Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovne karte, izgled i važenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovne karte, izgled i važenje
Podunavac
 Jeste jedan moj drugar ovako nastradao. Bog da mu dušu prosti. Od vlastite mine.
Tri prsta 2Kolce

klaja
 nemu je navodno puska pala sa ramena kad je cucnuo da namesti minu i povukla zicu koja je aktivirala minu..

duskodugousko
 Ne znam kakva je situacija u ostalim LU ali mi još nismo dobili lovne karte, iako smo članarinu na vreme uplatili a po svoj prilici lovne karte nećemo ni videti u skorije vreme.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

slavaplana
 Kad uplatite lovne karte Ministarstvu iste dobijate ili preuzimate odmah sutra dan!!Nema cekanja!!!Zavisi da li je Vase udruzenje platilo lovne karte i izvsilo njuhovo trebovanje!!!

PEZ
 Kolega Slavo postoji li rok do kada bi LU trebalo da uplati Ministarstvu lovne karte,ako postoji u redu je,ako ne postoji mislim da se u mom LU opasno "muti".

slavaplana
 Lovne karte mozete trebovati cim udruzenje uplati prvih 30% od planiranog ostrela !!!!ispunjavate uslov kao korisnik lovista!!!

Lovne karte se trebuju citave lovne sezone po potrebi i izdaju se lovcima koji ispunjavaju uslov za dobijanje iste a to je da imaju polezen lovacki ispit i da imaju oruzje za lov na svoje ime!!Ko god nema ili mu je oduzeto oruzje za lov NEMOZE da dobije LOVNU KARTU!!!

Udruzenju kome se bilo koji pojedinac obrati i da nije clan tog udruzenja to udruzenje ako ispunjava uslov za dobijanje iste lovne karte MORA da mu izda lovnu kartu jer je to poveren posao od strane ministarstva!!!Uplata se izvsi na ziro racun udruzenja priloze se papiri i stvar je cista kao suza!!
Ukoliko neko udruzenje ZABRANI ili NEIZDA lovnu kartu bilo kome ko ispunjava uslov za dobijanje iste u VELIKO JE PROBLEMU!!!!!

To stoji i u obavestenju UDRUZENJIMA direktora Sumske uprave Sase Orlovica koja su poslata svim udruzenjima !!!!

Nemojte se igrati sa izdavanjem lovnih karata ko vam se svidi ili ne!!!Svi su isti pred zakonom!!!Kazne su ogromne za one koji ovo nebudu postovali!!!

Natureman

slavaplana kaže:
Lovne karte mozete trebovati cim udruzenje uplati prvih 30% od planiranog ostrela !!!!ispunjavate uslov kao korisnik lovista!!!

Lovne karte se trebuju citave lovne sezone po potrebi i izdaju se lovcima koji ispunjavaju uslov za dobijanje iste a to je da imaju polezen lovacki ispit i da imaju oruzje za lov na svoje ime!!Ko god nema ili mu je oduzeto oruzje za lov NEMOZE da dobije LOVNU KARTU!!!

Udruzenju kome se bilo koji pojedinac obrati i da nije clan tog udruzenja to udruzenje ako ispunjava uslov za dobijanje iste lovne karte MORA da mu izda lovnu kartu jer je to poveren posao od strane ministarstva!!!Uplata se izvsi na ziro racun udruzenja priloze se papiri i stvar je cista kao suza!!
Ukoliko neko udruzenje ZABRANI ili NEIZDA lovnu kartu bilo kome ko ispunjava uslov za dobijanje iste u VELIKO JE PROBLEMU!!!!!

To stoji i u obavestenju UDRUZENJIMA direktora Sumske uprave Sase Orlovica koja su poslata svim udruzenjima !!!!

Nemojte se igrati sa izdavanjem lovnih karata ko vam se svidi ili ne!!!Svi su isti pred zakonom!!!Kazne su ogromne za one koji ovo nebudu postovali!!!

Kod mene u lovackom drustvu do prosle godine pola lovaca nisu ni dobili lovacke karte..iako je placena clanarina i lovna karta... Lopovi su na celu drustva..i ne moze nista povodom toga da se uradi.. tako da cekamo da se zavrse izbori da nam dodele loviste..sve je sredjeno samo se oni cekaju..
marka marka marka

slavaplana
 Kako niste dobili lovne karte pa kako su ti ljudi lovili???
Gde su lovili i ko ih je kontrolisao i kako su pisani u dozvole i da lisu isti pisani ???LUDA KUCA!!!!

slavaplana
 Pozivam sve lovce da PRIJAVE svoje RUKOVODSTVO koje MUVA sa nabavkom lovnih karata ili clanarinu sakuplja na ruke a kes pare NEPRIKAZUJE NIGDE ili isti novac ne uplacuje na ziro racun svog udruzenja !!!Podneti prijavu JAVNOM TUZIOCU i Minuistarstvu koje mora da preduzme odredjene mere protiv svih odgovornih!!

