zajedno izađe oko 69% dadžbina prilikom uvoza. Oružje preskupo. Koja ga budala svrstala u luksuznu robu nanu mu j...
|
|
|
|
DESPERADOS |
Objavljen 26.09.2011. 23:56
|

Lovčina

Upisa: 1032
Pristupio: 25.11.2010. 20:19
|
Ja sam ipak za neki primerak koji je vracen ili nije ni poslat u Ameriku , te puske sigurno vrede svaki evro koji se plati .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
7x64 KRALJ ..  .. 308W CAR.. 
|
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 27.09.2011. 00:22
|

Veteran

|
Podunavac kaže:
sjeftic kaže:
DESPERADOS kaže:
Bas me zainteresovala ova tema i evo dobre uporedbe CZ550 i M70 ..
CZ550 = 800.- eura
M70 = 400.- eura
Kao sto vidimo duplo veca cena , pa ljudi 100 % je skuplja od zastave a nije i toliko bolja . Bolja jeste ali samo za finis i jos po neke sitnice ali ne vise od 30 % , a gde su onih 70 % ...??
pa da pogledamo slike cz550 za te pare bi trebali da bude malo bolji

Kolega ovo što si ti postavio nije slika Brno M 550. Evo dve slika M 550 za uspoređivanje.
I jedna cele puške.

i zasto je ovaj karabin lepsi od ova dva dole mozda samo zato jer se ne zove zastava

dobre su to puske puzdane i za divno cudo ubijaju i one po africi
 |
|
|
|
270 |
Objavljen 27.09.2011. 00:42
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Pa što ne uporedi sa Sakko, Tikka, Sauer ili Steyr???
Neke stvari počinju da mi bivaju nejasne, o kvalitetu i konstrukciji zastavinih karabina napisao sam post iz razloga nekih tvrdnji da im treba samo malo šminke i da je to onda svetski vrh karabina! To nije tačno i vi kolega sjeftiću kao puškar to dobro znate!
Tačno je da čelik ispunjava standarde ali je tačno i da je jeftiniji i lošiji od čelika drugih svetskih proizvođača! i da tu vrstu legiranog čelika ne koristi ni jedan proizvođač lovačkih karabina sem zastave sigurno više od 30 godina!!!
Tačno je i to da nemaju ujednačenost proizvoda pa se dešava da dva karabina istog modela i iste godine proizvodnje ne liče, naročito po završnoj doradi, kvalitetu drveta kundaka i sl. kao da ih nije ista fabrika pravila!
Tačno je i da se prave sa mnogo većim tolerancijama nego mnogi strani karabini i da se većina pozicija proizvodi na starim numeričkim a ne na CNS mašinama! Uzmite dva Sauera(ili neki od gore pomenutih) istog modela i kalibra i slobodno im zamenite zatvarače nećete ni primetiti razliku!!! A probajte to da uradite kod zastave!!!
Tačno je i to da su po tehničkim rešenjima i inovacijama daleko iza drugih proizvođača i da samo uspešno kopiraju sistem Mausera konstruisan pre skoro 120 godina! Koji ima svojih prednosti ali i pregršt mana koje su za razliku od zastave renomirani proizvođači kod svojih modifikacija ovog sistema otklonili ili konstruisali nove bolje sisteme!
Tačno je i to da je završna obrada na veoma niskom nivou kao i zaštita metalnih i drvenih delova i tek tu zaostaju za poznatim svetskim fabrikama!
Reklamacija ima i te kako, a tek bi ih bilo da su naši lovci i kupci ovih karabina "picajzle" kao stranci!
Na kakve sam primerke koji su dobili žig završne kontrole i sa kakvim greškama kod zastave naletao, pa to je bilo i bogu plakati!
Sad se poteže pitanje odnosa kvaliteta i cene!!! To je tek nezahvalno ceniti i veoma subjektivno! Zastava košta 5x manje od Sakko karabina! Onom koji će ga par puta godišnje izneti u lovište i na strelište i kupuje karabin tek eto da ga ima, zastava je bolja u odnosu kvalitet cena! Ja lično ne bi menjao jedan Sakko, Steyr ili Sauer za 10 zastavinih karabina pa je meni cena koja je od zastave 3-5x veća sasvim opravdana!
"Revolucionarni" M 808 je tek posebna priča, kad se setim samo da su onu integralnu pikatini šinu na sanduku reklamirali kao svoj izum dođe mi da se smejem jer sam naj manje 10 godina pre pojave ovog modela držao jedan "stranjski" baš sa takvim sandukom! A tek rešenje magacina pa to je komedija, ako nisu znali da izmisle nešto normalno što ne iskopiraše nešto provereno! A tek ona plastika magacina i branika obarača! pa na pijacama sam viđao kvalitetniju i ceo ocevljeni mehanizam je preko one jadne plastike sa dva šrafa spojen sa kundakom! I na kraju zna li neko čemu M 808 služi??? Za neka ekstra precizna gađanja na strelištu treba mu još oho ho dorada pa i tad je pitanje da li bi mogo na crtu sa nekim svetskim serijskim Varmintom i iz jeftinije produkcije! A za lov? e tu je tek elegancija sa svojih 4 + kilograma i spoljnim gabaritima!!!
Ja imam strani karabin i nikada više u životu ne bih kupio zastavin! A nemam para za bacanje i do njega sam teško došao! Pre nego sam ga nabavio napucao sam se ja godinama raznim zastavama i sila para bacio na razne dorade i prerade u nameri da dobijem vrhunski karabin od zastave! Al ne može od rage nikad trkački konj!
Ko ne želi ili smatra da mu nije potreban bolji karabin od zastave i sa njom je zadovoljan neka ne baca pare na skuplje! Ali ko voli i ima mogućnosti, neka se ne zanosi doradom zastave nego neka kupi neki od renomiranih svetskih proizvođača, uštedeće i para i živaca!
Pozz  |
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 27.09.2011. 14:11
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Kolega 270B) za upis.I jos da dodam za kolege koji uporedjuju cenu i kvalitet Da jedna firma pod nazivom Savage koja je americka Ima u svojoj ponudi veliki broj karabina koji su u cenovnom razredu sa cenama zastavinih karabina A da nepricamo o kvalitetu i svim strucnjacima koji tvrde da sto se tice preciznosti nijedna svetska firma sa standardnim lovackim karabinima im nemoze prici.Nevolim amere ali to je cinjenica.A zasto ih nema kod nas To bi trebalo pitati vlast koja stiti zastavu carinama i porezima.A takvih firmi ima vrlo dosta po svetu koje prodaju kvalitetno i jeftino oruzje. |
|
|
|
270 |
Objavljen 27.09.2011. 15:57
|