LSS ko bude istom platio clanarinu za ovu godinu moze da od MINISTARSTVA zaduzi lovne karte za Vase udruzenje a zasto bi isli preko posrednika kad sa ulatom Ministarstvu od 30% na ime planiranog ostrela LICNO uplatite direktno DRZAVI LOVNE KARTE koje podizete istog dana kad legne uplata na njihov racun!!Nema cekanja!!!

Mnoga udruzenja ZLOUPOTREBLJAVAJU novac koji sakupljaju na ruke KES dok se novac od lovnog turizma prebacuje sa racuna na druge racune !!KES NESTAJE i nigde se neprikazuje!!!

PRIJAVU NEMORATE DA POTPISUJETE KAKO NE BI IMALI PROBLEMA U UDRUZENJU !!!!I anonimne prijave se uzimaju u razmatranje jer veliki broj lovaca se plasi da posle toga ne bi imali problem sa svojim predsednicima koji rade sta hoce!!!

PRIJAVA JAVNOM TUZIOCU, jer sve mora da ide preko racuna prema MINISTARSTVU I LSS ,LSCS !!!!!!NEMA KESA!!!!Clanarinu UPLACUJTE NA ZIRORACUNE UDRUZENJA jer jedino tako novac mora da bude OPRAVDAN i pokrivrn odlukama gde je otisao!!!

KES NA RUKE BLAGAJNIKU bez IZDAVANJA POTPISANE PRIZNANICE KOJA JE PECATIRANA JE NISTA I BEZ TOG DOKAZA VASA UPLATA MOZE DA SE ZLOUPOTREBI!!!

Racun i sve je ok!!!Nikako kes na ruke je moj savet!!

LOVCI nemozete u lov ici bez LOVNE KARTE JER SE TO SMATRA KRIVICNIM DELOM!!!
Nikakve potvrde,papirici,i REC PREDSEDNIKA DA JE TO OK!!!Nemojte se igrati !!Kazne su OGROMNE!!!

slavaplana
 LOVNU KARTU imaju pravo da dobiju lica koja imaju polozen LOVACKI ISPIT i ORUZJE ZA LOV NA SVOJE IME!!!!!!!!!!

Ko to nema NEMOZE DA DOBIJE LOVNU KARTU !!!

Ko god izda LOVNU KARTU licu koji NEISPUNJAVA ova dva uslova je u KRIVICNOM DELU i za to ODGOVARA KRIVICNO!!!!

Obratite paznju za koga garantujete svojim potpisom pri trebovanju LOVNIH KARATA!!!!

Ima mnogo ZLOUPOTREBA a kontrola ove godine ce biti znatno veca i strozija od strane nadleznih ispektora !!!

Takodje ce se kontroliati UDRUZENJA oko lica koja rade na mestima UPRAVNIKA LOVISTA I LOVOCUVARA ,da li ista lica ispunjavaju uslov na osnovu zakona o divljaci i lovstvu,da li imaju licence i da li udruzenje postuje pravilnik o strucnoj i lovocuvarskoj sluzbi!!!Nece moci kao do sada da samo na papiru p[ojedina udruzenja imaju strucnu sluzbu a u stvarnosti je to nesto drugacije!!!

PEZ
 Kolega Slavo hvala na odgovoru,jedini pravi i zakonom predvidjeni dokaz da je neko lovac(clan nekog LU,LSS,LSCS....)je lovna karta koja se kao sto kazes izdaje opet po zakonom predvidjenom protokolu, sve ostalo je samo parce papira i rec(PRIZNANICA(potpisana,pecatirana)ko zna gde zavrsi onaj primerak koji ostane u LU,i da li se uopste nekome prikazuje na uvid) Sta da kaze lovac koga inspektor nadje u lovu bez LK(a clanarinu platio)
Kolege lovci zapitajmo se kome i zasto placamo clanarinu kad smo bez lovne karte u lovistu u velikom prekrsaju (da ne kazem krivolovci)

Lala

pez kaže:
...jedini pravi i zakonom predvidjeni dokaz da je neko lovac(clan nekog LU,LSS,LSCS....)je lovna karta koja se kao sto kazes izdaje opet po zakonom predvidjenom protokolu, sve ostalo je samo parce papira i rec(PRIZNANICA(potpisana,pecatirana)ko zna gde zavrsi onaj primerak koji ostane u LU,i da li se uopste nekome prikazuje na uvid) Sta da kaze lovac koga inspektor nadje u lovu bez LK(a clanarinu platio)
Kolege lovci zapitajmo se kome i zasto placamo clanarinu kad smo bez lovne karte u lovistu u velikom prekrsaju (da ne kazem krivolovci)