Veteran

|
U ptpunosti si u pravu kolega, a Savage, Howa, S&W i mnoge druge nisam pomenuo samo iz razloga što se sa njima nisam sretao odnosno imao ih u rukama i isprobao! Jedino moje znanje o njima je iz Američkih magazina a ja ne volim i ne pišem nikad o oružiju i drugim stvarima sa kojim nisam imao praktična iskustva ma koliko ga teorijski poznavao!
Pozz |
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 27.09.2011. 17:17
|

Veteran

|
koleg 270 iz tvog upisa se vidi da ti ni malo nevolis zastavu ali ti ja mogu reci da se oruzje iz zastave radi na dobrim masinama i obradnim centrima za svako oruzje postoje kontrolnici koji sluze za montiranje i poasovanje delova ceoni zazor se radi pomocu kontrolnika tako da se svaki zatvarac pasuje za jedno oruzje sto mislim da je idealno ja sm samo rekao da je velika mana sto zastava nema jako prototipsko odeljenje za razvoj ali za to nije kriva ona.I moje je misljenje da je to solidan karabin i nemozes da kazes da je to los karabin jer je prodat u hiljadama komada da ga je vreme pregazilo to se slazemo ali da nevalja nista tu gresis pozdrav |
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 27.09.2011. 17:17
|

Veteran

|
 |
|
|
|
270 |
Objavljen 27.09.2011. 17:25
|

Veteran

|
Nisam ni rekao da ne valja samo da ne može da priđe stranim renomiranim odnosno da je niža klasa i iza toga stojim! Jesu prodate hiljade ali po kojoj ceni??????
Zadnja cena po kojoj su prodavani Remingtonu je 130 dolara ocevljeni mehanizam (kompletan karabin bez kundaka) znači ispod 100 eura ili oko 10.000,oo dindži zavisno od trenutnog kursa!
Ako bi i meni hteli da ih daju po toj ceni i ako ih ne volim uzeću par komada, neka se nađe!
Znači prodala ih je na hiljade cena povoljna za klasu i kvalitet a ne vrhunski kvalitet! |
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 27.09.2011. 17:32
|