Mala ispravka: dokaz da je neko lovac je diploma/uverenje o položenom lovačkom ispitu. Lovna karta je dokument koji omogućava lovcu da ide u lov.
Slava je potpuno u pravu: sve obaveze prema LU, uključujući i naknadu za lovnu kartu, uplaćujte na račun LU. Izbegavajte keš plaćanja u lovstvu bilo koje vrste, najbolje je tako i za vas lično i za vaše LU.
U dozvoli za lov se obavezno popunjava rubrika sa brojem lovne karte, pored imena i prezimena lovca. AKo neko nema lovnu kartu, nema šanse da bude upisan na dozvolu. A lov bez dozvole je ozbiljno kršenje zakona.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

PEZ

slavaplana kaže:
Gde su lovili i ko ih je kontrolisao i kako su pisani u dozvole i da lisu isti pisani ???LUDA KUCA!!!!

Iako je pitanje upuceno natureman-u,posto je i kod mene slicna situacija pokusacu da odgovorim
Kolega Slavo ovakvi problemi se desavaju u onim LU gde su clanovi tog LU neupuceni,odnosno pojma nemaju kakve sve posledice mogu imati zbog toga,kontrolu vrsi lovocuvar koji je opet sve i da nece iz razloga licne egzistencije "morao" da radi kako mu se kaze (kad nije isto mislio ,trazili su mu mane i razlog da mu prekinu radni odnos i postavljali njihove "pulene")
Dozvole....Na dozvolama se upisuju oni lovci koji su uplatili clanarinu i dobili LK,posto se dozvole vracaju u LU postoji verovatnoca da se one dozvole na kojima su upisani ovi lovci koji su platili clanarinu a nisu dobili LK ne prikazuju na uvid

slavaplana
 PEZ nemoj da mesas LOVNU KARTU i CLANSKU KARTU!!!

Jedno sa drugim nema nikakve veze!!!
Jedno je biti clan a drugo je steci pravo na lov dobijanjem LOVNE KARTE!!!

PEZ
 Odakle iznice ovaj smajlic,verovatno zbog tacke i zagrade.

slavaplana
 Svako ko nije upisan u dozvolu za lov a prilikom izvodjenja samog lova u IZVESTAJ o lovu prilikom kontrole se smatra da je u KRIVICNOM DELU tj.KRIVOLOVU!!!!

Imamo situaciju da smo svi zbog udruzenja sa Juga Srbije prosle godine koja su kontrolisana bili svi u obavezi da lov najavljujemo Republickom lovnom ispektoru 24sta pre samog lova!!Tamo je jedan broj udruzenja pisao u dozvolu 5 lovca u izvesta 8 a islo ih je 14!Ulovljena divljac se prikazivala svaka 3 koja je ulovljena u propratnicama!!!Da se lov udruzenjima ne bi zabranjivao ove godine pazite dobro sta radite!!!

PEZ
 Mozda se steko takav utisak iz mog upisa da mesam CK i LK znam i zbog cega jer sam napisao "clan nekog LU..."pogresno sam se izrazio , naravno da ne mesam i znam da imati CK ne znaci imati pravo na lov.
Kolega Lalo hvala na ispravci Odobreno

PEZ
 Znam kolega,samo mi nije jasno kako to da niko iz "vrha" ne reaguje,veruj mi prvi sam koji bi voleo da lovstvo(pogotovo na jugu) krene normalnim tokom.

Natureman

slavaplana kaže:

To su lovci koji love samo na nasem terenu...u svom mestu.. Lovocuvar i upravnik kazu idite slobdono,oni normalno idu i to je to..a pare od lov. karte u njihov dzep.. Isto tako kad je bilo polaganje lovackog ispita u drugim drustvima je kako sam video...ispravite me ako gresim hiljadu i nesto..a nama su uzeli 3000din... Moze da se mi bunimo i radimo sta hocemo...ucenjuju lovce na razne nacine..a ne moze im niko nista...
marka marka marka

zmajcina
 NAtureman, cena lovackog ispita je 2.460 dinara plus cena lovackog prirucnika od 540 dinara.Tako bi trebalo da je u svim lovackim udruzenjima!
Dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Unošenje živih zečeva u lovište DIVLJAČ 124 02.01.2021. 18:25
Održavanje (čišćenje) karabina KARABINI 165 05.01.2019. 07:20
Zagađenje okoline i lovišta PRIRODA I EKOLOGIJA 46 06.07.2018. 09:54
TRAIL CAM -kamere za praćenje divljači DIVLJAČ 22 02.02.2017. 18:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,718,463 posete www.srbijalov.com