Veteran

|
pa to je ono sto pricam reminkton je kupovao ocevljene mehanizme znaci da je pasovanje dobro kada je njima odgovaralo nego fali samo sminka to su radili oni i prodavali mlogo skuplje ali veruj mi tu nije kriva zastava jer zastava nikad nije mogla da trguje uvek je imala posrednike kojima je bio interes da samo zarade.pozdrav |
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 27.09.2011. 18:54
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Ups. Znam da malo kasnim ali drugovi moji, radilo se evo tek sada malo vremena za nas forum.
Podunavac, mala digresija na raspravu od sinoc povodom zastave.
Nisam siguran da sam te razumeo kada si rekao da treba malo sacekati oko modela 808. Non comprendo.
Zastava je izasla na trziste sa tim karabinom. Naravno da im treba dokumentacija, i naravno da ima papira i naravno da sve to treba svakom proizvodjacu oruzija, pa i zastavi.
Ako karabin nije doteran i sredjen i upeglan ZASTO SU UOPSTE IZLAZILI NA TRZISTE SA NJIM ?????
i kao sto rece 270 cemu on sluzi??? jel to lovacka puska, dobra ... nije.
Jel to sportska puska, .... nije ...
Ne znam sta je.
Cena veruj mi zvao sam jer sam zaista hteo da uzmem 808 i da je ogolim doteram sredim, odnesem u Ferlah kod prijatelja koji je oruzar koji bi mi ga upeglao za ne tako velike pare, uz izradu kundaka od korena oraha koji mi stoji vec 12 godina mislih to moze da bude lep primerak puske.
Ali ako me mehanizam kosta 800 EUR ????!!!!!
Ne ide. Mnogo je brale.
Pazi ovako. koristim u lovu browning BAR koji u americi kosta oko 1100 USD (kod nas u Srbiji cene su znacajno vise, ali ... to je posledica sto stitimo trziste samo ne znam od cega, ali hrvati su tu sampioni ...). To je puska koja kosta koliko i 808. Znam da ces reci nije ista vrsta jedno je PA drugo je obrtnocepni, ali puska, puska .... Browning je puska bez greske nema da zulja, utegnut, ko struna. doterano dopeglano, ...
A kada uzmes 808 u ruku ... pa sta da ti kazem, Jeftino bre ...
Znaci ovako.
Skupljacu pareza neki Sako ili Tiku, i dok skupim necu da se razmisljam, ali hocu da uzmem pusku koja ce mi priciniti zadovoljstvo svaki put kada je uzmem u ruke.
I da ponovim. Ne sumnjam da ljudi u Zastavi umeju da naprave dobru pusku, samo je ona po ceni daleko skuplja od puske istog kvaliteta napravljene kod nekog od puskara o kojima smo pricali.
A sto se CZ 550 tice uzimi slobodno lepo oruzije lepo uradjeno. Za te pare Vrh. I kada uzmes uporedi sa 808 pa mi ondak pusti poruku ali na PP. Da ne vide drugi, komentari ce biti, ... pa ... socni ... |
|
|
|
vojkan |
Objavljen 27.09.2011. 19:00
|

Stari član

Upisa: 203
Pristupio: 17.12.2009. 15:48
|
Slazem se sa kolegom sjevtic u potpunosti ako iko na ovom forumu poznaje lovacke karabine to je on.Covek je to u vise navrata pokazao i dokazao!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 27.09.2011. 19:06
|

Lovčina

|
A da li je neko video iste te mehanizme kada su napuostili remington?
Nisu licili na polazni ... |
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 27.09.2011. 19:43
|

Veteran

|
verujem da na ovom forumu ima bar devedeset posto ljudi koji imaju zastavin karabin pored ovih stranskih ajde da napravimo jednu anketu koliko je njih menjalo cev zbog nekog kvara na istoj ili menjalo sanduk ili magacin ili zatvarac pozdrav |
|
|
|
VladanBL |
Objavljen 27.09.2011. 19:44
|

Mlađi član

Upisa: 13
Pristupio: 27.09.2011. 12:56
|
namjeravam da kupim dobro ocuvan karabin zc 8x57 šta mislite o istom? pozdrav iz BL
vulpes pilum mutam non mores! 
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 27.09.2011. 20:01
|

Lovčina

|
Upravo to. Materijal, obrada, dorada. A videh davno primerak radjen za nekog budzu, davno bese da boh znao ko je bio, ali bese to PUSKA!!! Ali u tom slucaju je bilo sta kosta da kosta.
Setite se samo npr berete s55. Sve radjeno u italiji i sklapano u kragujevcu. I bese to i jos je super puca. Ali je sve radjenobu italiji.
No. Hajde da vidimo koliko je, lao sto rece sjeftic, menjano cevi, sanduka, ...
A koliko zastoja je bilo kod drugih |
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 27.09.2011. 20:02
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
sjeftic kaže:
verujem da na ovom forumu ima bar devedeset posto ljudi koji imaju zastavin karabin pored ovih stranskih ajde da napravimo jednu anketu koliko je njih menjalo cev zbog nekog kvara na istoj ili menjalo sanduk ili magacin ili zatvarac pozdrav Kolega mislim koliko sam ja zakljucio da ste vi serviser oruzja ili drugacije puskar.Mislim da bi vi koji svakodnevno servisirate oruzje mogli da lovcima ukazete na probleme koji se pojavljuju kod zastavinih karabina mane i prednosti i koji su problemi konkretno kod odredjenih modela Ako hocete to objektivno da obrazlozite.A nasi lovci sa obzirom na kolicinu ispucane municije i ne mogu da istrose cev.A probleme sa magacinom i uvodnikom metka i zatvaracem verujem da postoje Samo nam recite u kolikom broju se to cesto dogadja ili ga nema.Pozdrav |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 27.09.2011. 20:13
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Jedino da je kolega Jeftic vodio statistiku jer odnos Zastavinih karabina i stranjskih je po meni 1000 prema 5
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|